Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->AVG jak wyłączyć całkowicie ten program? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
elkopyto23
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 19
Miasto: Gliwice

elkopyto23
Poziom 6
Post#1 26 Sty 2010 20:20  Autor tematu   

AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


Witam mam antywirusa AVG bo uwazam ze jest on najlepszy z darmowych antywirow.
I mam problem z całkowitym wyłączeniem go np na czas skanowania combofixem itp.
W innych antywirusach wystarczy najechac kursorem ,prawym przyciskiem myszy i jest opcja wylacz.
nawet na forum AVG nic na ten temat nie pisza
pisza tylko wylacz ochrone rezydenta,ja ja mam caly czas wylaczona ale AVG nadal pracuje.
Wiecie może jak go wyłączyc całkowicie? bo naprawde nie chce zmieniac na avasta:cry:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32830
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#2 26 Sty 2010 21:28    

Re: AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


http://forums.techguy.org/all-other-software/644718-how-stop-avg-let-one.html

Cytat:
Open up the control in the tray and right-click the Resident Shield. Uncheck the box (Turn On Resident Shield Protection) and de-activate it temporarily.

czyli
Otwórz sterowanie programem z listwy i kliknij prawym klawiszem myszy na Resident Shield. Wycofaj zaznaczenie (Turn On Resident Shield Protection) i tymczasowo ochrone te dezaktywuj.
Co Ci zabroniło skorzystania z tłumaczenia przez Google?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
elkopyto23
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 19
Miasto: Gliwice

elkopyto23
Poziom 6
Post#3 27 Sty 2010 01:37  Autor tematu   

Re: AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


i za każdym razem w ten sposób wylaczac antywirusa?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32830
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 28 Sty 2010 00:56    

Re: AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


To tak często musisz skanować komputer combofixem? Program antywirusowy ma pracować cały czas - jego wyłączenie jest czymś wyjątkowym.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 7447
Miasto: Chorzów

Mery84
Zasłużony dla elektroda
Post#5 28 Sty 2010 12:45    

Re: AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


elkopyto23 napisał:
i za każdym razem w ten sposób wylaczac antywirusa?


Tak, ochrona rezydentna będzie się aktywowała po restarcie systemu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
spider_net
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 02 Wrz 2007
Posty: 439
Miasto: WLKP

spider_net
Poziom 17
Post#6 10 Wrz 2011 16:20    

Re: AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


Odkopuję, bo wyłączenie ochrony rezydentalnej to nie całkowite dezaktywowanie programu. Ktoś wie jak całkowicie wyłączyć program wersja 8.5?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
beo
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2869
Miasto: Gdańsk

beo
Poziom 23
Post#7 10 Wrz 2011 16:30    

Re: AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


Menadżer zadań umożliwia wyłączenie dowolnego procesu, prócz krytycznych.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43810
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#8 10 Wrz 2011 20:14    

Re: AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


Do tego trzeba zapewne zatrzymac uslugi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
wojtekpz
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 1
Miasto: Elbląg

wojtekpz
Poziom 1
Post#9 09 Sie 2012 16:43    

Re: AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


ComboFix uporczywie meldował mi że aktywna jest nadal ochrona rezydentna AVG Anti-Virus 2012. Deinstalacja deinstaluje niby program ale zostawia nadal ochronę aktywną. Pogrzebałem nieco w necie i doczytałem na forum że jest narzędzie do tego antywirusa.

http://ddownload.avg.com/tific/tool1.exe/AVG_ClickNFix_178562_en_US.exe

Co ciekawe po uruchomieniu narzędzia dalej ComboFix krzyczy o aktywnej ochronie ale pozwala uruchomic sie i "zrobić swoje" Smile.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4589

kasiunia7777
Poziom 24
Post#10 10 Sie 2012 20:00    

Re: AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?


możesz zrobić tak:
1.wyłącz avg z autostartu
2. uruchom ponownie komputer - wtedy się avg nie włączy jeśli zrobisz punkt 1
3. przeskanuj combofixem
4. Włącz w autostarcie avg
5. uruchom ponownie komputer wtedy już avg będzie działał

Dodano po 1 [minuty]:

programy z autostartu wyłącza się tak start - uruchom - wpisujesz "msconfig" - zakładka uruchamianie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> AVG jak wyłączyć całkowicie ten program?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Program AVG całkowicie zablokował połączenie internetowe (5)
Jak w firefox wyłączyć całkowicie flash\'e ? (1)
Jak całkowicie wyłączyć firewall w Livebox 2.0 (3)
Huawei E5372- Jak całkowicie wyłączyć Wi-Fi (9)
Jak wyłączyć ten komunikat w IE ? (2)
Jak można wyłączyć ten komunikat. (3)
GG 10 jak wyłączyć ten obraz w tle. (2)
Jak wyłączyć ten komunikat (użyj usługi sieci web...) (4)
VGA to RGB w laptopie. Czy ekran laptopa można wyłączyć całkowicie? (1)
Program AVG i wirus svchost ! (27)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS