Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.
Author
Message
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#1 Post from the author of the topic 13 Jan 2010 22:28   

Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Witam. Kupilem zestaw cyfrowego polsatu z dekoderem mini. Moj problem jest taki ze dekoder mi nie lapie syganu nic zupelnie ani mocy ani jakosci. Napisze czego juz probowalem. Zmienialem dekoder, sprawdzalem dekoder, sprawdzalem euro zlacze, sprawdzalem kabel od anteny, zmienialem dekoder, powracalem do ustawiem fabrycznych, a i mam miernik to ustawialem sygnal dobrze i miernik mi lapie sygnal normalnie. A antene ustawialem w rozych pozycjach jakby miernik lapal sygnal nie z tego satelity i dalej nic.P.S. Nie uzywam polskich znakow bo nie mam ich na komputerze bo to anglik.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 13 Jan 2010 22:28   



Back to top
   
krzysin
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 59
Location: Jaworzno

Post#2 13 Jan 2010 22:34   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


moja rada jest taka -pożycz od kogoś dowolny dekoder polsatu i wtedy spróbuj ponownie go ustawić, dodam, że jeśli masz miernik sat najtańszy to możesz mieć problem z ustawieniem dobrego sygnału ;]

Helpful message? + -

Back to top
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#3 Post from the author of the topic 13 Jan 2010 22:38   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Juz zmienialem dekoder na polsatowski i ciagle to samo a miernik no napisze za 130 zl to nie najtanszy i juz go u innych ludzi uzywalem i bylo dobrze.

Helpful message? + -

Back to top
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Jan 2010
Posts: 23
Location: ----

Post#4 13 Jan 2010 22:43   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


1.sprawdź jak masz obrobiony kabel przy końcówkach
2. podłącz inny tuner pod antenę i sprawdź czy będzie widział jakiś sygnał jeżeli nie to pokręć antena
3.jeżeli nie wykryje ci sygnału to konwerter masz rozwalony
4.miernik będzie ci pokazywał moc sygnału nawet jeżeli nie trafisz w tego satelitę co trzeba może to być inny satelita a moc ci pokarze chodzi tu głównie o jakość

Helpful message? + -

Back to top
   
krzysin
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 59
Location: Jaworzno

Post#5 13 Jan 2010 22:47   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Możliwe uszkodzenia:
1. kabel (mógł się gdzieś złamać albo zwiera końcówka)
2. konwerter -wtedy spróbować na innym

Talerz satelitarny oczywiście drzewo nie przysłania ?? Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#6 Post from the author of the topic 13 Jan 2010 22:50   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Tu moja wina bo zapomialem napisac o wszystkim. Przepraszam. Kabel i z jednej i z drugiej strony sprawdzalem po kilka razy. Podlaczalem i nic nie widzi zupelnie a konwenter tez zmienialem. Co do miernika to wiem to i zostawialem antene w roznych pozycjach czyli w kazdej gdzie byl sygnal. A i jeszcze jedno mieszkam w anglii i starlem napis cyfrowego polsatu i troche sie antena porysowala ale to chyba nie ma nic do rzeczy skoro miernik lapie sygnal.

Helpful message? + -

Back to top
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Jan 2010
Posts: 23
Location: ----

Post#7 13 Jan 2010 22:51   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


jeszcze jedno przeczyść gwint przy konwerterze może zaśniedział i nie masuje ci, i zasilania nie masz ostatnio komuś to pomogło bo pisał o tym

Helpful message? + -

Back to top
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#8 Post from the author of the topic 13 Jan 2010 22:54   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Drzewo jest ale z 30 metrow od talerza a pozatym poprzedni lokatorzy i wszyscy sasiedzi odbieraja bez problemu.

Dodano po 1 [minuty]:

Ale konwenter jest zupelnie nowy i czysciutki jak lza bo go ogladalem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 13 Jan 2010 22:54   



Back to top
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Jan 2010
Posts: 23
Location: ----

Post#9 13 Jan 2010 22:58   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


najlepiej to tuner do sąsiada zanieś i go sprawdź najlepszy sposób to będzie na sam początek bo tak to można szukać winy w tunerze jak i w podłączeniu anteny z tunerem,jak byś sprawdził tuner u sąsiada to by było wiadomo ze jest sprawny i trzeba z antena walczyć

a drzewa w takim razie ci nie przeszkadza

Helpful message? + -

Back to top
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#10 Post from the author of the topic 13 Jan 2010 23:04   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Tuner sprawny jest bo jak kupywalem to byl sprawdzany a pozatym mam drugi tez i tez sprawny i nic. Nie wieze ze sie dwa zepsuly na raz. A jeszcze jedna jak wlaczam to mam taki komunikat "brak sygnalu z anteny sprawdz polaczenie lub konfiguracje dekodera".

Helpful message? + -

Back to top
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Jan 2010
Posts: 23
Location: ----

Post#11 13 Jan 2010 23:11   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


sprawdź jeszcze zasilanie lnb w tunerze ale jak robiłeś powrót do ustawień fabrycznych to automatycznie jest włączone,kurde dziwna sprawa .a czy mniej więcej patrząc na antenę sąsiada to twoja jest podobnie ustawiona??

Dodano po 1 [minuty]:

na pewno złe ustawiona antena nie ma innej opcji jak wszystko jest nowe

Helpful message? + -

Back to top
   
kajron
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 10 Jun 2005
Posts: 664

Post#12 13 Jan 2010 23:17   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


jeśli masz ustawienia odnosnie lnb ok to zobacz nainnej instalacji ale 80% serwis

Helpful message? + -

Back to top
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#13 Post from the author of the topic 13 Jan 2010 23:19   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Jest wlaczone. Antena jest podobnie i nic no dziwna bo ten sygnal chociaz drgnac odrobine powinien a tu nic nawet to drzewo to u poprzednika odbierala telewizja w lecie gdzie pelno lisci na drzewie teraz drzewo lyse. Jesli zle ustawiona to ten sygnal choc drgnac powinien ja juz z tym walcze tydzien czsu napewno bym cos zlapal.

Dodano po 1 [minuty]:

Ale jak wrocilem do ustawien fabrycznych to nie moge zadnej stacji wlaczyc cigle mi sie cale menu wlacza

Helpful message? + -

Back to top
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Jan 2010
Posts: 23
Location: ----

Post#14 13 Jan 2010 23:21   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


a jeżeli miernik pokazywał ci ze łapiesz sygnał to po podłączeniu tunera zupełnie nic nie było na tunerze??

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 13 Jan 2010 23:21   



Back to top
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#15 Post from the author of the topic 13 Jan 2010 23:24   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Zupelnie nic ani na jednym ani na drugim.

Helpful message? + -

Back to top
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Jan 2010
Posts: 23
Location: ----

Post#16 13 Jan 2010 23:27   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


to masz kabel do d... bo jeżeli miernik łapie sygnał z konwerter to coś z kablem nie tak

Helpful message? + -

Back to top
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#17 Post from the author of the topic 13 Jan 2010 23:32   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Tez o tym myslalem ale tak naprawde co moze byc z kablem nie tak? Ani go nie zginalem ani nic ze polaczenie jest gdzies przerwane? Ale izolacja na nim tez nie jest ruszona jest nowy i wyglada dobrze.

Helpful message? + -

Back to top
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3543
Location: Mazowieckie

Post#18 13 Jan 2010 23:34   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Piszesz bardzo chaotycznie!
Wnioskując z opisu uszkodzony kabel.
Może być jeszcze konwerter uszkodzony choć wymieniałeś może trafiłeś na dwa buble.

Helpful message? + -

Back to top
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Jan 2010
Posts: 23
Location: ----

Post#19 13 Jan 2010 23:35   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


kolego a dużo wystaje ci tej żyły miedzianej z końcówki??może po prostu jest za krotka albo nie trafiasz w Dziurę Very Happy przy konwerterze albo tunerze


Moderated by Mirek Z.:
Ostrzeżenie - za notoryczne nieprzestrzeganie zasad pisowni. Regulamin - p.15.

Helpful message? + -

Back to top
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#20 Post from the author of the topic 13 Jan 2010 23:48   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Chaotycznie? Widac taki jestem:). Wystaje z pol cm poza ta wyczke(zapomnialem nazwy) i w dziure trafiam nawet w dwie:) A konwertery jeden nowy a drugi jeszcze tydzien tem dzialal. Kumpel mi dal bo se zmienial na hd. Dobra ide sie z tym przespac sprobuje jutro ten kabel zmienic.

Helpful message? + -

Back to top
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#21 Post from the author of the topic 14 Jan 2010 21:23   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


No dobra kabel zmieniony i dalej to samo. Czy ktos ma jeszcze jakis pomysl?

Helpful message? + -

Back to top
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3543
Location: Mazowieckie

Post#22 14 Jan 2010 21:42   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Oddać dekoder!
Tylko to ci pozostało.

Helpful message? + -

Back to top
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1658
Location: daleko od szosy

Post#23 14 Jan 2010 21:47   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Wymieniłeś kabel , dekoder sprawny, konwerter również, podłączyłeś wszystko dobrze. Pozostaje tylko prawidłowe ustawienie anteny.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 14 Jan 2010 21:47   



Back to top
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2208
Location: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#24 14 Jan 2010 21:54   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Skoro były podstawiane dwa dekodery,dwa konwertery i wymieniony kabel i nadal nie ma sygnału to uważam że problem jest w złym ustawieniu anteny na HB.
Ustaw poprawnie elewacje, azymut oraz skos na konwerterze To view the material on this forum you must be logged in.
Jeżeli nie dasz sobie z tym rady wezwij fachowca.
Pozdr

Helpful message? + -

Back to top
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Jan 2010
Posts: 23
Location: ----

Post#25 14 Jan 2010 21:59   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Wiesz co jeszcze zrób, jak złapiesz sygnał miernikiem podłącz tuner i w menu przełączaj po kolei satelity, sprawdź parę wartości na każdej satelicie,jeżeli masz antenę mniej więcej ustawiona jak sąsiada to sprawdź w tunerze satelity astra.sirius,thor może w któraś z tych satelit trafiłeś czasami tak się zdarza ze sprawdzając sygnał na transponderze z hb możemy wyłapać sygnał z astry bądź innego satelity w czasie ustawiania anteny , transportery mogą mieć podobne wartości do siebie,a w twoim przypadku może być tak ze sprawdzasz sygnał na jakiejś wartości transpondera z hb celujesz w inne satelity zupełnie na których nie ma transpondera o podobnej wartości i mogiła zero sygnału.Już nie mam więcej pomysłów żeby Ci pomoc.

a wogóle to na jakim transponderze sprawdzasz sygnał??

Helpful message? + -

Back to top
   
telesat1
Moderator - SAT
Moderator - SAT


Joined: 29 Aug 2006
Posts: 3652

Post#26 14 Jan 2010 22:18   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


A jak to sprawdzi jak przywrócił ust. fabr.? Przeczytaj zanim coś napiszesz.

(Sierpc-ładna miejscowość)

Helpful message? + -

Back to top
   
rafael84
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Jan 2010
Posts: 23
Location: ----

Post#27 14 Jan 2010 22:47   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


telesat1 wrote:
A jak to sprawdzi jak przywrócił ust. fabr.? Przeczytaj zanim coś napiszesz.




Bardzo łatwo kolego bierze przeszukiwanie nawet jak nie ma sygnału,nie wyszukuje mu żadnych kanałów bierze ok i wchodzi mu tuner sam w menu.

Dodano po 1 [minuty]:

jeszcze dodam ze przywracanie ustawień fabrycznych nie usuwa sateli z pamięci tunera chyba o tym wiesz??

Helpful message? + -

Back to top
   
mentos4100
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 08 Jun 2008
Posts: 29
Location: Radomsko

Post#28 14 Jan 2010 23:10   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Ilu omowego przewodu użyłeś i jak długi masz ten przewód. Sprawdź napięcie, miernikiem na LBN dekodera. Sprawdź czy przewód niema zwarcia, i czy jest przejście. Wyczyść czaszę i konwerter. Sprawdź czy na czaszy, nie masz jakiegokolwiek napięcia (typu przewiercony przewód). Sprawdź konwerter. Jeśli dalej nic z tego nie będzie, daruj sobie!

Helpful message? + -

Back to top
   
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 13 Jan 2010
Posts: 14

Post#29 Post from the author of the topic 14 Jan 2010 23:25   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


75 ohm mam 4 metry przewodu. jutro jeszcze z kumplem poprobuje bo sie na tym zna. Jak on nie pomoze i to co wy napisaliscie to wzywam specjaliste i napisze co bylo nie tak.

Helpful message? + -

Back to top
   
jarroQ
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 05 Mar 2008
Posts: 1087
Location: Piaseczno

Post#30 15 Jan 2010 13:46   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Poziom sygnału powinno wskazywać newet jak podłączony konwerter leży na dywanie!
Jak u Ciebie jest poziom 0 i jakość tak samo i wszystko sprawdzone/podmienione i nadal nic to nie masz zasilania konwertera...

Sprawdź napięcie jakie idzie na konwerter (jeśli idzie w ogóle) gdy tuner jest włączony.

Nie masz po drodze jakiegoś dzielnika sygnału lub przełącznika diseqc?

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
cyfrowy polsat a abonament RTV?? (2)
Cyfrowy Polsat czy Telewizja N? (61)
Polsat Cyfrowy - co w nim takiego złego? (2)
Kworld + cyfrowy polsat.Jak to zrobic? (1)
Samsung DSB-H370G cyfrowy polsat (1)
Akwizytor Cyfry+. Wypowiedzenie umowy. Cyfrowy Polsat. (3)
rozwiązanie umowy Cyfrowy polsat i numer dekodera (8)
Cyfrowy Polsat - wymiana dekoderów telewizji satelitarnej. (42)
Szukam osoby która posiada Cyfrowy Polsat i Kanał E (5)
Cyfrowy Polsat z "szerokopasmówki" (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.072 seconds

elektroda.pl topic RSS feed