Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



PhysX problem z zainstalowaniem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->PhysX problem z zainstalowaniem Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Translatory i słowniki
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Zakser
Poziom 8
Miasto: Kątownia
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 9
Zakser
Poziom 8
Post#1 19 Sty 2010 16:18  Autor tematu   

PhysX problem z zainstalowaniem


Pomocy! Nie mogę zainstalować PhysX na moim komputerze.Wyskakuje błąd instalatora.Próbowałem różne wersje , z takim samym skutkiem.Komputer to Athlon 3000+, 1GRamu,karta GeForce 6600, system Windows XP Prof.Kiedyś musiałem mieć zainstalowany w/w program bo grałem w grę która go wymagała.Czy pozostaje tylko reinstalacja Windowsa , czy jest może inny sposób na zainstalowanie tego programu?
Zaznaczam że mam zainstalowane najnowsze sterowniki karty.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Miasto: Police, Alesund-Norwegia
Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21807
Pomógł: 2541
Ocena postów: 130
tronic1
Spec od komputerów
Post#2 19 Sty 2010 16:25    

Re: PhysX problem z zainstalowaniem


Sterowniki PhysX są zawarte w jednej paczce ze sterownikami do karty graficznej i instalują się niejako przy okazji. Jeżeli masz zainstalowane najnowsze sterowniki pobrane z http://www.nvidia.com to pewnie i PhysX masz zainstalowane.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
basik
Poziom 25
Miasto: staszów
Dołączył: 03 Sie 2004
Posty: 720
Pomógł: 57
Ocena postów: 6
basik
Poziom 25
Post#3 19 Sty 2010 17:21    

Re: PhysX problem z zainstalowaniem


Tylko, ze Geforce 6600 nie obsluguje PhysX.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Miasto: Police, Alesund-Norwegia
Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21807
Pomógł: 2541
Ocena postów: 130
tronic1
Spec od komputerów
Post#4 19 Sty 2010 17:39    

Re: PhysX problem z zainstalowaniem


Sprzętowo nie, ale programowo to i owszem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sobiech_polska
Poziom 23
Miasto: Lublin
Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 637
Pomógł: 41
Ocena postów: 5
sobiech_polska
Poziom 23
Post#5 20 Sty 2010 09:04    

Re: PhysX problem z zainstalowaniem


Jeśli instalowałeś grę, która wymagała PhysX, to wymagała pewnie też karty graficznej ze wsparciem dla tego, czyli karty z serii "GeForce 200, 100, 9 i 8 (wyposażonej w minimum 32 rdzenie i przynajmniej 256 MB dedykowanej pamięci graficznej)". Te same wymagania dla pakietu PhysX są podane na stronie NVIDII, więc na GeForce 6 tego pewnie nie zainstalujesz.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kingsly
Poziom 17
Miasto: Mogilno City
Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 311
Pomógł: 23
kingsly
Poziom 17
Post#6 20 Sty 2010 09:17    

Re: PhysX problem z zainstalowaniem


Dokładnie jak kolega u góry napisał PhysX jest wspierane od serii 8 w górę.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Zakser
Poziom 8
Miasto: Kątownia
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 9
Zakser
Poziom 8
Post#7 02 Lut 2010 16:01  Autor tematu   

Re: PhysX problem z zainstalowaniem


Dzięki Panowie za odpowiedzi.Ja jednak mam GeForce 6600 i w końcu zainstalowałem PhysX,musiałem jednak zainstalować na nowo Xp i grę zainstalowałem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> PhysX problem z zainstalowaniem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
physx/win7/ - deinstalacja Physx (5)
Problem z instalacją Physx (1)
Problem z zainstalowaniem XP. (13)
problem z zainstalowaniem xp (4)
problem z zainstalowaniem xp (3)
Problem z zainstalowaniem Win XP (3)
Problem z zainstalowaniem Photoshop\'a (2)
Problem z zainstalowaniem Win98 (8)
Problem z zainstalowaniem programu z CD (21)
Problem z zainstalowaniem .iso (4)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.11 seconds

elektroda.pl temat RSS