Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Konfiguracja TP-LINK TD-W8901G, łącze Netii


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Konfiguracja TP-LINK TD-W8901G, łącze Netii Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
maciekx09
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 5

maciekx09
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 11 Sty 2010 18:01   

Konfiguracja TP-LINK TD-W8901G, łącze Netii


hejka.Dizisaj kupilem Router TP linka ( model TD-W8901g) oraz adapter USB zeby miec neta na 2gim kompie. mam problem z tym routerem. Podpinam go dobrze ale nadal cos jest nie tak.
Tak podłączyłem swoj router.
Konfiguracja TP-LINK TD-W8901G, łącze Netii


Ten pusty prostokat to takie cos ktore mam zamiast telefonu

Problem polega na tym ze ikonka "WLAN" i "2" mrygają. ( gniazdo w ktorym router laczy sie z komputerem)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Sty 2010 18:01   



Powrót do góry
Mateo_19_07
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 446
Miasto: Końskie

Mateo_19_07
Poziom 17
Post#2 11 Sty 2010 18:38   

Re: Problem z Routerem TP LINK TD-W8901g


Po pierwsze: Czy telefon jest podlaczony przez mikrofiltr?
Po drugie: Skoro mryga Ci dioda 2 to znaczy ze jest jakis problem z połączeniem mianowicie moze to byc zly kabel lub jest on uszkodzony. Sprawdz czy jest to kabel prosty czy skrętka.
Po trzecie: Skoro WLAN miga to najprawdopodobniej rowniez jest problem z polaczeniem bezprzewodowym. Moze jakis bledzik w konfiguracji?

A tak w ogole to napisz czy nie masz wcale dostepu do Internetu. W czym dokladnie tkwi problem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Sty 2010 18:38   



Powrót do góry
maciekx09
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 5

maciekx09
Poziom 3
Post#3 Post autora tematu 11 Sty 2010 20:29   

Re: Problem z Routerem TP LINK TD-W8901g


Mam neta z netii 1mb i 2 komputery. Adaptera jeszcze nie podlaczalem no bo po co skoro nie moge routera skonfigurowac.
1) Nie mam telefonu, mam sam mikrofiltr. ( drugi telefon ktory mam na dole jest podlaczony ale tylko do gniazdka)
2) Ten kabel wyglada jak taki telefoniczny tylko troche wiekszy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Sty 2010 20:29   



Powrót do góry
Mateo_19_07
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 446
Miasto: Końskie

Mateo_19_07
Poziom 17
Post#4 11 Sty 2010 21:19   

Re: Problem z Routerem TP LINK TD-W8901g


Więc tak:

Telefon jest podłączony bezpośrednio do gniazdka? Jesli tak to nie zdziw się ze net nie działa. Czy dioda ADSL na routerze świeci się? Owszem kabel jest troszke większy od telefonicznego mianowicie RJ-45.

Zrób w ten sposób. Przyłóż do siebie obydwie końcówki kabla i zobacz czy kolory kabelków są ułożone w tej samej kolejności zarówno w jednej końcówce jak i w drugiej. Jeśli tak to kabel najprawdopodobniej jest ok Smile

Jeśli nie będziemy myślec dalej Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Sty 2010 21:19   



Powrót do góry
aro84
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 177
Miasto: Wyszków

aro84
Poziom 14
Post#5 11 Sty 2010 21:41   

Re: Problem z Routerem TP LINK TD-W8901g


Wszystkie telefony powinny być podłączone poprzez ten filtr.
Możesz wejść na stronę konfiguracyjną routera?

Najlepiej wypnij telefon z gniazdka i podłącz kablem telefonicznym pod te gniazdko router. Wtedy będziesz miał pewność, że połączenie telefoniczne jest OK. Jeżeli uda Ci się skonfigurować router i uzyskać połączenie z internetem. To przenosisz router na miejsce docelowe tam podłączasz i jeżeli problem występuje to znaczy że masz coś nie tak z kablem.

Możesz też odłączyć kabel od routera i podłączając telefon będziesz wiedział czy masz sygnał...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Konfiguracja TP-LINK TD-W8901G, łącze Netii
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konfiguracja Netii TP-link W8901G (4)
TP-LINK TD-W8901G kontiguracja do łącza netii (3)
TP-LINK TD W8901G - nie działa Internet z Netii na linii TP (6)
Router tp-link td-w8901g dzieli łącze na pół :( (4)
TP-LINK TD-W8901G + łącze Netia - wolne otwieranie stron (4)
TP-LINK W8901G niestabilne łącze Orange Freedom 6Mb (3)
TP-LINK W8901G - + D-link Dir 300 rev. B - Konfiguracja AP (5)
Konfiguracja TP-LINK W8901G z AP TP-LINK WA500G (7)
Konfiguracja TP-LINK TD-W8901G (15)
Konfiguracja TP-LINK TD-W8901G (14)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS