Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software ->Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#1 20 Jan 2010 23:15  Topic author   

Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci


Witam,

Mam włożoną kartę wifi jak poniżej
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

i zainstalowane sterowniki. Jednak nie potrafi mi znaleźć żadnej sieci. Gry uruchamiam narzędzie klienta Atheros i w Diagnostyce daje na "test zarządzany przez klienta" to wychodzi mi coś takiego:

Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

I jeszcze jedno pytanko, na karcie są dwa wejścia, aux i main, czy tam powinno być coś podłączone?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#2 20 Jan 2010 23:21    

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


asasas wrote:
I jeszcze jedno pytanko, na karcie są dwa wejścia, aux i main, czy tam powinno być coś podłączone ?


Kabelki od anten.

Main - antena podstawowa.
Aux - antena pomocnicza.

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#3 20 Jan 2010 23:23  Topic author   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Tylko że żadnych kabelków w laptopie nie ma :/ Muszą być ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#4 20 Jan 2010 23:27    

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


asasas wrote:
Tylko że żadnych kabelków w laptopie nie ma :/ Muszą być ?


Sprawdź, antena/anteny powinny znajdować się w okolicy matrycy.

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#5 20 Jan 2010 23:58  Topic author   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Porozkręcałem go i nie wychodzi moi to za bardzo. Jest może gdzieś temat z poszukiwaniem anteny ? :)

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#6 21 Jan 2010 09:29  Topic author   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Anteny jednak nie ma. Czytałem różne posty i karta bez anteny i tak powinna działać.

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#7 21 Jan 2010 10:36    

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Sieć szukasz poprzez oprogramowanie od Atheros'a czy przez narzędzie wbudowane w system?

Podaj model laptopa.

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#8 21 Jan 2010 14:50  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Mam oprogramowanie Atherosa. I po zrobieniu testu karty (którą wykrywa) pisze "Urządzenie bezprzewodowe pod kontrolą suplikanta Windows. Nie mozna kontynuować testu"

Model Laptopa to Toshiba Satellita L100-119 PSLA3E-027019PL

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#9 21 Jan 2010 14:52    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Jaki system? Który Service Pack zainstalowany?

Spróbuj wyszukać sieć poprzez narzędzie wbudowane w system - Połączenia sieciowe > Wyświetl dostępne sieci bezprzewodowe.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#10 21 Jan 2010 15:01  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Windows XP Servis Pack 3

Po wyszukiwaniu tak jak pisałeś, wychodzi mi coś takiego

Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#11 21 Jan 2010 15:19    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Wklej screen z menedżera urządzeń z rozwinięta listą karty sieciowe.

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#12 21 Jan 2010 15:23  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#13 21 Jan 2010 15:25    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Sprawdź czy kartę włącza/wyłącza się kombinacją przycisków np. Fn + F8, bądź fizycznym przełącznikiem.

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#14 21 Jan 2010 15:28  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Fizyczny pzełącznik jest zaślepiony a po wciśnięciu kombinacji pokazuje sie coś takiego:
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#15 21 Jan 2010 15:31    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Sprawdź czy w BIOS-ie znajduje się opcja włączenia/wyłączenia karty WiFi.

Sprawdź również czy w programie zarządzającym energią, karta WiFi nie jest wyłączona.

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#16 21 Jan 2010 15:46  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Jest tylko mozliwośc wyłączenia zwykłej karty LAN. Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Helpful post? + 0
Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21868
Helped: 2556
Post rating: 166
tronic1
Spec od komputerów
Post#17 21 Jan 2010 16:26    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Masz zainstalowany Launch Manager ? Kombinacja klawiszy włącza Launch Manager i w nim włączasz kartę.

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#18 21 Jan 2010 19:19  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Nie mogę znaleśc Launch Managera. Może go mam, jaka kombinacja klawiszy go włącza ?

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#19 21 Jan 2010 20:20    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


asasas wrote:
Nie mogę znaleśc Launch Managera. Może go mam, jaka kombinacja klawiszy go włącza ?


Ten program ma już Kolega zainstalowany.

Sprawdziłeś program zarządzający energią pod kątem opcji związanych z WiFi?

Helpful post? + 0
Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21868
Helped: 2556
Post rating: 166
tronic1
Spec od komputerów
Post#20 21 Jan 2010 20:48    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Po wciśnięciu kombinacji klawiszy powinien się pokazać ekran podobny jak w tym poście http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1546967.html

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#21 21 Jan 2010 21:27  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Po wciśnięciu kobinacji klawiszy nie wyświetla się nic z tych rzeczy, tylko
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Gdzie to zarządzanie energią sprawdzić ?

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#22 21 Jan 2010 21:28    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


asasas wrote:

Gdzie to zarządzanie energią sprawdzić ?


Chodzi o program typu Power Saver.

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#23 21 Jan 2010 21:56  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


ConfigFree pokazuje mi coś takiego, jednak fizyczny przełącznik na laptopie jest zaślepiony
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#24 21 Jan 2010 22:43    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Mógłby Kolega sprawdzić czy na płycie głównej znajduje się ten przełącznik - powinien znajdować się za zaślepką.

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#25 22 Jan 2010 00:27  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Szanowny kolego za zaślepką nie ma wlutowanego przełącznika

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#26 22 Jan 2010 11:54    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Sprawdź tą metodę:

Quote:
Naciśnij Fn + F8 i trzymając Fn naciśnij powtórnie F8. Powinneś mieć komunikat. Lub - " Go To Contol Panel >> Classic View >> Toshiba HW Setup >> LAN tab >> Wireless communication Switch >> ON!! ( turn it off and on again)
** If on try >> Wake up on LAN >> ON!!


Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#27 22 Jan 2010 12:36  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Niestety, ani jedno, ani drugie :(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#28 22 Jan 2010 14:05    

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


asasas wrote:
Niestety, ani jedno, ani drugie :(


Czyli w Panelu Sterownia nie ma opcji Toshiba HW Setup?

Jeśli nie, to zainstaluj - link.

Helpful post? + 0
Back to top
asasas
Level 9
Location: Kraków
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 29
asasas
Level 9
Post#29 22 Jan 2010 23:34  Topic author   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Drogi kolego właśnie dowiedziałem się, od pomocy technicznej toshiby, że jeżeli nie ma wlutowanego przełącznika na płycie, to nie ma możliwości włączenia karty.

Dzięki za pomoc !

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci
Page 1 of 1

Similar topics to toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Atheros AR5005G - PC nie wyszukuje sieci (2)
Toshiba satellite L40 - 170 nie wyszukuje sieci wifi (8)
satellite PSL33E - Atheros AR5005G laptop się zawiesza podczas instalcji (2)
Toshiba L20-197 Karta Wi-fi Atheros AR5005G - instalacja. (3)
Toshiba Satellite L750 - sterowniki kontrolera sieci wiwi atheros ar8152 (2)
Toshiba Satellite Pro C660-1P1 - Po formacie nie wyszukuje wifi. (9)
Vista + Atheros AR5005G problem... (8)
Wi-fi Atheros AR5005G słaby zasięg (9)
atheros ar5005g dla aceraspire - (16)
Atheros AR5005G - Ograniczony transfer do 7-8Mbps (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.09 seconds