Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Canon MX 300 - problem z instalacją

kszafran 06 Lut 2010 12:44 970 2
  • #1 06 Lut 2010 12:44
    kszafran
    Poziom 11  

    Po zainstalowaniu sterownika komputer sygnalizuje problem urządzenia, drukarka niepodłączona, także przy próbę sprawdzenia stanu drukarki. Sterowniki mam na płycie producenta, system XP home SP-3. Próbowałem z różnych portów USB i na dwóch kablach. Moja stara MP-150 na tych portach i kablach chodziła dobrze. Gdzie tkwi problem ?

  • #2 06 Lut 2010 15:01
    leeart

    Poziom 33  

    Problem może tkwić również w samym urządzeniu. Proponuje podłączyć pod inny komputer. Powinien wykryć jako nowe urządzenie. Wówczas użyj płyty ze sterownikami instalując wersje automatyczną. Jak to nie pomoże to masz popsute urządzenie. W razie gdy byś miał problem z drugim komputerem (brak itp.), to spróbuj odinstalować (nie usunąć tylko odinstalować) wszystkie sterowniki Canona, przeskanuj rejestr programem do usuwania błędów w rejestrze, z restartuj komputer. Włóż płytę instalacyjną i postępuj zgodnie z zaleceniami.



    W razie kłopotów mam takie urządzenie sprawne bez tuszy, mogę odsprzedać.

  • #3 06 Lut 2010 16:04
    kszafran
    Poziom 11  

    Przerobiłem lekcję. Po włączeniu zasilania drukarki włącza się "Kreator znajdowania nowego sprzętu" i pokazuje brak określonego pliku (jakiego?) a w dymku mam "wykryto drukarkę MP 300 series", natomiast w panelu sterowania w Menadżerze urządzeń info, że sprzęt niewłaściwie skonfigurowany. (Kupiłem ją na Allegro, więc jakby co to mam 10 dni na zwrot).

Szybka odpowiedź lub zadaj pytanie
Dziękuję Ci. Ta wiadomość oczekuje na moderatora.
 Szukaj w ofercie
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME