Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Kosz Archiwum -> Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.
Autor
Wiadomość
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#1 Post autora tematu 13 Sty 2010 23:28   

Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Witam. Kupilem zestaw cyfrowego polsatu z dekoderem mini. Moj problem jest taki ze dekoder mi nie lapie syganu nic zupelnie ani mocy ani jakosci. Napisze czego juz probowalem. Zmienialem dekoder, sprawdzalem dekoder, sprawdzalem euro zlacze, sprawdzalem kabel od anteny, zmienialem dekoder, powracalem do ustawiem fabrycznych, a i mam miernik to ustawialem sygnal dobrze i miernik mi lapie sygnal normalnie. A antene ustawialem w rozych pozycjach jakby miernik lapal sygnal nie z tego satelity i dalej nic.P.S. Nie uzywam polskich znakow bo nie mam ich na komputerze bo to anglik.
Powrót do góry
   
krzysin
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 60
Miasto: Jaworzno

Post#2 13 Sty 2010 23:34   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


moja rada jest taka -pożycz od kogoś dowolny dekoder polsatu i wtedy spróbuj ponownie go ustawić, dodam, że jeśli masz miernik sat najtańszy to możesz mieć problem z ustawieniem dobrego sygnału ;]
Powrót do góry
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#3 Post autora tematu 13 Sty 2010 23:38   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Juz zmienialem dekoder na polsatowski i ciagle to samo a miernik no napisze za 130 zl to nie najtanszy i juz go u innych ludzi uzywalem i bylo dobrze.
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 13 Sty 2010 23:38   



Powrót do góry
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Miasto: ----

Post#4 13 Sty 2010 23:43   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


1.sprawdź jak masz obrobiony kabel przy końcówkach
2. podłącz inny tuner pod antenę i sprawdź czy będzie widział jakiś sygnał jeżeli nie to pokręć antena
3.jeżeli nie wykryje ci sygnału to konwerter masz rozwalony
4.miernik będzie ci pokazywał moc sygnału nawet jeżeli nie trafisz w tego satelitę co trzeba może to być inny satelita a moc ci pokarze chodzi tu głównie o jakość
Powrót do góry
   
krzysin
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 60
Miasto: Jaworzno

Post#5 13 Sty 2010 23:47   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Możliwe uszkodzenia:
1. kabel (mógł się gdzieś złamać albo zwiera końcówka)
2. konwerter -wtedy spróbować na innym

Talerz satelitarny oczywiście drzewo nie przysłania ?? :D
Powrót do góry
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#6 Post autora tematu 13 Sty 2010 23:50   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Tu moja wina bo zapomialem napisac o wszystkim. Przepraszam. Kabel i z jednej i z drugiej strony sprawdzalem po kilka razy. Podlaczalem i nic nie widzi zupelnie a konwenter tez zmienialem. Co do miernika to wiem to i zostawialem antene w roznych pozycjach czyli w kazdej gdzie byl sygnal. A i jeszcze jedno mieszkam w anglii i starlem napis cyfrowego polsatu i troche sie antena porysowala ale to chyba nie ma nic do rzeczy skoro miernik lapie sygnal.
Powrót do góry
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Miasto: ----

Post#7 13 Sty 2010 23:51   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


jeszcze jedno przeczyść gwint przy konwerterze może zaśniedział i nie masuje ci, i zasilania nie masz ostatnio komuś to pomogło bo pisał o tym
Powrót do góry
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#8 Post autora tematu 13 Sty 2010 23:54   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Drzewo jest ale z 30 metrow od talerza a pozatym poprzedni lokatorzy i wszyscy sasiedzi odbieraja bez problemu.

Dodano po 1 [minuty]:

Ale konwenter jest zupelnie nowy i czysciutki jak lza bo go ogladalem.
Powrót do góry
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Miasto: ----

Post#9 13 Sty 2010 23:58   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


najlepiej to tuner do sąsiada zanieś i go sprawdź najlepszy sposób to będzie na sam początek bo tak to można szukać winy w tunerze jak i w podłączeniu anteny z tunerem,jak byś sprawdził tuner u sąsiada to by było wiadomo ze jest sprawny i trzeba z antena walczyć

a drzewa w takim razie ci nie przeszkadza
Powrót do góry
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#10 Post autora tematu 14 Sty 2010 00:04   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Tuner sprawny jest bo jak kupywalem to byl sprawdzany a pozatym mam drugi tez i tez sprawny i nic. Nie wieze ze sie dwa zepsuly na raz. A jeszcze jedna jak wlaczam to mam taki komunikat "brak sygnalu z anteny sprawdz polaczenie lub konfiguracje dekodera".
Powrót do góry
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Miasto: ----

Post#11 14 Sty 2010 00:11   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


sprawdź jeszcze zasilanie lnb w tunerze ale jak robiłeś powrót do ustawień fabrycznych to automatycznie jest włączone,kurde dziwna sprawa .a czy mniej więcej patrząc na antenę sąsiada to twoja jest podobnie ustawiona??

Dodano po 1 [minuty]:

na pewno złe ustawiona antena nie ma innej opcji jak wszystko jest nowe
Powrót do góry
   
kajron
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 10 Cze 2005
Posty: 680

Post#12 14 Sty 2010 00:17   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


jeśli masz ustawienia odnosnie lnb ok to zobacz nainnej instalacji ale 80% serwis
Powrót do góry
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#13 Post autora tematu 14 Sty 2010 00:19   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Jest wlaczone. Antena jest podobnie i nic no dziwna bo ten sygnal chociaz drgnac odrobine powinien a tu nic nawet to drzewo to u poprzednika odbierala telewizja w lecie gdzie pelno lisci na drzewie teraz drzewo lyse. Jesli zle ustawiona to ten sygnal choc drgnac powinien ja juz z tym walcze tydzien czsu napewno bym cos zlapal.

Dodano po 1 [minuty]:

Ale jak wrocilem do ustawien fabrycznych to nie moge zadnej stacji wlaczyc cigle mi sie cale menu wlacza
Powrót do góry
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Miasto: ----

Post#14 14 Sty 2010 00:21   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


a jeżeli miernik pokazywał ci ze łapiesz sygnał to po podłączeniu tunera zupełnie nic nie było na tunerze??
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 14 Sty 2010 00:21   


Powrót do góry
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#15 Post autora tematu 14 Sty 2010 00:24   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Zupelnie nic ani na jednym ani na drugim.
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 14 Sty 2010 00:24   


Powrót do góry
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Miasto: ----

Post#16 14 Sty 2010 00:27   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


to masz kabel do d... bo jeżeli miernik łapie sygnał z konwerter to coś z kablem nie tak
Powrót do góry
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#17 Post autora tematu 14 Sty 2010 00:32   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Tez o tym myslalem ale tak naprawde co moze byc z kablem nie tak? Ani go nie zginalem ani nic ze polaczenie jest gdzies przerwane? Ale izolacja na nim tez nie jest ruszona jest nowy i wyglada dobrze.
Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#18 14 Sty 2010 00:34   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Piszesz bardzo chaotycznie!
Wnioskując z opisu uszkodzony kabel.
Może być jeszcze konwerter uszkodzony choć wymieniałeś może trafiłeś na dwa buble.
Powrót do góry
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Miasto: ----

Post#19 14 Sty 2010 00:35   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


kolego a dużo wystaje ci tej żyły miedzianej z końcówki??może po prostu jest za krotka albo nie trafiasz w Dziurę :D przy konwerterze albo tunerze


Moderowano przez Mirek Z.:
Ostrzeżenie - za notoryczne nieprzestrzeganie zasad pisowni. Regulamin - p.15.

Powrót do góry
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#20 Post autora tematu 14 Sty 2010 00:48   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Chaotycznie? Widac taki jestem:). Wystaje z pol cm poza ta wyczke(zapomnialem nazwy) i w dziure trafiam nawet w dwie:) A konwertery jeden nowy a drugi jeszcze tydzien tem dzialal. Kumpel mi dal bo se zmienial na hd. Dobra ide sie z tym przespac sprobuje jutro ten kabel zmienic.
Powrót do góry
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#21 Post autora tematu 14 Sty 2010 22:23   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


No dobra kabel zmieniony i dalej to samo. Czy ktos ma jeszcze jakis pomysl?
Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#22 14 Sty 2010 22:42   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Oddać dekoder!
Tylko to ci pozostało.
Powrót do góry
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1707
Miasto: daleko od szosy

Post#23 14 Sty 2010 22:47   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Wymieniłeś kabel , dekoder sprawny, konwerter również, podłączyłeś wszystko dobrze. Pozostaje tylko prawidłowe ustawienie anteny.
Powrót do góry
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2274
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#24 14 Sty 2010 22:54   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Skoro były podstawiane dwa dekodery,dwa konwertery i wymieniony kabel i nadal nie ma sygnału to uważam że problem jest w złym ustawieniu anteny na HB.
Ustaw poprawnie elewacje, azymut oraz skos na konwerterze Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Jeżeli nie dasz sobie z tym rady wezwij fachowca.
Pozdr
Powrót do góry
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Miasto: ----

Post#25 14 Sty 2010 22:59   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Wiesz co jeszcze zrób, jak złapiesz sygnał miernikiem podłącz tuner i w menu przełączaj po kolei satelity, sprawdź parę wartości na każdej satelicie,jeżeli masz antenę mniej więcej ustawiona jak sąsiada to sprawdź w tunerze satelity astra.sirius,thor może w któraś z tych satelit trafiłeś czasami tak się zdarza ze sprawdzając sygnał na transponderze z hb możemy wyłapać sygnał z astry bądź innego satelity w czasie ustawiania anteny , transportery mogą mieć podobne wartości do siebie,a w twoim przypadku może być tak ze sprawdzasz sygnał na jakiejś wartości transpondera z hb celujesz w inne satelity zupełnie na których nie ma transpondera o podobnej wartości i mogiła zero sygnału.Już nie mam więcej pomysłów żeby Ci pomoc.

a wogóle to na jakim transponderze sprawdzasz sygnał??
Powrót do góry
   
telesat1
Moderator - SAT
Moderator - SAT


Dołączył: 29 Sie 2006
Posty: 4182

Post#26 14 Sty 2010 23:18   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


A jak to sprawdzi jak przywrócił ust. fabr.? Przeczytaj zanim coś napiszesz.

(Sierpc-ładna miejscowość)
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 14 Sty 2010 23:18   


Powrót do góry
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Miasto: ----

Post#27 14 Sty 2010 23:47   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


telesat1 napisał:
A jak to sprawdzi jak przywrócił ust. fabr.? Przeczytaj zanim coś napiszesz.




Bardzo łatwo kolego bierze przeszukiwanie nawet jak nie ma sygnału,nie wyszukuje mu żadnych kanałów bierze ok i wchodzi mu tuner sam w menu.

Dodano po 1 [minuty]:

jeszcze dodam ze przywracanie ustawień fabrycznych nie usuwa sateli z pamięci tunera chyba o tym wiesz??
Powrót do góry
   
mentos4100
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 29
Miasto: Radomsko

Post#28 15 Sty 2010 00:10   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Ilu omowego przewodu użyłeś i jak długi masz ten przewód. Sprawdź napięcie, miernikiem na LBN dekodera. Sprawdź czy przewód niema zwarcia, i czy jest przejście. Wyczyść czaszę i konwerter. Sprawdź czy na czaszy, nie masz jakiegokolwiek napięcia (typu przewiercony przewód). Sprawdź konwerter. Jeśli dalej nic z tego nie będzie, daruj sobie!
Powrót do góry
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14

Post#29 Post autora tematu 15 Sty 2010 00:25   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


75 ohm mam 4 metry przewodu. jutro jeszcze z kumplem poprobuje bo sie na tym zna. Jak on nie pomoze i to co wy napisaliscie to wzywam specjaliste i napisze co bylo nie tak.
Powrót do góry
   
jarroQ
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 1111
Miasto: Piaseczno

Post#30 15 Sty 2010 14:46   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Poziom sygnału powinno wskazywać newet jak podłączony konwerter leży na dywanie!
Jak u Ciebie jest poziom 0 i jakość tak samo i wszystko sprawdzone/podmienione i nadal nic to nie masz zasilania konwertera...

Sprawdź napięcie jakie idzie na konwerter (jeśli idzie w ogóle) gdy tuner jest włączony.

Nie masz po drodze jakiegoś dzielnika sygnału lub przełącznika diseqc?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Kosz Archiwum -> Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
cyfrowy polsat a abonament RTV?? (2)
Cyfrowy Polsat czy Telewizja N? (61)
Polsat Cyfrowy - co w nim takiego złego? (2)
Kworld + cyfrowy polsat.Jak to zrobic? (1)
Samsung DSB-H370G cyfrowy polsat (1)
Akwizytor Cyfry+. Wypowiedzenie umowy. Cyfrowy Polsat. (3)
rozwiązanie umowy Cyfrowy polsat i numer dekodera (8)
Cyfrowy Polsat - wymiana dekoderów telewizji satelitarnej. (33)
Szukam osoby która posiada Cyfrowy Polsat i Kanał E (5)
Cyfrowy Polsat z "szerokopasmówki" (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.109 seconds

elektroda.pl temat RSS