Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Programator lampek choinkowych


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Naprawy ->Programator lampek choinkowych Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Polar09
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: ...
Dołączył: 12 Lip 2007
Posty: 160
Pomógł: 4
Ocena postów: 3
Polar09
Poziom 14
Post#1 03 Sty 2010 16:17  Autor tematu   

Programator lampek choinkowych


Witam! Posiadam lampki choinkowe 100 żaróweczek (RYŻ) + programator
Miganie tych lampek jest płynące.
Czy dałoby się przerobić lekko programator tak by cały czas "wszystkie jednocześnie gasły" na każdym programie a nie "płynęły" ?? Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Logi
Poziom 16
Poziom 16
Dołączył: 04 Cze 2007
Posty: 325
Pomógł: 25
Ocena postów: 8
Logi
Poziom 16
Post#2 03 Sty 2010 23:25    

Re: Programator lampek choinkowych


Przeróbka takiego sterownika czyli zmiana programu będzie prawdopodobnie niemożliwa.
Pozdrawiam

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Polar09
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: ...
Dołączył: 12 Lip 2007
Posty: 160
Pomógł: 4
Ocena postów: 3
Polar09
Poziom 14
Post#3 04 Sty 2010 16:32  Autor tematu   

Re: Programator lampek choinkowych


wczoraj rozkręciłem pilocik, i obaczaiłem że są tam 4 styki
Ale może by spróbować odlutować wszystkie kabelki i następnie podłączyć wszystkie 4 kolory pod jeden styk.
Zaryzykował bym ale boje się że uwale programator Wink
Proszę o odp.
Pozdrawiam Polar09

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Radzio M.
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Leżajsk/Rzeszów
Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 1123
Pomógł: 78
Ocena postów: 202
Radzio M.
Poziom 21
Post#4 04 Sty 2010 18:37    

Re: Programator lampek choinkowych


Więcej niż pewne że pod obciążeniem cztero krotnym niż przewidziano coś pójdzie z dymem . Zamiast przerabiać jakiś sterownik z mikroprocesorem zapewne można użyć pare tranzystorów i elementy bierne i mamy gotowy nowiutki sterownik.

Dodano po 8 [minuty]:

Można zrobić np. regulator PWM.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Polar09
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: ...
Dołączył: 12 Lip 2007
Posty: 160
Pomógł: 4
Ocena postów: 3
Polar09
Poziom 14
Post#5 04 Sty 2010 19:39  Autor tematu   

Re: Programator lampek choinkowych


w tym programatorku jest kilka rezystorów. Jestem laikiem pod względem elektroniki.
Mam pytanie czy w światełkach choinkowych z przerywaczem (bez pilota) dostępnych w wielu sklepach mają wbudowany układ multiwibratora astabilnego?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Radzio M.
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Leżajsk/Rzeszów
Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 1123
Pomógł: 78
Ocena postów: 202
Radzio M.
Poziom 21
Post#6 05 Sty 2010 19:14    

Re: Programator lampek choinkowych


Mogą mieć .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Polar09
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: ...
Dołączył: 12 Lip 2007
Posty: 160
Pomógł: 4
Ocena postów: 3
Polar09
Poziom 14
Post#7 05 Sty 2010 20:05  Autor tematu   

Re: Programator lampek choinkowych


powiedzcie co mam kupic by zrobic taki przerywacz (multiwibrator astabilny)
Sorry ale jest laikiem i nie umiem odczytywać schematów. Pomożecie mi??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Defozo
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Olkusz
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 280
Pomógł: 1
Ocena postów: 16
Defozo
Poziom 16
Post#8 06 Sty 2010 21:14    

Re: Programator lampek choinkowych


Polar09 napisał:
Sorry ale jest laikiem i nie umiem odczytywać schematów. Pomożecie mi??

Pomocna strona dot. czytania schematów (konkretnie - symbole graficzne elementów elektronicznych):
Link

Pozdrawiam,
Defozo

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mateuszek92k
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: rzeszow
Dołączył: 03 Lis 2011
Posty: 18
mateuszek92k
Poziom 6
Post#9 17 Sty 2013 11:46    

Re: Programator lampek choinkowych


a są takie gotowe sterowniki tak aby zapalał kilka zestawów i gasił i tak dalej np zapalać na 10sekund i gasi na 10 sekund cos podobne do tego

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Naprawy -> Programator lampek choinkowych
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Programator lampek choinkowych (5)
Programator pamięć do lampek choinkowych. (7)
programator lampek choinkowych led (2)
Sterownik do lampek choinkowych (3)
Zasilanie do lampek choinkowych. (5)
Sterownik Lampek Choinkowych (5)
Sprawdzanie lampek choinkowych (2)
podłącznie lampek choinkowych (4)
Ominięcie sterownika lampek choinkowych. (14)
Czasowy wyłacznik lampek choinkowych (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.108 seconds

elektroda.pl temat RSS