| Author |
fad Poziom 15

|
13 Jul 2004 15:32 Wieza SONY HCD-RX33 |
|
|
|
Mam wlasnie taka wieze, juz 2 razy byl wymieniany laser i starczal on tylko na okolo rok, i znowu przerywa i nie czyta CD, juz zaczelo sie to nie oplacac, a szkoda mi jej wywalic, wpadlem na pomysl zeby jako odtwarzacz CD mogl byc CD-Rom z PC, tylko nie wiem czy da sie i jak podlaczyc do tej wiezy?! Czy jest to mozliwe?!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Jul 2004 15:32 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tik_tak Poziom 22

|
13 Jul 2004 16:25 Re: Wieza SONY HCD-RX33 |
|
|
|
Pewny jesteś że laser wymieniany był,powinien działać dłużej.Fakt ,że wtych modelach jest zła konstrukcja i laser umieszczony nad radiatorem końcówki mocy szybko zanieczyszcza się .Oczyść optykę i po problemie.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Jul 2004 16:25 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
fad Poziom 15

|
13 Jul 2004 18:22 Re: Wieza SONY HCD-RX33 |
|
|
|
Tak jestem pewien bo bylem przy tym, czyscilem juz nie raz, i pochodzilo dobrze przez 3-7 dni i znowu to samo, a z reszta jest on bardzo czuly lekkie dotkniecie reka biurka i juz przeskakuje. A moze trzeba go podkrecic znalazlem zdjecie tego czytnika i widze ze jest tam jakis potencjometr ale nie wiem w ktora strone krecic
Wiec da sie to zrobic z tym CD-ROMem :?:
Jeszcze jedno pytanie, jest tam pokretlo volume i wogole nie lapie trzeba nie raz sie nakrecic z 5 razy aby podskoczylo o np 2 stopnie, z pilota chodzi dobrze, ak to mozna naprawic :?:
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Jul 2004 18:22 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Telo Poziom 24

|
13 Jul 2004 19:04 Re: Wieza SONY HCD-RX33 |
|
|
|
Pewnie do wymiany czytnik,jak chcesz podkrecić to w lewą stronę w stronę srubki tylko troszeczkę ale w ten sposób skracasz jego żywotność.
Co to bardzo czułego to możliwe,że masz do wymiany silnik napędu plyty,bardzo często w wiezach Sony.A regulator siły głosu to jest zapewne impulsator należy go wylutować z front panelu rozebrać i wyczyścic,będzie OK.
|
|
| Back to top |
|
 |