FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Filtr polaryzacyjny z laptopa

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Tuning PC -> Computer Modding -> Filtr polaryzacyjny z laptopa
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#1 Post from the author of the topic 24 Dec 2009 00:05   

Filtr polaryzacyjny z laptopa

Witam. Wyczytałem, że z uszkodzonej matrycy LCD mozna zrobic dobrze psisujący się filtr polaryzacyjny na monitor CRT. Podobno matryca musi byc uszkodzona w ten sposob ,ze po wlaczeniu ekran jest biały. I tu moje pytanie - mam uszkodzonego laptopa z dobrą matrycą - czy da się jakoś pogrzebać w elektronice, zeby uszkodzić ją właśnie w ten sposób?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 24 Dec 2009 00:05   

Back to top

zbychmg
Poziom 18
Poziom 18

Post#2 24 Dec 2009 03:07   

Re: Filtr polaryzacyjny z laptopa

Filtry polaryzujące na monitor CRT ? czemu ma to służyć, chcesz oglądać jakieś efekty rozmycia pikseli ?. Jeśli założysz uszkodzoną matryce LCD (nawet na "biało"), to tylko pogorszysz obraz, o ile coś będzie widać.
Jeżeli masz dobrą matryce to sprzedaj, może ktoś potrzebuje, a uszkodzone są po parę zeta i możesz sobie taką rozebrać i wyciągnąć folie przyłożyć do monitora CRT i zobaczyć efekty....
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 24 Dec 2009 03:07   

Back to top

_haker_1
Poziom 21
Poziom 21

Post#3 24 Dec 2009 10:26   

Re: Filtr polaryzacyjny z laptopa

Przelozenie folii polaryzacyjnej graniczy z cudem, chyba ze ktos ma sporo wprawe. Ja probowalem na 3 czy 4 i zawsze pekala:) Poza tym watpie zeby to dalo cos wiecej niz pogorszenie obrazu w owym monitorze crt, jak kolega wyzej napisal.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Tuning PC -> Computer Modding -> Filtr polaryzacyjny z laptopa
Page 1 of 1

Page generation time: 0.082 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed