FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Jedna z pierwszych końcówek jakie zrobiłem. SPA 234x

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> Acoustics-TOP -> Jedna z pierwszych końcówek jakie zrobiłem. SPA 234x
Author
Poziom 26
Poziom 26

Post#61 Post from the author of the topic 27 Mar 2011 12:46   

Re: Jedna z pierwszych końcówek jakie zrobiłem. SPA 234x

marian1981.02 wrote:

Skoro komparator, to domyślam się że robisz pomiar na rezystorze i potem wyjście komparatora steruje przekaźnikiem. Tak?

Dokładnie. W sumie konstrukcja najpewniejsza i łatwa do wystrojenia...
Back to top

marian1981.02
Poziom 25
Poziom 25

Post#62 27 Mar 2011 13:36   

A możesz podać pirazy progi zadziałania tych dwóch zabezpieczeń? Ten na schemacie wydaje się działać bardzo późno, chyba przy brutalnym zwarciu dopiero, sądzę po rezystorach do masy mają tylko 2,2K. A to z przekaźnikiem?
Back to top

dj-MatyAS
Poziom 26
Poziom 26

Post#63 Post from the author of the topic 27 Mar 2011 15:30   

Jak pisałem - układ P/Z można ustawić dość dowolnie. W tej konkretnej konstrukcji, z uwagi na dwie pary KD w końcówce, ustawiłem (o ile dobrze pamiętam), w ten sposób, że przy 2,5 Ohm jeszcze działa poprawnie, odłącza poniżej 2 Ohm. Oczywiście ustawione na sztucznym obciążeniu. W "realu" nie miałem okazji pracować na 2,5 Ohm, ale po zwarciu wyjścia kawałkiem cyny - odłącza natychmiast.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> Acoustics-TOP -> Jedna z pierwszych końcówek jakie zrobiłem. SPA 234x
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 3 of 3 Go to page Previous  1, 2, 3
Similar topics
Jedna klawiatura i jedna myszka do dwóch PC (20)

Page generation time: 0.264 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed