Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu
Autor
Wiadomość
thornx
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 117
Miasto: Kłodzko

Post#1 Post autora tematu 23 Gru 2009 00:09   

Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


22.12.09r g.17:00 Podłączenie tunera "mini" do prądu . Ustawiłem wszystko jak ma być. Kanały niekodowane działają . Sygnał 100%, jakość 80%. Na kanałach kodowanych mam napis " Tego kanału nie ma w twoim abonamencie" . Mam kupioną ful opcje bez HD. Jak aktywować tą kartę, Jedni piszą, że zostawić na kanale dla abonentów 21, inni piszą że na 11 polsat sport. w boku każą czekać do 72h. No i czekam i nie oglądam. Sam już nie wiem w końcu na którym kanale aktywuje się karta.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Gru 2009 00:09   





Powrót do góry
   
gruby1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 1092
Miasto: Częstochowa

Post#2 23 Gru 2009 00:13   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Zarejestruj się w ICOK polsatu i sam możesz wznowić połączenie z satelitą. A dekoder na kanał "dla abonentów" ustaw.
Powrót do góry
   
thornx
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 117
Miasto: Kłodzko

Post#3 Post autora tematu 24 Gru 2009 22:54   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Zestaw dostałem w prezencie i nie mogę się zarejestrować w ICOK bo nie znam Pesla na kogo był wzięty zestaw. Dalej mam wszystko zakodowane, a osobę która mi to podarowała będę widział za miesiąc. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić.
Powrót do góry
   
KIEROWCA_VW
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Sty 2005
Posty: 1963
Miasto: MIECHÓW

Post#4 24 Gru 2009 23:14pomocny post - solucja   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Telefon 222127222, potem 1, potem 6, następnie numer karty (wybieranie tonowe).
Do 3 godzin sprawa załatwiona.
Warunek: opłacony abonament.

Wesołych Świąt.
Powrót do góry
   
thornx
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 117
Miasto: Kłodzko

Post#5 Post autora tematu 24 Gru 2009 23:29   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Dzięki wielkie jutro sprawdzę to.
Abonament mam 6 miesięcy gratis, a potem trzeba płacić.

Wesołych świąt
Powrót do góry
   
KIEROWCA_VW
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Sty 2005
Posty: 1963
Miasto: MIECHÓW

Post#6 24 Gru 2009 23:37pomocny post - solucja   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


thornx napisał:
Dzięki wielkie jutro sprawdzę to.
Abonament mam 6 miesięcy gratis, a potem trzeba płacić.

Wesołych świąt



Czemu chcesz czekać do jutra?
Dzwoń, podaj numer karty, włącz kanał 21...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Gru 2009 23:37pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Sien
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 85
Miasto: wodzisław śląski

Post#7 25 Gru 2009 01:10   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Nie trzeba dzwonić!

Cyfrowy Polsat wysyła uprawnienia odbioru sam. Należy podłączyć tuner do anteny, uruchomić i pozostawić na kanale nr. 21 "Dla Abonentów". Do dwóch godzin pojawiają się programy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Gru 2009 01:10   





Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#8 25 Gru 2009 10:17   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Sien napisał:
Nie trzeba dzwonić!

Cyfrowy Polsat wysyła uprawnienia odbioru sam. Należy podłączyć tuner do anteny, uruchomić i pozostawić na kanale nr. 21 "Dla Abonentów". Do dwóch godzin pojawiają się programy.



Tym co rozwiązali umowę też wysyłają uprawnienia?
Mam parę nie aktywnych może wejdą uprawnienia? Jak sądzisz!
I nie wypisuj takich bajek więcej!:D
Wesołych świąt.
Powrót do góry
   
romoo
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6779
Miasto: Małopolska

Post#9 25 Gru 2009 10:22   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Ja też tak miałem kupiłem aktywowany ale chyba z 8 dni leżał w pudełku i okazało się że po zamontowaniu nie poszedł i po telefonie na infolinie okazało sie że należy go zamontować w przeciągu 24h od aktywacji bo oni wtedy z satelity spuszczają coś do dekodera.
Powrót do góry
   
Sien
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 85
Miasto: wodzisław śląski

Post#10 25 Gru 2009 11:37   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


dzac4 - romoo potwierdził moje słowa... Informacje o nowej umowie trafiają do systemu CP i wysyłanie uprawnień odbioru następuje automatycznie. W N-ce zastosowali podobną technikę. Wszystko to dlatego, że okres przedświąteczny to masakra, jeśli chodzi o próby dodzwonienia się do Centrum Obsługi Klienta. Poszli w ten sposób ludziom na rękę, aby nie okupowali linii z pierdołami.
Ja bajek nie opowiadam. Ty zaś widocznie już dawno nie instalowałeś nic żadnemu klientowi, skoro nie wiesz jakie zmiany zaszły...
Wesołych, wesołych... I wzajemnie z tymi bajkami, kolego... :wink:
Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#11 25 Gru 2009 12:25   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Sien napisał:
dzac4 - romoo potwierdził moje słowa... Informacje o nowej umowie trafiają do systemu CP i wysyłanie uprawnień odbioru następuje automatycznie. W N-ce zastosowali podobną technikę. Wszystko to dlatego, że okres przedświąteczny to masakra, jeśli chodzi o próby dodzwonienia się do Centrum Obsługi Klienta. Poszli w ten sposób ludziom na rękę, aby nie okupowali linii z pierdołami.
Ja bajek nie opowiadam. Ty zaś widocznie już dawno nie instalowałeś nic żadnemu klientowi, skoro nie wiesz jakie zmiany zaszły...
Wesołych, wesołych... I wzajemnie z tymi bajkami, kolego... :wink:


Nikt nic nie potwierdził.
O tym że od chwili podpisania umowy przez 24h. wysyłana jest aktywacja do danej karty to dobrze wiem.
Ale nie do wszystkich jak opisujesz!:D
To co ja instaluje,komu i kiedy to moja wiedza.
Nie domniemaj bo jesteś za malutki.
Zmiany jakie zaszły w polsacie to masakra dla klientów!
Takiego bałaganu już dawno tam nie było.
Będzie jeszcze większy jak wprowadzą psełdo internet.:D
Powrót do góry
   
Sien
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 85
Miasto: wodzisław śląski

Post#12 25 Gru 2009 12:36   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Dziwne... W ciągu ostatniego tygodnia montowałem 6 CP i nigdy żadnych utrudnień nie było. Widać Tobie się one trafiają...
Co do zmian, to nie są one żadną masakrą dla klientów. Bałagan? Hyh... W Cyfrze+ jest większy...
Powrót do góry
   
hobbysta
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 21
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Post#13 25 Gru 2009 12:40   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Sien napisał:
Nie trzeba dzwonić!

Cyfrowy Polsat wysyła uprawnienia odbioru sam. Należy podłączyć tuner do anteny, uruchomić i pozostawić na kanale nr. 21 "Dla Abonentów". Do dwóch godzin pojawiają się programy.


Ja miałem tak samo tylko że mi powiedziano co mam zrobić od razu przy kupnie dekodera.
Pozdrawiam
Rafał
Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#14 25 Gru 2009 12:45   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Sien napisał:
Dziwne... W ciągu ostatniego tygodnia montowałem 6 CP i nigdy żadnych utrudnień nie było. Widać Tobie się one trafiają...
Co do zmian, to nie są one żadną masakrą dla klientów. Bałagan? Hyh... W Cyfrze+ jest większy...

6 zleceń to ja mam w ciągu jednego dnia a w tygodniu łatwo policzyć.
Cyfra przy pisaniu umowy aktywuje kartę i to trwa 1 min. a bałaganu jeszcze tam nie widziałem w porównaniu do tego co jest w CP.
Wesołych świąt.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Gru 2009 12:45   





Powrót do góry
   
KIEROWCA_VW
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Sty 2005
Posty: 1963
Miasto: MIECHÓW

Post#15 25 Gru 2009 19:58pomocny post - solucja   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Sien napisał:
dzac4 - romoo potwierdził moje słowa... Informacje o nowej umowie trafiają do systemu CP i wysyłanie uprawnień odbioru następuje automatycznie. W N-ce zastosowali podobną technikę. Wszystko to dlatego, że okres przedświąteczny to masakra, jeśli chodzi o próby dodzwonienia się do Centrum Obsługi Klienta. Poszli w ten sposób ludziom na rękę, aby nie okupowali linii z pierdołami.
Ja bajek nie opowiadam. Ty zaś widocznie już dawno nie instalowałeś nic żadnemu klientowi, skoro nie wiesz jakie zmiany zaszły...
Wesołych, wesołych... I wzajemnie z tymi bajkami, kolego... :wink:


Kolego, jak widać na przykładzie autora nie jest tak jak piszesz.
Wspominasz o problemach z dodzwonieniem się po aktywację. Bzdura: cała procedura trwa maksymalnie minutę, no może dwie jak ktoś ma małe klawisze w telefonie.
Dzwonisz na podany wyżej numer, po połączeniu wybierasz 1 potem 6 następnie numer karty, automat potwierdza i tyle. Więc nie wiem jakie "pierdoły" masz na myśli.
Powrót do góry
   
thornx
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 117
Miasto: Kłodzko

Post#16 Post autora tematu 25 Gru 2009 20:17   

Re: Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu


Witam.
Informuję że polsat po 4 dniach sam nie ruszył . Dopiero zrobiłem jak napisał kolega "KIEROWCA_VW". Zadzwoniłem i po pół godzinie ruszyło wszystko . Szkoda, że to pakiet minimalny :( . Z dodzwonieniem nie było problemów i trwało to niecałą minutę. Ale działa . Dzięki wielkie za pomoc.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Aktywacja karty Cyfrowego Polsatu (2)
Aktywacja starej karty Cyfrowego Polsatu (5)
aktywacja cyfrowego polsatu za granica (7)
Nieprzysłanie karty do cyfrowego polsatu (3)
moduł CI cyfrowego polsatu - brak listy kanałów cyfrowego polsatu (5)
Aktywacja Polsatu w Telewizji na kartę. (1)
Kenwood DTF1 - aktywacja polsatu w tnk (9)
Instalacja cyfrowego polsatu (7)
tuner polsatu cyfrowego (4)
programy z cyfrowego polsatu!!?? (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS