Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 Nie startuje.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Kosz Archiwum ->DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 Nie startuje. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
dickgregor
Poziom 11
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 66
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
dickgregor
Poziom 11
Post#1 29 Sty 2010 20:11  Autor tematu   

DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 Nie startuje.


Przepraszam że wracam z tym tematem ponownie na forum,ale mimo wszelkich starań
nie znalazłem nic na podobny temat.
Sprawdziłem całą przetwornicę i wymieniłem elementy:
I806,I804,I810.
Po odłączeniu wysokiego i podłaczeniu żarówki na +B to po włączeniu żarówka
przez ok. 1-2 sekundy świeci i napięcia wszystkie są, ale zaraz zanikają i miga
led zielono/czerwono.
Proszę o pomoc.

Popraw pisownię- nie pisz z włączonym Caps Lockiem. Po znakach przestankowych ma być spacja. [bogred]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
euro2L
Poziom 41
Miasto: Singapur
Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 6952
Pomógł: 724
Ocena postów: 36
euro2L
Poziom 41
Post#2 29 Sty 2010 20:22    

Re: DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 NIE STARTUJE.


A jak podłączysz wysokie ?? to co?
Co z napięciami na IC801

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
dickgregor
Poziom 11
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 66
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
dickgregor
Poziom 11
Post#3 29 Sty 2010 22:36  Autor tematu   

Re: DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 NIE STARTUJE.


Po podłączeniu wysokiego i po włączeniu napięcia na IC 801
pin1= 0,7V
2=OV
3=330
4=12,5V
5=OV - masa
Led ciągle miga

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
euro2L
Poziom 41
Miasto: Singapur
Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 6952
Pomógł: 724
Ocena postów: 36
euro2L
Poziom 41
Post#4 30 Sty 2010 09:02    

Re: DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 NIE STARTUJE.


Zewrzy Q809 / E-C/

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
dickgregor
Poziom 11
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 66
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
dickgregor
Poziom 11
Post#5 30 Sty 2010 13:28  Autor tematu   

Re: DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 NIE STARTUJE.


Witam.
Po zwarciu Q809 c/e napięcie +B pulsuje tzn. 140V/ ok 75V, wysowie się nie odzywa i
led ciągle miga.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
euro2L
Poziom 41
Miasto: Singapur
Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 6952
Pomógł: 724
Ocena postów: 36
euro2L
Poziom 41
Post#6 30 Sty 2010 13:40    

Re: DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 NIE STARTUJE.


Wskazuje że gdzieś masz obciążenie
IC806 podkładany drugi?
Lub zle pracuje regulator

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
dickgregor
Poziom 11
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 66
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
dickgregor
Poziom 11
Post#7 30 Sty 2010 14:13  Autor tematu   

Re: DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 NIE STARTUJE.


Podmieniałem
IC 806,IC 810, IC 804.
Natomiast po odłączeniu D821 napiecie +B bez obciążenia wynosi 130V.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Ad
Ad


Powrót do góry
euro2L
Poziom 41
Miasto: Singapur
Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 6952
Pomógł: 724
Ocena postów: 36
euro2L
Poziom 41
Post#8 30 Sty 2010 20:13    

Re: DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 NIE STARTUJE.


I co się wtedy dzieje jak odłączysz ??
WN startuje ?
Wynika że jak pisałem żle pracuje regulator
Q807/8/9/10
oporniki w góre i sprawdzać

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mirex
Poziom 43
Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 20092
Pomógł: 1735
mirex
Poziom 43
Post#9 30 Sty 2010 20:18    

Re: DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 NIE STARTUJE.


Regulamin pkt 6, 10.9.

Pomocny post? + 0
Mam na sprzedaż:
06.11.2015 GŁOŚNIK 8 OHM/10W
06.11.2015 BN41-01193A BN96-10421B
06.11.2015 BN41-01194A
06.11.2015 BN41-01167B(MP1.1) BN94-02653H
03.11.2015 LC260W01-A5 6870C-0011D
03.11.2015 3139 123 58871 V3 WK406.5
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Kosz Archiwum -> DAEWOO DTY-28A7K CHASSIS CP-520 Nie startuje.
Strona 1 z 1



Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.273 seconds

elektroda.pl temat RSS