FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Renault Megane - problem z zamkiem centralnym

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Beginners -> Renault Megane - problem z zamkiem centralnym
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 08 Jan 2010 09:21   

Renault Megane - problem z zamkiem centralnym

Od kilku dni zauważyłem, iż otwierając drzwi od kierowcy w moim samochodzie (Renault Megane 1.4, hatchback, 2001 r.) nie otwierają się pozostałe drzwi. Do tej pory centralny zamek miałem tak ustawiony, iż po przekroczeniu prędkości 20km/h automatycznie blokował wszystkie drzwi. Natomiast jak wychodziłem z samochodu otwierając drzwi od kierowcy odblokowywały się wszystkie pozostałe drzwi. Obecnie coś się zacięło i po wyjściu z samochodu nie mogę otworzyć od zewnątrz pozostałych drzwi. Dodam, iż otwierają się one od wewnątrz. Otwierają się również od zewnątrz ale dopiero po wciśnięciu przycisku blokady centralnego znajdującego się na konsoli. Czy problem tkwi w jakimś bezpieczniku, kablach czy może zepsuł się siłownik master? Będę wdzieczny za pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 08 Jan 2010 09:21   

Back to top

janstech
Poziom 7
Poziom 7

Post#2 08 Jan 2010 15:29   

Re: Renault Megane - problem z zamkiem centralnym

Nieraz montuje centralne zamki, nieraz poprawiam oryginały, dzisiaj zimno więc siedzę przed kompem i zastanawiam się jak Ci pomóc. Jeżeli po otworzeniu wszystkich drzwi wsiadasz i wszystkie się zamykają, ale już się nie otwierają to zanik gdzieś impuls odpowiedzialny za otwieranie (przekaźniki lub główny sterownik), czy z zewnątrz otwieranie i zamykanie samochodu jest prawidłowe, czy również nie działa, czy po zgaszeniu silnika otwierają się tylko twoje drzwi? i jaki masz rodzaj zamka może jest pneumatyczny, bez dokonania pomiarów, może pomóc ktoś kto miał taki problem lub serwis, albo będziemy eliminować kolejne podzespoły.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 Jan 2010 15:29   

Back to top

doktor333
Poziom 14
Poziom 14

Post#3 09 Jan 2010 09:01   

Prawdopodobnie brak info o otwarciu drzwi kierowcy-sprawdź krańcówkę.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 09 Jan 2010 09:01   

Back to top

anand73
Poziom 2
Poziom 2

Post#4 Post from the author of the topic 09 Jan 2010 18:55   

Dziękuję za posty. Dzisiaj okazało się, że problem rozwiązał się samoistnie. Dla formalności dodam, iż zamek centralny mam fabryczny otwierany z kluczyka. Zarówno otwieranie, jak i zamykanie z samochodu z zewnątrz było jak najbardziej prawidłowe. Jedyny problem pojawiał się, wtedy kiedy po automatycznym zablokowaniu zamka centralnego (podczas jazdy) zatrzymałem samochód i z niego wysiadałem. Normalnie otwarcie drzwi od kierowcy powinno odblokować automatycznie zamki we wszystkich pozostałych drzwiach, jednak ostatnio parę razy zdarzyło się, iż drzwi tylne pozostawały zamknięte. Mogłem je otworzyć oczywiście od wewnątrz lub przyciskiem zamka centralnego na kokpicie. Dzisiaj problem rozwiązał się sam i mam nadzieję, że się nie powtórzy. Jak się będzie coś działo to oczywiście napiszę. Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam.
Back to top

STATYW
Poziom 11
Poziom 11

Post#5 15 Feb 2010 19:35   

zapraszam do odpisania
http://megane.com.pl/-vt20773.htm#164371
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Beginners -> Renault Megane - problem z zamkiem centralnym
Page 1 of 1
Similar topics
Problem z centralnym zamkiem i pilotem Renault megane (11)
Renault megane 96r. 1.6 Problem z Wentylatorem chłodnicy i centralnym zamkiem (3)
Renault Megane 99 r cabrio sterowanie centralnym zamkiem (2)
Renault Megane 96 - coś nie tak z centralnym zamkiem (4)
Problem z centralnym zamkiem w Megane 2000r (12)
Megane 96r. Problem z centralnym zamkiem (2)
Megane 96r - Problem z centralnym zamkiem (14)
Problem z centralnym zamkiem megane scenic (9)
Megane 96r. Problem z immobilaizerem i centralnym zamkiem (2)

Page generation time: 0.124 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony