Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci
Autor
Wiadomość
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#1 Post autora tematu 21 Sty 2010 00:15   

Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci


Witam,

Mam włożoną kartę wifi jak poniżej
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

i zainstalowane sterowniki. Jednak nie potrafi mi znaleźć żadnej sieci. Gry uruchamiam narzędzie klienta Atheros i w Diagnostyce daje na "test zarządzany przez klienta" to wychodzi mi coś takiego:

Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

I jeszcze jedno pytanko, na karcie są dwa wejścia, aux i main, czy tam powinno być coś podłączone?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sty 2010 00:15   





Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#2 21 Sty 2010 00:21   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


asasas napisał:
I jeszcze jedno pytanko, na karcie są dwa wejścia, aux i main, czy tam powinno być coś podłączone ?


Kabelki od anten.

Main - antena podstawowa.
Aux - antena pomocnicza.
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#3 Post autora tematu 21 Sty 2010 00:23   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Tylko że żadnych kabelków w laptopie nie ma :/ Muszą być ?
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#4 21 Sty 2010 00:27   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


asasas napisał:
Tylko że żadnych kabelków w laptopie nie ma :/ Muszą być ?


Sprawdź, antena/anteny powinny znajdować się w okolicy matrycy.
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#5 Post autora tematu 21 Sty 2010 00:58   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Porozkręcałem go i nie wychodzi moi to za bardzo. Jest może gdzieś temat z poszukiwaniem anteny ? :)
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#6 Post autora tematu 21 Sty 2010 10:29   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Anteny jednak nie ma. Czytałem różne posty i karta bez anteny i tak powinna działać.
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#7 21 Sty 2010 11:36   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Sieć szukasz poprzez oprogramowanie od Atheros'a czy przez narzędzie wbudowane w system?

Podaj model laptopa.
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#8 Post autora tematu 21 Sty 2010 15:50   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Mam oprogramowanie Atherosa. I po zrobieniu testu karty (którą wykrywa) pisze "Urządzenie bezprzewodowe pod kontrolą suplikanta Windows. Nie mozna kontynuować testu"

Model Laptopa to Toshiba Satellita L100-119 PSLA3E-027019PL
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#9 21 Sty 2010 15:52   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Jaki system? Który Service Pack zainstalowany?

Spróbuj wyszukać sieć poprzez narzędzie wbudowane w system - Połączenia sieciowe > Wyświetl dostępne sieci bezprzewodowe.
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#10 Post autora tematu 21 Sty 2010 16:01   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Windows XP Servis Pack 3

Po wyszukiwaniu tak jak pisałeś, wychodzi mi coś takiego

Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#11 21 Sty 2010 16:19   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Wklej screen z menedżera urządzeń z rozwinięta listą karty sieciowe.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sty 2010 16:19   





Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#12 Post autora tematu 21 Sty 2010 16:23   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sty 2010 16:23   





Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#13 21 Sty 2010 16:25   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Sprawdź czy kartę włącza/wyłącza się kombinacją przycisków np. Fn + F8, bądź fizycznym przełącznikiem.
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#14 Post autora tematu 21 Sty 2010 16:28   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Fizyczny pzełącznik jest zaślepiony a po wciśnięciu kombinacji pokazuje sie coś takiego:
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#15 21 Sty 2010 16:31   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Sprawdź czy w BIOS-ie znajduje się opcja włączenia/wyłączenia karty WiFi.

Sprawdź również czy w programie zarządzającym energią, karta WiFi nie jest wyłączona.
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#16 Post autora tematu 21 Sty 2010 16:46   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Jest tylko mozliwośc wyłączenia zwykłej karty LAN. Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci
Powrót do góry
   
tronic1
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21533
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#17 21 Sty 2010 17:26   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Masz zainstalowany Launch Manager ? Kombinacja klawiszy włącza Launch Manager i w nim włączasz kartę.
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#18 Post autora tematu 21 Sty 2010 20:19   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Nie mogę znaleśc Launch Managera. Może go mam, jaka kombinacja klawiszy go włącza ?
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#19 21 Sty 2010 21:20   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


asasas napisał:
Nie mogę znaleśc Launch Managera. Może go mam, jaka kombinacja klawiszy go włącza ?


Ten program ma już Kolega zainstalowany.

Sprawdziłeś program zarządzający energią pod kątem opcji związanych z WiFi?
Powrót do góry
   
tronic1
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21533
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#20 21 Sty 2010 21:48   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Po wciśnięciu kombinacji klawiszy powinien się pokazać ekran podobny jak w tym poście http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1546967.html
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#21 Post autora tematu 21 Sty 2010 22:27   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Po wciśnięciu kobinacji klawiszy nie wyświetla się nic z tych rzeczy, tylko
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Gdzie to zarządzanie energią sprawdzić ?
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#22 21 Sty 2010 22:28   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


asasas napisał:

Gdzie to zarządzanie energią sprawdzić ?


Chodzi o program typu Power Saver.
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#23 Post autora tematu 21 Sty 2010 22:56   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


ConfigFree pokazuje mi coś takiego, jednak fizyczny przełącznik na laptopie jest zaślepiony
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#24 21 Sty 2010 23:43   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Mógłby Kolega sprawdzić czy na płycie głównej znajduje się ten przełącznik - powinien znajdować się za zaślepką.
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#25 Post autora tematu 22 Sty 2010 01:27   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Szanowny kolego za zaślepką nie ma wlutowanego przełącznika
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#26 22 Sty 2010 12:54   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Sprawdź tą metodę:

Cytat:
Naciśnij Fn + F8 i trzymając Fn naciśnij powtórnie F8. Powinneś mieć komunikat. Lub - " Go To Contol Panel >> Classic View >> Toshiba HW Setup >> LAN tab >> Wireless communication Switch >> ON!! ( turn it off and on again)
** If on try >> Wake up on LAN >> ON!!

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Sty 2010 12:54   





Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#27 Post autora tematu 22 Sty 2010 13:36   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Niestety, ani jedno, ani drugie :(
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#28 22 Sty 2010 15:05   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


asasas napisał:
Niestety, ani jedno, ani drugie :(


Czyli w Panelu Sterownia nie ma opcji Toshiba HW Setup?

Jeśli nie, to zainstaluj - link.
Powrót do góry
   
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

Post#29 Post autora tematu 23 Sty 2010 00:34   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Drogi kolego właśnie dowiedziałem się, od pomocy technicznej toshiby, że jeżeli nie ma wlutowanego przełącznika na płycie, to nie ma możliwości włączenia karty.

Dzięki za pomoc !
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Tp-link WN550G (atheros AR5005G)brak Wi-Fi Win7 (13)
Atheros Ar5005G Wireless Network Adapter (5)
Atheros AR5005G - Ograniczony transfer do 7-8Mbps (2)
atheros ar5005g dla aceraspire - (16)
Wi-fi Atheros AR5005G słaby zasięg (9)
Vista + Atheros AR5005G problem... (8)
Toshiba L20-197 Karta Wi-fi Atheros AR5005G - instalacja. (3)
satellite PSL33E - Atheros AR5005G laptop się zawiesza podczas instalcji (2)
Toshiba satellite L40 - 170 nie wyszukuje sieci wifi (8)
atheros ar5005g i laptop Acer TravelMate 2410 problem (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS