Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum ->Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#1 13 Sty 2010 22:28  Autor tematu   

Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Witam. Kupilem zestaw cyfrowego polsatu z dekoderem mini. Moj problem jest taki ze dekoder mi nie lapie syganu nic zupelnie ani mocy ani jakosci. Napisze czego juz probowalem. Zmienialem dekoder, sprawdzalem dekoder, sprawdzalem euro zlacze, sprawdzalem kabel od anteny, zmienialem dekoder, powracalem do ustawiem fabrycznych, a i mam miernik to ustawialem sygnal dobrze i miernik mi lapie sygnal normalnie. A antene ustawialem w rozych pozycjach jakby miernik lapal sygnal nie z tego satelity i dalej nic.P.S. Nie uzywam polskich znakow bo nie mam ich na komputerze bo to anglik.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
krzysin
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Jaworzno
Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 59
Pomógł: 6
krzysin
Poziom 10
Post#2 13 Sty 2010 22:34    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


moja rada jest taka -pożycz od kogoś dowolny dekoder polsatu i wtedy spróbuj ponownie go ustawić, dodam, że jeśli masz miernik sat najtańszy to możesz mieć problem z ustawieniem dobrego sygnału ;]

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#3 13 Sty 2010 22:38  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Juz zmienialem dekoder na polsatowski i ciagle to samo a miernik no napisze za 130 zl to nie najtanszy i juz go u innych ludzi uzywalem i bylo dobrze.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
rafael84
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: ----
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Ocena postów: 2
rafael84
Poziom 7
Post#4 13 Sty 2010 22:43    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


1.sprawdź jak masz obrobiony kabel przy końcówkach
2. podłącz inny tuner pod antenę i sprawdź czy będzie widział jakiś sygnał jeżeli nie to pokręć antena
3.jeżeli nie wykryje ci sygnału to konwerter masz rozwalony
4.miernik będzie ci pokazywał moc sygnału nawet jeżeli nie trafisz w tego satelitę co trzeba może to być inny satelita a moc ci pokarze chodzi tu głównie o jakość

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzysin
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Jaworzno
Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 59
Pomógł: 6
krzysin
Poziom 10
Post#5 13 Sty 2010 22:47    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Możliwe uszkodzenia:
1. kabel (mógł się gdzieś złamać albo zwiera końcówka)
2. konwerter -wtedy spróbować na innym

Talerz satelitarny oczywiście drzewo nie przysłania ?? :D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#6 13 Sty 2010 22:50  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Tu moja wina bo zapomialem napisac o wszystkim. Przepraszam. Kabel i z jednej i z drugiej strony sprawdzalem po kilka razy. Podlaczalem i nic nie widzi zupelnie a konwenter tez zmienialem. Co do miernika to wiem to i zostawialem antene w roznych pozycjach czyli w kazdej gdzie byl sygnal. A i jeszcze jedno mieszkam w anglii i starlem napis cyfrowego polsatu i troche sie antena porysowala ale to chyba nie ma nic do rzeczy skoro miernik lapie sygnal.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
rafael84
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: ----
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Ocena postów: 2
rafael84
Poziom 7
Post#7 13 Sty 2010 22:51    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


jeszcze jedno przeczyść gwint przy konwerterze może zaśniedział i nie masuje ci, i zasilania nie masz ostatnio komuś to pomogło bo pisał o tym

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#8 13 Sty 2010 22:54  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Drzewo jest ale z 30 metrow od talerza a pozatym poprzedni lokatorzy i wszyscy sasiedzi odbieraja bez problemu.

Dodano po 1 [minuty]:

Ale konwenter jest zupelnie nowy i czysciutki jak lza bo go ogladalem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
rafael84
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: ----
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Ocena postów: 2
rafael84
Poziom 7
Post#9 13 Sty 2010 22:58    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


najlepiej to tuner do sąsiada zanieś i go sprawdź najlepszy sposób to będzie na sam początek bo tak to można szukać winy w tunerze jak i w podłączeniu anteny z tunerem,jak byś sprawdził tuner u sąsiada to by było wiadomo ze jest sprawny i trzeba z antena walczyć

a drzewa w takim razie ci nie przeszkadza

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#10 13 Sty 2010 23:04  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Tuner sprawny jest bo jak kupywalem to byl sprawdzany a pozatym mam drugi tez i tez sprawny i nic. Nie wieze ze sie dwa zepsuly na raz. A jeszcze jedna jak wlaczam to mam taki komunikat "brak sygnalu z anteny sprawdz polaczenie lub konfiguracje dekodera".

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
rafael84
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: ----
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Ocena postów: 2
rafael84
Poziom 7
Post#11 13 Sty 2010 23:11    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


sprawdź jeszcze zasilanie lnb w tunerze ale jak robiłeś powrót do ustawień fabrycznych to automatycznie jest włączone,kurde dziwna sprawa .a czy mniej więcej patrząc na antenę sąsiada to twoja jest podobnie ustawiona??

Dodano po 1 [minuty]:

na pewno złe ustawiona antena nie ma innej opcji jak wszystko jest nowe

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kajron
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 10 Cze 2005
Posty: 683
Pomógł: 57
kajron
Poziom 19
Post#12 13 Sty 2010 23:17    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


jeśli masz ustawienia odnosnie lnb ok to zobacz nainnej instalacji ale 80% serwis

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#13 13 Sty 2010 23:19  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Jest wlaczone. Antena jest podobnie i nic no dziwna bo ten sygnal chociaz drgnac odrobine powinien a tu nic nawet to drzewo to u poprzednika odbierala telewizja w lecie gdzie pelno lisci na drzewie teraz drzewo lyse. Jesli zle ustawiona to ten sygnal choc drgnac powinien ja juz z tym walcze tydzien czsu napewno bym cos zlapal.

Dodano po 1 [minuty]:

Ale jak wrocilem do ustawien fabrycznych to nie moge zadnej stacji wlaczyc cigle mi sie cale menu wlacza

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
rafael84
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: ----
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Ocena postów: 2
rafael84
Poziom 7
Post#14 13 Sty 2010 23:21    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


a jeżeli miernik pokazywał ci ze łapiesz sygnał to po podłączeniu tunera zupełnie nic nie było na tunerze??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#15 13 Sty 2010 23:24  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Zupelnie nic ani na jednym ani na drugim.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
rafael84
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: ----
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Ocena postów: 2
rafael84
Poziom 7
Post#16 13 Sty 2010 23:27    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


to masz kabel do d... bo jeżeli miernik łapie sygnał z konwerter to coś z kablem nie tak

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#17 13 Sty 2010 23:32  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Tez o tym myslalem ale tak naprawde co moze byc z kablem nie tak? Ani go nie zginalem ani nic ze polaczenie jest gdzies przerwane? Ale izolacja na nim tez nie jest ruszona jest nowy i wyglada dobrze.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany
Miasto: Mazowieckie
Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3510
Pomógł: 235
dzac4
Warunkowo odblokowany
Post#18 13 Sty 2010 23:34    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Piszesz bardzo chaotycznie!
Wnioskując z opisu uszkodzony kabel.
Może być jeszcze konwerter uszkodzony choć wymieniałeś może trafiłeś na dwa buble.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
rafael84
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: ----
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Ocena postów: 2
rafael84
Poziom 7
Post#19 13 Sty 2010 23:35    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


kolego a dużo wystaje ci tej żyły miedzianej z końcówki??może po prostu jest za krotka albo nie trafiasz w Dziurę :D przy konwerterze albo tunerze


Moderowano przez Mirek Z.:
Ostrzeżenie - za notoryczne nieprzestrzeganie zasad pisowni. Regulamin - p.15.


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#20 13 Sty 2010 23:48  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Chaotycznie? Widac taki jestem:). Wystaje z pol cm poza ta wyczke(zapomnialem nazwy) i w dziure trafiam nawet w dwie:) A konwertery jeden nowy a drugi jeszcze tydzien tem dzialal. Kumpel mi dal bo se zmienial na hd. Dobra ide sie z tym przespac sprobuje jutro ten kabel zmienic.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#21 14 Sty 2010 21:23  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


No dobra kabel zmieniony i dalej to samo. Czy ktos ma jeszcze jakis pomysl?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany
Miasto: Mazowieckie
Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3510
Pomógł: 235
dzac4
Warunkowo odblokowany
Post#22 14 Sty 2010 21:42    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Oddać dekoder!
Tylko to ci pozostało.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: daleko od szosy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1639
Pomógł: 232
Ocena postów: 11
irek19
Poziom 22
Post#23 14 Sty 2010 21:47    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Wymieniłeś kabel , dekoder sprawny, konwerter również, podłączyłeś wszystko dobrze. Pozostaje tylko prawidłowe ustawienie anteny.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
matzg
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2164
Pomógł: 300
Ocena postów: 23
matzg
Poziom 22
Post#24 14 Sty 2010 21:54    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Skoro były podstawiane dwa dekodery,dwa konwertery i wymieniony kabel i nadal nie ma sygnału to uważam że problem jest w złym ustawieniu anteny na HB.
Ustaw poprawnie elewacje, azymut oraz skos na konwerterze Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Jeżeli nie dasz sobie z tym rady wezwij fachowca.
Pozdr

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
rafael84
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: ----
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Ocena postów: 2
rafael84
Poziom 7
Post#25 14 Sty 2010 21:59    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Wiesz co jeszcze zrób, jak złapiesz sygnał miernikiem podłącz tuner i w menu przełączaj po kolei satelity, sprawdź parę wartości na każdej satelicie,jeżeli masz antenę mniej więcej ustawiona jak sąsiada to sprawdź w tunerze satelity astra.sirius,thor może w któraś z tych satelit trafiłeś czasami tak się zdarza ze sprawdzając sygnał na transponderze z hb możemy wyłapać sygnał z astry bądź innego satelity w czasie ustawiania anteny , transportery mogą mieć podobne wartości do siebie,a w twoim przypadku może być tak ze sprawdzasz sygnał na jakiejś wartości transpondera z hb celujesz w inne satelity zupełnie na których nie ma transpondera o podobnej wartości i mogiła zero sygnału.Już nie mam więcej pomysłów żeby Ci pomoc.

a wogóle to na jakim transponderze sprawdzasz sygnał??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
telesat1
Moderator - SAT
Moderator - SAT
Dołączył: 29 Sie 2006
Posty: 3392
Pomógł: 86
telesat1
Moderator - SAT
Post#26 14 Sty 2010 22:18    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


A jak to sprawdzi jak przywrócił ust. fabr.? Przeczytaj zanim coś napiszesz.

(Sierpc-ładna miejscowość)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
rafael84
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: ----
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 23
Ocena postów: 2
rafael84
Poziom 7
Post#27 14 Sty 2010 22:47    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


telesat1 napisał:
A jak to sprawdzi jak przywrócił ust. fabr.? Przeczytaj zanim coś napiszesz.




Bardzo łatwo kolego bierze przeszukiwanie nawet jak nie ma sygnału,nie wyszukuje mu żadnych kanałów bierze ok i wchodzi mu tuner sam w menu.

Dodano po 1 [minuty]:

jeszcze dodam ze przywracanie ustawień fabrycznych nie usuwa sateli z pamięci tunera chyba o tym wiesz??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mentos4100
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Radomsko
Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 29
mentos4100
Poziom 8
Post#28 14 Sty 2010 23:10    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Ilu omowego przewodu użyłeś i jak długi masz ten przewód. Sprawdź napięcie, miernikiem na LBN dekodera. Sprawdź czy przewód niema zwarcia, i czy jest przejście. Wyczyść czaszę i konwerter. Sprawdź czy na czaszy, nie masz jakiegokolwiek napięcia (typu przewiercony przewód). Sprawdź konwerter. Jeśli dalej nic z tego nie będzie, daruj sobie!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DARIO2222
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 14
DARIO2222
Poziom 5
Post#29 14 Sty 2010 23:25  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


75 ohm mam 4 metry przewodu. jutro jeszcze z kumplem poprobuje bo sie na tym zna. Jak on nie pomoze i to co wy napisaliscie to wzywam specjaliste i napisze co bylo nie tak.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jarroQ
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Piaseczno
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 1089
Pomógł: 23
Ocena postów: 9
jarroQ
Poziom 20
Post#30 15 Sty 2010 13:46    

Re: Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze.


Poziom sygnału powinno wskazywać newet jak podłączony konwerter leży na dywanie!
Jak u Ciebie jest poziom 0 i jakość tak samo i wszystko sprawdzone/podmienione i nadal nic to nie masz zasilania konwertera...

Sprawdź napięcie jakie idzie na konwerter (jeśli idzie w ogóle) gdy tuner jest włączony.

Nie masz po drodze jakiegoś dzielnika sygnału lub przełącznika diseqc?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum -> Cyfrowy polsat, brak sygnalu w dekoderze. 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
cyfrowy polsat a abonament RTV?? (2)
Cyfrowy Polsat czy Telewizja N? (61)
Polsat Cyfrowy - co w nim takiego złego? (2)
Kworld + cyfrowy polsat.Jak to zrobic? (1)
Samsung DSB-H370G cyfrowy polsat (1)
Akwizytor Cyfry+. Wypowiedzenie umowy. Cyfrowy Polsat. (3)
rozwiązanie umowy Cyfrowy polsat i numer dekodera (8)
Cyfrowy Polsat - wymiana dekoderów telewizji satelitarnej. (42)
Szukam osoby która posiada Cyfrowy Polsat i Kanał E (5)
Cyfrowy Polsat z "szerokopasmówki" (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS