FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Wieza SONY HCD-RX33

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Wieza SONY HCD-RX33
Author
Poziom 15
Poziom 15

Post#1 Post from the author of the topic 13 Jul 2004 15:32   

Wieza SONY HCD-RX33

Mam wlasnie taka wieze, juz 2 razy byl wymieniany laser i starczal on tylko na okolo rok, i znowu przerywa i nie czyta CD, juz zaczelo sie to nie oplacac, a szkoda mi jej wywalic, wpadlem na pomysl zeby jako odtwarzacz CD mogl byc CD-Rom z PC, tylko nie wiem czy da sie i jak podlaczyc do tej wiezy?! Czy jest to mozliwe?!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 13 Jul 2004 15:32   

Back to top

tik_tak
Poziom 22
Poziom 22

Post#2 13 Jul 2004 16:25   

Re: Wieza SONY HCD-RX33

Pewny jesteś że laser wymieniany był,powinien działać dłużej.Fakt ,że wtych modelach jest zła konstrukcja i laser umieszczony nad radiatorem końcówki mocy szybko zanieczyszcza się .Oczyść optykę i po problemie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Jul 2004 16:25   

Back to top

fad
Poziom 15
Poziom 15

Post#3 Post from the author of the topic 13 Jul 2004 18:22   

Tak jestem pewien bo bylem przy tym, czyscilem juz nie raz, i pochodzilo dobrze przez 3-7 dni i znowu to samo, a z reszta jest on bardzo czuly lekkie dotkniecie reka biurka i juz przeskakuje. A moze trzeba go podkrecic znalazlem zdjecie tego czytnika i widze ze jest tam jakis potencjometr ale nie wiem w ktora strone krecicWieza SONY HCD-RX33
Wiec da sie to zrobic z tym CD-ROMem :?:
Jeszcze jedno pytanie, jest tam pokretlo volume i wogole nie lapie trzeba nie raz sie nakrecic z 5 razy aby podskoczylo o np 2 stopnie, z pilota chodzi dobrze, ak to mozna naprawic :?:
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 13 Jul 2004 18:22   

Back to top

Telo
Poziom 24
Poziom 24

Post#4 13 Jul 2004 19:04   

Pewnie do wymiany czytnik,jak chcesz podkrecić to w lewą stronę w stronę srubki tylko troszeczkę ale w ten sposób skracasz jego żywotność.
Co to bardzo czułego to możliwe,że masz do wymiany silnik napędu plyty,bardzo często w wiezach Sony.A regulator siły głosu to jest zapewne impulsator należy go wylutować z front panelu rozebrać i wyczyścic,będzie OK.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Wieza SONY HCD-RX33
Page 1 of 1
Similar topics
Wieza Sony HCD-H450M (4)
Wieza Sony HCD-H-55 (8)
Sony HCD -RX33 - nie czyta płyt, problemy z laserem. (6)
Sony HCD RX33 Nie kreci sie plyta (3)
sony hcd rx33 nie reaguje (5)
Wieża Sony HCD-RX33 wymiana CD (10)
Trafo do Sony HCD-Rx33 (5)
sony HCD - RX33 (5)
Wieza sony hcd h505 (2)
wieza SONY HCD RXD6AV (4)

Page generation time: 0.187 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed