Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.
Autor
Wiadomość
speedwolf
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 11

Post#1 Post autora tematu 25 Sty 2010 20:51   

Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.


Witam,
Popsuła mi sie w citoenie c3 (2002 rocznik) stacyjak ,juz praktycznie do niczego sie nie nadaje, zacina sie, nie odbija itp.
Mam okazje kupić tanio używaną w dobrym stanie i teraz moje pytanie, jak sie sprawa ma do immobilizera, słyszalem ze do stacyjki jest tylko nakładka którą sie przekłada i trzeb tez przełozyc układ z plastikowej częsci kluczyka do nowego kluczyka, czy to zda egzamin? Czy trzeba tez zmieniać cos w komputerze lub wogóle czy da sie przełozyc używana stacyjke w tych modelach aut?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Sty 2010 20:51   





Powrót do góry
   
maniek2591
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 389
Miasto: tarnow

Post#2 26 Sty 2010 00:21   

Re: Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.


zakladasz stacyjke z kluczykiem i przekladasz tylko cewke immo ze starej i smiga
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sty 2010 00:21   





Powrót do góry
   
glosny83
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 1194
Miasto: D Górnicza

Post#3 26 Sty 2010 07:11   

Re: Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.


maniek2591 napisał:
zakladasz stacyjke z kluczykiem i przekladasz tylko cewke immo ze starej i smiga

A transponder.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sty 2010 07:11   





Powrót do góry
   
mczapski
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 23 Kwi 2004
Posty: 4185
Miasto: Warszawa

Post#4 26 Sty 2010 07:26   

Re: Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.


A tranponder w kluczyku jak zwykle. Jeśli tożsamo rozumiemy pojecie stacyjki to niestety należy jeszcze dopasować system zapadkowy do kluczyka (tzw wkładu). Chyba, ze ktoś uzna, że łatwiej wymienić ów transponder w co wątpię. Inaczej mówiąc trzeba dążyć do zachowanie tego samego kluczyka. Ale nie znamy dokładnie przyczyn uszkodzenia stacyjki więc może istnieje inne rozwiązanie.
Powrót do góry
   
speedwolf
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 11

Post#5 Post autora tematu 26 Sty 2010 19:24   

Re: Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.


jeśli chodzi o starą stacyjke jest rozwalona, nie odbija, kiedys sei zblokowala i zablokowala tez kierownice trzebabylo ją rozwalać, najprawdopodobniej zaczęła się zacinać bo sie juz wyrobiła. Mam pytanie, jaką cewke dokładnie trzeba wymienić?? gdzie się ona znajduje, i jak dopasować kluczyk do nowej lub tez jak przeozyc transponder?
Powrót do góry
   
maniek2591
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 389
Miasto: tarnow

Post#6 27 Sty 2010 01:04   

Re: Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.


fakt ,zapomnialem o transponderze sory,trzeba tego z starego kluczyka zamontowac kolo cewki immo
Powrót do góry
   
mczapski
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 23 Kwi 2004
Posty: 4185
Miasto: Warszawa

Post#7 27 Sty 2010 07:40   

Re: Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.


Wydawałoby się oczywiste. Otóż masz sytuację typu nowa stacyjka, gdzie jest element zamka dopasowany do konkretnego kluczyka. I ten nowy kluczyk nie będzie pasował do zamków drzwi w sensie mechanicznym oraz do immobilisera w sensie informatycznym. I musisz coś dopasować do reszty. Jeśli kluczyk (a właściwie dwa kluczyki) jest w dobrym stanie to sugerowałbym jego pozostawienie. Czyli pozostaje dopasowanie elementu stacyjki typu zamek do dotychczasowego kluczyka. Jeśli nie wiesz jak się to robi to nie rób nic, bowiem możesz doprowadzić do konieczności zakupu kolejnej stacyjki. Czyli zleć dopasowanie specom od dorabiania zamków. Nie powinno to być kosztowne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Sty 2010 07:40   





Powrót do góry
   
georgesgr
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 3634

Post#8 27 Sty 2010 08:01   

Re: Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.


Witam,
Dyskusja jest troche "akademicka". W czesciach zamiennych jest tylko stacyjka dopasowana do VIN (ref. 4162AH). Nie ma, jak w starczych modelach, stacyjki "uniwersalnej", z dodatkowymi kluczami, do tego modelu. Wystarczy wiec ja zamienic i po problemie.
Pozdrawiam, Georges
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Citroen c3 nowa stacyjka i immobilizer.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Stacyjka, Immobilizer, kluczyki Punto I 1997r (29)
Mercedes W210 E290 - Nowa stacyjka + Immobiliser brak zapłonu (11)
immobilizer - citroen zx (8)
Peugeot 306 1.6 99r - Nowa stacyjka i czy będzie działać z immo ? (20)
Citroen Berlingo immobilizer (4)
Immobilizer Skorpion 3000I - nowa pastylka Dallas (7)
Citroen Berlingo 2000r. immobilizer (2)
Citroen Xantia 2.0 HDI 90KM immobilizer nie odpala (2)
Citroen c3 automat - 1.4 HDI kręci nie odpala immobilizer? (4)
Ursus C360 - Nowa stacyjka oraz ciągle świecące "postojówki" (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony