Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
core2quad
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 210
Miasto: edinburgh

core2quad
Poziom 15
Post#1 Post autora tematu 03 Lut 2010 17:51   

Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


Witam. Co do tematu to wiaze sie z nim kilka zagadnien. Mianowicie, mam jeden nieoryginalny PAD od ps2 wyglada identycznie jak od konsoli PS2 tylko jest bezprzewodowy i kiedy podlacze go do komputera wykrywa go jako USB Pad kontroler.

Jak zeminic nazwe wyswietlania kontrolera w Panel sterowania->kontrolery gier, albo jak zrobic zeby PAD dzialal w grach typu FIFA, bo wlasnie w grze FIFA dziala on jako kontroler analogowy, nie ma wibracji i prawa galka nie jest w ogole uzywana.

Chcialbym kupic jeszcze jeden kontroler ale juz oryginalny albo od PS3 albo od XBOX'a tylko pytanie czy z nimi nie beda takie same problemy jak z tym ktory posiadam teraz? Slyszalem ze do PAD'a od XBOX'a jest specjalny odbiornik, a jak jest z PS3? Bedzie dzialal przez zwykly bluetooth odbiornik?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
xianoss
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 81

xianoss
Poziom 12
Post#2 09 Lut 2010 10:56   

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


musisz znaleźć w sieci jakieś sterowniki do tego pada pod windows, inaczej nie bedzie działał

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32831
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#3 09 Lut 2010 15:28   

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


http://www.google.pl/search?hl=pl&q=pad+od+ps3+do+pc&lr=&aq=f&oq=

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
DollarMan
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 802
Miasto: Polska

DollarMan
Poziom 20
Post#4 09 Lut 2010 16:18   

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


core2quad napisał:
Jak zeminic nazwe wyswietlania kontrolera w Panel sterowania->kontrolery gier

W jakim celu przeprowadzać taką operację?

core2quad napisał:
jak zrobic zeby PAD dzialal w grach typu FIFA, bo wlasnie w grze FIFA dziala on jako kontroler analogowy, nie ma wibracji i prawa galka nie jest w ogole uzywana.

Ja mam 4 pady od PSX i przejściówkę na USB i również u mnie w grze FIFA 09 nie dało się ustawić pada do normalnej gry. Znalazłem "na googlach" odpowiednią poprawkę, ponieważ FIFA nie obsługuje prawidłowo padów od PSów.

Co do wibracji, to wina przejściówki, której użyłeś a nie sterowników/gry.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
core2quad
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 210
Miasto: edinburgh

core2quad
Poziom 15
Post#5 Post autora tematu 12 Lut 2010 23:10   

Re: Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera


Witam Ponownie. Rozwiazalem juz wiekszosc problemow i pad dziala ale analogowo a nie cyfrowo, tego jedynie nie udalo mi sie rozwiazac. Wszystko dziala oprocz lewego analogu (rozroznia tylko 4 strony a cyfrowy dziala na 360 stopni). Kiedy wlacze tryb cyfrowy lewy analog zamienia mi sie funkcjami z D-PAD i jak gram (nie naciskajac nic) i gdy ktos do mnie poda pilke, moj zawodnik "wystawia" sobie sam pilke tak jakbym trzymal shift albo prawy analog. A, i nie moge tez jak ustawione jest na cyfrowy pad przypisac zadnej funkcji trojkatowi.

Zmienilem nazwe zeby gra fifa rozpoznala moj kontroler jako obslugujacy ta gre i sie udalo.

Co do wibracji, jest ale tylko na samym poczatku gdy wlacza sie gra a pozniej nie ma, nie wiem czemu. Jesli wiecie jak to ustawic to prosil bym o solucje.

Co do szukania w google, to juz wszystkie mozliwe tematy przeszukalem, ale nikt jeszcze z tego co czytalem nie ustawil pada tak jak ja, i teraz pytanie do was...

Czy wy macie w ustawieniach fify opcje agalogowo czy cyfrowo? I jesli cyfrowo to podajcie nazwe swojego pada.

Prawdopodobnie zeby pad dzialal to bede musial jeszcze pogrzebac troszke w rejestrze.

Dzisiaj udalo mi sie skonfigurowac moja kierownice pod gta ktora nie jest obslugiwana ani w gta ani w Xinput Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jak podlaczyc PAD od PS3 do komputera
Strona 1 z 1
Podobne tematy
[Oddam] PC STANDARD PAD / PAD DO KOMPUTERA (2)
Jak podłączyć pad do komputera? Jaka przejściówka? (1)
Jak podlaczyc sie do komputera w sieci LAN? (8)
Oryginalny pad PS3 do PC (konfiguracja) (2)
Jak podlaczyc projektor do komputera, duza odleglosc ~20m ? (3)
Pad PS3 USB - komputer nie wykrywa (2)
Pad Strike2 (PS3) brak wibracji pod PC (2)
PAD PS3 i Motioninjoy - Brak połączenia bezprzewodowego (4)
PS3 - Jak podłączyć PS3 do monitora vga,żeby był dźwięk? (9)
pad od komputera do playstation one (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS