Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Uzycie procesora 100% - cały czas


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Uzycie procesora 100% - cały czas Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

macieqq
Poziom 4
Post#1 Post autora tematu 30 Gru 2009 00:02   

Uzycie procesora 100%


Witam!
Mam problem z procesorem. Stan jego uzycia wynosi 100% przez caly czas od momentu wlaczenia kompa.


Z gory dzieki za pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43556
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#2 30 Gru 2009 00:18   

Re: Uzycie procesora 100%


Wysil sie i napisz jaki proces obciaza procesor. Moze Fah?
Daj tez screeny z HdTune, ze wszystkich zakladek.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

macieqq
Poziom 4
Post#3 Post autora tematu 30 Gru 2009 00:40   

Re: Uzycie procesora 100%


Sorry ale nie wiem dokladnie o co chodzi?
Skad mam Ci podac ten proces obciazajacy? Prosze o wskazowki jak to zrobic poniewaz nie jestem za mocny w tych tematach.
O ten screen Ci chodzi?
Uzycie procesora 100% - cały czas
Uzycie procesora 100% - cały czas Uzycie procesora 100% - cały czas

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mati211p
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 10758
Miasto: Lublin

mati211p
Poziom 26
Post#4 30 Gru 2009 00:44   

Re: Uzycie procesora 100%


Daj zrzut ekranu chociaż z Menadżera zadań lub odczytaj który to proces obciąża 100%

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

macieqq
Poziom 4
Post#5 Post autora tematu 30 Gru 2009 00:47   

Re: Uzycie procesora 100%


zmieniony screen
Uzycie procesora 100% - cały czas

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mati211p
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 10758
Miasto: Lublin

mati211p
Poziom 26
Post#6 30 Gru 2009 00:52   

Re: Uzycie procesora 100%


Można było się spodziewać ze siódemka nie pokazuje wszystkich procesów. A zrzut ekranu usług?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43556
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#7 30 Gru 2009 00:56   

Re: Uzycie procesora 100%


Arrow mati211p
> Można było się spodziewać ze siódemka nie pokazuje wszystkich procesów.

Jak nie klikniesz to nie pokazuje, tak samo jest w XP itd.

Arrow macieqq
Nacisnij "Pokaz procesy wszystkich uzytkownikow" i dopiero daj screen chociaz latwiej bedzie jak przeczytasz nazwe procesu, ktory obciaza i ja podasz zamiast screenow. Mozesz tez uzyc Process Explorer i tam sprawdzic.

Odinstaluj Folding(at)home.

Uzyj w swoim pierwszym poscie przycisku ZMIEN i usun ten bezuzyteczny log z hjt, daj za to w zalaczniku log z OTL.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mati211p
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 10758
Miasto: Lublin

mati211p
Poziom 26
Post#8 30 Gru 2009 00:58   

Re: Uzycie procesora 100%


Faktycznie Kolobos, nie zauważyłem, moja pomyłka.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

macieqq
Poziom 4
Post#9 Post autora tematu 30 Gru 2009 01:08   

Re: Uzycie procesora 100%


Nie wiem dlaczego ale ten program OTL zawiesza sie przy skanowaniu.
Czy przy nowym pytaniu albo jakiejs odp do Was mam edytowac moj pierwszy post czy pisac w nowych?
Co to jest ten "Folding(at)home" ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43556
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#10 30 Gru 2009 01:09   

Re: Uzycie procesora 100%


Sprobuj w trybie awaryjnym ale na razie wykonaj to co napisalem wczesniej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mati211p
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 10758
Miasto: Lublin

mati211p
Poziom 26
Post#11 30 Gru 2009 01:11   

Re: Uzycie procesora 100%


Teraz dopiero widać, które to są pliki. Masz tam wirusa który obciąża procesor do 100% i dlatego np. OTL się zawiesza podczas skanu

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

macieqq
Poziom 4
Post#12 Post autora tematu 30 Gru 2009 01:17   

Re: Uzycie procesora 100%


Skanowalem przed momentem Avira i nic nie pokazal :/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mati211p
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 10758
Miasto: Lublin

mati211p
Poziom 26
Post#13 30 Gru 2009 01:20   

Re: Uzycie procesora 100%


A wyłącz ręcznie te 4 procesy z FAH i zobacz co się stanie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

macieqq
Poziom 4
Post#14 Post autora tematu 30 Gru 2009 01:22   

Re: Uzycie procesora 100%


zuzycie spadlo do 10% Very Happy ale jak pozbyc sie tego na zawsze?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mati211p
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 10758
Miasto: Lublin

mati211p
Poziom 26
Post#15 30 Gru 2009 01:25   

Re: Uzycie procesora 100%


Możesz zrobić tak jak pisze Kolobos albo wystarczy je skasować teraz ręcznie skoro są już wyłączone a następnie przeskanować programem do czyszczenia rejestru aby usunął ich wpisy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

macieqq
Poziom 4
Post#16 Post autora tematu 30 Gru 2009 01:28   

Re: Uzycie procesora 100%


a moglbys mi powiedziec gdzie go szukac zeby skasowac recznie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43556
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#17 30 Gru 2009 01:31   

Re: Uzycie procesora 100%


Sam sobie zainstalowales FAH, odinstaluj go w dodaj-usun programy lub z menu start -> programy -> FFolding@Home -> "Uninstall", a na przyszlosc czytaj co Ci sie wyswietla na ekranie zamiast klikac bezmyslnie.

Cytat z wiki:
Cytat:
Folding@home jest internetowym projektem zorganizowanym przez Stanford University w Stanach Zjednoczonych. Projekt ma na celu badanie procesów zwijania białek, koncentruje się na badaniu sposobu w jaki cząsteczka białka składa się w przestrzeni. Jest to o tyle ważne, że od tego kształtu zależą funkcje, jakie może ona pełnić w organizmie. Na skutek nieprawidłowego złożenia się cząstki, mogą powstawać białka wywołujące choroby takie jak CJD, choroba Alzheimera, choroba Parkinsona, czy też słynne BSE, czyli "choroba szalonych krów".


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mati211p
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 10758
Miasto: Lublin

mati211p
Poziom 26
Post#18 30 Gru 2009 01:32   

Re: Uzycie procesora 100%


C:\Folding(małpa)HomeCPU\1\Fah.exe tam jest zapewne ten plik i jeszcze być może ten drugi i kilka innych. (zapewne cały folder do kosza).Poszukaj w dodaj lub usuń programy czy go nie ma.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

macieqq
Poziom 4
Post#19 Post autora tematu 30 Gru 2009 01:42   

Re: Uzycie procesora 100%


Panowie dziekuje Wam bardzo za pomoc! Jak teraz moge Wam sie odwdzieczyc? odinstalowalem ten syf i przeskanowalem OTL'em czy mam zrobic cos jeszcze? Jeszcze raz dziekuje.
No i temp. procesora w koncu normalna Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mati211p
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 10758
Miasto: Lublin

mati211p
Poziom 26
Post#20 30 Gru 2009 01:45   

Re: Uzycie procesora 100%


Jeżeli wszystko jest ok to już raczej tak będzie bo sam zainstalowałeś ten syf.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

macieqq
Poziom 4
Post#21 Post autora tematu 04 Lip 2010 13:32   

Re: Uzycie procesora 100% - cały czas


Pliki usuniete. Problem rozwiazany. Dziekuję za pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Uzycie procesora 100% - cały czas
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dlaczego cały czas mam uzycie procesora na 100% (2)
Użycie procesora - 100% cały czas! (12)
100% zużycia procesora w XP cały czas (21)
100% zużycia procesora. Cały czas... (7)
Zużycie procesora w 100% cały czas (3)
Zużycie procesora jest cały czas na 100% (2)
Użycie procesora jest cały czas 100 % (4)
Cały czas mam 100% użycie procesora P IV w Windowsie XP (4)
Użycie procesora cały czas 100% w WIN 7~Home Premium (15)
procesor uzycie 100% - 100% uzycia procesora (9)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS