Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Creative Audigy SE (SB0570) brak basu z suba

fenek96 25 Sty 2010 13:59 1689 0
  • #1 25 Sty 2010 13:59
    fenek96
    Poziom 11  

    Witam. Niedawno zrobiłem reinstalke systemu Windows 7 i po zainstalowaniu sterowników brak basu z suba. Przed formatem miałem wgrany program SRS Audio Sandbox który umożliwił mi wydobycie basu lecz teraz nawet ten program nic nie daje. Testowałem na sterownikach Microsoftu jak i na całym pakiecie Creative łącznie z update przez ich program nadal to samo. Na płytce są tylko sterowniki i programy dla Win XP i tam wszystko śmiga aż miło, tak jak do niedawna w Win 7. Dodatkowo zintegrowana karta dźwiękowa Realteka działa w pełni poprawnie. Szukałem ponownie po forach lecz nic nie pomoaga.

    Konfiguracja kompa:
    Sys: Windows 7 Ultimate x64
    Płyta: ASUS P5N-D
    Dźwięk:
    Creative Audigy SE (SB0570) Sound Card PCI
    nVIDIA nForce 430i (MCP51) - High Definition Audio Controller PCI


    Problem został rozwiązany:
    Pozostawiamy sterowniki jakie pobierze nam Windows 7 i instalujemy SRS Audio Sandbox. Jest to rozwiązanie dla wszystkich posiadających problem z Subwooferem gdyż sprawdziłem to już na 6 różnych Creativach z tym samym problemem.

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme