Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Uzycie procesora 100% - cały czas


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Uzycie procesora 100% - cały czas
Autor
Wiadomość
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

Post#1 Post autora tematu 30 Gru 2009 01:02   

Uzycie procesora 100%


Witam!
Mam problem z procesorem. Stan jego uzycia wynosi 100% przez caly czas od momentu wlaczenia kompa.


Z gory dzieki za pomoc.
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36520
Miasto: Warszawa

Post#2 30 Gru 2009 01:18   

Re: Uzycie procesora 100%


Wysil sie i napisz jaki proces obciaza procesor. Moze Fah?
Daj tez screeny z HdTune, ze wszystkich zakladek.
Powrót do góry
   
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

Post#3 Post autora tematu 30 Gru 2009 01:40   

Re: Uzycie procesora 100%


Sorry ale nie wiem dokladnie o co chodzi?
Skad mam Ci podac ten proces obciazajacy? Prosze o wskazowki jak to zrobic poniewaz nie jestem za mocny w tych tematach.
O ten screen Ci chodzi?
Uzycie procesora 100% - cały czas
Uzycie procesora 100% - cały czas Uzycie procesora 100% - cały czas
Powrót do góry
   
mati211p
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 7494
Miasto: Lublin

Post#4 30 Gru 2009 01:44   

Re: Uzycie procesora 100%


Daj zrzut ekranu chociaż z Menadżera zadań lub odczytaj który to proces obciąża 100%
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Gru 2009 01:44   





Powrót do góry
   
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

Post#5 Post autora tematu 30 Gru 2009 01:47   

Re: Uzycie procesora 100%


zmieniony screen
Uzycie procesora 100% - cały czas
Powrót do góry
   
mati211p
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 7494
Miasto: Lublin

Post#6 30 Gru 2009 01:52   

Re: Uzycie procesora 100%


Można było się spodziewać ze siódemka nie pokazuje wszystkich procesów. A zrzut ekranu usług?
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36520
Miasto: Warszawa

Post#7 30 Gru 2009 01:56   

Re: Uzycie procesora 100%


:arrow: mati211p
> Można było się spodziewać ze siódemka nie pokazuje wszystkich procesów.

Jak nie klikniesz to nie pokazuje, tak samo jest w XP itd.

:arrow: macieqq
Nacisnij "Pokaz procesy wszystkich uzytkownikow" i dopiero daj screen chociaz latwiej bedzie jak przeczytasz nazwe procesu, ktory obciaza i ja podasz zamiast screenow. Mozesz tez uzyc Process Explorer i tam sprawdzic.

Odinstaluj Folding(at)home.

Uzyj w swoim pierwszym poscie przycisku ZMIEN i usun ten bezuzyteczny log z hjt, daj za to w zalaczniku log z OTL.
Powrót do góry
   
mati211p
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 7494
Miasto: Lublin

Post#8 30 Gru 2009 01:58   

Re: Uzycie procesora 100%


Faktycznie Kolobos, nie zauważyłem, moja pomyłka.
Powrót do góry
   
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

Post#9 Post autora tematu 30 Gru 2009 02:08   

Re: Uzycie procesora 100%


Nie wiem dlaczego ale ten program OTL zawiesza sie przy skanowaniu.
Czy przy nowym pytaniu albo jakiejs odp do Was mam edytowac moj pierwszy post czy pisac w nowych?
Co to jest ten "Folding(at)home" ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Gru 2009 02:08   





Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36520
Miasto: Warszawa

Post#10 30 Gru 2009 02:09   

Re: Uzycie procesora 100%


Sprobuj w trybie awaryjnym ale na razie wykonaj to co napisalem wczesniej.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Gru 2009 02:09   





Powrót do góry
   
mati211p
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 7494
Miasto: Lublin

Post#11 30 Gru 2009 02:11   

Re: Uzycie procesora 100%


Teraz dopiero widać, które to są pliki. Masz tam wirusa który obciąża procesor do 100% i dlatego np. OTL się zawiesza podczas skanu
Powrót do góry
   
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

Post#12 Post autora tematu 30 Gru 2009 02:17   

Re: Uzycie procesora 100%


Skanowalem przed momentem Avira i nic nie pokazal :/
Powrót do góry
   
mati211p
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 7494
Miasto: Lublin

Post#13 30 Gru 2009 02:20   

Re: Uzycie procesora 100%


A wyłącz ręcznie te 4 procesy z FAH i zobacz co się stanie.
Powrót do góry
   
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

Post#14 Post autora tematu 30 Gru 2009 02:22   

Re: Uzycie procesora 100%


zuzycie spadlo do 10% :D ale jak pozbyc sie tego na zawsze?
Powrót do góry
   
mati211p
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 7494
Miasto: Lublin

Post#15 30 Gru 2009 02:25   

Re: Uzycie procesora 100%


Możesz zrobić tak jak pisze Kolobos albo wystarczy je skasować teraz ręcznie skoro są już wyłączone a następnie przeskanować programem do czyszczenia rejestru aby usunął ich wpisy.
Powrót do góry
   
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

Post#16 Post autora tematu 30 Gru 2009 02:28   

Re: Uzycie procesora 100%


a moglbys mi powiedziec gdzie go szukac zeby skasowac recznie?
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36520
Miasto: Warszawa

Post#17 30 Gru 2009 02:31   

Re: Uzycie procesora 100%


Sam sobie zainstalowales FAH, odinstaluj go w dodaj-usun programy lub z menu start -> programy -> FFolding@Home -> "Uninstall", a na przyszlosc czytaj co Ci sie wyswietla na ekranie zamiast klikac bezmyslnie.

Cytat z wiki:
Cytat:
Folding@home jest internetowym projektem zorganizowanym przez Stanford University w Stanach Zjednoczonych. Projekt ma na celu badanie procesów zwijania białek, koncentruje się na badaniu sposobu w jaki cząsteczka białka składa się w przestrzeni. Jest to o tyle ważne, że od tego kształtu zależą funkcje, jakie może ona pełnić w organizmie. Na skutek nieprawidłowego złożenia się cząstki, mogą powstawać białka wywołujące choroby takie jak CJD, choroba Alzheimera, choroba Parkinsona, czy też słynne BSE, czyli "choroba szalonych krów".

Powrót do góry
   
mati211p
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 7494
Miasto: Lublin

Post#18 30 Gru 2009 02:32   

Re: Uzycie procesora 100%


C:\Folding(małpa)HomeCPU\1\Fah.exe tam jest zapewne ten plik i jeszcze być może ten drugi i kilka innych. (zapewne cały folder do kosza).Poszukaj w dodaj lub usuń programy czy go nie ma.
Powrót do góry
   
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

Post#19 Post autora tematu 30 Gru 2009 02:42   

Re: Uzycie procesora 100%


Panowie dziekuje Wam bardzo za pomoc! Jak teraz moge Wam sie odwdzieczyc? odinstalowalem ten syf i przeskanowalem OTL'em czy mam zrobic cos jeszcze? Jeszcze raz dziekuje.
No i temp. procesora w koncu normalna :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Gru 2009 02:42   





Powrót do góry
   
mati211p
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 7494
Miasto: Lublin

Post#20 30 Gru 2009 02:45   

Re: Uzycie procesora 100%


Jeżeli wszystko jest ok to już raczej tak będzie bo sam zainstalowałeś ten syf.
Powrót do góry
   
macieqq
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: Edi

Post#21 Post autora tematu 04 Lip 2010 13:32   

Re: Uzycie procesora 100% - cały czas


Pliki usuniete. Problem rozwiazany. Dziekuję za pomoc.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Uzycie procesora 100% - cały czas
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Cały czas mam 100% użycie procesora P IV w Windowsie XP (4)
Użycie procesora jest cały czas 100 % (4)
Zużycie procesora jest cały czas na 100% (2)
100% zużycia procesora. Cały czas... (7)
100% zużycia procesora w XP cały czas (21)
Użycie procesora - 100% cały czas! (12)
Dlaczego cały czas mam uzycie procesora na 100% (2)
procesor uzycie 100% - 100% uzycia procesora (9)
Uzycie procesora 100%? (14)
Uzycie procesora 100% pomocy (13)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS