Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Połączono ale nie ma internetu (router)


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Połączono ale nie ma internetu (router)
Autor
Wiadomość
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 10

Post#1 Post autora tematu 10 Sty 2010 01:58   

Połączono ale nie ma internetu (router)


Pare dni temu kupiłem router. Podłaczyłem go do modemu i do kompa. Po konfiguracji sieci tak jak jest to opisane w instrukcji net mi nie dziala.
We własciwościach mam ustawione uzyskiwanie adrsu ip automatycznie, w konfigracji alternatywnej ip, maske, brame i dns wpisalem takie jak podej komp.
Problem w tym że stan jest połączono ale inernetu nie ma.
Powrót do góry
   
Yaro126
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Kwi 2004
Posty: 497
Miasto: Jastrzębie

Post#2 10 Sty 2010 02:00   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Do jakiego modemu masz podłączony ten router?
Powrót do góry
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 10

Post#3 Post autora tematu 10 Sty 2010 02:20   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


router: pentagram cerberus 6361
modem: Webstar Scientific atlanta epx2203
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#4 10 Sty 2010 04:12   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Sklonuj adres MAC z komputera, na którym internet działał. Zakładka w konfiguracji routera: "MAC Address Clone". Wyłącz zasilanie modemu na ok. 30 sekund. Potem należy zrestartować router i wszystkie komputery do niego podłączone. Z jakiej kablówki masz internet?

Połączono ale nie ma internetu (router)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sty 2010 04:12   





Powrót do góry
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 10

Post#5 Post autora tematu 10 Sty 2010 12:50   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Internet nie działa na kompie do którego podłączaqm router, dopiero kiedy odłącze router od od kompa i modemu jest internet. Internet jest z chello.
Router jest mi potrzebny żebym mógł miec internet również na laptopie.
Powrót do góry
   
tomaszko
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 08 Lis 2003
Posty: 192
Miasto: Kutno

Post#6 10 Sty 2010 13:09   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Podłącz komputer bezpośrednio pod modem i w cmd wpisz ipconfig /all. Potem podłącz komputer do routera i zrób to samo. Podaj nam to .
Powrót do góry
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 10

Post#7 Post autora tematu 10 Sty 2010 13:39   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


kiedy to wpisuje pokazuje się: ''Nazwa ipconfin nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne''
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#8 10 Sty 2010 13:57   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


tomaszko napisał:
Podłącz komputer bezpośrednio pod modem i w cmd wpisz ipconfig /all. Potem podłącz komputer do routera i zrób to samo. Podaj nam to .
Po co? UPC przydziela IP publiczne, które jest przypisane do MAC zarejestrowanej karty sieciowej. Krok zbędny, bez tego wiadomo, że nie chodzi.

radio123, skonfiguruj router przez http://192.168.0.1
Nazwa użytkownika: admin
Hasło: admin

1) Podłącz komputer, na którym działał internet do portu LAN routera.
2) Sklonuj adres MAC komputera w routerze - "MAC Address Clone"
3) W zakładce "WAN Settings " ustaw "Dynamic IP (Via DHCP)"
4) Strona "DHCP Server" - zaznacz "Enabled"
5) W "DNS Settings" ustaw "Primary DNS Address" - 208.67.222.222, "Secondary DNS Address" - 8.8.8.8

Jeżeli chcesz rozdzielać internet również bezprzewodowo:
1) Zakładka "Basic Settings" - zaznacz "Enable Wireless", "SSID" - wpisz nazwę swojej sieci bezprzewodowej, "Broadcast (SSID)" - Enable
2) Zakładka "Security Settings" - wybierz "WPA2- Personal", "Pass Phrase" - wpisz swoje hasło

Na końcu:
1) Podłącz modem do portu WAN routera
2) Zrestartuj modem, router i komputer
3) W komputerach, w ustawieniach sieciowych wybierz "Uzyskaj adres IP automatycznie" i "Uzyskaj adres serwera DNS automatycznie"

W ten sposób rozdzielisz internet przewodowo i bezprzewodowo w UPC.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sty 2010 13:57   





Powrót do góry
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 10

Post#9 Post autora tematu 10 Sty 2010 14:48   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


dzieki. Mam już router połaczony z komputerem i modemem i internet działa. Skonfigurowałem tak jak mi napisaliscie ale laptop nie ''widzi'' routera.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sty 2010 14:48   





Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#10 10 Sty 2010 15:11   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


radio123 napisał:
dzieki. Mam już router połaczony z komputerem i modemem i internet działa. Skonfigurowałem tak jak mi napisaliscie ale laptop nie ''widzi'' routera.
Upewnij się, że w routerze opcja "Broadcast (SSID)" jest włączona - "Enable". Połączenie bezprzewodowe nawiązujesz poprzez: "Otoczenie sieciowe" > "Połączenie sieci bezprzewodowej" > "Właściwości" > "Pokaż sieci bezprzewodowe". Użyj opcji "Odśwież listę sieci".
Powrót do góry
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 10

Post#11 Post autora tematu 10 Sty 2010 15:40   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


opcja Broadcast jest włączona. a co do opcji odśwież liste sieci nie moge jej jakoś znaleźć (winows 7)
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#12 10 Sty 2010 15:50   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Kliknij na ikonę Centrum sieci i udostępniania w prawym dolnym rogu ekranu, następnie na „Open Network and Sharing Center” (Otwórz centrum sieci i udostępniania). W oknie "Centrum sieci i udostępniania" kliknij na „Manage wireless networks” (Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi).
Powrót do góry
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 10

Post#13 Post autora tematu 10 Sty 2010 15:55   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Klikam odśwież ale nic nie znajduje.
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#14 10 Sty 2010 15:57   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Zaloguj się do routera i zrób screen zakładki : "Basic Settings" i "Security Settings". Czy masz zainstalowane sterowniki do karty wifi w laptopie?
Powrót do góry
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 10

Post#15 Post autora tematu 10 Sty 2010 16:05   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Połączono ale nie ma internetu (router) Połączono ale nie ma internetu (router)

sterowniki sa.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sty 2010 16:05   





Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#16 10 Sty 2010 16:32   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


"Channel" - zmień kanał na inny, bo może ktoś nadaje na tym samym
"Channel Bandwidth" ustaw na 20
"Extension Channel" - wyłącz, bo to jest opcja do trybu 11n
"Security Settings" - włącz szyfrowanie

Zrestartuj router.
Powrót do góry
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 10

Post#17 Post autora tematu 10 Sty 2010 17:49   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


zmienilem ale laptop dalej nie widzi. wlatopie właczywłem wykrywanie problemów z siecią i wyskoczył komunikat:
Funkcja sieci bezprzewodowej jest wyłączona. Czy to ma coś wspólnego?
Powrót do góry
   
GladiroR
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 01 Lis 2004
Posty: 1106
Miasto: Lublin

Post#18 10 Sty 2010 18:05   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Możesz w laptopie masz przycisk do włączania karty wifi?
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#19 10 Sty 2010 18:06   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Jaki to laptop, jaka karta wifi? Może wifi trzeba włączyć przyciskiem lub kombinacją klawiszy w laptopie?
Spróbuj też tego: http://blogs.technet.com/mkedziora/archive/2009/01/25/problemy-z-kart-wifi.aspx
Powrót do góry
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 10

Post#20 Post autora tematu 10 Sty 2010 18:09   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


dzięki wielkie za pomoc :) wystarczyło włączyć funkcje sieci bezprzewodowej. Już wszytsko OK !
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Połączono ale nie ma internetu (router)
Strona 1 z 1
Podobne tematy
"Stan: połączono", a internetu nie ma -!? (16)
Router w Akademiku - Linksys WRTU54G-TM Dostęp do internetu ale strony nie idą (17)
Router TP LINK WR740N - Jest wifi, ale nie ma internetu na kablu (13)
Router TP Link WR740N - Jest Wifi ale nie ma internetu w komputerze (8)
Router się łaczy bezprzewodowo, ale internetu nie ma. (20)
Połączono ale nie chodzi :/ (6)
Acer widzi router, ale internetu nie ma. (14)
Airgrid m2 połączono z siecią ale brak internetu (8)
problem z tp link połączono a brak internetu (6)
LIVEBOX 2 - Brak internetu wifi połączono (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS