Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


  Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners ->Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek) Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
pegaz666
Level 9
Location: Rzeszów
Joined: 14 Apr 2008
Posts: 40
Post rating: 1
pegaz666
Level 9
Post#1 25 Jan 2010 12:43  Topic author   

Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Witam,
Mam bardzo dziwny problem z motorola v9 - ni jak nie potrafie sobie tego uzmyslowic. Kupilem ja okolo pol roku temu byla z playa. Wgralem polski jakis najnowszy niebrandowany soft poprzez zwykly kabel "domowym" sposobem znezionym na maxtrat. Nastepnie zamowilem kod odblokowujacy i sciagnalem simlocka (by moc uzywac sieci era). Dalem telefon swojej dziewczynie ktora nie mieszka w moim miescie tylko 40 km od neigo, w malej miejscowosci. Wszystko dzialalo jak nalezy az do pewnego czasu. Telefon wogole sie u niej w miejscowsci przestal logowac do jakiej kolwiek sieci. Podczas wyszukiwania nie znajdywal zadnej sieci mimo ze sa dostepne moze nie na full zasiegu ale nie bylo wiekszych problemow. Nawet na 112 nie da sie zadzwonic. Probowalem kilka roznych kart sim era, plus - i bez zmian na zadnej nie znajduje sieci. A teraz najciekawsze jak wezme ten telefon do swojego miasta to wszystko jest ok. Czyli ze mam rozumiec ze nagle BTS w miejscowosci mojej kobiety przestal "lubic" jej motorole v9 ? Bo wszystkie inne telefony dzialaja. Dzialam jedynie na sieci 2g bo 3g mam wylaczone bo za szybko zrzera baterie. Zreszta nie pomagaja ustawienia zakresow sieci autoamtyczne itp - probowalem wszystkie. Kolejna rzecza ktroa zrobilem to reset ustawien wszystkich jakie byly. Bez poprawy , kolejna sprawa to reflash telefonu jeszcze raz tym samym softem, potem standardowo ustawienia fabryczne no i zero zmiany u mnie dziala a u niej nie. Rece mi opadaja bo poprostu nie potrafie tego ogarnac. Dlaczego kiedys bylo ok a nagle przestalo. Prosze o wskazowki, jak trzeba przegrzac /wymienic cos na plycie nie ma problemu dam rade, manualnie mam to obczajone takie naprawy gorzej z fizycznym zlokalizowaniem i obczajeniem problemu. Z gory dziekuje i pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
KwachuOK
Level 12
Joined: 20 Jan 2009
Posts: 62
Helped: 7
Post rating: 1
KwachuOK
Level 12
Post#2 25 Jan 2010 13:35    

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


albo sama kalibracja albo U001 do wymiany + kalibracja

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pegaz666
Level 9
Location: Rzeszów
Joined: 14 Apr 2008
Posts: 40
Post rating: 1
pegaz666
Level 9
Post#3 26 Jan 2010 10:56  Topic author   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Witam,
Moglbym poprosic troche jasniej? Tzn co mam wykalbrować i jak? U0001 - to tez wiele mi nie mowi. Pzdr

Helpful post? + 0
Back to top
KwachuOK
Level 12
Joined: 20 Jan 2009
Posts: 62
Helped: 7
Post rating: 1
KwachuOK
Level 12
Post#4 26 Jan 2010 11:09    

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Kalibracji nie zrobisz tylko centrum serwisowe motoroli moze (w polsce tylko teleplan i RR service) U001 - to Front-End modul to odpowiada za zasieg w tel. bardzo czesto wysypuje sie w V9/V8

Helpful post? + 0
Back to top
pegaz666
Level 9
Location: Rzeszów
Joined: 14 Apr 2008
Posts: 40
Post rating: 1
pegaz666
Level 9
Post#5 26 Jan 2010 11:27  Topic author   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Aha rozumiem ze nie mam co sam szukac / przelutowywac tego U0001 (to chyba o koncowke mocy chodzi ,tak?) - bo i tak po jej wymianie bedzie potrzebna kalibracja ktora moga wykonac jedynie wyzej wymienione serwisy. Jesli jest tak jak rozumuje, to czy jest sens zrobic reballing tego ukladu/ przegrzac go ? Czy marne szanse i lepiej odpuscic sobie ta motke?... Jak cos prosze o wskazowke ktory to uklad , jak go zlokalizowac na plycie telefonu bo nie mam schematu.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
KwachuOK
Level 12
Joined: 20 Jan 2009
Posts: 62
Helped: 7
Post rating: 1
KwachuOK
Level 12
Post#6 26 Jan 2010 11:35Helpful post    

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Tak po wzmiane U001 trzeba robic kalibracje. Nie jestem w sanie odpowiedziec czy reballing pomoze bo w autoryzowanych serwisach tak napraw sie nie wykonuje poniewaz byly by nie rzetelne... wymiena sie wadliwe elementy, jednak mysle ze w przypadku tego reballing nie pomoze.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pegaz666
Level 9
Location: Rzeszów
Joined: 14 Apr 2008
Posts: 40
Post rating: 1
pegaz666
Level 9
Post#7 26 Jan 2010 19:39  Topic author   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Oj to szkoda, bo rokowania nie sa dobre, chyba najrozsadniej bedzie dac sobie spokoj z ta motka, bo widze ze gra nie jest warta świeczki. Dzieki za fachowe info KwachuOK . No chyba ze ktos jeszcze cos wymysli?

PS. Dlaczego moj temat zostal przeniesiony do "Poczatkujacy" skoro skasowali mnie za niego 5 pkt. - czyli tak jak za temat w dziale serwis a tam ma on wieksze szanse na zauwazenie przez doswiadczonych uztkownikow! ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pegaz666
Level 9
Location: Rzeszów
Joined: 14 Apr 2008
Posts: 40
Post rating: 1
pegaz666
Level 9
Post#8 18 Feb 2010 13:20  Topic author   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Nie poddalem i probuje dalej ale ta wredna motorolla przerasta moje rozumowanie. Kupilem na allegro cos takiego http://allegro************ . Zasadzilem do telefonu podladowalem baterie patrze soft PLAY no i znowu simlock - oczywiste. Wiec pierwsze co zrobilem to reflash RDS'em do softu polecanego http://rapidshare.************** Kolejna sprawa bylo odsimloczenie telefonu wiec zrobilem to po kodzie IMEI. W miescie wszystko ok. Pojechalem do roboty - granice miasta no i zaczynaja sie znowu problemy z zasiegiem. V9 z karta Ery wskazuje ok 2 kresek kiedy kolegi V8 polozona obok rowniez z karta Ery ma full zasieg. Dodatkowo w mojej v9 nawet jak jest 1-2 kreski ( 3g wylaczone- po to wywalalem soft play) wystepuje problem z polaczeniami , ale czasami polaczy. Rece mi opadaja czy mam az tyle szczescia i nowa plyta ktora kupilem ma ten sam problem? Moze ktos podac mi link do oryginalnego softu z PLAY - przetestuje? Wszelka pomoc mile widziana, dziekuje z gory i pozdrawiam


Odsyłacze do linków allegro i rapidshare są niedozwolone, patrz regulamin.

mod.fischer8


Helpful post? + 0
Back to top
pegaz666
Level 9
Location: Rzeszów
Joined: 14 Apr 2008
Posts: 40
Post rating: 1
pegaz666
Level 9
Post#9 12 Mar 2010 09:02  Topic author   

Re: Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)


Ta druga plyta (po upadku) o ktorej pisalem w poprzednim poscie ma taki sam objaw jak ta pierwsza (ktora nigdy nie spadla). Sprzedajacy zarzeka sie ze telefon przed upadkiem dzialal idealnie zadnych proglemow z zasiegiem. Wiec moze obie plyty sa sprawne a co innego powoduje taki stan rzeczy? Wiem ze to troche absurdalne ale... czy wymiana tasmy laczacej plyte glowna z klapka moze miec cos wspolnego z zasiegiem i czy sprobowac jeszcze wymienic ta tasme ??

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners -> Motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)
Page 1 of 1

Similar topics to motorola V9 -kompletny brak sieci (jakiej kolwiek)

Motorola E365 brak jakich kolwiek oznak (6)
Nokia x3 Zasięg tylko przy jakiej kolwiek antenie (2)
9210i kompletny brak sieci... jak podłączyć kabelek (3)
Motorola T205 - Brak sieci... (3)
BRAK SIECI-MOTOROLA T720i (4)
Motorola C650 - brak sieci. (1)
Motorola E1000 restart i brak sieci (2)
Motorola C350 brak sieci po próbie usunięcia simlocka (8)
Motorola L6 - zalany, brak sieci, wygrzana PA, nowa antena (2)
Motorola xt320 - defy mini brak sieci, po próbie simlocka? (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.086 seconds