| Author |
rooben Poziom 2

|
24 Jan 2010 13:20 Centralny Zamek ? Renault Scenic |
|
|
|
Witam. Zakupiłem niedawno nowy samochód, a mianowicie Renault Megane Scenic 1999/2000 r. ( już po lifcie ). Mam zamykanie samochodu z pilota oraz z kluczyka. Wczoraj przez przypadek zamknąłem samochód z pilota, ale zapomniałem o uchylonych(otwartych) jednych drzwiach tylnych ( wszystkie pozostałe drzwi były już zamknięte), więc otworzyłem samochód i zamknąłem wszystkie drzwi i zamknąłem samochód z pilota, ale co się później okazało te jedne drzwi, które przy wcześniejszym zamykaniu nie zamykają się. Próbowałem także kluczykiem lecz nic to nie dało. W tym samochodzie nie ma siłowników na zewnątrz, wszystkie są schowane pod osłoną drzwi. Jest to dla duży problem, ponieważ nie mam garażu, a trochę strach zostawiać samochód z otwartymi jednymi drzwiami prze blokiem. Proszę o jakąś poradę, sugestię.
pozdrawiam
rooben
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
24 Jan 2010 13:20 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Silver0000 Poziom 8

|
24 Jan 2010 15:43 Re: Centralny Zamek ? Renault Scenic |
|
|
|
Witam... Pytanie czy wcześniej przed tym zdarzeniem napewno zamykało? Jesteś tego pewien? Sprawdzałeś? Pozdrawiam...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
24 Jan 2010 15:43 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
rooben Poziom 2

|
24 Jan 2010 17:01 Re: Centralny Zamek ? Renault Scenic |
|
|
|
dobre pytanie... odpowie, że nie zamykałem pilotem i tak zostawiałem sprawdzałem tylko drzwi od kierowcy... lecz moja żona która też go użytkuje mówi, że sprawdzała i że się wszystko zamykało... Może zostawmy, proszę o jakąś poradę, sugestię jak to naprawić. Może to wina tych mrozów? i wróci to po jakimś czasie do normy.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
24 Jan 2010 17:01 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Błażej Poziom 26

Joined: 04 Oct 2003 Posts: 15495 Location: Oława/IJsselstein
|
24 Jan 2010 17:22 Re: Centralny Zamek ? Renault Scenic |
|
|
|
| Quote: |
| W tym samochodzie nie ma siłowników na zewnątrz, wszystkie są schowane pod osłoną drzwi |
Wskaż auto, gdzie tak nie jest.
Sprawdzałeś czy zamyka? Czy próbuje? Czy daje jakieś oznaki życia? Zamek działa bez oporów? CO SAM ZROBIŁEŚ DO TEJ PORY? Oprócz biadolenia. Nawet jak na dział dla początkujących to, co napisałeś, to mało. Zero wkładu własnego w rozwiązanie problemu. Kosz.
|
|
| Back to top |
|
 |