FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

LG zachęca w instrukcji do odtwarzania pirackich filmów

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> LG zachęca w instrukcji do odtwarzania pirackich filmów
Author
Poziom 23
Poziom 23

Post#1 Post from the author of the topic 07 Feb 2010 15:29   

Wybrane modele telewizorów LG, podobnie jak nowsze konstrukcje konkurencyjnych firm, w tym Samsunga, oferują funkcjonalność odtwarzacza multimedialnego i możliwość podłączenia urządzeń pamięci masowej USB jako źródła. Osoby odpowiedzialne za instrukcję obsługi dla serii odbiorników LG najwyraźniej nie chciały ukrywać najpopularniejszego zastosowania takiej technologii. Na jednej ze stron przedstawiono zrzuty ekranu ukazujące listę plików, o nazwach sugerujących filmy pochodzące z nielegalnej dystrybucji. Stosowanie w celach promocyjnych materiałów o wątpliwej legalności nie jest co prawda niczym nowym. Zjawisko jest szczególnie dostrzegalne podczas targów, czy wystaw i tyczy się najczęściej niewielkich azjatyckich firm. Normą są także liczne przypadki prezentowania sprzętu na wystawach sklepowych z użyciem pobranych z wybranej z sieci P2P filmów czy muzyki. Najprawdopodobniej po raz pierwszy do takiego zabiegu posunął się międzynarodowy koncern. Wydaje się, że LG doskonale rozumie potrzeby konsumentów, wątpliwe jednak by reakcja studiów filmowych i organizacji antypirackich była równie pozytywna.

Źródło:
http://torrentfreak.com/lg-shows-how-to-play-pirated-movies-on-tv-100205
Back to top

czasteczkakwarkowa
Poziom 2
Poziom 2

Post#2 07 Feb 2010 18:50   

Re: LG zachęca w instrukcji do odtwarzania pirackich filmów

Wygląda na to jakby LG była nielegalną firmą , mniejsza z tym .
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 07 Feb 2010 18:50   

Back to top

Urgon
Poziom 22
Poziom 22

Post#3 07 Feb 2010 19:00   

AVE...

To po prostu przypadek i tyle...
Widocznie fotograf robiący zrzuty ekranu miał tylko nielegalne filmy na pendrivie, zaś kontrola jakości instrukcji zawiodła. Nie czepiałbym się LG...

Kto jest bez pirata niech pierwszy rzuci dyskiem...
Back to top

Galareta
Poziom 16
Poziom 16

Post#4 07 Feb 2010 22:18   

LG według mnie to przypadkowo zrobiło;) A co powiecie o reklamie plusa? z tymi rekordami w ściąganiu MP3?
Back to top

MasterMatan
Poziom 18
Poziom 18

Post#5 07 Feb 2010 22:47   

"A co powiecie o reklamie plusa? z tymi rekordami w ściąganiu MP3?"
Też to zauważyłem, czyżby wszyscy z jednej strony tępili P2P a z drugiej chwalili się nim?
Back to top

andrzejlisek
Poziom 21
Poziom 21

Post#6 07 Feb 2010 22:52   

Po prostu, najprościej uzyskać film z sieci P2P, niż kupić płytę DVD z licencją na publiczne odtwarzanie.

Ci z LG po prostu nie dopatrzyli tego elementu, jakimi są nazwy plików. Wystarczyło zmienić nazwę na taką, która zawiera tylko tytuł filmu i już nikt nie rozpozna, czy to jest plik uzyskany z P2P, czy wytworzony przy konwersji DVD->DivX.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 07 Feb 2010 22:52   

Back to top

DjExit
Poziom 19
Poziom 19

Post#7 07 Feb 2010 23:16   

Już bez przesady, jak by się tak jeszcze głębiej zastanowić to przecież mogą posiadać oryginalny film, a z p2p pobrać "kopię zapasową", legalnie ? Legalnie! Jak rozgrzebać g*wno to na całego..
Back to top

EBC41
Poziom 21
Poziom 21

Post#8 07 Feb 2010 23:18   

A mogą po prostu wpisać nazwy plików tak że wyglądają jak z p2p.. To akurat o niczym nie świadczy
Back to top

ezbig
Poziom 15
Poziom 15

Post#9 07 Feb 2010 23:20   

Galareta wrote:
A co powiecie o reklamie plusa? z tymi rekordami w ściąganiu MP3?

Plus mówi o "muzodajni", gdzie można legalnie pobrać pliki (odpłatnie).

Na własny użytek możesz sobie z muzyką czy filmem zrobić co chcesz. Mało kto wie, że zabezpieczenie programu komputerowego, muzyki czy filmu przez producenta, w taki sposób, że nie da się z tego zrobić kopi jest niezgodne z polskim prawem. To co widzimy na zdjęciu LG nie świadczy o tym, że to pirackie filmy, a jedynie pokazuje ich skonwertowane kopie.

Taka swoboda nie podoba się oczywiście koncernom i bardzo naciskają na zmianę tych praw. Oni chcą mieć kasę z każdego pliku, który masz.
Back to top

wada
Poziom 21
Poziom 21

Post#10 08 Feb 2010 04:23   

EEEEEEEeeeee - przesadzacie :D
Ja też mam aż 6 odcinków gwiezdnych wojen - jak mój pies szalał z kotem i wspólnie rozrabiali, i też przy nazwie pliku dopisują sobie jakie kodeki zastosowałem do zapisu.
Jakby ktoś zobaczył te nazwy plików to na 100% piraty filmów z P2P :D
A poza tym często różne nagrania rodzinne nazywam nazwami znanych filmów z którymi kojarzą się moje.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 Feb 2010 04:23   

Back to top

trybik1987
Poziom 3
Poziom 3

Post#11 09 Feb 2010 01:27   

No dla mnie ta reklama Plusa to też była dziwna... a co do LG - czy ja wiem, czy przypadkowo... może po prostu nie chce owijać w bawełnę czegoś co i tak wszyscy wiedzą, bo co mieli napisać, że port USB służy do aktualizacji firmware ? Do tego też ale głównie do odtwarzania Divx i MKV jak i u innych producentów.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> LG zachęca w instrukcji do odtwarzania pirackich filmów
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 1 of 1
Similar topics
Norwegia ma plan redukcji emisji CO2 - zachęca do samochodów elektrycznych (15)

Page generation time: 0.097 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed