Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Początkujący Piaskownica -> alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12
Autor
Wiadomość
bobuss
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 249
Miasto: Radlin

Post#1 Post autora tematu 01 Sty 2010 17:21   

alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12


Przepraszam z góry za napisanie posta w nieodpowiednim temacie.

Poszukuję schematu do alkomatu który jest dodawany z wódką Soplica. Po zdemontowaniu alkomatu okazało się że brakuje rezystora R12 , jaka jest wartość tego rezystora?? na płytce jest bity symbol: 2360-0807.

Proszę administratorów o nie przenoszenie tego tematu do kosza.
Powrót do góry
   
wiertacz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1048
Miasto: KNURÓW

Post#2 01 Sty 2010 17:37   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


A czy alkomat jest niesprawny ?
Czasami jest tak, że w czasie produkcji są wprowadzone zmiany konstrukcyjne w urządzeniach i producent celowo nie montuje pewnych elementów.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Sty 2010 17:37   





Powrót do góry
   
bobuss
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 249
Miasto: Radlin

Post#3 Post autora tematu 01 Sty 2010 17:48   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


tak, alkomat jest niesprawny. w sklepie nie zamienią dlatego że jest to dodatek :)


w miejscu na rezystor R12 widać ślady że był tam wlutowany jakiś rezystor, tylko się wyłamał (najwidoczniej za słabo przylutowany)
Powrót do góry
   
wiertacz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1048
Miasto: KNURÓW

Post#4 01 Sty 2010 21:17   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


To gdzie on jest ?
Obudowa jest na tyle nieszczelna, że wypadł przez jakiś otwór ?
Schematu raczej nigdzie nie dostaniesz.
Musisz liczyć, że odezwie się jakiś posiadacz tego alkomatu.
Powrót do góry
   
bobuss
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 249
Miasto: Radlin

Post#5 Post autora tematu 02 Sty 2010 04:06   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


OK sprawa rozwiązana , po obliczeniu prądów płynących w obwodzie wyszło że jest to ok 100Ohm , zamykam temat dziękuję za pomoc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Sty 2010 04:06   





Powrót do góry
   
BurnIt
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Maj 2005
Posty: 183
Miasto: Bielsko-Biała

Post#6 03 Sty 2010 15:39   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


U mnie jest 220Ohm
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sty 2010 15:39   





Powrót do góry
   
bonanza
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 17 Lip 2003
Posty: 2514

Post#7 03 Sty 2010 15:51   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


No i jak teraz wypadnie kalibracja? :idea:
Powrót do góry
   
spoonix
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1
Miasto: Kraków

Post#8 18 Sty 2010 23:27   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Witam serdecznie. Dopiszę do tematu. Ja też miałem niesprawny i okazało się, że środkowa nóżka czujnika miała przerwaną ścieżkę, po przelutowaniu alkomat działa. Przed rozebraniem napisałem maila do Biura Soplicy na adres znaleziony na ich stronie internetowej. Po tygodniu otrzymałem maila zwrotnego, w którym prosili o przesłanie niesprawnego urządzenia. W zamian za to mam otrzymać nowy z jakimś gratisem. Faktycznie sklepy nie chcą wymieniać uszkodzonych alkomatów.
Powrót do góry
   
pawlu
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 16 Gru 2005
Posty: 1

Post#9 12 Maj 2010 13:24   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Witam. Mam ten alkomat ale nie wiem jak go połączyć z dodanymi do zestawu bateriami. w miejscu gdzie mają byc baterie jest 6 drucików. Ale jak go utuchomić? Poradźcie proszę! Brak żadnych styków do baterii
Powrót do góry
   
machol
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 1
Miasto: jl

Post#10 20 Maj 2010 21:22   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Ja natomiast nie mam rezystora R1. lipa. jutro będę kombinował.
Jak ktoś może pomóc, bardzo proszę.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Maj 2010 21:22   





Powrót do góry
   
livi90
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 89
Miasto: 3miasto

Post#11 20 Maj 2010 21:28   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


No to niezłe buble dodała Soplica :P
Powrót do góry
   
leniuk
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 24 Mar 2005
Posty: 114
Miasto: Wrocław

Post#12 27 Lis 2010 16:10   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Wie ktoś jaki jest model czujnika użyty w tym alkomacie?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Początkujący Piaskownica -> alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak dobrać wartość rezystora bramki (2)
M830b - jaka wartość spalonego rezystora? (4)
Jak oblicza się wartość rezystora? (9)
Multimetr CHY175C - wartość rezystora (2)
Identyfikacja rezystora - jaka wartość? (4)
jak obliczyć wartość rezystora? (3)
jak obliczyc wartość rezystora (1)
alkomat, potrzebuje schemat (1)
Dobierz wartość rezystora Rb (3)
wartość rezystora jak odczytać pięć pasków (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.089 seconds

elektroda.pl temat RSS