Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Początkujący -> Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)
Autor
Wiadomość
pegaz666
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 40
Miasto: Rzeszów

Post#1 Post autora tematu 25 Sty 2010 13:43   

Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Witam,
Mam bardzo dziwny problem z motorola v9 - ni jak nie potrafie sobie tego uzmyslowic. Kupilem ja okolo pol roku temu byla z playa. Wgralem polski jakis najnowszy niebrandowany soft poprzez zwykly kabel "domowym" sposobem znezionym na maxtrat. Nastepnie zamowilem kod odblokowujacy i sciagnalem simlocka (by moc uzywac sieci era). Dalem telefon swojej dziewczynie ktora nie mieszka w moim miescie tylko 40 km od neigo, w malej miejscowosci. Wszystko dzialalo jak nalezy az do pewnego czasu. Telefon wogole sie u niej w miejscowsci przestal logowac do jakiej kolwiek sieci. Podczas wyszukiwania nie znajdywal zadnej sieci mimo ze sa dostepne moze nie na full zasiegu ale nie bylo wiekszych problemow. Nawet na 112 nie da sie zadzwonic. Probowalem kilka roznych kart sim era, plus - i bez zmian na zadnej nie znajduje sieci. A teraz najciekawsze jak wezme ten telefon do swojego miasta to wszystko jest ok. Czyli ze mam rozumiec ze nagle BTS w miejscowosci mojej kobiety przestal "lubic" jej motorole v9 ? Bo wszystkie inne telefony dzialaja. Dzialam jedynie na sieci 2g bo 3g mam wylaczone bo za szybko zrzera baterie. Zreszta nie pomagaja ustawienia zakresow sieci autoamtyczne itp - probowalem wszystkie. Kolejna rzecza ktroa zrobilem to reset ustawien wszystkich jakie byly. Bez poprawy , kolejna sprawa to reflash telefonu jeszcze raz tym samym softem, potem standardowo ustawienia fabryczne no i zero zmiany u mnie dziala a u niej nie. Rece mi opadaja bo poprostu nie potrafie tego ogarnac. Dlaczego kiedys bylo ok a nagle przestalo. Prosze o wskazowki, jak trzeba przegrzac /wymienic cos na plycie nie ma problemu dam rade, manualnie mam to obczajone takie naprawy gorzej z fizycznym zlokalizowaniem i obczajeniem problemu. Z gory dziekuje i pozdrawiam
Powrót do góry
   
KwachuOK
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 62

Post#2 25 Sty 2010 14:35   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


albo sama kalibracja albo U001 do wymiany + kalibracja
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Sty 2010 14:35   





Powrót do góry
   
pegaz666
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 40
Miasto: Rzeszów

Post#3 Post autora tematu 26 Sty 2010 11:56   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Witam,
Moglbym poprosic troche jasniej? Tzn co mam wykalbrować i jak? U0001 - to tez wiele mi nie mowi. Pzdr
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sty 2010 11:56   





Powrót do góry
   
KwachuOK
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 62

Post#4 26 Sty 2010 12:09   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Kalibracji nie zrobisz tylko centrum serwisowe motoroli moze (w polsce tylko teleplan i RR service) U001 - to Front-End modul to odpowiada za zasieg w tel. bardzo czesto wysypuje sie w V9/V8
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sty 2010 12:09   





Powrót do góry
   
pegaz666
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 40
Miasto: Rzeszów

Post#5 Post autora tematu 26 Sty 2010 12:27   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Aha rozumiem ze nie mam co sam szukac / przelutowywac tego U0001 (to chyba o koncowke mocy chodzi ,tak?) - bo i tak po jej wymianie bedzie potrzebna kalibracja ktora moga wykonac jedynie wyzej wymienione serwisy. Jesli jest tak jak rozumuje, to czy jest sens zrobic reballing tego ukladu/ przegrzac go ? Czy marne szanse i lepiej odpuscic sobie ta motke?... Jak cos prosze o wskazowke ktory to uklad , jak go zlokalizowac na plycie telefonu bo nie mam schematu.
Powrót do góry
   
KwachuOK
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 62

Post#6 26 Sty 2010 12:35pomocny post - solucja   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Tak po wzmiane U001 trzeba robic kalibracje. Nie jestem w sanie odpowiedziec czy reballing pomoze bo w autoryzowanych serwisach tak napraw sie nie wykonuje poniewaz byly by nie rzetelne... wymiena sie wadliwe elementy, jednak mysle ze w przypadku tego reballing nie pomoze.

Załączniki:
Powrót do góry
   
pegaz666
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 40
Miasto: Rzeszów

Post#7 Post autora tematu 26 Sty 2010 20:39   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Oj to szkoda, bo rokowania nie sa dobre, chyba najrozsadniej bedzie dac sobie spokoj z ta motka, bo widze ze gra nie jest warta świeczki. Dzieki za fachowe info KwachuOK . No chyba ze ktos jeszcze cos wymysli?

PS. Dlaczego moj temat zostal przeniesiony do "Poczatkujacy" skoro skasowali mnie za niego 5 pkt. - czyli tak jak za temat w dziale serwis a tam ma on wieksze szanse na zauwazenie przez doswiadczonych uztkownikow! ?
Powrót do góry
   
pegaz666
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 40
Miasto: Rzeszów

Post#8 Post autora tematu 18 Lut 2010 14:20   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Nie poddalem i probuje dalej ale ta wredna motorolla przerasta moje rozumowanie. Kupilem na allegro cos takiego http://allegro************ . Zasadzilem do telefonu podladowalem baterie patrze soft PLAY no i znowu simlock - oczywiste. Wiec pierwsze co zrobilem to reflash RDS'em do softu polecanego http://rapidshare.************** Kolejna sprawa bylo odsimloczenie telefonu wiec zrobilem to po kodzie IMEI. W miescie wszystko ok. Pojechalem do roboty - granice miasta no i zaczynaja sie znowu problemy z zasiegiem. V9 z karta Ery wskazuje ok 2 kresek kiedy kolegi V8 polozona obok rowniez z karta Ery ma full zasieg. Dodatkowo w mojej v9 nawet jak jest 1-2 kreski ( 3g wylaczone- po to wywalalem soft play) wystepuje problem z polaczeniami , ale czasami polaczy. Rece mi opadaja czy mam az tyle szczescia i nowa plyta ktora kupilem ma ten sam problem? Moze ktos podac mi link do oryginalnego softu z PLAY - przetestuje? Wszelka pomoc mile widziana, dziekuje z gory i pozdrawiam


Odsyłacze do linków allegro i rapidshare są niedozwolone, patrz regulamin.

mod.fischer8

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Lut 2010 14:20   





Powrót do góry
   
pegaz666
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 40
Miasto: Rzeszów

Post#9 Post autora tematu 12 Mar 2010 10:02   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Ta druga plyta (po upadku) o ktorej pisalem w poprzednim poscie ma taki sam objaw jak ta pierwsza (ktora nigdy nie spadla). Sprzedajacy zarzeka sie ze telefon przed upadkiem dzialal idealnie zadnych proglemow z zasiegiem. Wiec moze obie plyty sa sprawne a co innego powoduje taki stan rzeczy? Wiem ze to troche absurdalne ale... czy wymiana tasmy laczacej plyte glowna z klapka moze miec cos wspolnego z zasiegiem i czy sprobowac jeszcze wymienic ta tasme ??
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Początkujący -> Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Motorola E365 brak jakich kolwiek oznak (6)
9210i kompletny brak sieci... jak podłączyć kabelek (3)
Nokia x3 Zasięg tylko przy jakiej kolwiek antenie (2)
Motorola T205 - Brak sieci... (3)
BRAK SIECI-MOTOROLA T720i (4)
Motorola C650 - brak sieci. (1)
Motorola E1000 restart i brak sieci (2)
Motorola C350 brak sieci po próbie usunięcia simlocka (8)
Motorola L6 - zalany, brak sieci, wygrzana PA, nowa antena (2)
brak jakiego kolwiek ładowania w 3100 (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS