| Author |
Guest Poziom 10

|
11 Jul 2004 12:29 Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
Witam mam probrem z kopiowaniem plików z urzytkownikami sieci. Przy próbie kopiowania przez wincmd lub standardowo poprzez otoczenie sieciowe pojawiają sie błędy i nie raz zdarzyło sie że sie wiecha. Mam pytanie czy jest jakiś program przez który bede mógł spokojnie kopiować pliki od innych urzytkowników?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Jul 2004 12:29 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
galazka Poziom 17

|
11 Jul 2004 12:42 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
dolaczam si edo problemu kolegi:)
i przy okazji mam problemik ktory wyglada nastepujaco chcialem od kumpla zgrac filmy on ma winde 2000 ja winde xp i jak chce wejsc na jego kompa to pokazuje mi ze mam jakies haselko wpisac i login o co chozi?
|
|
| Back to top |
|
 |
HenryK3 Poziom 20

|
|
| Back to top |
|
 |
Pi-Vo Poziom 23

|
11 Jul 2004 12:59 Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
Pewnie kolega udostępnia na hasło pliki.A do pobierania plików w sieci LAN nie trzeba jakichś specjalnych programów ,explorator czy Win Commander powinny robić to dobrze ,jeśli takie cuda dzieją się w sieci to coś z nią jest źle ,żadne programy nie pomogą ,trzeba sprawdzić co w sieci szwankuje.
|
|
| Back to top |
|
 |
galazka Poziom 17

|
11 Jul 2004 13:03 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
żadne hasełko...;-) ja juz na komputer nie moge wejść a żadnego firewall'a tam nie ma i pliki na jasełko nie są udostęopniane!
|
|
| Back to top |
|
 |
garniecpieprzu Poziom 10

|
12 Jul 2004 13:27 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
Wiec jaki program polecacie? Dodatkowo przydalby sie jakis do wyszukiwania ukrytych kompow w lanie oraz np do ... przyponimania zapomnianych haseł ;)... :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Jul 2004 13:27 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Brodi Poziom 17

|
12 Jul 2004 19:49 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
polecam GuildFTP , prosty serwer ftp , jak każdy porzadny program obsługuje wznawianie .
Kopiowanie przez otoczenie sieciowe (SMB) ma wiele wad , nie wznawia przerwanych zadań , słaby transfer , często są problemy z przeglądaniem otoczenia jeśli nie ma głównego serwera WINS jak np SAMBA .
co do problemu z XP czy win2k to gdzieś w opcjach trzeba włączyć PROSTE UDOSTĘPNIANIE oraz uaktywnić konto gościa GUEST wtedy nie będzie problemów . Domyślnie w moim windowsie wyłączono proste udostępnianie :-)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Jul 2004 19:49 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
shacca Poziom 13

|
13 Jul 2004 12:18 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
Na wasze proglemy z kopiowaniem w sieci lan , polecam:
Langet . Programik można ustawić jako plugin do total commandera.
może terz sam pracować, doż zalet jest to że można dokończyć ściganie gdy coś wam przerwie!!!
Naprawde polecam... :D
|
|
| Back to top |
|
 |
kursant Poziom 16

|
13 Jul 2004 12:50 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
Różne cuda się dzieją zwłaszcza z różnymi systemami ja tak mam o czym pisałem w temacie http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=148685&highlight= niby wszystko poudostępniane a gdy się chce z pod XP kopiować to wywala Win 98 odwrotnie w porządku, więc musimy w win 98 wrzucać do XP to wtedy jest bez problemów.
Tutaj widzę jak koledzy piszą o programach do sieci, no w takim razie trzeba spróbować jak to będzie wyglądało.
|
|
| Back to top |
|
 |
GD Poziom 19

|
13 Jul 2004 15:17 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
glazga: niech on właczy konto gościa i ustawi konkretne hasło - jakie i czy wogóle jakieś ustawi - to wasza sprawa :). Powinno ruszyć :D.
Też miałem kiedyś taki problem w otoczeniu sieciowym - okazało się, że to była wina karty grafiki - wiatrak padał...... po wymiania śmiga do dziś :). A tak w ogóle netmeeting ma taką obcję - prześlij/wyślij plik
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
garniecpieprzu Poziom 10

|
16 Jul 2004 12:21 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
A jakiś porządny "przypominacz" ;) ?
|
|
| Back to top |
|
 |
JLeszek Poziom 12

|
18 Jul 2004 16:48 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
Do kopiowania dużych plików-najprostszy,(chyba )najpopularniejszy to jest GaduGadu.
Klawisz "MENU" i "Wyślij plik".
Kopiowałem już filmy po LANie,Działa bez problemu.
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
18 Jul 2004 22:09 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
u nas w sieci jest taki program copy handler - bardzo fajne i wygodne stworzenie - podaje sie mu scieżke i jak przerwie połączenie - to sie dokopiuje (taki DAP tudzieinne do sieci lokalnej)
| Filename: |
ch125.exe |
 Download |
| Contents: |
|
| Filesize: |
465.18 KB |
| Punkty: |
0.91 = 0.546 for transfer + 0.364 for the user (set automatically) |
|
|
| Back to top |
|
 |
fragille Poziom 16

|
19 Jul 2004 15:29 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
ja uzywam total commander, jest swietny
|
|
| Back to top |
|
 |
sator Poziom 2

|
24 Aug 2005 21:07 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
Najszybszy program do pobierania dużych plików z sieci lokalnej i nie tylko. Pozwala automatycznie wznawiać ściąganie pliku po przerwaniu jego pobierania. Program o wiele szybciej (nawet 3x) ściąga pliki niż jego antenat - LanGet. Można w trakcie pobierania ustalać wielkość bufora danch w zakresie: 64-512 KB.
LanGetSator posiada wiele opcji ułatwiajacych jego używanie: można go zintegrować z Total Commander'em, potrafi wyłączyć komputer po zakończeniu pobierania pliku (także Win2K,XP), zapamiętuje w nowym pliku skąd ściągaliśmy dany zbiór i gdzie go zapisywaliśmy. Ponadto program wyświetla szczegółową statystykę, np. liczbę pobranych bajtów, czas ściągania, transfer bieżący i ogólny, przewidywany czas pozostały do pobrania całości i wiele innych. Polecam!
www.epokay.net/artur/download.php?ppath=langetsator.rar
| Filename: |
langetsator.rar |
 Download |
| Contents: |
help.txt
, LanGetSator.exe
, langetsator
See all... |
| Filesize: |
271.13 KB |
| Punkty: |
0.53 = 0.318 for transfer + 0.212 for the user (set automatically) |
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
24 Aug 2005 21:07 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
gulgus6666 Poziom 14

|
31 Jan 2006 18:54 Re: Program do kopiowania plików w sieci LAN |
|
|
|
| galazka wrote: |
| żadne hasełko...;-) ja juz na komputer nie moge wejść a żadnego firewall'a tam nie ma i pliki na jasełko nie są udostęopniane! |
Stary po prostu gość robiąc otoczenie sieciowe zmienił nazwe swoją.
Musi nazwe przy ustanawianiu połączenia zostawić domyślną i grupę roboczą musicie mieć taką samą.
Ja miałem ten sam problem teraz borykam sie jak uzyskać transfer 100Mb a nie 10Mbit.
|
|
| Back to top |
|
 |