Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12


  Main Page -> Forum Index -> Beginners Sandbox ->alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12 Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
bobuss
Level 16
Location: Radlin
Joined: 12 Dec 2005
Posts: 255
Post rating: 5
bobuss
Level 16
Post#1 01 Jan 2010 16:21  Topic author   

alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12


Przepraszam z góry za napisanie posta w nieodpowiednim temacie.

Poszukuję schematu do alkomatu który jest dodawany z wódką Soplica. Po zdemontowaniu alkomatu okazało się że brakuje rezystora R12 , jaka jest wartość tego rezystora?? na płytce jest bity symbol: 2360-0807.

Proszę administratorów o nie przenoszenie tego tematu do kosza.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wiertacz
Level 32
Location: KNURÓW
Joined: 13 Nov 2004
Posts: 1445
Helped: 210
Post rating: 51
wiertacz
Level 32
Post#2 01 Jan 2010 16:37    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


A czy alkomat jest niesprawny ?
Czasami jest tak, że w czasie produkcji są wprowadzone zmiany konstrukcyjne w urządzeniach i producent celowo nie montuje pewnych elementów.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bobuss
Level 16
Location: Radlin
Joined: 12 Dec 2005
Posts: 255
Post rating: 5
bobuss
Level 16
Post#3 01 Jan 2010 16:48  Topic author   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


tak, alkomat jest niesprawny. w sklepie nie zamienią dlatego że jest to dodatek :)


w miejscu na rezystor R12 widać ślady że był tam wlutowany jakiś rezystor, tylko się wyłamał (najwidoczniej za słabo przylutowany)

Helpful post? + 0
Back to top
wiertacz
Level 32
Location: KNURÓW
Joined: 13 Nov 2004
Posts: 1445
Helped: 210
Post rating: 51
wiertacz
Level 32
Post#4 01 Jan 2010 20:17    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


To gdzie on jest ?
Obudowa jest na tyle nieszczelna, że wypadł przez jakiś otwór ?
Schematu raczej nigdzie nie dostaniesz.
Musisz liczyć, że odezwie się jakiś posiadacz tego alkomatu.

Helpful post? + 0
Back to top
bobuss
Level 16
Location: Radlin
Joined: 12 Dec 2005
Posts: 255
Post rating: 5
bobuss
Level 16
Post#5 02 Jan 2010 03:06  Topic author   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


OK sprawa rozwiązana , po obliczeniu prądów płynących w obwodzie wyszło że jest to ok 100Ohm , zamykam temat dziękuję za pomoc

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
BurnIt
Level 16
Location: Bielsko-Biała
Joined: 17 May 2005
Posts: 183
Helped: 16
BurnIt
Level 16
Post#6 03 Jan 2010 14:39    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


U mnie jest 220Ohm

Helpful post? + 0
Back to top
bonanza
Spec od Falowników
Joined: 17 Jul 2003
Posts: 2670
Helped: 233
Post rating: 42
bonanza
Spec od Falowników
Post#7 03 Jan 2010 14:51    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


No i jak teraz wypadnie kalibracja? :idea:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
spoonix
Level 1
Location: Kraków
Joined: 09 Feb 2008
Posts: 1
spoonix
Level 1
Post#8 18 Jan 2010 22:27    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Witam serdecznie. Dopiszę do tematu. Ja też miałem niesprawny i okazało się, że środkowa nóżka czujnika miała przerwaną ścieżkę, po przelutowaniu alkomat działa. Przed rozebraniem napisałem maila do Biura Soplicy na adres znaleziony na ich stronie internetowej. Po tygodniu otrzymałem maila zwrotnego, w którym prosili o przesłanie niesprawnego urządzenia. W zamian za to mam otrzymać nowy z jakimś gratisem. Faktycznie sklepy nie chcą wymieniać uszkodzonych alkomatów.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pawlu
Level 1
Joined: 16 Dec 2005
Posts: 1
pawlu
Level 1
Post#9 12 May 2010 13:24    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Witam. Mam ten alkomat ale nie wiem jak go połączyć z dodanymi do zestawu bateriami. w miejscu gdzie mają byc baterie jest 6 drucików. Ale jak go utuchomić? Poradźcie proszę! Brak żadnych styków do baterii

Helpful post? + 0
Back to top
machol
Level 1
Location: jl
Joined: 30 Oct 2008
Posts: 1
machol
Level 1
Post#10 20 May 2010 21:22    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Ja natomiast nie mam rezystora R1. lipa. jutro będę kombinował.
Jak ktoś może pomóc, bardzo proszę.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
livi90
Level 12
Location: 3miasto
Joined: 20 Dec 2008
Posts: 84
Helped: 4
livi90
Level 12
Post#11 20 May 2010 21:28    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


No to niezłe buble dodała Soplica :P

Helpful post? + 0
Back to top
leniuk
Level 13
Location: Wrocław
Joined: 24 Mar 2005
Posts: 113
Post rating: 51
leniuk
Level 13
Post#12 27 Nov 2010 15:10    

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Wie ktoś jaki jest model czujnika użyty w tym alkomacie?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Beginners Sandbox -> alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12
Page 1 of 1

Similar topics to alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12

Dobierz wartość rezystora Rb (3)
Pytanie o wartość rezystora. (2)
jak obliczyc wartość rezystora (1)
jak obliczyć wartość rezystora? (3)
Identyfikacja rezystora - jaka wartość? (4)
alkomat, potrzebuje schemat (1)
Jak oblicza się wartość rezystora? (9)
Jak dobrać wartość rezystora bramki (2)
wartość rezystora jak odczytać pięć pasków (5)
Wartość rezystora SMD. Czy dobrze odczytałem? (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.054 seconds