FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Webcam przy użyciu rejestratora AVC ?!

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Webcam przy użyciu rejestratora AVC ?!
Author
Poziom 6
Poziom 6

Post#1 Post from the author of the topic 28 Jan 2010 21:39   

Webcam przy użyciu rejestratora AVC ?!

Witam!

Jako ze mam zalozony monitoring, chcialem widok jednej z kamer wykorzytac jako webcam. Najchetniej w formie snapshotu odswiezanego co pare minut, a jesli nie to zwyklego streamu. Robil ktos z was takie cuda? Jesli tak, poprosilbym o wskazówki.

Pozdrawiam!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 28 Jan 2010 21:39   

Back to top

maciek-info
Poziom 11
Poziom 11

Post#2 12 Mar 2010 20:51   

Re: Webcam przy użyciu rejestratora AVC ?!

Mam pytanie zbliżone do przedmówcy, dlatego nie będę otwierał nowego tematu. Jak skonfigurować router WRT54GC i AVC, tak żeby można było na rejestrator logować się z oddalonych komputerów. Zaznaczam że IP dla routera jest stałe i zewnętrzne.
Back to top

Krzysiek_Gd
Poziom 14
Poziom 14

Post#3 13 Mar 2010 06:53   

maciek-info wrote:
Mam pytanie zbliżone do przedmówcy, dlatego nie będę otwierał nowego tematu. Jak skonfigurować router WRT54GC i AVC, tak żeby można było na rejestrator logować się z oddalonych komputerów. Zaznaczam że IP dla routera jest stałe i zewnętrzne.
Więc pozostaje ustalić w ustawieniach avc adres ip i następnie w zakładce a&g przekierować to ip na jakiś wolny port zewnętrznego ip. Proponuje przeszukać to forum gdyż temat wałkowany jest dość regularnie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Mar 2010 06:53   

Back to top

Olexy71
Poziom 16
Poziom 16

Post#4 13 Mar 2010 07:41   

prawda, prawda. Jednak miło by było zobaczyć tu jakiś skrypcik, który umożliwi wrzucenie danego kanału z danego rejestratora na stronkę. Nawet jakiś szkielecik dla 'nie do końca informatyków' do przeróbki :-)
Na pewno jakiś utalentowany i utytułowany spec od monitoringu robił taką usługę. Mówię właśnie do niego: podziel się :-)
Back to top

Krzysiek_Gd
Poziom 14
Poziom 14

Post#5 13 Mar 2010 08:12   

W przypadku avc jest to niemożliwe (jeżeli chodzi o dany kanał). Jest możliwość zrzucania linku do danego ekranu zapisanego na dysku avc na server FTP. I stąd dopiero można "jakimś sposobem" umieścić to na ogólnodostępnej www. wadą jest to że przy odtwarzaniu obciążony jest rejestrator który lubi się zawieszać.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Mar 2010 08:12   

Back to top

Olexy71
Poziom 16
Poziom 16

Post#6 13 Mar 2010 08:17   

miałem na myśli też inne rejestratory. Aper ma możliwość streamingu przez www, korzysta z prot. transmisji dla IE. Prawdopodobnie da się napisać skrypt, który umożliwi wpuszczenie tego bezpośrednio na stronę.
... co do avc nie mam złudzeń.

Ciekawostka:
Robiłem ostatnio rozbudowę. Wrócił z serwisu po jesiennej burzy AVC postawiony przez poprzednika (który pewnie zbankrutował przez stawianie tych sprzętów:P) i klient zażyczył sobie dołożyć parę kamer...
1 dzień dokładam kamerki i w trakcie mojej obecności 2 dni temu odpalony AVC zaczyna wariować: włącza się, wyłącza.
Plomby na rejestratorze, faktura z serwisu na (sic!) 700 pln... (opis: spalony stopień zasilający i CH nr 5)
Myślę sobie: ładna kaszanka. Odklejam plombę, bo widzę, że coś nawywijał nasz bohater z dyskiem, i wyciągam HDD... odpalam. Działa.
W domu dysk do szorowania ...
Następnego dnia wkładam dysk do AVC, odpalam, działa...
Gdzie jest mowa o stabilności i niezawodności systemu na tym sprzęcie?
Konkluzja: podłączenie do niego na stałe sieci, pewnie zaowocowało by lekkim podskakiwaniem...
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Webcam przy użyciu rejestratora AVC ?!
Page 1 of 1
Similar topics
Brak sygnału video na wyjściu rejestratora AVC- 787 (4)
Podłączenie kamery z funkcją PTZ do rejestratora AVC-760 (1)
Schematy przy użyciu NE555 (66)
Regulacja przy użyciu rezystora suwakowego (1)
Selektor AUDIO przy użyciu mikrokontrolera... (13)
Monitoring przy użyciu kamer ip na WIFI. (3)
Mnożenie częstotliwości przy użyciu układów cyfrowych (6)
generator przebiegów prostokątnych przy użyciu UCY74123 (6)
Wyświetlacz, wykonanie przy użyciu diodu LED (1)
Przy użyciu jednego przełącznika zamknąć dwa obwody ? (9)

Page generation time: 0.09 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed