LukasSandyra Poziom 6

|
03 Feb 2010 19:55 se k550i-wylutowanie złącza karty sim i wygrzewanie telefonu |
|
|
|
Mam k550i, spadał kilka razy, ale zawsze działał. Kiedyś zaczął się zawieszać przy poruszaniu bo jak leżał na stole i się nim nie ruszało to działał. Teraz nie chce się już nawet włączyć, miga tylko czerwona dioda przy naciskaniu przycisku włączenia. Wydaje mi się, że chyba trzeba go wygrzać. Z powodu tego, że nie miałem nigdy nic z tym do czynienia postanowiłem popróbować najpierw na jakichś nie działających płytach i na samym początku pojawiły się problemy. Otóż nie wiem jak się pozbyć tej ramki z nad układów. Używałem HA, ustawiłem nawet na 400' a ciągle nic się nie działo. Tak samo ze złączem sim, chciałem "przeszczepić" do drugiej płyty, ale też nie da się wylutować. Czy może mi ktoś powiedzieć czym mam to ruszyć? trzeba użyć jakiegoś środka czy coś?
Zdjęcie przedstawia dwie uszkodzone płytki na których chce się doszkolić. A co do tego niewłączającego się telefonu to czy moje przypuszczenia są słuszne, czy może co innego powinienem zrobić z tym telefonem?
|
|