Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Połączono ale nie ma internetu (router)


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Połączono ale nie ma internetu (router)
Author
Message
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10

Post#1 Post from the author of the topic 10 Jan 2010 00:58   

Połączono ale nie ma internetu (router)


Pare dni temu kupiłem router. Podłaczyłem go do modemu i do kompa. Po konfiguracji sieci tak jak jest to opisane w instrukcji net mi nie dziala.
We własciwościach mam ustawione uzyskiwanie adrsu ip automatycznie, w konfigracji alternatywnej ip, maske, brame i dns wpisalem takie jak podej komp.
Problem w tym że stan jest połączono ale inernetu nie ma.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jan 2010 00:58   





Back to top
   
Yaro126
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 14 Apr 2004
Posts: 494
Location: Jastrzębie

Post#2 10 Jan 2010 01:00   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Do jakiego modemu masz podłączony ten router?

Helpful message? + -

Back to top
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10

Post#3 Post from the author of the topic 10 Jan 2010 01:20   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


router: pentagram cerberus 6361
modem: Webstar Scientific atlanta epx2203

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#4 10 Jan 2010 03:12   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Sklonuj adres MAC z komputera, na którym internet działał. Zakładka w konfiguracji routera: "MAC Address Clone". Wyłącz zasilanie modemu na ok. 30 sekund. Potem należy zrestartować router i wszystkie komputery do niego podłączone. Z jakiej kablówki masz internet?

Połączono ale nie ma internetu (router)

Helpful message? + -

Back to top
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10

Post#5 Post from the author of the topic 10 Jan 2010 11:50   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Internet nie działa na kompie do którego podłączaqm router, dopiero kiedy odłącze router od od kompa i modemu jest internet. Internet jest z chello.
Router jest mi potrzebny żebym mógł miec internet również na laptopie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jan 2010 11:50   





Back to top
   
tomaszko
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 08 Nov 2003
Posts: 192
Location: Kutno

Post#6 10 Jan 2010 12:09   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Podłącz komputer bezpośrednio pod modem i w cmd wpisz ipconfig /all. Potem podłącz komputer do routera i zrób to samo. Podaj nam to .

Helpful message? + -

Back to top
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10

Post#7 Post from the author of the topic 10 Jan 2010 12:39   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


kiedy to wpisuje pokazuje się: ''Nazwa ipconfin nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne''

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jan 2010 12:39   





Back to top
   
Removed






Post#8 10 Jan 2010 12:57   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


tomaszko wrote:
Podłącz komputer bezpośrednio pod modem i w cmd wpisz ipconfig /all. Potem podłącz komputer do routera i zrób to samo. Podaj nam to .
Po co? UPC przydziela IP publiczne, które jest przypisane do MAC zarejestrowanej karty sieciowej. Krok zbędny, bez tego wiadomo, że nie chodzi.

radio123, skonfiguruj router przez http://192.168.0.1
Nazwa użytkownika: admin
Hasło: admin

1) Podłącz komputer, na którym działał internet do portu LAN routera.
2) Sklonuj adres MAC komputera w routerze - "MAC Address Clone"
3) W zakładce "WAN Settings " ustaw "Dynamic IP (Via DHCP)"
4) Strona "DHCP Server" - zaznacz "Enabled"
5) W "DNS Settings" ustaw "Primary DNS Address" - 208.67.222.222, "Secondary DNS Address" - 8.8.8.8

Jeżeli chcesz rozdzielać internet również bezprzewodowo:
1) Zakładka "Basic Settings" - zaznacz "Enable Wireless", "SSID" - wpisz nazwę swojej sieci bezprzewodowej, "Broadcast (SSID)" - Enable
2) Zakładka "Security Settings" - wybierz "WPA2- Personal", "Pass Phrase" - wpisz swoje hasło

Na końcu:
1) Podłącz modem do portu WAN routera
2) Zrestartuj modem, router i komputer
3) W komputerach, w ustawieniach sieciowych wybierz "Uzyskaj adres IP automatycznie" i "Uzyskaj adres serwera DNS automatycznie"

W ten sposób rozdzielisz internet przewodowo i bezprzewodowo w UPC.

Helpful message? + -

Back to top
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10

Post#9 Post from the author of the topic 10 Jan 2010 13:48   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


dzieki. Mam już router połaczony z komputerem i modemem i internet działa. Skonfigurowałem tak jak mi napisaliscie ale laptop nie ''widzi'' routera.

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#10 10 Jan 2010 14:11   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


radio123 wrote:
dzieki. Mam już router połaczony z komputerem i modemem i internet działa. Skonfigurowałem tak jak mi napisaliscie ale laptop nie ''widzi'' routera.
Upewnij się, że w routerze opcja "Broadcast (SSID)" jest włączona - "Enable". Połączenie bezprzewodowe nawiązujesz poprzez: "Otoczenie sieciowe" > "Połączenie sieci bezprzewodowej" > "Właściwości" > "Pokaż sieci bezprzewodowe". Użyj opcji "Odśwież listę sieci".

Helpful message? + -

Back to top
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10

Post#11 Post from the author of the topic 10 Jan 2010 14:40   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


opcja Broadcast jest włączona. a co do opcji odśwież liste sieci nie moge jej jakoś znaleźć (winows 7)

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#12 10 Jan 2010 14:50   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Kliknij na ikonę Centrum sieci i udostępniania w prawym dolnym rogu ekranu, następnie na „Open Network and Sharing Center” (Otwórz centrum sieci i udostępniania). W oknie "Centrum sieci i udostępniania" kliknij na „Manage wireless networks” (Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi).

Helpful message? + -

Back to top
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10

Post#13 Post from the author of the topic 10 Jan 2010 14:55   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Klikam odśwież ale nic nie znajduje.

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#14 10 Jan 2010 14:57   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Zaloguj się do routera i zrób screen zakładki : "Basic Settings" i "Security Settings". Czy masz zainstalowane sterowniki do karty wifi w laptopie?

Helpful message? + -

Back to top
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10

Post#15 Post from the author of the topic 10 Jan 2010 15:05   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Połączono ale nie ma internetu (router) Połączono ale nie ma internetu (router)

sterowniki sa.

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#16 10 Jan 2010 15:32   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


"Channel" - zmień kanał na inny, bo może ktoś nadaje na tym samym
"Channel Bandwidth" ustaw na 20
"Extension Channel" - wyłącz, bo to jest opcja do trybu 11n
"Security Settings" - włącz szyfrowanie

Zrestartuj router.

Helpful message? + -

Back to top
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10

Post#17 Post from the author of the topic 10 Jan 2010 16:49   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


zmienilem ale laptop dalej nie widzi. wlatopie właczywłem wykrywanie problemów z siecią i wyskoczył komunikat:
Funkcja sieci bezprzewodowej jest wyłączona. Czy to ma coś wspólnego?

Helpful message? + -

Back to top
   
GladiroR
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 01 Nov 2004
Posts: 1171
Location: Lublin

Post#18 10 Jan 2010 17:05   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Możesz w laptopie masz przycisk do włączania karty wifi?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jan 2010 17:05   





Back to top
   
Removed






Post#19 10 Jan 2010 17:06   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


Jaki to laptop, jaka karta wifi? Może wifi trzeba włączyć przyciskiem lub kombinacją klawiszy w laptopie?
Spróbuj też tego: http://blogs.technet.com/mkedziora/archive/2009/01/25/problemy-z-kart-wifi.aspx

Helpful message? + -

Back to top
   
radio123
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Jan 2010
Posts: 10

Post#20 Post from the author of the topic 10 Jan 2010 17:09   

Re: Połączono ale nie ma internetu (router)


dzięki wielkie za pomoc Smile wystarczyło włączyć funkcje sieci bezprzewodowej. Już wszytsko OK !

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Połączono ale nie ma internetu (router)
Page 1 of 1
Similar topics
Airgrid m2 połączono z siecią ale brak internetu (8)
Połączono ale nie chodzi :/ (6)
Acer widzi router, ale internetu nie ma. (14)
Router się łaczy bezprzewodowo, ale internetu nie ma. (20)
Router TP Link WR740N - Jest Wifi ale nie ma internetu w komputerze (8)
Router TP LINK WR740N - Jest wifi, ale nie ma internetu na kablu (13)
Router w Akademiku - Linksys WRTU54G-TM Dostęp do internetu ale strony nie idą (17)
Połączono brak dostępu do internetu. (27)
"Stan: połączono", a internetu nie ma -!? (17)
problem z tp link połączono a brak internetu (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl topic RSS feed