Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Połączono ale nie ma internetu (router)


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->Połączono ale nie ma internetu (router) Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
radio123
Level 7
Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10
radio123
Level 7
Post#1 10 Jan 2010 00:58  Topic author   

Połączono ale nie ma internetu (router)


Pare dni temu kupiłem router. Podłaczyłem go do modemu i do kompa. Po konfiguracji sieci tak jak jest to opisane w instrukcji net mi nie dziala.
We własciwościach mam ustawione uzyskiwanie adrsu ip automatycznie, w konfigracji alternatywnej ip, maske, brame i dns wpisalem takie jak podej komp.
Problem w tym że stan jest połączono ale inernetu nie ma.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Yaro126
Level 20
Location: Jastrzębie
Joined: 14 Apr 2004
Posts: 496
Helped: 31
Post rating: 5
Yaro126
Level 20
Post#2 10 Jan 2010 01:00    

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Do jakiego modemu masz podłączony ten router?

Helpful post? + 0
Back to top
radio123
Level 7
Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10
radio123
Level 7
Post#3 10 Jan 2010 01:20  Topic author   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


router: pentagram cerberus 6361
modem: Webstar Scientific atlanta epx2203

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#4 10 Jan 2010 03:12    

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Sklonuj adres MAC z komputera, na którym internet działał. Zakładka w konfiguracji routera: "MAC Address Clone". Wyłącz zasilanie modemu na ok. 30 sekund. Potem należy zrestartować router i wszystkie komputery do niego podłączone. Z jakiej kablówki masz internet?

Połączono ale nie ma internetu (router)

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
radio123
Level 7
Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10
radio123
Level 7
Post#5 10 Jan 2010 11:50  Topic author   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Internet nie działa na kompie do którego podłączaqm router, dopiero kiedy odłącze router od od kompa i modemu jest internet. Internet jest z chello.
Router jest mi potrzebny żebym mógł miec internet również na laptopie.

Helpful post? + 0
Back to top
tomaszko
Level 16
Location: Kutno
Joined: 08 Nov 2003
Posts: 192
Helped: 13
Post rating: 4
tomaszko
Level 16
Post#6 10 Jan 2010 12:09    

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Podłącz komputer bezpośrednio pod modem i w cmd wpisz ipconfig /all. Potem podłącz komputer do routera i zrób to samo. Podaj nam to .

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
radio123
Level 7
Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10
radio123
Level 7
Post#7 10 Jan 2010 12:39  Topic author   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


kiedy to wpisuje pokazuje się: ''Nazwa ipconfin nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne''

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#8 10 Jan 2010 12:57    

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


tomaszko wrote:
Podłącz komputer bezpośrednio pod modem i w cmd wpisz ipconfig /all. Potem podłącz komputer do routera i zrób to samo. Podaj nam to .
Po co? UPC przydziela IP publiczne, które jest przypisane do MAC zarejestrowanej karty sieciowej. Krok zbędny, bez tego wiadomo, że nie chodzi.

radio123, skonfiguruj router przez http://192.168.0.1
Nazwa użytkownika: admin
Hasło: admin

1) Podłącz komputer, na którym działał internet do portu LAN routera.
2) Sklonuj adres MAC komputera w routerze - "MAC Address Clone"
3) W zakładce "WAN Settings " ustaw "Dynamic IP (Via DHCP)"
4) Strona "DHCP Server" - zaznacz "Enabled"
5) W "DNS Settings" ustaw "Primary DNS Address" - 208.67.222.222, "Secondary DNS Address" - 8.8.8.8

Jeżeli chcesz rozdzielać internet również bezprzewodowo:
1) Zakładka "Basic Settings" - zaznacz "Enable Wireless", "SSID" - wpisz nazwę swojej sieci bezprzewodowej, "Broadcast (SSID)" - Enable
2) Zakładka "Security Settings" - wybierz "WPA2- Personal", "Pass Phrase" - wpisz swoje hasło

Na końcu:
1) Podłącz modem do portu WAN routera
2) Zrestartuj modem, router i komputer
3) W komputerach, w ustawieniach sieciowych wybierz "Uzyskaj adres IP automatycznie" i "Uzyskaj adres serwera DNS automatycznie"

W ten sposób rozdzielisz internet przewodowo i bezprzewodowo w UPC.

Helpful post? + 0
Back to top
radio123
Level 7
Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10
radio123
Level 7
Post#9 10 Jan 2010 13:48  Topic author   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


dzieki. Mam już router połaczony z komputerem i modemem i internet działa. Skonfigurowałem tak jak mi napisaliscie ale laptop nie ''widzi'' routera.

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#10 10 Jan 2010 14:11    

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


radio123 wrote:
dzieki. Mam już router połaczony z komputerem i modemem i internet działa. Skonfigurowałem tak jak mi napisaliscie ale laptop nie ''widzi'' routera.
Upewnij się, że w routerze opcja "Broadcast (SSID)" jest włączona - "Enable". Połączenie bezprzewodowe nawiązujesz poprzez: "Otoczenie sieciowe" > "Połączenie sieci bezprzewodowej" > "Właściwości" > "Pokaż sieci bezprzewodowe". Użyj opcji "Odśwież listę sieci".

Helpful post? + 0
Back to top
radio123
Level 7
Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10
radio123
Level 7
Post#11 10 Jan 2010 14:40  Topic author   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


opcja Broadcast jest włączona. a co do opcji odśwież liste sieci nie moge jej jakoś znaleźć (winows 7)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#12 10 Jan 2010 14:50    

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Kliknij na ikonę Centrum sieci i udostępniania w prawym dolnym rogu ekranu, następnie na „Open Network and Sharing Center” (Otwórz centrum sieci i udostępniania). W oknie "Centrum sieci i udostępniania" kliknij na „Manage wireless networks” (Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
radio123
Level 7
Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10
radio123
Level 7
Post#13 10 Jan 2010 14:55  Topic author   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Klikam odśwież ale nic nie znajduje.

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#14 10 Jan 2010 14:57    

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Zaloguj się do routera i zrób screen zakładki : "Basic Settings" i "Security Settings". Czy masz zainstalowane sterowniki do karty wifi w laptopie?

Helpful post? + 0
Back to top
radio123
Level 7
Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10
radio123
Level 7
Post#15 10 Jan 2010 15:05  Topic author   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Połączono ale nie ma internetu (router) Połączono ale nie ma internetu (router)

sterowniki sa.

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#16 10 Jan 2010 15:32    

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


"Channel" - zmień kanał na inny, bo może ktoś nadaje na tym samym
"Channel Bandwidth" ustaw na 20
"Extension Channel" - wyłącz, bo to jest opcja do trybu 11n
"Security Settings" - włącz szyfrowanie

Zrestartuj router.

Helpful post? + -1
Back to top
radio123
Level 7
Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10
radio123
Level 7
Post#17 10 Jan 2010 16:49  Topic author   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


zmienilem ale laptop dalej nie widzi. wlatopie właczywłem wykrywanie problemów z siecią i wyskoczył komunikat:
Funkcja sieci bezprzewodowej jest wyłączona. Czy to ma coś wspólnego?

Helpful post? + 0
Back to top
GladiroR
Level 26
Location: Lublin
Joined: 01 Nov 2004
Posts: 1204
Helped: 52
GladiroR
Level 26
Post#18 10 Jan 2010 17:05    

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Możesz w laptopie masz przycisk do włączania karty wifi?

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#19 10 Jan 2010 17:06    

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Jaki to laptop, jaka karta wifi? Może wifi trzeba włączyć przyciskiem lub kombinacją klawiszy w laptopie?
Spróbuj też tego: http://blogs.technet.com/mkedziora/archive/2009/01/25/problemy-z-kart-wifi.aspx

Helpful post? + 0
Back to top
radio123
Level 7
Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10
radio123
Level 7
Post#20 10 Jan 2010 17:09  Topic author   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


dzięki wielkie za pomoc :) wystarczyło włączyć funkcje sieci bezprzewodowej. Już wszytsko OK !

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Połączono ale nie ma internetu (router)
Page 1 of 1

Similar topics to połączono ale nie ma internetu (router)

Airgrid m2 połączono z siecią ale brak internetu (8)
Połączono ale nie chodzi :/ (6)
Acer widzi router, ale internetu nie ma. (14)
Router się łaczy bezprzewodowo, ale internetu nie ma. (20)
Router TP Link WR740N - Jest Wifi ale nie ma internetu w komputerze (8)
Router TP LINK WR740N - Jest wifi, ale nie ma internetu na kablu (13)
Router w Akademiku - Linksys WRTU54G-TM Dostęp do internetu ale strony nie idą (17)
Połączono brak dostępu do internetu. (27)
"Stan: połączono", a internetu nie ma -!? (17)
problem z tp link połączono a brak internetu (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops