FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

ZOMM - elektroniczna "bezprzewodowa smycz" dla kom

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> ZOMM - elektroniczna "bezprzewodowa smycz" dla kom
Author
Poziom 19
Poziom 19

Post#1 Post from the author of the topic 03 Jan 2010 20:13   

Zapewne niejeden z czytelników posiada dosyć uciążliwy nawyk zostawiania telefonu komórkowego w domu, przypominając sobie o tym dopiero w pracy kiedy trzeba gdzieś zadzwonić... :) Ciekawe rozwiązanie tego problemu zapowiada producent urządzenia ZOMM, szumnie nazwany "pierwszą na świecie bezprzewodową smyczą" dla telefonów komórkowych. Po sparowaniu urządzenia z telefonem komórkowym (prawdopodobnie będzie to złącze bluetooth) użytkownik otrzymuje możliwość korzystania z gadżetu jak z zestawu słuchawkowego z wbudowanym głośnikiem, odbieranie połączeń oraz wywołanie numery alarmowego za pomocą jednego przycisku (panic button). Oczywiście dochodzi do tego opcja wykrycia oddalenie się urządzenia od telefonu, i aktywowanie sygnału dźwiękowego który nam przypomni o zabraniu komórki.

Urządzenie jest niewielkich rozmiarów, przystosowane do noszenia go jako breloka do kluczy. Mając przy sobie ZOMM, nie trzeba się martwić o ważne połączenie nieodebrane z powodu komórki wrzuconej w bezkresną otchłań damskiej torebki - wystarczy że brelok zawsze będzie pod ręką.

Oficjalna cena nie została jeszcze podana (mówi się o kwocie ~80 USD), a samo urządzenie zaliczy oficjalną prezentację na targach CES (5. stycznia).

Źródło: Link

Strona producenta: Link

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 03 Jan 2010 20:13   

Back to top

gromleon
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 03 Jan 2010 20:41   

Re: ZOMM - elektroniczna "bezprzewodowa smycz" dla

A kto nam przypomni o zabraniu tego ZOMM-a wg mnie chybiony pomysł , przecież breloka z kluczami też mogę zapomnieć.
Back to top

Belialek
Poziom 19
Poziom 19

Post#3 Post from the author of the topic 03 Jan 2010 20:46   

Ale breloka w przeciwieństwie do komórki nie zostawiasz w drugim pokoju na noc aby go naładować :) A rano wiadomo - człowiek się spieszy...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 03 Jan 2010 20:46   

Back to top

elmo3000
Poziom 12
Poziom 12

Post#4 03 Jan 2010 22:41   

A kto ma ciągle bluetootha włączonego ?
Back to top

mrowaa
Poziom 15
Poziom 15

Post#5 03 Jan 2010 22:49   

Belialek wrote:
Ale breloka w przeciwieństwie do komórki nie zostawiasz w drugim pokoju na noc aby go naładować :) A rano wiadomo - człowiek się spieszy...

no teraz dochodzi jeszcze kwestia co ile brelok trzeba ładować;d dla mnie to całkowicie nieprzydatne ale nei skreslajmy tego całkowicie, wazne ze mamy ciągły postęp w technologii. Bo moglismy sie zatrzymac na wynalezieniu kola gdyby nie chęć coraz wiekszej wygody;d
Back to top

restig
Poziom 13
Poziom 13

Post#6 03 Jan 2010 23:36   

gromleon wrote:
A kto nam przypomni o zabraniu tego ZOMM-a wg mnie chybiony pomysł , przecież breloka z kluczami też mogę zapomnieć.

A kto nam przypomni o zamknięciu domu xD brelok przy kluczach od domu albo auta i jak zapomni kolega breloka to nie odpali auta :) A bluetooth ma włączony co drugi telefon, nie zapominajmy o trybie niewidoczności, który raczej wystarczy temu urządzeniu.

Pomysł wg mnie naprawdę dobry, gdyby wystarczyło raz na tydzień naładować baterie był by to gadget który z pewnością bym nabył, trochę cena odstrasza...

pozdrawiam sceptyków :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Jan 2010 23:36   

Back to top

flubber.trip
Poziom 20
Poziom 20

Post#7 04 Jan 2010 01:48   

Mi się generalnie pomysł podoba, ale w przypadku mojego telefony (LG KU990), w którym bateria i tak bardzo słabo trzyma, raczej nieprzydatne :/
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> ZOMM - elektroniczna "bezprzewodowa smycz" dla kom
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 1 of 1
Similar topics
Bezprzewodowa "elektroniczna lupa" (5)
czujniki światła w proj. Elektroniczna "strzelnica" (1)
"Elektroniczna świeczka" na Attiny13 (16)
Sygnał "masy" dla obudowy - z którego miejsca pobr (1)
ETHERNET - "karta sieciowa" SPI dla AVR enc28j60 (153)
Kopia ROTEL RA-820 czyli "hajend dla ubogich" (149)
"Aktywna migawka" dla technologii 3D w HDTV (wideo (4)
HP wynalazło "Ośrodkowy Układ Nerwowy dla Ziemi" (7)
"Drugie życie" dla akumulatorów z samochodów elektrycznych (5)
Anonimowi planują "duże niespodzianki" dla Sony (60)

Page generation time: 0.12 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed