Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
core2quad
Level 15
Location: edinburgh
Joined: 03 Oct 2009
Posts: 211
Helped: 3
core2quad
Level 15
Post#1 03 Feb 2010 17:51  Topic author   

Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


Witam. Co do tematu to wiaze sie z nim kilka zagadnien. Mianowicie, mam jeden nieoryginalny PAD od ps2 wyglada identycznie jak od konsoli PS2 tylko jest bezprzewodowy i kiedy podlacze go do komputera wykrywa go jako USB Pad kontroler.

Jak zeminic nazwe wyswietlania kontrolera w Panel sterowania->kontrolery gier, albo jak zrobic zeby PAD dzialal w grach typu FIFA, bo wlasnie w grze FIFA dziala on jako kontroler analogowy, nie ma wibracji i prawa galka nie jest w ogole uzywana.

Chcialbym kupic jeszcze jeden kontroler ale juz oryginalny albo od PS3 albo od XBOX'a tylko pytanie czy z nimi nie beda takie same problemy jak z tym ktory posiadam teraz? Slyszalem ze do PAD'a od XBOX'a jest specjalny odbiornik, a jak jest z PS3? Bedzie dzialal przez zwykly bluetooth odbiornik?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
xianoss
Level 12
Joined: 27 Apr 2009
Posts: 81
Helped: 1
xianoss
Level 12
Post#2 09 Feb 2010 10:56    

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


musisz znaleźć w sieci jakieś sterowniki do tego pada pod windows, inaczej nie bedzie działał

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32777
Helped: 1786
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#3 09 Feb 2010 15:28    

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


http://www.google.pl/search?hl=pl&q=pad+od+ps3+do+pc&lr=&aq=f&oq=

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
DollarMan
Level 26
Joined: 22 Mar 2009
Posts: 840
Helped: 82
Post rating: 7
DollarMan
Level 26
Post#4 09 Feb 2010 16:18    

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


core2quad wrote:
Jak zeminic nazwe wyswietlania kontrolera w Panel sterowania->kontrolery gier

W jakim celu przeprowadzać taką operację?

core2quad wrote:
jak zrobic zeby PAD dzialal w grach typu FIFA, bo wlasnie w grze FIFA dziala on jako kontroler analogowy, nie ma wibracji i prawa galka nie jest w ogole uzywana.

Ja mam 4 pady od PSX i przejściówkę na USB i również u mnie w grze FIFA 09 nie dało się ustawić pada do normalnej gry. Znalazłem "na googlach" odpowiednią poprawkę, ponieważ FIFA nie obsługuje prawidłowo padów od PSów.

Co do wibracji, to wina przejściówki, której użyłeś a nie sterowników/gry.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
core2quad
Level 15
Location: edinburgh
Joined: 03 Oct 2009
Posts: 211
Helped: 3
core2quad
Level 15
Post#5 12 Feb 2010 23:10  Topic author   

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


Witam Ponownie. Rozwiazalem juz wiekszosc problemow i pad dziala ale analogowo a nie cyfrowo, tego jedynie nie udalo mi sie rozwiazac. Wszystko dziala oprocz lewego analogu (rozroznia tylko 4 strony a cyfrowy dziala na 360 stopni). Kiedy wlacze tryb cyfrowy lewy analog zamienia mi sie funkcjami z D-PAD i jak gram (nie naciskajac nic) i gdy ktos do mnie poda pilke, moj zawodnik "wystawia" sobie sam pilke tak jakbym trzymal shift albo prawy analog. A, i nie moge tez jak ustawione jest na cyfrowy pad przypisac zadnej funkcji trojkatowi.

Zmienilem nazwe zeby gra fifa rozpoznala moj kontroler jako obslugujacy ta gre i sie udalo.

Co do wibracji, jest ale tylko na samym poczatku gdy wlacza sie gra a pozniej nie ma, nie wiem czemu. Jesli wiecie jak to ustawic to prosil bym o solucje.

Co do szukania w google, to juz wszystkie mozliwe tematy przeszukalem, ale nikt jeszcze z tego co czytalem nie ustawil pada tak jak ja, i teraz pytanie do was...

Czy wy macie w ustawieniach fify opcje agalogowo czy cyfrowo? I jesli cyfrowo to podajcie nazwe swojego pada.

Prawdopodobnie zeby pad dzialal to bede musial jeszcze pogrzebac troszke w rejestrze.

Dzisiaj udalo mi sie skonfigurowac moja kierownice pod gta ktora nie jest obslugiwana ani w gta ani w Xinput :)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera
Page 1 of 1

Similar topics to jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera

[Oddam] PC STANDARD PAD / PAD DO KOMPUTERA (2)
Jak podłączyć pad do komputera? Jaka przejściówka? (1)
Jak podlaczyc sie do komputera w sieci LAN? (8)
Oryginalny pad PS3 do PC (konfiguracja) (2)
Jak podlaczyc projektor do komputera, duza odleglosc ~20m ? (3)
Pad PS3 USB - komputer nie wykrywa (2)
Pad Strike2 (PS3) brak wibracji pod PC (2)
PAD PS3 i Motioninjoy - Brak połączenia bezprzewodowego (4)
PS3 - Jak podłączyć PS3 do monitora vga,żeby był dźwięk? (9)
pad od komputera do playstation one (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.102 seconds