Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Programowanie Ogólne -> Programowanie Początkujący -> Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe
Autor
Wiadomość
malum
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Mar 2005
Posty: 747
Miasto: Bydgoszcz

Post#1 Post autora tematu 10 Sty 2010 13:21   

Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Witam!
Podczas tworzenia strony internetowej natrafiłem na problem.
Założenie jest takie, aby po otwarciu strony, znajdujące się na niej zdjęcia zmieniały się automatycznie co 3 sekundy.
Znalazłem taki skrypt:

Kod:

<html>
<head>
<script type="text/javascript">
   var imgs = new Array('1.jpg', '2.jpg', '3.jpg', '4.jpg', '5.jpg');
   var pos  = 0;

   function chImg()
   {
      var i = document.getElementById( 'imgField' );

      i.src = '../fotki/kat3/' + imgs[ pos++ ];

      if( pos >= 5 )
      {
         pos = 0;
      }

      window.setTimeout( 'chImg()', 3000 );
   }
</script>
</head>
<body onload="chImg();">
<img src="../fotki/kat3/1.jpg" id="imgField"/>
</body>
</html>]


Działa bardzo dobrze, ale pozwala na wyświetlenie tylko jednego zdjęcia. Gdyby na stronie było ich 20 musiałbym 20 razy wklepywać ten sam skrypt z drobnymi zmianami, co w moim przypadku jest niepraktyczne, bo ilość zdjęć na stronie będzie zmieniała się praktycznie przy każdym odświeżeniu strony.

Próbowałem też zastosować program napisany w PHP połączony z autoodświeżaniem strony, ale przez to odświeżanie sypie mi się reszta strony.

Macie może jakiś lepszy skrypt?

No i drugie pytanie. Powyższy skrypt korzysta z nazw plików zapisanych do tablicy.
Jak stworzyć taką tablicę automatycznie bo w PHP robi się to tak:
Kod:

<?
$folder = opendir('../fotki/kat3');
$i = 0;
while(false !=($plik = readdir($folder))){
if($plik != "." && $plik != ".."){
   $obrazki[$i]= $plik;
   $i++;
   }
}
closedir($folder);

$losowy=rand(0,count($obrazki)-1);

echo($losowy);
echo('<img src=../fotki/kat3/'.$obrazki[$losowy].'>');
?>

Powyższy programik również pozwala na automatyczną zmianę zdjęć, ale przy każdym odświeżeniu strony. Tu problemem jest znowu to odświeżanie - zdjęcia mają zmieniać się automatycznie.
Powrót do góry
   
DriverMSG
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29279
Miasto: Prowincja Liege

Post#2 11 Sty 2010 05:08   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie interne


Nie znam się na robieniu stron www, ale ostatnio pomagałem bratu w tworzeniu galerii, może przyda ci się to, co mi się zachowało - można tam regulować czas wyświetlania każdej fotki osobno.

Załączniki:
Powrót do góry
   
malum
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Mar 2005
Posty: 747
Miasto: Bydgoszcz

Post#3 Post autora tematu 11 Sty 2010 19:32   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie interne


DriverMSG napisał:
Nie znam się na robieniu stron www, ale ostatnio pomagałem bratu w tworzeniu galerii, może przyda ci się to, co mi się zachowało - można tam regulować czas wyświetlania każdej fotki osobno.


Dzięki wielkie za zainteresowanie, ale nie o to m chodzi.
Mam kika różnych skryptów realizujących zadanie automatycznego przechodzenia ze zdjęcia w zdjęcie, ale ani jeden nie daje się zastosować na jednej stronie dla kilku grup różnych zdjęć :-(

Ma ktoś jakiś pomysł na realizację tego zadania?
Powrót do góry
   
arnoldziq
Moderator Programowanie
Moderator Programowanie


Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 4702
Miasto: High Wycombe

Post#4 12 Sty 2010 12:21   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie interne


Czemu nie coś takiego ?
Kod:
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
   var imgs   = new Array('1.jpg', '2.jpg', '3.jpg', '4.jpg', '5.jpg');
   var imgs2 = new Array('1.jpg', '2.jpg', '3.jpg', '4.jpg', '5.jpg');
   var pos  = 0;

   function chImg()
   {
      var i = document.getElementById( 'imgField' );
      var i2 = document.getElementById( 'imgField2' );
      i.src = '../fotki/kat3/' + imgs[ pos++ ];
      i2.src = '../fotki/kat4/' + imgs2[ pos++ ];

      if( pos >= 5 )
      {
         pos = 0;
      }

      window.setTimeout( 'chImg()', 3000 );
   }
</script>
</head>
<body onload="chImg();">
<img src="../fotki/kat3/1.jpg" id="imgField"/>
<br>
<img src="../fotki/kat4/1.jpg" id="imgField2"/>
</body>
</html>]

Powrót do góry
   
BRASS
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Kwi 2005
Posty: 193

Post#5 19 Lut 2010 10:08   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie interne


Zamiast setTimeout daj setInterval. setTimeout wywołuje sie tylko raz. setInterval działa stale aż do momentu kiedy nie dasz CrearInterval(wartosc_ zwrócona_przez setInternal)
Powrót do góry
   
BooM-Bel
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 1
Miasto: Galway

Post#6 05 Sie 2010 14:15   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie interne


Wypróbowałem obie funkcje: "setInterval" i "setTimeout". "setTimeout" działa idealnie i obrazki zmieniają się cały czas bez względu na to jak długo otwarta jest strona. Niestety "setInterval" po kilku pętlach zaczyna zmieniać obrazki tak szybko że migają jak strobo na imprezie techno. W tym skrypcie lepszym rozwiązaniem jest "setTimeout".
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Sie 2010 14:15   





Powrót do góry
   
FoczkaMK
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 6

Post#7 16 Sty 2012 00:37   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Witam,
Próbowałam wykorzystać zaprezentowany wyżej przez arnoldziq skrypt ale niestety bez powodzenia.
Dla jednego zdjęcia (miejsca wyświetlania) działa ok.
Dla dwóch wyświetla co drugi obrazek:
dla zdjęcia1 - fotki 1,3,5
dla zdjęcia2 - fotki 2,4,puste miejce
Dla trzech wyświetla się co trzeci:
dla zdjęcia1 - fotki 1,4
dla zdjęcia2 - fotki 2,5
dla zdjęcia3 - fotki 3, puste miejce
Kombinowałam przez kilka godzin począwszy od zmian nazw plików jpg (pierwotnie były nazwy alfanumeryczne) i ich położenia w katalogach (pierwotnie w jednym) ale nie umiem znaleźć przyczyny. Docelowo chciałam ustawić 4 zdjęcia po 3 lub 5 zmian każde.

Kod dla 3 zdjęć:
Kod:
<head>
<script type="text/javascript">
   var imgs = new Array('1.jpg', '2.jpg', '3.jpg', '4.jpg', '5.jpg');
   var imgs2 = new Array('1.jpg', '2.jpg', '3.jpg', '4.jpg', '5.jpg');
   var imgs3 = new Array('1.jpg', '2.jpg', '3.jpg', '4.jpg', '5.jpg');
   var pos  = 0;

   function chImg()
   {
      var i = document.getElementById( 'imgField' );
      var i2 = document.getElementById( 'imgField2' );
      var i3 = document.getElementById( 'imgField3' );
      i.src = 'images/my/my1/' + imgs[ pos++ ];
      i2.src = 'images/my/my2/' + imgs2[ pos++ ];
      i3.src = 'images/my/my3/' + imgs3[ pos++ ];

      if( pos >= 5 )
      {
         pos = 0;
      }

      window.setTimeout( 'chImg()', 3000 );
   }
</script>
</head>

<body topmargin="0" leftmargin="0" bgcolor="#99CCFF" onload="chImg();">

<img src="images/my/my1/1.jpg" id="imgField"/>
<img src="images/my/my2/1.jpg" id="imgField2"/>
<img src="images/my/my3/1.jpg" id="imgField3"/>

Poniżej podkreślone pliki, które sie wyświetlają, pozostałe nawet nie próbują mogę sobie wpisać nazwę nieistniejącego pliku i nie ma to żadnego wpływu na wykonywanie skryptu:
('1.jpg', '2.jpg', '3.jpg', '4.jpg', '5.jpg');
('1.jpg', '2.jpg', '3.jpg', '4.jpg', '5.jpg');
('1.jpg', '2.jpg', '3.jpg', '4.jpg', '5.jpg'); nic


działanie skryptu podejrzeć można po adresami:
1 zdjęcie: www.kulesza.net.pl/top1.htm
2 dzjecia: www.kulesza.net.pl/top2.htm
3 zdjęcia: www.kulesza.net.pl/top3.htm

Może ktoś podpowie co jest nie tak.
Powrót do góry
   
arnoldziq
Moderator Programowanie
Moderator Programowanie


Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 4702
Miasto: High Wycombe

Post#8 16 Sty 2012 13:03   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Sprawa jest dość prosta i chodzi o tzw. czeski błąd :)
Oryginalny skrypt, był przewidziany do zmiany tylko jednego obrazka, i jako taki działa bez problemów :)
Zauważ, że pozycja w tabeli pos jest zwiększana w trakcie wywołania.
Przy pierwszej pętli, pierwszy element jest zwiększany z 0 do 1 (pos++), ale chwilę potem ten sam element jest zwiększany z 1 do 2 itd.
Przy 3 obrazkach, przy drugiej pętli, która powinna wywołać drugi obrazek z tabeli, pierwsza tabela wskazuje na 4, druga na 5 a trzecia ... na 6. Stąd brak wyświetlania...
Żeby to naprawić, zmodyfilowałem skrypt w ten sposób :
Kod Javascript - [rozwiń]
<script type="text/javascript">
var imgs1 = new Array('foto4.jpg', 'foto2.jpg','foto1.jpg', 'foto3.jpg', 'foto5.jpg');
var imgs2 = new Array('foto1.jpg', 'foto2.jpg', 'foto3.jpg', 'foto4.jpg', 'foto5.jpg');
var imgs3 = new Array('foto5.jpg', 'foto1.jpg', 'foto2.jpg', 'foto3.jpg', 'foto4.jpg');
var imgs4 = new Array('foto1.jpg', 'foto2.jpg', 'foto3.jpg', 'foto4.jpg', 'foto5.jpg');
var pos = 0;
 
function chImg()
{
var i1 = document.getElementById( 'imgField1' );
var i2 = document.getElementById( 'imgField2' );
var i3 = document.getElementById( 'imgField3' );
var i4 = document.getElementById( 'imgField4' );
i1.src = 'images/my1/' + imgs1[ pos ];
i2.src = 'images/my2/' + imgs2[ pos ];
i3.src = 'images/my3/' + imgs3[ pos ];
i4.src = 'images/my4/' + imgs4[ pos ];
 
pos++; //wydzielenie dodawania, jedno dodawanie dla wszystkich pól
 
if( pos >= 5 )
{
pos = 0;
}
 
window.setTimeout( 'chImg()', 3000 );
}
</script>
 


A wynik działania, możesz zobaczyć tutaj : Link
Powrót do góry
   
FoczkaMK
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 6

Post#9 16 Sty 2012 18:54   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Wielkie dzięki.
Widzę, że za szybko się poddałam, bo chodziła mi po głowie zmiana 'pos' ale nie wiedziałam jak to ugryźć.
Jeszcze raz dziękuję.
Powrót do góry
   
sebaq1
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 1

Post#10 25 Sty 2012 17:39   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Jest jakiś kod w HTML - u było by mi łatwiej go edytować???
Powrót do góry
   
arnoldziq
Moderator Programowanie
Moderator Programowanie


Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 4702
Miasto: High Wycombe

Post#11 25 Sty 2012 18:50   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


sebaq1 napisał:
Jest jakiś kod w HTML - u było by mi łatwiej go edytować???

Dwa posty wyżej masz link do strony. Pobierz HTML i możesz sobie edytować do woli.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Sty 2012 18:50   





Powrót do góry
   
muli9
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 14

Post#12 21 Lut 2012 15:41   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Witam

Wkleiłem kod na stronie ale nie działa żaden z powyższych, wogóle nic się nie wyświetla w miejscu, w którym wstawiłem - co jest nie tak ?
W zasadzie to mnie interesuje zmiana tylko 2 obrazków, w jednym miejscu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lut 2012 15:41   





Powrót do góry
   
arnoldziq
Moderator Programowanie
Moderator Programowanie


Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 4702
Miasto: High Wycombe

Post#13 21 Lut 2012 15:45   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


muli9 napisał:
Witam

Wkleiłem kod na stronie ale nie działa żaden z powyższych, wogóle nic się nie wyświetla w miejscu, w którym wstawiłem - co jest nie tak ?
W zasadzie to mnie interesuje zmiana tylko 2 obrazków, w jednym miejscu.

Masz gdzieś tę stronę umieszczoną ? Można to gdzieś zobaczyć ?
Jak nie, to zamieść tu kod, wraz z Twoimi obrazkami, które maja się zmieniać.
Powrót do góry
   
muli9
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 14

Post#14 21 Lut 2012 16:05   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Narazie testuję na serwerze wirtualnym wamp - strona jest jako php. Gdziekolwiek bym nie wrzucil tego kodu nic sie nie dzieje i nic nie wyskakuje. Zdjęcia mam w folderze images, nazwy fotek to img2.jpg i img2a.jpg. A kod przerzuciłem dokładnie w tej postaci co jest powyżej i zamieniłem foto1.jpg na img2.jpg itp oraz katalog 'images/my1/' na 'images/'
Powrót do góry
   
arnoldziq
Moderator Programowanie
Moderator Programowanie


Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 4702
Miasto: High Wycombe

Post#15 21 Lut 2012 16:19   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Twój opis niczego nie zmienia, wystarczy, że zmieniłeś gdzieś jedną literę i skrypt się nie wykona.
Dlatego bez kodów źródłowych, nie ruszymy z miejsca. :/
Powrót do góry
   
muli9
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 14

Post#16 21 Lut 2012 17:44   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Cos takiego mam



Kod PHP - [rozwiń]
<?php include "header.php"; ?>
</script>
 
<div id="content">
<div id="posts">
<div class="post">
<h2 class="title">Witamy</h2>
<h3 class="posted">Napisane przez</h3>
<div class="story">
<p><em><strong>Jakieś tam wiadomości</strong></em> i zwykły tekst<br /><br /><br />
 
<script type="text/javascript">
 
var imgs1 = new Array('img2.JPG', 'img2a.jpg','images/18.jpg', 'foto3.JPG', 'foto5.JPG');
 
var imgs2 = new Array('img2a.JPG', 'img2.JPG', 'foto3.JPG', 'foto4.JPG', 'foto5.JPG');
 
var imgs3 = new Array('img2.JPG', 'foto1.JPG', 'foto2.JPG', 'foto3.JPG', 'foto4.JPG' );
 
var imgs4 = new Array('img2a.JPG', 'foto2.JPG', 'foto3.JPG', 'foto4.JPG', 'foto5.JPG');
 
var pos = 0;
 
 
 
function chImg()
 
{
 
var i1 = document.getElementById( 'imgField1' );
 
var i2 = document.getElementById( 'imgField2' );
 
var i3 = document.getElementById( 'imgField3' );
 
var i4 = document.getElementById( 'imgField4' );
 
i1.src = 'images/' + imgs1[ pos ];
 
i2.src = 'images/' + imgs2[ pos ];
 
i3.src = 'images/' + imgs3[ pos ];
 
i4.src = 'images/' + imgs4[ pos ];
 
 
 
pos++;
 
 
 
if( pos >= 5 )
 
{
 
pos = 0;
 
}
 
 
 
window.setTimeout( 'chImg()', 3000 );
 
}
 
</script>
<img src="images\18.jpg" alt="Tekst alternatywny" align="center"/>
<img src="images\20.jpg" alt="Tekst alternatywny" width="500" align="center" />
<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
tak
 
 
 
 
 
 
</p>
</div>
<div class="meta">
 
</div>
</div>
<div class="post">
<h2 class="title">Dodatkowy post</h2>
<h3 class="posted">Napisane przez</h3>
<div class="story">
<p>Nazwa listy:</p>
<ol>
<li><a href="#">jakis nowy tekst numerowany </a></li>
<br /><br /><br /><br /><br /><br />
 
</ol>
<p>inna lista:</p>
<ul>
<li><a href="#">tekst wypunktowany</a></li>
<br /><br /><br /><br />
</ul>
<p>Cytat: </p>
<blockquote>
<p>&#8220; cytat&#8221;</p>
</blockquote>
</div>
<div class="meta">
<p> </a></p>
</div>
</div>
</div>
 
<?php include "menu.php"; ?>
 
 
<?php include "footer.php"; ?>




Co ciekawe dziś znalazłem coś takiego i już się coś pokazuje ale nie jest to obrazek tylko jakby go nie wczytało:


Kod PHP - [rozwiń]
<?
$obrazek1='img2.jpg';$obrazek2='img2a.jpg';
?>
<script type="text/javascript">
function SlideShow()
{
obrazek=katalog+obrazki[i];
cel.src=obrazek;
if(i>=obrazki.length-1)
i=0;
else
i++;
setTimeout("SlideShow()",czas*1000);
}
 
function InitSlideShow()
{
i=0;
cel=document.pic1;
katalog="images/";
obrazki = new Array('<?echo $obrazek1;?>','<?echo $obrazek2;?>');
czas=3; // w sekundach
SlideShow();
}
 
window.onload=InitSlideShow;
</script>


Proszę pamiętać o używaniu znaczników syntax. Opcja Listing kodu. - arnoldziq
Powrót do góry
   
arnoldziq
Moderator Programowanie
Moderator Programowanie


Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 4702
Miasto: High Wycombe

Post#17 21 Lut 2012 17:55   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Górny (mój) skrypt się nie wykona, bo nie ma gdzie wyświetlać obrazków...
Skrypt oswołuje się do konkretnych miejść na stronie, oznaczonych imgField1, imgField2 itd.
U Ciebie ich po prostu nie ma.
Nie wystarczy sobie "wkleić" czegoś do swojego kodu, żeby od razu zadziałało...
Powrót do góry
   
muli9
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 14

Post#18 21 Lut 2012 18:11   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Oczywiście masz racje - głupota z mojej strony - teraz już coś ruszyło - widać jeden obrazek tylko się nie zmienia ;)
Powrót do góry
   
arnoldziq
Moderator Programowanie
Moderator Programowanie


Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 4702
Miasto: High Wycombe

Post#19 21 Lut 2012 18:16   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Drugi skrypt można uruchomić w ten sposób :
Kod HTML - [rozwiń]
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function SlideShow()
{
if(i>=obrazki.length-1)
i=0;
else
i++;
obrazek=katalog+obrazki[i];
cel.src=obrazek;
setTimeout("SlideShow()",czas*1000);
}
 
function InitSlideShow()
{
i=0;
cel = document.getElementById('pic1');
katalog="images/my1/";
obrazki = new Array('foto1.jpg','foto2.jpg','foto3.jpg','foto4.jpg');
czas=3; // w sekundach
SlideShow();
}
 
window.onload=InitSlideShow;
</script>
 
</head>
<body>
<img scr="" id="pic1" />
</body>
 
</html>
 

Powrót do góry
   
muli9
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 14

Post#20 21 Lut 2012 18:34   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Niestety w żadnym z kodów nie chce się zmieniać - jest tylko statyczny obraz

a co powinno być po src może tu jest problem <img src="" id="pic1" /> ?

Dodano po 8 [minuty]:

ok ruszyło dzięki wielkie ;)
Powrót do góry
   
arnoldziq
Moderator Programowanie
Moderator Programowanie


Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 4702
Miasto: High Wycombe

Post#21 21 Lut 2012 18:35   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


muli9 napisał:
Niestety w żadnym z kodów nie chce się zmieniać - jest tylko statyczny obraz

Cos przechwytuje twój timer.
muli9 napisał:
a co powinno być po src może tu jest problem <img src="" id="pic1" /> ?

Tam może być cokolwiek, to po prostu miejsce, w którym będą wymieniane linki do obrazków. Możesz jako "scr" podać link do istniejącego obrazka i od tego obrazka wszystko będzie "startować".
Powrót do góry
   
muli9
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 14

Post#22 21 Lut 2012 18:42   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Już super śmiga - miałem w body <body onload="chImg();"> z poprzedniego skryptu i to zakłócało nowy skrypt - jeszcze raz dzięki.
Powrót do góry
   
adziozone2
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 27
Miasto: Kraków

Post#23 15 Paź 2013 11:13   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


arnoldziq napisał:
Drugi skrypt można uruchomić w ten sposób :
Kod HTML - [rozwiń]
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function SlideShow()
{
if(i>=obrazki.length-1)
i=0;
else
i++;
obrazek=katalog+obrazki;
cel.src=obrazek;
setTimeout("SlideShow()",czas*1000);
}
 
function InitSlideShow()
{
i=0;
cel = document.getElementById('pic1');
katalog="images/my1/";
obrazki = new Array('foto1.jpg','foto2.jpg','foto3.jpg','foto4.jpg');
czas=3; // w sekundach
SlideShow();
}
 
window.onload=InitSlideShow;
</script>
 
</head>
<body>
<img scr="" id="pic1" />
</body>
 
</html>
 


Hej,

Wszystko jest tak jak trzeba, tylko jak ktoś chcę umieścić kod w osobnym pliku np. [i]"nz.js"
a zostawić na stronce tylko "<img scr="" id="pic1"/>" to raczej chyba ze się myle powinno być inaczej. A sam nie wiem, co to ma być, wiem ze na stronce na się znajdować:

<script typy="text/javascript" src="zm.js"></script>

<img scr="" id="pic1" />


ale to nie działa, i dlatego pytam was.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Paź 2013 11:13   





Powrót do góry
   
arnoldziq
Moderator Programowanie
Moderator Programowanie


Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 4702
Miasto: High Wycombe

Post#24 15 Paź 2013 11:28   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Może chodzi o użycie nieznanego (z poziomu HTML/javaScript) słowa typy, zamiast type ?
Powrót do góry
   
Mr_Unk
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 24 Sty 2013
Posty: 174
Miasto: Radom

Post#25 15 Paź 2013 11:29   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


Tylko po co tak rzeźbić - nie możesz po prostu użyć dowolnego slidera ?

Choćby tego

Po co pisać coś, co ktoś inny napisał już dawno temu... lepiej.
Powrót do góry
   
adziozone2
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 27
Miasto: Kraków

Post#26 15 Paź 2013 12:31   

Re: Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe


ok, wszystko jasne,
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Programowanie Ogólne -> Programowanie Początkujący -> Automatycznie zmieniające się zdjecia na stronie internetowe
Strona 1 z 1
Podobne tematy
zmieniające sie zdjecie na stronie www (5)
[vb.net/t-sql] - Jak przedstawić graficznie zdarzenia zmieniające się w czasie (1)
I2C w Atmega 168. Czy uruchamia się automatycznie? (3)
Czy da się automatycznie policzyć ilość cykli zegara? (7)
Java Script - Automatyczne zmienianie się zdjęć na stronie (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.317 seconds

elektroda.pl temat RSS