FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

sciaganie auta na prawą strone reno megane 1.6 8v 96rok

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Beginners -> sciaganie auta na prawą strone reno megane 1.6 8v 96rok
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 08 Feb 2010 23:21   

sciaganie auta na prawą strone reno megane 1.6 8v 96rok

Mam mianowicie takie problem ze podczas jazdy moją megi sciąga mnie na prawą strone i to dosc sporo przy predkosci 80km/h gdybym puscil kierownice za 4sekundy wypadam z trasy...:( Sprawdzalem cisnienie w oponach, zmienialem z tylu na przód, zbieznosc byla ustawiana ale niewiem czy do konca dobrze bo zauważyłem w tym samym dniu ze gdy wchodze w zakret taki nie dosyć ostry to opony piszczą nie wazne czy na zimówkach czy letnich... i jest taka jedna opcja która też zauważyłem tzn.. nie zawsze sciąga czasami to jedzie normalnie!!. Żeby przestalo ściągać musze sie zatrzymac, odbić kierownicą cały w lewo i zacząc jechac to problem znika ale gdy tylko skrece w jakis zakret w prawo to potem juz zaczyna sciagac....
PROSZE O POMOC ...........:(
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 08 Feb 2010 23:21   

Back to top

jsah
Poziom 16
Poziom 16

Post#2 08 Feb 2010 23:24   

Re: sciaganie auta na prawą strone reno megane 1.6 8v 96rok

robson21b wrote:
Mam mianowicie takie problem ze podczas jazdy moją megi sciąga mnie na prawą strone i to dosc sporo przy predkosci 80km/h gdybym puscil kierownice za 4sekundy wypadam z trasy...:( Sprawdzalem cisnienie w oponach, zmienialem z tylu na przód, zbieznosc byla ustawiana ale niewiem czy do konca dobrze bo zauważyłem w tym samym dniu ze gdy wchodze w zakret taki nie dosyć ostry to opony piszczą nie wazne czy na zimówkach czy letnich... i jest taka jedna opcja która też zauważyłem tzn.. nie zawsze sciąga czasami to jedzie normalnie!!. Żeby przestalo ściągać musze sie zatrzymac, odbić kierownicą cały w lewo i zacząc jechac to problem znika ale gdy tylko skrece w jakis zakret w prawo to potem juz zaczyna sciagac....
PROSZE O POMOC ...........:(

Należy zrobić porządną diagnostykę zawieszenia i układu kierowniczego.
Back to top

luglana96
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 08 Feb 2010 23:45   

prawdopodobnie wystarczy wymienić końcówkę wahacza i może jeszcze galke koszt do 100pln i wtedy zbierznosc ustaw jest to koło które zawsze jest narażone na wybicie tych elementów bo zawsze łapie gorszej drogi możesz też drążki stabilizatora zmienić na obu kołach zmieści się to wszystko w kosztach do 200pln ale uratujesz łożysko malownice i makspersona innej diagnozy nie usłyszysz nawet po wizycie na stacji. pozdrawiam czekam na odpowiedź
Back to top

robson21b
Poziom 2
Poziom 2

Post#4 Post from the author of the topic 09 Feb 2010 00:03   

dzieki ale narazie nie bede sie tym bawil ze wzgledu na koszty finansowe:(:( narazie mi to nie przeszkadza ale jakos se poradze wczesiej jak kupilem auto to tak wlasnie bylo bylem na stacji diagnostycznej ale wynik wyszedl dobry nic nie bylo do wymiany na 100% wiec kazali mi zmienic kola z tylu na przod dokladnie nie pamietam jak to bylo ale ten chu... co od niego auto kupilem to napewno wiedzial ze wystarczy odbić caly w lewo i juz.... A tak wogole to jest ktos z okolic Bochni kto moglby mi w tym pomóc??? diagnostyka jeszcze raz to niewiem czy cos pomoze bo to tylko wyżucanie pieniędzy...
Dodam jeszcze ze gdy ruszam kierownica w lewo prawo tak 2centymetry w tą dwa w tą to slychac jakies luzy...
Back to top

froman
Poziom 9
Poziom 9

Post#5 09 Feb 2010 00:30   

Co to za diagnostyka na 100% jak słychać luzy kręcąc kierownicą.
Diagnostykę robisz sam. Lewarujesz dane koło do góry łapiesz za gumę i szarpiesz w prawo i lewo z całej siły , jak coś lata czy stuka to patrzysz co i wymieniasz na nowe. Poza tym koła lepiej zamieniać na krzyż a nie tył na przód ( chyba że są kierunkowe ).
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 09 Feb 2010 00:30   

Back to top

Zdunek 25
Poziom 12
Poziom 12

Post#6 09 Feb 2010 00:31   

Człowieku czy 200 zł jest warte życie twoje lub innych użytkowników ruchu.Masz wybitą końcówkę w maglownicy, przy szarpnięciu kulkę jakoś zasysa ale również morze ją wyrwać i zwłaszcza przy niskich temperaturach i obciążeniu jazdą po śniegu.Pomyśl co się stanie jak koła przednie rozejdą się w czasie jazdy.
Back to top

RobertLodz09
Poziom 21
Poziom 21

Post#7 09 Feb 2010 08:36   

Panowie ,szkoda pisania i ostrzegania! Jeszcze jeden amator czterech kółek co "d..... szkłem wyciera". Kupić było za co ,tylko teraz nie ma za co naprawić. Kolego robson21b jeżdząc samochodem z taką usterką stwarzasz niebezpieczeństwo sobie i innym uczestnikom ruchu drogowego. Ale jak to mówią wszysko to kwestia przyzwyczajenia! Znam przypadek gdzie "Baba" nie miała w swoim 126p w ogóle hamulców całkowite "zero" i na uwage mechanika który mało nie uderzył w inny samochód -"Pani tutaj nie ma hamulców ,jak Pani tak może jeżdzić?" , odpowiedziała rozbrajająco "jak jade to uważam!"
Back to top

sanczo606
Poziom 7
Poziom 7

Post#8 09 Feb 2010 09:11   

Auto nie jest już pierwszej młodości i pewnie było uderzone na 90% nie sprawdzili ci kąta pochylenia koła a w tym aucie jako tako nie ma tej regulacji kąt jest stały, ale po wypadku mogło się to zmienić, trzeba podpiłować trochę otwory w amortyzatorze.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 09 Feb 2010 09:11   

Back to top

robson21b
Poziom 2
Poziom 2

Post#9 Post from the author of the topic 09 Feb 2010 11:24   

dzieki wezne sie za tą robote w przyszlym tygodniu bo to rzeczywiscie jest niebezpieczne, chcialem jeszcze tylko dodac ze gdy jade i wykonam manewr skrętu w prawo bądź w lewo to kierownica nie wraca do prosta tylko jest centymetr w prawo i tak juz zostaje i dlatego sciąga...... Wtedy tak jak mowilem musze sie zatrzymac i odbic caly w lewo potem prosto juz jedzie ... czekam na odpowiedzi
pozdrawiam wszystkich!!!
Back to top

luglana96
Poziom 2
Poziom 2

Post#10 09 Feb 2010 13:00   

to prawda nie sztuka kupic sztuka utrzymac:)
Back to top

Michu10
Poziom 22
Poziom 22

Post#11 09 Feb 2010 15:16   

Zamykam temat, forum to nie miejsce na kaskaderkę i totalną amatorkę, bezpieczeństwo wszystkich jest najważniejsze, autor tematu nie zastanowi się nad tym.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Beginners -> sciaganie auta na prawą strone reno megane 1.6 8v 96rok
Page 1 of 1
Similar topics
klima-Reno-megane 1.9D (3)
Renault Megane 1.6 75km 96rok. problem przy zimnym silniku. (5)
reno megane kodowanie kluczyków renault megane 96r (3)
Spryskiwacze Megane I 96rok 1,6 16V (5)
Problem z immobilizerem Megane 1.9D 96rok (3)
Auto ściąga na prawą strone (10)
Przekaznik reno megane 1,6 96 (20)
Reno megane 97rocznik 1,6 (3)
Zegary Reno Megane Coupe 97 (3)
Pilot w kluczu Reno Megane (4)

Page generation time: 0.117 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony