| Author |
MarcinSm Poziom 10

|
08 Feb 2010 17:09 Subiekt4 zawiesza się z procesorem 2 rdzeniowym |
|
|
|
Witam,
właśnie sobie kupiłem nowy komputer 2 rdzeniowy AMD, wydaje mi się ze parametry są nie ważne jedynie że jest 2 rdzeniowy.
I mam tez subiekta 4, na wszystkich komputerach działa dobrze z win xp, win 98 czy milenium, a na nowym komputerze caly czas sie zawiesza ;/, na starych kompach byly proc 1 rdzeniowe wiec moze tu jest problem.
Zmienilem ustawienia FILES w system.nt czy config.nt i nic. bufory zmienilem programu i nic caly czas sie zawiesza :/
Prosze o jakaś rade bądź program ktory uruchamia aplikacje z 1 rdzeniem moze to bedzie przyczyna.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
08 Feb 2010 17:09 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
pawel78 Poziom 13

|
08 Feb 2010 17:17 Re: Subiekt4 zawiesza się z procesorem 2 rdzeniowym |
|
|
|
| MarcinSm wrote: |
Witam,
właśnie sobie kupiłem nowy komputer 2 rdzeniowy AMD, wydaje mi się ze parametry są nie ważne jedynie że jest 2 rdzeniowy.
I mam tez subiekta 4, na wszystkich komputerach działa dobrze z win xp, win 98 czy milenium, a na nowym komputerze caly czas sie zawiesza ;/, na starych kompach byly proc 1 rdzeniowe wiec moze tu jest problem.
Zmienilem ustawienia FILES w system.nt czy config.nt i nic. bufory zmienilem programu i nic caly czas sie zawiesza :/
Prosze o jakaś rade bądź program ktory uruchamia aplikacje z 1 rdzeniem moze to bedzie przyczyna. |
Ja zrobilbym inaczej:
zainstalowal xp na nowo ( n atym samym dysku lub na innym)bez zadnych sterownikow i po tym subiekta odpalil jaki pojdzie to pojedynczo kolejne sterowniki instaluj i odpalaj subiekta. podaj spostrzezenia
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
08 Feb 2010 17:17 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Matuzalem Poziom 26

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
08 Feb 2010 17:21 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
MarcinSm Poziom 10

|
08 Feb 2010 17:42 Re: Subiekt4 zawiesza się z procesorem 2 rdzeniowym |
|
|
|
instalacja nic nie daje
musz spatchowac plik ntvdm.exe bo patchowalem S4.bat plik odpalajacy subiekta ale cos nie dzialalo hehe a to sie okazalo ze to nie to :)
wydaje mi Się że to zadziała
Jutro dam znac :)
|
|
| Back to top |
|
 |
MarcinSm Poziom 10

|
09 Feb 2010 10:03 Re: Subiekt4 zawiesza się z procesorem 2 rdzeniowym |
|
|
|
Tak jak pisalo patchowanie ntvdm na 1 procesor zadziałało a nie tak jak gdzie indziej pisali ze patchowac trzeba plik S4.bat(odpowiedzialny za uruchomienie) z subiekta
dzieki jeszcze raz i Pozdrawiam!!
|
|
| Back to top |
|
 |