Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Naprawy ->alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
bobuss
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Radlin
Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 246
Ocena postów: 2
bobuss
Poziom 15
Post#1 01 Sty 2010 16:21  Autor tematu   

alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12


Przepraszam z góry za napisanie posta w nieodpowiednim temacie.

Poszukuję schematu do alkomatu który jest dodawany z wódką Soplica. Po zdemontowaniu alkomatu okazało się że brakuje rezystora R12 , jaka jest wartość tego rezystora?? na płytce jest bity symbol: 2360-0807.

Proszę administratorów o nie przenoszenie tego tematu do kosza.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wiertacz
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: KNURÓW
Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1261
Pomógł: 171
Ocena postów: 38
wiertacz
Poziom 21
Post#2 01 Sty 2010 16:37    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


A czy alkomat jest niesprawny ?
Czasami jest tak, że w czasie produkcji są wprowadzone zmiany konstrukcyjne w urządzeniach i producent celowo nie montuje pewnych elementów.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bobuss
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Radlin
Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 246
Ocena postów: 2
bobuss
Poziom 15
Post#3 01 Sty 2010 16:48  Autor tematu   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


tak, alkomat jest niesprawny. w sklepie nie zamienią dlatego że jest to dodatek :)


w miejscu na rezystor R12 widać ślady że był tam wlutowany jakiś rezystor, tylko się wyłamał (najwidoczniej za słabo przylutowany)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wiertacz
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: KNURÓW
Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1261
Pomógł: 171
Ocena postów: 38
wiertacz
Poziom 21
Post#4 01 Sty 2010 20:17    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


To gdzie on jest ?
Obudowa jest na tyle nieszczelna, że wypadł przez jakiś otwór ?
Schematu raczej nigdzie nie dostaniesz.
Musisz liczyć, że odezwie się jakiś posiadacz tego alkomatu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bobuss
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Radlin
Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 246
Ocena postów: 2
bobuss
Poziom 15
Post#5 02 Sty 2010 03:06  Autor tematu   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


OK sprawa rozwiązana , po obliczeniu prądów płynących w obwodzie wyszło że jest to ok 100Ohm , zamykam temat dziękuję za pomoc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
BurnIt
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Bielsko-Biała
Dołączył: 17 Maj 2005
Posty: 183
Pomógł: 16
BurnIt
Poziom 14
Post#6 03 Sty 2010 14:39    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


U mnie jest 220Ohm

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bonanza
Spec od Falowników
Spec od Falowników
Dołączył: 17 Lip 2003
Posty: 2638
Pomógł: 231
Ocena postów: 33
bonanza
Spec od Falowników
Post#7 03 Sty 2010 14:51    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


No i jak teraz wypadnie kalibracja? :idea:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
spoonix
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: Kraków
Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1
spoonix
Poziom 1
Post#8 18 Sty 2010 22:27    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Witam serdecznie. Dopiszę do tematu. Ja też miałem niesprawny i okazało się, że środkowa nóżka czujnika miała przerwaną ścieżkę, po przelutowaniu alkomat działa. Przed rozebraniem napisałem maila do Biura Soplicy na adres znaleziony na ich stronie internetowej. Po tygodniu otrzymałem maila zwrotnego, w którym prosili o przesłanie niesprawnego urządzenia. W zamian za to mam otrzymać nowy z jakimś gratisem. Faktycznie sklepy nie chcą wymieniać uszkodzonych alkomatów.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pawlu
Poziom 1
Poziom 1
Dołączył: 16 Gru 2005
Posty: 1
pawlu
Poziom 1
Post#9 12 Maj 2010 13:24    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Witam. Mam ten alkomat ale nie wiem jak go połączyć z dodanymi do zestawu bateriami. w miejscu gdzie mają byc baterie jest 6 drucików. Ale jak go utuchomić? Poradźcie proszę! Brak żadnych styków do baterii

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
machol
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: jl
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 1
machol
Poziom 1
Post#10 20 Maj 2010 21:22    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Ja natomiast nie mam rezystora R1. lipa. jutro będę kombinował.
Jak ktoś może pomóc, bardzo proszę.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
livi90
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: 3miasto
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 84
Pomógł: 4
livi90
Poziom 12
Post#11 20 Maj 2010 21:28    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


No to niezłe buble dodała Soplica :P

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
leniuk
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Wrocław
Dołączył: 24 Mar 2005
Posty: 113
Ocena postów: 51
leniuk
Poziom 13
Post#12 27 Lis 2010 15:10    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Wie ktoś jaki jest model czujnika użyty w tym alkomacie?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Naprawy -> alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dobierz wartość rezystora Rb (3)
Pytanie o wartość rezystora. (2)
jak obliczyc wartość rezystora (1)
jak obliczyć wartość rezystora? (3)
Identyfikacja rezystora - jaka wartość? (4)
alkomat, potrzebuje schemat (1)
Jak oblicza się wartość rezystora? (9)
Jak dobrać wartość rezystora bramki (2)
wartość rezystora jak odczytać pięć pasków (5)
Wartość rezystora SMD. Czy dobrze odczytałem? (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.09 seconds

elektroda.pl temat RSS