Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software ->Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#1 Post autora tematu 20 Sty 2010 23:15   

Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci


Witam,

Mam włożoną kartę wifi jak poniżej
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

i zainstalowane sterowniki. Jednak nie potrafi mi znaleźć żadnej sieci. Gry uruchamiam narzędzie klienta Atheros i w Diagnostyce daje na "test zarządzany przez klienta" to wychodzi mi coś takiego:

Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

I jeszcze jedno pytanko, na karcie są dwa wejścia, aux i main, czy tam powinno być coś podłączone?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Sty 2010 23:15   



Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#2 20 Sty 2010 23:21   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


asasas napisał:
I jeszcze jedno pytanko, na karcie są dwa wejścia, aux i main, czy tam powinno być coś podłączone ?


Kabelki od anten.

Main - antena podstawowa.
Aux - antena pomocnicza.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#3 Post autora tematu 20 Sty 2010 23:23   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Tylko że żadnych kabelków w laptopie nie ma :/ Muszą być ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#4 20 Sty 2010 23:27   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


asasas napisał:
Tylko że żadnych kabelków w laptopie nie ma :/ Muszą być ?


Sprawdź, antena/anteny powinny znajdować się w okolicy matrycy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#5 Post autora tematu 20 Sty 2010 23:58   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Porozkręcałem go i nie wychodzi moi to za bardzo. Jest może gdzieś temat z poszukiwaniem anteny ? Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#6 Post autora tematu 21 Sty 2010 09:29   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Anteny jednak nie ma. Czytałem różne posty i karta bez anteny i tak powinna działać.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#7 21 Sty 2010 10:36   

Re: Problemy z Atheros AR5005G w Toshiba Stellite


Sieć szukasz poprzez oprogramowanie od Atheros'a czy przez narzędzie wbudowane w system?

Podaj model laptopa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#8 Post autora tematu 21 Sty 2010 14:50   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Mam oprogramowanie Atherosa. I po zrobieniu testu karty (którą wykrywa) pisze "Urządzenie bezprzewodowe pod kontrolą suplikanta Windows. Nie mozna kontynuować testu"

Model Laptopa to Toshiba Satellita L100-119 PSLA3E-027019PL

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#9 21 Sty 2010 14:52   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Jaki system? Który Service Pack zainstalowany?

Spróbuj wyszukać sieć poprzez narzędzie wbudowane w system - Połączenia sieciowe > Wyświetl dostępne sieci bezprzewodowe.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#10 Post autora tematu 21 Sty 2010 15:01   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Windows XP Servis Pack 3

Po wyszukiwaniu tak jak pisałeś, wychodzi mi coś takiego

Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#11 21 Sty 2010 15:19   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Wklej screen z menedżera urządzeń z rozwinięta listą karty sieciowe.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#12 Post autora tematu 21 Sty 2010 15:23   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Sty 2010 15:23   



Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#13 21 Sty 2010 15:25   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Sprawdź czy kartę włącza/wyłącza się kombinacją przycisków np. Fn + F8, bądź fizycznym przełącznikiem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#14 Post autora tematu 21 Sty 2010 15:28   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Fizyczny pzełącznik jest zaślepiony a po wciśnięciu kombinacji pokazuje sie coś takiego:
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#15 21 Sty 2010 15:31   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Sprawdź czy w BIOS-ie znajduje się opcja włączenia/wyłączenia karty WiFi.

Sprawdź również czy w programie zarządzającym energią, karta WiFi nie jest wyłączona.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#16 Post autora tematu 21 Sty 2010 15:46   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Jest tylko mozliwośc wyłączenia zwykłej karty LAN. Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21530
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#17 21 Sty 2010 16:26   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Masz zainstalowany Launch Manager ? Kombinacja klawiszy włącza Launch Manager i w nim włączasz kartę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#18 Post autora tematu 21 Sty 2010 19:19   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Nie mogę znaleśc Launch Managera. Może go mam, jaka kombinacja klawiszy go włącza ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#19 21 Sty 2010 20:20   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


asasas napisał:
Nie mogę znaleśc Launch Managera. Może go mam, jaka kombinacja klawiszy go włącza ?


Ten program ma już Kolega zainstalowany.

Sprawdziłeś program zarządzający energią pod kątem opcji związanych z WiFi?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21530
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#20 21 Sty 2010 20:48   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Po wciśnięciu kombinacji klawiszy powinien się pokazać ekran podobny jak w tym poście http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1546967.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Sty 2010 20:48   



Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#21 Post autora tematu 21 Sty 2010 21:27   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Po wciśnięciu kobinacji klawiszy nie wyświetla się nic z tych rzeczy, tylko
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Gdzie to zarządzanie energią sprawdzić ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#22 21 Sty 2010 21:28   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


asasas napisał:

Gdzie to zarządzanie energią sprawdzić ?


Chodzi o program typu Power Saver.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#23 Post autora tematu 21 Sty 2010 21:56   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


ConfigFree pokazuje mi coś takiego, jednak fizyczny przełącznik na laptopie jest zaślepiony
Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Sty 2010 21:56   



Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#24 21 Sty 2010 22:43   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Mógłby Kolega sprawdzić czy na płycie głównej znajduje się ten przełącznik - powinien znajdować się za zaślepką.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#25 Post autora tematu 22 Sty 2010 00:27   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Szanowny kolego za zaślepką nie ma wlutowanego przełącznika

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#26 22 Sty 2010 11:54   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Sprawdź tą metodę:

Cytat:
Naciśnij Fn + F8 i trzymając Fn naciśnij powtórnie F8. Powinneś mieć komunikat. Lub - " Go To Contol Panel >> Classic View >> Toshiba HW Setup >> LAN tab >> Wireless communication Switch >> ON!! ( turn it off and on again)
** If on try >> Wake up on LAN >> ON!!


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#27 Post autora tematu 22 Sty 2010 12:36   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Niestety, ani jedno, ani drugie Sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#28 22 Sty 2010 14:05   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


asasas napisał:
Niestety, ani jedno, ani drugie Sad


Czyli w Panelu Sterownia nie ma opcji Toshiba HW Setup?

Jeśli nie, to zainstaluj - link.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Sty 2010 14:05   



Powrót do góry
asasas
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 29
Miasto: Kraków

asasas
Poziom 8
Post#29 Post autora tematu 22 Sty 2010 23:34   

Re: Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje siec


Drogi kolego właśnie dowiedziałem się, od pomocy technicznej toshiby, że jeżeli nie ma wlutowanego przełącznika na płycie, to nie ma możliwości włączenia karty.

Dzięki za pomoc !

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Toshiba Satellite z Atheros AR5005G - nie wyszukuje sieci
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Atheros AR5005G - PC nie wyszukuje sieci (2)
Toshiba satellite L40 - 170 nie wyszukuje sieci wifi (8)
satellite PSL33E - Atheros AR5005G laptop się zawiesza podczas instalcji (2)
Toshiba L20-197 Karta Wi-fi Atheros AR5005G - instalacja. (3)
Toshiba Satellite L750 - sterowniki kontrolera sieci wiwi atheros ar8152 (2)
Toshiba Satellite Pro C660-1P1 - Po formacie nie wyszukuje wifi. (9)
Vista + Atheros AR5005G problem... (8)
Wi-fi Atheros AR5005G słaby zasięg (9)
atheros ar5005g dla aceraspire - (16)
Atheros AR5005G - Ograniczony transfer do 7-8Mbps (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS