| Author |
kuzio10 Poziom 1

|
28 Jan 2010 14:57 seat toledo II 99r problem z ABS ratujcie |
|
|
|
witam. mam problem z ABS. Bylem na komputerze i okazalo sie ze 2 czujniki do wymiany. prawy tyl i lwy przód, jeszcze sprawdzilismy liczbe obrotow na poszczegolnych kolach, i okazalo sie ze lewy przod raz lapie i wzkazuje a raz nie. mechanik doradzil mi zebym wymienil oba czujniki to wymienilem. ale dalej nie działalo i pojechalem znow na komputer i dalej jest blad lewego kola, po sprawdzeniu liczby obrotow tyl teraz ladnie chodzi ale przod nic nie wskazuje. i od kad wymienilem czujniki mam problem z kontrolka od plynu chamulcowego. co robic? czy to bedzie wtyczka ktora sie wpina w czujnik?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 Jan 2010 14:57 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
szakkkalll Poziom 14

|
28 Jan 2010 15:01 Re: seat toledo II 99r problem z ABS ratujcie |
|
|
|
sprawdź instalację od czujnika, prawdopodobnie któryś kabelek się przetarł i raz łączy, a raz nie, a czujniki pewnie były sprawne.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 Jan 2010 15:01 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
szakul_lp Poziom 2

|
30 Jan 2010 22:49 Re: seat toledo II 99r problem z ABS ratujcie |
|
|
|
Witam
Szukam porady na temat abs w seacie toledo 1997 1,6 benzyna gaz
Problem pojawił się kiedy wymieniłem koło prawe przednie na koło dojazdowe. Jak jeżdziłem na kole dojazdowym ok 100 km nawet przy delikatnym hamowaniu załączał się abs i nawet jak hamulec zwolniłem i dodałem gazu to czułem takie drżenie na tym pedale jakby abs nie odbiły, takie drżenie. Po zmianie koła dojazdowego na nowe opony ( cały przód) nadal objawy jak podczas jazdy na kole dojazdowym. Teraz po okołu przejechaniu 300 km po wymianie opon zaczęła palić się kontrolka abs i abs wogóle nie działa.
Od czego mam zacząć, jestem laikiem w tych sprawach.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
piotrek-102 Poziom 10

|
30 Jan 2010 23:32 Re: seat toledo II 99r problem z ABS ratujcie |
|
|
|
| szakul_lp wrote: |
Witam
Problem pojawił się kiedy wymieniłem koło prawe przednie na koło dojazdowe. Jak jeżdziłem na kole dojazdowym ok 100 km nawet przy delikatnym hamowaniu załączał się abs i nawet jak hamulec zwolniłem i dodałem gazu to czułem takie drżenie na tym pedale jakby abs nie odbiły, takie drżenie. Po zmianie koła dojazdowego na nowe opony ( cały przód) nadal objawy jak podczas jazdy na kole dojazdowym. Teraz po okołu przejechaniu 300 km po wymianie opon zaczęła palić się kontrolka abs i abs wogóle nie działa.
Pozdrawiam |
witam
jeśli sam chcesz sił spróbować to zacznij od zakupu fejsa z grupy vag com ,ale chyba lepiej będzie jak odstawisz auto do fachowca takiego który nie tylko odczytuje błędy ale i naprawi samochód żeby się nie pojawiły na nowo.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 Jan 2010 23:32 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Mustang GT Poziom 12

|
31 Jan 2010 00:50 Re: seat toledo II 99r problem z ABS ratujcie |
|
|
|
| szakul_lp wrote: |
Witam
Pozdrawiam |
Jedz na vaga bo ABS mógł się zapowietrzyć jak cały czas wariował. Powodzenia pozdro :)
|
|
| Back to top |
|
 |