Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Naprawy ->alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
bobuss
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 246
Miasto: Radlin

bobuss
Poziom 15
Post#1 Post autora tematu 01 Sty 2010 16:21   

alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12


Przepraszam z góry za napisanie posta w nieodpowiednim temacie.

Poszukuję schematu do alkomatu który jest dodawany z wódką Soplica. Po zdemontowaniu alkomatu okazało się że brakuje rezystora R12 , jaka jest wartość tego rezystora?? na płytce jest bity symbol: 2360-0807.

Proszę administratorów o nie przenoszenie tego tematu do kosza.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Sty 2010 16:21   



Powrót do góry
wiertacz
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1185
Miasto: KNURÓW

wiertacz
Poziom 21
Post#2 01 Sty 2010 16:37   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


A czy alkomat jest niesprawny ?
Czasami jest tak, że w czasie produkcji są wprowadzone zmiany konstrukcyjne w urządzeniach i producent celowo nie montuje pewnych elementów.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bobuss
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 246
Miasto: Radlin

bobuss
Poziom 15
Post#3 Post autora tematu 01 Sty 2010 16:48   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


tak, alkomat jest niesprawny. w sklepie nie zamienią dlatego że jest to dodatek Smile


w miejscu na rezystor R12 widać ślady że był tam wlutowany jakiś rezystor, tylko się wyłamał (najwidoczniej za słabo przylutowany)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wiertacz
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1185
Miasto: KNURÓW

wiertacz
Poziom 21
Post#4 01 Sty 2010 20:17   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


To gdzie on jest ?
Obudowa jest na tyle nieszczelna, że wypadł przez jakiś otwór ?
Schematu raczej nigdzie nie dostaniesz.
Musisz liczyć, że odezwie się jakiś posiadacz tego alkomatu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bobuss
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Gru 2005
Posty: 246
Miasto: Radlin

bobuss
Poziom 15
Post#5 Post autora tematu 02 Sty 2010 03:06   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


OK sprawa rozwiązana , po obliczeniu prądów płynących w obwodzie wyszło że jest to ok 100Ohm , zamykam temat dziękuję za pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
BurnIt
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Maj 2005
Posty: 183
Miasto: Bielsko-Biała

BurnIt
Poziom 14
Post#6 03 Sty 2010 14:39   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


U mnie jest 220Ohm

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bonanza
Spec od Falowników
Spec od Falowników


Dołączył: 17 Lip 2003
Posty: 2635

bonanza
Spec od Falowników
Post#7 03 Sty 2010 14:51   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


No i jak teraz wypadnie kalibracja? Idea

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
spoonix
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1
Miasto: Kraków

spoonix
Poziom 1
Post#8 18 Sty 2010 22:27   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Witam serdecznie. Dopiszę do tematu. Ja też miałem niesprawny i okazało się, że środkowa nóżka czujnika miała przerwaną ścieżkę, po przelutowaniu alkomat działa. Przed rozebraniem napisałem maila do Biura Soplicy na adres znaleziony na ich stronie internetowej. Po tygodniu otrzymałem maila zwrotnego, w którym prosili o przesłanie niesprawnego urządzenia. W zamian za to mam otrzymać nowy z jakimś gratisem. Faktycznie sklepy nie chcą wymieniać uszkodzonych alkomatów.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pawlu
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 16 Gru 2005
Posty: 1

pawlu
Poziom 1
Post#9 12 Maj 2010 13:24   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Witam. Mam ten alkomat ale nie wiem jak go połączyć z dodanymi do zestawu bateriami. w miejscu gdzie mają byc baterie jest 6 drucików. Ale jak go utuchomić? Poradźcie proszę! Brak żadnych styków do baterii

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Maj 2010 13:24   



Powrót do góry
machol
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 1
Miasto: jl

machol
Poziom 1
Post#10 20 Maj 2010 21:22   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Ja natomiast nie mam rezystora R1. lipa. jutro będę kombinował.
Jak ktoś może pomóc, bardzo proszę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Maj 2010 21:22   



Powrót do góry
livi90
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 84
Miasto: 3miasto

livi90
Poziom 12
Post#11 20 Maj 2010 21:28   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


No to niezłe buble dodała Soplica Razz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Maj 2010 21:28   



Powrót do góry
leniuk
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 24 Mar 2005
Posty: 113
Miasto: Wrocław

leniuk
Poziom 13
Post#12 27 Lis 2010 15:10   

Re: alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora


Wie ktoś jaki jest model czujnika użyty w tym alkomacie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Lis 2010 15:10   



Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Naprawy -> alkomat soplica - potrzebny schemat - wartość rezystora R12
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dobierz wartość rezystora Rb (3)
Pytanie o wartość rezystora. (2)
jak obliczyc wartość rezystora (1)
jak obliczyć wartość rezystora? (3)
Identyfikacja rezystora - jaka wartość? (4)
alkomat, potrzebuje schemat (1)
Jak oblicza się wartość rezystora? (9)
Jak dobrać wartość rezystora bramki (2)
wartość rezystora jak odczytać pięć pasków (5)
Wartość rezystora SMD. Czy dobrze odczytałem? (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS