Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Piec sławex nie osiąga temp.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Systemy Grzewcze Serwis -> Systemy Grzewcze Użytkowy ->Piec sławex nie osiąga temp. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Zestawy grzewcze
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
d_o_r_k_a
Poziom 7
Miasto: Św.K
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 14
d_o_r_k_a
Poziom 7
Post#1 19 Sty 2010 00:30  Autor tematu   

Piec sławex nie osiąga temp.


Hej, proszę was o pomoc od dwóch lat mam piec z podajnikiem firmy SŁAWEX 35 kw ze sterownikiem TE-130. Jak był na gwarancji to panowie przyjeżdżali a teraz wypieli się na mnie. Piec nie osiąga temperatury spala tonę na 3tyg. Mój piec oszalał opału nie zmieniałam piec jest czyszczony co miesiąc. Nie mam pojęcia co się dzieje :( Proszę o pomoc.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#2 22 Sty 2010 02:02    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Witam,
Podstawowe pytanie jaka jest temperatura na piecu, a jaka w pomieszczeniach?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
d_o_r_k_a
Poziom 7
Miasto: Św.K
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 14
d_o_r_k_a
Poziom 7
Post#3 22 Sty 2010 15:36  Autor tematu   

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Na piecu miałam temperature zadana 60 st. a w mieszkaniu 19-20 teraz ustawiony jest na 50 a w mieszkaniu mamy ok 17. Wponiedziałek ma przyjechać gość z serwisu sprawdzić przyczynę. Ale teraz mamy najzimniejsze dni i troje małych dzieci koszmar. Dzięki za odp.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#4 22 Sty 2010 15:38    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Następne pytanie jaka powierzchnia domu jest ogrzewana?
Jakie grzejniki, i ile w poprzednim sezonie wynosiło zuzycie ekogroszku?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
d_o_r_k_a
Poziom 7
Miasto: Św.K
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 14
d_o_r_k_a
Poziom 7
Post#5 22 Sty 2010 15:39  Autor tematu   

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Wchwili obecnej on nie osiagnie wyzszej tem niz 50 dlatego z 60 dałam na 50.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#6 22 Sty 2010 15:42    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


ile dom ma powierzchni, bo ten piec ma 35kw tylko na papierku i mała pojemność wodną

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
d_o_r_k_a
Poziom 7
Miasto: Św.K
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 14
d_o_r_k_a
Poziom 7
Post#7 22 Sty 2010 16:00  Autor tematu   

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


W tamtym roku ogrzewane było 100 m teraz mamy ok 180 m. Piec kupiliśmy duży bo to na cały dom a ma mieć ok 400 m. Grzejniki mamy nowe CIĄGNIĘTE RURKAMI plastykowymi 16 lub 18 nie pamietam i ogrzewanie podłogowe w kuchniach, łazienkach i korytarzach.

Dodano po 5 [minuty]:

W tamtym roku wynosiło Tona na ok 1,5 mies. Ale nie było takiej zimy :(
SERWIS MÓWI ŻE TO WIELKI PIEC NA DWA RAZY TAKA KUBATURE JAKA MAM W CHWILI OBECNEJ to wydaje mi się że on powinien w mig się rozgrzać nawet do 80 jak mi zadam a tu tak nie jest :(
Od grudnia idzie nam Tona na dwa tygodnie
Na rurach mam ciśnienie wody 1 atmosferę może z tym cos nie tak.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#8 22 Sty 2010 16:17    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


ten piec nie jest wcale duży palnik to on i moze ma 35kW , ale wymiennik za mały max. około 20kW, piec poradziłby sobie na pewno do 150 mkw. powierzchni, po za tym jego pojemność wodna, to tylko 90l wg producenta, a na tą moc 35kW to przynajmniej 190litrów powinno być
Po prostu piec jest za mały jak na dom 200mkw bo tyle liczę razem z bojlerem, nawet gdyby non stop podajnik chodził i spalał opał nie dogrzeje się domu przy temperaturach takich jak mamy teraz na zewnątrz,

Dodano po 8 [minuty]:

dla porównania przytoczę parametry kotła 38kW jednego z producentów z Pleszewa:
powierzchnia grzewcza kotła 4m - wasz kocioł 3.13m
pojemność wodna 200 litrów - u was 90 litrów
wymiary kotła szer.x dł.x wys. 1150 x 1210 x 1420 u was tylko 1200 x 1100 x 1200 Różnica chyba mówi za siebie

Zawsze stosujemy zasady pisowni polskiej; patrz p.15 regulaminu; patrz i stosuj
mod - mirrzo


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
d_o_r_k_a
Poziom 7
Miasto: Św.K
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 14
d_o_r_k_a
Poziom 7
Post#9 22 Sty 2010 21:55  Autor tematu   

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Czyli co 35 kw to za mało czy twierdzisz że mnie oszukali...?
Co proponujesz???

Dodano po 19 [minuty]:

Takie oznaczenia mam w karcie gwarancyjnej :
Typ KWK-P-35 z automatycznym podajnikiem opału
Wydajność nominalna (moc) 35 kw

To co opisałeś dla porównania to dlamnie czarna magia ;(

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#10 22 Sty 2010 21:58    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Nie oszukali Cię, tak samo jak nie oszukują producenci samochodów. Podając spalanie benzyny w katalogach, mierzone w warunkach laboratoryjnych, a w rzeczywistości pala o wiele więcej.
Zawsze trzeba brać poprawkę.

Zawsze stosujemy zasady pisowni polskiej; patrz p.15 regulaminu; patrz i stosuj
mod - mirrzo


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mirrzo
Moderator - Systemy Grzewcze
Miasto: MOJE Miasto
Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 7500
Pomógł: 422
Ocena postów: 130
mirrzo
Moderator - Systemy Grzewcze
Post#11 22 Sty 2010 22:32    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Myślę jednak, że za bardzo straszysz kobietę. Skoro producent pisze na tabliczce 35 kW, to tyle spoko wyciąga. Co do pojemności wodnej, też przesadzasz; i to bardzo.
Policz przepływy w instalacji i kotle, a potem coś "mów"
d_o_r_k_a napisał:
Grzejniki mamy nowe CIĄGNIĘTE RURKAMI plastykowymi 16 lub 18

To może być problem :(

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#12 22 Sty 2010 22:46    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Do Mirrzo - średnica rur nie ma nic do rzeczy, ponieważ ludzie mają takie piece podłączone do starszych instalacji z większymi przekrojami i z grzejnikami żeberkowymi, a z piecem nie maja problemów.
Po za tym, jak mieliby rozwiązać ogrzewanie podłogowe, jak nie za pomocą rur plastikowych o właśnie takiej średnicy jak podała d_o_r_k_a???

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#13 22 Sty 2010 22:53    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Dla ΔT = 20'C , obciążeniu 35 kW i prędkości przepływu w okolicach 0,8 m/s śrenice rur (stalowych) powinny być 1" przy samym kotle.(średnica wewnętrzna wynosi 27 mm)
Z tego wynika że miedziana rura 1" nie nadaje się do tego.(wewnętrzna średnica jest za mała)
Przy poszczególnych "rozgałęzieniach" można średnice zmniejszać ale trzeba nadal brać pod uwagę potrzebną moc , którą trzeba zasilić pozostałe grzejniki.
Przy dużych "pętlach" podłogowych należy koniecznie stosować oddzielną pompę z mieszaczem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mirrzo
Moderator - Systemy Grzewcze
Miasto: MOJE Miasto
Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 7500
Pomógł: 422
Ocena postów: 130
mirrzo
Moderator - Systemy Grzewcze
Post#14 22 Sty 2010 22:57    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


obituary77 napisał:
średnica rur nie ma nic do rzeczy, ponieważ ludzie mają takie piece podłączone do starszych instalacji z większymi przekrojami i z grzejnikami żeberkowymi, a z piecem nie maja problemów.

Sama prawda, a tutaj:

Wybacz, ale średnica rur o której tu pisze d_o_r_k_a jest "nieco" za mała. Wyobraź sobie, że fi 16, to średnica ZEWNĘTRZNA. A jaka będzie wewnątrz ?
Do podłogówki owszem, ale z rozdzielacza i w układzie zamkniętym. A tutaj Ona pisze o kotle stałopalnym, prawdopodobnie w układzie otwartym

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#15 22 Sty 2010 23:15    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Panowie d_o_r_k_a nie ma problemu z tym że grzejniki nie grzeją, tylko nie może podnieś temperatury o więcej niż 50 stopni na piecu.
Gdy miała na 60 st. to i tak piec nie dogrzewał do tej temperatury zadanej.
Liczenie nic tu nie da, piec ma za mały wymiennik i w ten sposób jego sprawność jest mniejsza.

Dodano po 4 [minuty]:

Dodam jeszcze, że problem się pojawił jak przyszła taka zima jak teraz. bo rok temu nie miała problemu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mirrzo
Moderator - Systemy Grzewcze
Miasto: MOJE Miasto
Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 7500
Pomógł: 422
Ocena postów: 130
mirrzo
Moderator - Systemy Grzewcze
Post#16 22 Sty 2010 23:33    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Bo przepływ mocy przez te rurki był wystarczający.
Teraz, jak potrzeba więcej mocy, to się po prostu nie może przecisnąć przez te sznurówki

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#17 22 Sty 2010 23:41    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Jeżeli teraz nie może się przedostać wystarczająca ilość energii do odbiorników(grzejników), to można byłoby łatwo podnosić temperaturę na piecu do 60, 70 i większej(aż do zagotowania wody) - skoro nie ma zwiększonego odbioru ciepła z winy małego przekroju rur.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#18 23 Sty 2010 10:53    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Na wielu stronach internetowych można znaleźć tabele z objawem i "receptą" na takie objawy.
I np. Dla hasła "Nie można uzyskać wysokiej temperatury na kotle".
Odpowiedzi są następujące:

Przyczyn może być kilka:
* brak ciągu kominowego
* niewłaściwa regulacja kotła
* źle dobrany kocioł do instalacji lub wadliwie zaprojektowana instalacja
* niewłaściwe paliwo
* zbyt duża ilość popiołu na rusztach - proszę przeczyścić kocioł
* nie zastosowanie się do instrukcji obsługi

Proszę również sprawdzić czy klapka wentylatora otwiera się podczas jego pracy oraz czy przysłona wentylatora jest Odkręcona (dotyczy kotłów nadmuchowych).

Dla dociekliwych podaję linka:
http://www.seko.pl/kotly eksploatacja.html

ps. Wśród objawów jest między innymi "wadliwie zaprojektowana instalacja" a rurki "PEX" (w dodatku cieniutkie) chyba nie należą do zalet instalacji z kotłem na paliwo stałe.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#19 23 Sty 2010 11:21    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Jednym słowem możemy sobie tak polemizować w nieskończoność, najprostszym sposobem i najszybszym na stwierdzenie usterki i niedomagań jest zobaczenie tego na własne oczy(przydałyby się chociaż fotki i więcej danych).
Z braku informacji, a raczej ich znikomej ilości, nie można jednoznacznie przecież stwierdzić co jest przyczyną niedomagań.
Co do tych"PEX"-ów, to wątpię aby bezpośrednio były podłączone do pieca, raczej od pieca jest pociągnięte zasilanie grubszym przekrojem do jakiegoś rozdzielacza, a później od niego "PEX"-ami do różnych odbiorników.
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#20 23 Sty 2010 14:47    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


obituary77 jeżeli wszystko negujesz , to napisz nam jakie średnice rur wystarczą do oddania 35 kW mocy.
Możliwe że masz rację a my tu się z Tobą kłócimy.
Przecież wyliczenia to jakaś "stara" i "abstrakcyjna" metoda.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#21 23 Sty 2010 20:20    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


krzysio_sr
Ja nie neguje wszystkiego(sorrki jeżeli uraziłem kogoś).
Co mam liczyć, ja nie projektuję, a jeżeli liczę , to na pewno nie średnice i przepływy, bo mi wystarczy doświadczenie i praktyka(choć każdy może się mylić).
Powiedz mi który instalator liczy te wartości zakładając instalacje c.o. w normalnym (ok.200mkw. pow.) domu? Nie musi bo, jeżeli robi to od jakiegoś czasu, to wie jakie i gdzie przekroje zastosować itp.
Jeżeli możesz to oblicz mi, czy mam wystarczające średnice rur w takiej oto kotłowni:
-piec 19kW:
-pion rura ocynk 1" tylko do pierwszego rozgałęzienia
-podejścia do grzejników rura ocynk 1/2"
-powierzchnia ogrzewana 100 mkw
Będę wdzięczny :)
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#22 23 Sty 2010 20:24    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Nie ma sprawy.
Podeślij mi schemat - to Ci zrobię "rozpiskę".
Co się tyczy Twojego pytania to masz rację , na tym forum robi to niewielu.
Za to zbyt "wielu" potem "płacze" że mu nie grzeje lub "gwiżdże jak lądujący samolot F-16"

ps. Napisałeś że nie projektujesz instalacji - eee ... szkoda , tutaj prawie wszyscy to robią.
"pobędziesz" z nami to zaczniesz projektować :-)
Rozbawiłeś mnie to i zapomniałem się odnieść do tej rury ocynkowanej przy centralnym.
Pokazałeś "klasę" samą w sobie - brawo.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#23 23 Sty 2010 20:51    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Oto schemacik:
Piec sławex nie osiąga temp.

Piec w piwnicy, wszystkie grzejniki na parterze, pompa na powrocie przy piecu.
Co do ocynku, to co 14 lat temu miałem zastosować?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#24 23 Sty 2010 20:55    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Myślałem że żartujesz (z tymi rurami ocynkowanymi).
A Ty jesteś niebezpieczny - ludzie , a ja myślałem że to ja jestem "dziwakiem".
Miło że jest ktoś "lepszy" ode mnie.

ps. podaj moce grzejników.
Już nie musisz :
przepływ z kotła na poziomie 817 l/h z nomogramu wynika że dla tego przepływu wystarczy rura 3/4" a więc 1" nie jest błędem.
Jeżeli moc grzejników rozkłada się po równo (lewa strona i prawa strona) to przepływy powinny wynosić po 408,5 l/h.
Tutaj wystarczy 1/2" .(sprawdziłem dla rur stalowych)
Rurę "czarną" ludzkość już wymyśliła dawniej niż 14 lat temu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#25 23 Sty 2010 21:00    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


A jak ma się to do tych , co instalują kocioł z wymiennikiem stalowym, rury miedziane i grzejniki aluminiowe:), a jeszcze lepiej jak miedź do instalacji wody pitnej.
Wytłumacz mi o co ci chodzi z rurami ocynkowanymi?

Grzejniki mam płytowe, nie chce mi się szukać katalogów, wymiary wystarcza i typ?
chyba że masz link bezpośredni do grzejników radson

No to wiem ze czarne ludzkość wymyśliła wcześniej, ale czarną musiałbym kupić, a ocynk miałem prawie za darmo:) [czyt. za symboliczną flaszkę]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#26 23 Sty 2010 21:14    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


obituary77 napisał:
A jak ma się to do tych , co instalują kocioł z wymiennikiem stalowym, rury miedziane i grzejniki aluminiowe

Ci co tak robią biją na głowę Ciebie - Ty z kolei bijesz mnie a potem dopiero są inni.
Jednym słowem jesteś "srebrnym" medalistą.
Ja ledwo łapię się na pudło.
Bardzo możliwe że już się nie łapię.(w rankingu osobliwości)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#27 23 Sty 2010 21:58    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Nie mnie oceniać moją osobowość:)
Rur użyłem takich, które mnie kosztowały taniej(czyt. poprzedni mój post).
P.s. Który palnik jest bardziej uniwersalny wg Ciebie do spalania węgla, miału, zbóż itd.: retortowy z uwzględnieniem palnika Ardeo , kieszeniowy? Pytam bo będę budował.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
d_o_r_k_a
Poziom 7
Miasto: Św.K
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 14
d_o_r_k_a
Poziom 7
Post#28 23 Sty 2010 22:27  Autor tematu   

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Czyli co panowie mam źle poprowadzona instalację która mrozów -15 nie przetrzyma :( Kurka wodna rozpisaliście się na maxa ale ja dalej jestem w kropce.
Tak jak mysleliście cienkimi rurkami mam prowadzone do rozdzielacza a potem miedź i stalówka. Jeśli chcecie to jutro moge przesłać kilka fotek.
Panowie jeszcze jedno nad głową mam strop który jest nie ocieplony a tylko przykryty papą.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
obituary77
Poziom 13
Miasto: Kalisz okolice
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 85
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
obituary77
Poziom 13
Post#29 23 Sty 2010 23:22    

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Domyślam się, że strop taki jak na tym rysunku ze stratami ciepła(czyli betonowy i pokryty papą)?
Piec sławex nie osiąga temp.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
d_o_r_k_a
Poziom 7
Miasto: Św.K
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 14
d_o_r_k_a
Poziom 7
Post#30 24 Sty 2010 23:14  Autor tematu   

Re: Piec sławex nie osiąga temp.


Nie do końca tak. Mój dom to przyziemie,strop betonowy i papa oraz wyciągnięte ściany na parter domu.

Dodano po 5 [minuty]:

Ale czy ten strop to ma coś wspólnego z niską temperatura w domu i piecem który wyciąga max. 50 st. ????????????

Dodano po 2 [minuty]:

Panowie proszę was napiszcie mi jakich teraz sterowników do pieca z podajnikiem automatycznym się używa???
Jam mam EKO-TOM 130 BYĆ MOŻE ON MI NAWALIŁ :(

Dodano po 55 [sekundy]:

d_o_r_k_a napisał:
Nie do końca tak. Mój dom to przyziemie,strop betonowy i papa oraz wyciągnięte ściany na parter domu. Wyskoki Parter.

Dodano po 5 [minuty]:

Ale czy ten strop to ma coś wspólnego z niską temperatura w domu i piecem który wyciąga max. 50 st. ????????????

Dodano po 2 [minuty]:

Panowie proszę was napiszcie mi jakich teraz sterowników do pieca z podajnikiem automatycznym się używa???
Jam mam EKO-TOM 130 BYĆ MOŻE ON MI NAWALIŁ :(


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Systemy Grzewcze Serwis -> Systemy Grzewcze Użytkowy -> Piec sławex nie osiąga temp. 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
instalacja CO - piec z trudem osiąga zadaną temperaturę (6)
piec Vaillant EkoTech - nie można zwiększyć temp. (8)
Junkers ZSE 24-4 i TR 200 - Nie wyłącza się piec mimo osiągnietej temp pomieszcz (13)
EUROSTER 3000, piec CO - jaką temp. ustawić na piecu (1)
Zbyt niska temp. w mieszkaniu Piec Atmomax Pro VUW PL 2 (3)
Piec Fuwi + Sterownik Estyma - Sterowanie temp. z mieszacza czy termostatów ? (2)
DeDietrich/MCR II - Max temp. zas. ustawiona na 40st a piec grzeje do 50st (6)
Genus Premium System 24kW piec gazowy,chmemat lub czujnik temp. zewnetrznej (15)
vaillant VRT 390 - Przy ustawionej stałej temperaturze piec grzeje do max temp (7)
unox/xv/303 - Piec konwekcyjno parowy UNOX XV303G- uszkodzony potencjometr temp. (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.18 seconds

elektroda.pl temat RSS