FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Mam Windows XP i nie mogę zainstalować Visty na 2 partycji

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Mam Windows XP i nie mogę zainstalować Visty na 2 partycji
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#1 Post from the author of the topic 27 Jan 2010 11:07   

Mam Windows XP i nie mogę zainstalować Visty na 2 partycji

Witam po wypaleniu obrazu Visty na płytkę DVD restartuje laptopa mam ustawiony rozruch z płyty. Jest napisane ze nastąpi rozruch z płyty cd/dvd naciśnij dowolny klawisz... naciskam i nic coś się zacina (obraz wypalany w nero jako bootująca płyta dwukrotnie, więc wykluczam złe wypalenie płyty). Z poziomu windowsa czyta płytę ale po naciśnięciu setup wyskakuje że plik za duży do umieszczenia w pamięci. Dodam że mam na jednej partycji XP sp2 i chciałem Vistę zainstalować na drugiej partycji primary, obie są w formacie NTFS. Wie ktoś o co chodzi z tą Vistą?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 27 Jan 2010 11:07   

Back to top

Artus2007
Poziom 10
Poziom 10

Post#2 27 Jan 2010 12:21helpful post - solution   

Re: Mam Windows XP i nie mogę zainstalować Visty na 2 partyc

Chcesz zainstalować na laptopie czy na stacjonarce? Co to instalacji Visty z poziomu uruchomionego XP to normalne, bo nie da się zainstalować nowszego systemu mając uruchomiony starszy.

EDIT: Możliwe, że coś ci się źle nagrał, do nagrywania bootujących systemów polecam Alcohol 120%
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 27 Jan 2010 12:21helpful post - solution   

Back to top

krzysjaw
Poziom 12
Poziom 12

Post#3 Post from the author of the topic 27 Jan 2010 14:41   

Re: Mam Windows XP i nie mogę zainstalować Visty na 2 partyc

Chcę nagrać drugi system na laptopie - Vistę home premium SP1. Otwierałem obraz za pomocą UltraIso ale mam w nim ustawione nero jako program do nagrywania. Z poziomu XP płyta wygląda na dobrze wypaloną. Chyba że obraz jest źle zrobiony poszukam jeszcze innego obrazu i sprawdzę:).

I jeszcze jedno pytanie: Gdy zainstaluję polską Vistę i wpiszę klucz z mojej angielskiej wersji będzie wszystko dobrze działało?

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

problem rozwiązany żle był zrobiony obraz płyty Visty ściągnąłem inny obraz i wszystko działa:).
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Mam Windows XP i nie mogę zainstalować Visty na 2 partycji
Page 1 of 1
Similar topics
Windows 98 service pack, nie mogę zainstalować SP. (2)
Nie mogę zainstalować Windows XP Pro na HDD (4)
Nie mogę uruchomić systemu Windows XP z partycji D: (3)
Nie mogę zainstalować Windows XP, Seven. (16)
Nie mogę zainstalować Windows 7 na Laptopie (6)
Nie mogę poprawnie zainstalować Windows. (4)
Nie mogę zainstalować Windows XP (12)
Nie mogę zainstalować windows xp. (10)
SP2 dla Visty - nie mogę zainstalować (9)

Page generation time: 0.104 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed