Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Programy do nauki języków
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
core2quad
Poziom 15
Miasto: edinburgh
Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 211
Pomógł: 3
core2quad
Poziom 15
Post#1 03 Lut 2010 17:51  Autor tematu   

Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


Witam. Co do tematu to wiaze sie z nim kilka zagadnien. Mianowicie, mam jeden nieoryginalny PAD od ps2 wyglada identycznie jak od konsoli PS2 tylko jest bezprzewodowy i kiedy podlacze go do komputera wykrywa go jako USB Pad kontroler.

Jak zeminic nazwe wyswietlania kontrolera w Panel sterowania->kontrolery gier, albo jak zrobic zeby PAD dzialal w grach typu FIFA, bo wlasnie w grze FIFA dziala on jako kontroler analogowy, nie ma wibracji i prawa galka nie jest w ogole uzywana.

Chcialbym kupic jeszcze jeden kontroler ale juz oryginalny albo od PS3 albo od XBOX'a tylko pytanie czy z nimi nie beda takie same problemy jak z tym ktory posiadam teraz? Slyszalem ze do PAD'a od XBOX'a jest specjalny odbiornik, a jak jest z PS3? Bedzie dzialal przez zwykly bluetooth odbiornik?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
xianoss
Poziom 12
Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 81
Pomógł: 1
xianoss
Poziom 12
Post#2 09 Lut 2010 10:56    

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


musisz znaleźć w sieci jakieś sterowniki do tego pada pod windows, inaczej nie bedzie działał

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32813
Pomógł: 1786
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#3 09 Lut 2010 15:28    

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


http://www.google.pl/search?hl=pl&q=pad+od+ps3+do+pc&lr=&aq=f&oq=

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DollarMan
Poziom 26
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 840
Pomógł: 82
Ocena postów: 6
DollarMan
Poziom 26
Post#4 09 Lut 2010 16:18    

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


core2quad napisał:
Jak zeminic nazwe wyswietlania kontrolera w Panel sterowania->kontrolery gier

W jakim celu przeprowadzać taką operację?

core2quad napisał:
jak zrobic zeby PAD dzialal w grach typu FIFA, bo wlasnie w grze FIFA dziala on jako kontroler analogowy, nie ma wibracji i prawa galka nie jest w ogole uzywana.

Ja mam 4 pady od PSX i przejściówkę na USB i również u mnie w grze FIFA 09 nie dało się ustawić pada do normalnej gry. Znalazłem "na googlach" odpowiednią poprawkę, ponieważ FIFA nie obsługuje prawidłowo padów od PSów.

Co do wibracji, to wina przejściówki, której użyłeś a nie sterowników/gry.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
core2quad
Poziom 15
Miasto: edinburgh
Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 211
Pomógł: 3
core2quad
Poziom 15
Post#5 12 Lut 2010 23:10  Autor tematu   

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


Witam Ponownie. Rozwiazalem juz wiekszosc problemow i pad dziala ale analogowo a nie cyfrowo, tego jedynie nie udalo mi sie rozwiazac. Wszystko dziala oprocz lewego analogu (rozroznia tylko 4 strony a cyfrowy dziala na 360 stopni). Kiedy wlacze tryb cyfrowy lewy analog zamienia mi sie funkcjami z D-PAD i jak gram (nie naciskajac nic) i gdy ktos do mnie poda pilke, moj zawodnik "wystawia" sobie sam pilke tak jakbym trzymal shift albo prawy analog. A, i nie moge tez jak ustawione jest na cyfrowy pad przypisac zadnej funkcji trojkatowi.

Zmienilem nazwe zeby gra fifa rozpoznala moj kontroler jako obslugujacy ta gre i sie udalo.

Co do wibracji, jest ale tylko na samym poczatku gdy wlacza sie gra a pozniej nie ma, nie wiem czemu. Jesli wiecie jak to ustawic to prosil bym o solucje.

Co do szukania w google, to juz wszystkie mozliwe tematy przeszukalem, ale nikt jeszcze z tego co czytalem nie ustawil pada tak jak ja, i teraz pytanie do was...

Czy wy macie w ustawieniach fify opcje agalogowo czy cyfrowo? I jesli cyfrowo to podajcie nazwe swojego pada.

Prawdopodobnie zeby pad dzialal to bede musial jeszcze pogrzebac troszke w rejestrze.

Dzisiaj udalo mi sie skonfigurowac moja kierownice pod gta ktora nie jest obslugiwana ani w gta ani w Xinput :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera
Strona 1 z 1
Podobne tematy
[Oddam] PC STANDARD PAD / PAD DO KOMPUTERA (2)
Jak podłączyć pad do komputera? Jaka przejściówka? (1)
Jak podlaczyc sie do komputera w sieci LAN? (8)
Oryginalny pad PS3 do PC (konfiguracja) (2)
Jak podlaczyc projektor do komputera, duza odleglosc ~20m ? (3)
Pad PS3 USB - komputer nie wykrywa (2)
Pad Strike2 (PS3) brak wibracji pod PC (2)
PAD PS3 i Motioninjoy - Brak połączenia bezprzewodowego (4)
PS3 - Jak podłączyć PS3 do monitora vga,żeby był dźwięk? (9)
pad od komputera do playstation one (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.089 seconds

elektroda.pl temat RSS