Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


  Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners ->Nokia5530 XpresMusic błąd systemu Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
kleopatra
Level 11
Location: legnica
Joined: 06 Sep 2006
Posts: 75
Helped: 3
kleopatra
Level 11
Post#1 09 Feb 2010 16:33  Topic author   

Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


Witam ponownie. Problem dotyczy mojej nieszczęsnej Nokii 5530 XpresMusic. Dzisiaj wyłączyłem swojego fonka, a po ponownym włączeniu telefon oszalał. Wyświetlacz miga i pojawia się komunikat ;błąd systemu;. Funkcje dotykowe nie działają, telefon można wyłączyć tylko wyciągając baterie. Nie można też wgrać softu z komputera bo go nie wykrywa. Co robić?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
*HaKeR*
Level 26
Location: Biłgoraj/ Nisko/ Stalowa Wola
Joined: 01 Jun 2004
Posts: 1143
Helped: 83
Post rating: 9
*HaKeR*
Level 26
Post#2 09 Feb 2010 20:04    

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


Czym próbujesz wgrać softa? Trzeba zrobić to najlepiej boxem typ mt-box, JAF. Nokia Updater nie poradzi jeśli telefon się nie włącza do końca.

Helpful post? + 0
Back to top
mobista
Level 34
Location: Bytom
Joined: 28 Oct 2008
Posts: 2889
Helped: 208
Post rating: 57
mobista
Level 34
Post#3 09 Feb 2010 20:18    

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


@*HaKeR* czy koleżanka kleopatra pisze, że wrzuca softa?
@kleopatra spróbuj wrzucić softa po USB za pomocą crackowanego programu Phoenix. Jeżeli się nie uda zanieś do serwis i rozwiążą problem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
*HaKeR*
Level 26
Location: Biłgoraj/ Nisko/ Stalowa Wola
Joined: 01 Jun 2004
Posts: 1143
Helped: 83
Post rating: 9
*HaKeR*
Level 26
Post#4 09 Feb 2010 20:22    

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


mobista koleżanka napisała że: "Nie można też wgrać softu z komputera bo go nie wykrywa." więc chyba próbuje nie?

Helpful post? + 0
Back to top
mobista
Level 34
Location: Bytom
Joined: 28 Oct 2008
Posts: 2889
Helped: 208
Post rating: 57
mobista
Level 34
Post#5 09 Feb 2010 20:24    

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


Ok przepraszam i zwracam honor :) trochę się nie wyspałem ;P

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pacholik
Level 19
Location: LUBIN
Joined: 22 Sep 2007
Posts: 378
Helped: 29
Post rating: 3
pacholik
Level 19
Post#6 09 Feb 2010 21:16    

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


A próbowałaś po dead USB?

Helpful post? + 0
Back to top
kleopatra
Level 11
Location: legnica
Joined: 06 Sep 2006
Posts: 75
Helped: 3
kleopatra
Level 11
Post#7 09 Feb 2010 21:19  Topic author   

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


Dobra sprubóje innych programów do komunikacji telefonu z komputerem, ale myśle że nic to nie da bo na wyświetlaczu ikonka telefon zablokowany, a nijak się nie da go odblokować.

Helpful post? + 0
Back to top
pacholik
Level 19
Location: LUBIN
Joined: 22 Sep 2007
Posts: 378
Helped: 29
Post rating: 3
pacholik
Level 19
Post#8 09 Feb 2010 21:20Helpful post    

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


A próbowałaś po dead USB?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mobista
Level 34
Location: Bytom
Joined: 28 Oct 2008
Posts: 2889
Helped: 208
Post rating: 57
mobista
Level 34
Post#9 09 Feb 2010 22:12    

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


Jeżeli nie wiesz o co chodzi, to raczej nie próbuj zlikwidować problem w domu. W serwisie bez problemu zrobią Ci telefon :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kleopatra
Level 11
Location: legnica
Joined: 06 Sep 2006
Posts: 75
Helped: 3
kleopatra
Level 11
Post#10 09 Feb 2010 22:53  Topic author   

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


Wiem o co chodzi ale jak pisalem telefon naprzemian pika i wyswietla komunikat -błąd systemu, na dodatek kiedy dotykam palcem OK następny komunikat - odblokuj klawiature, ale nijak sie nie da jej odblokować. Wiec pytam jak telefon ma sie komunikowac z kompem przez USB nieodblokowany??? probowałem rozmaitych programow i nic!

Helpful post? + 0
Back to top
kleopatra
Level 11
Location: legnica
Joined: 06 Sep 2006
Posts: 75
Helped: 3
kleopatra
Level 11
Post#11 10 Feb 2010 06:50  Topic author   

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


kleopatra wrote:
Wiem o co chodzi ale jak pisalem telefon naprzemian pika i wyswietla komunikat -błąd systemu, na dodatek kiedy dotykam palcem OK następny komunikat - odblokuj klawiature, ale nijak sie nie da jej odblokować. Wiec pytam jak telefon ma sie komunikowac z kompem przez USB nieodblokowany??? probowałem rozmaitych programow i nic!
O.K. Już wiem o co chodzi - dead USB przepraszam, ale faktycznie nie miałem zielonego pojecia. Będę próbował (jestem uparty).

Helpful post? + 0
Back to top
mobista
Level 34
Location: Bytom
Joined: 28 Oct 2008
Posts: 2889
Helped: 208
Post rating: 57
mobista
Level 34
Post#12 10 Feb 2010 08:00    

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


Życzę powodzenia - tylko nie wiem czy jest ryzykować certy, skoro serwery RPL są down.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kleopatra
Level 11
Location: legnica
Joined: 06 Sep 2006
Posts: 75
Helped: 3
kleopatra
Level 11
Post#13 10 Feb 2010 22:02  Topic author   

Re: Nokia5530 XpresMusic błąd systemu


Dobra, poddaje się. telefon oddam do serwisu, jest na gwarancji. Zamykam temat.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners -> Nokia5530 XpresMusic błąd systemu
Page 1 of 1

Similar topics to nokia5530 XpresMusic błąd systemu

Nokia5530 xm, Wyświtlacz nie działa (1)
Nokia5530 aparat foto - czarny ekran po uruchomieniu. (3)
Nokia 5610 Xpresmusic brak podświetlenia (2)
NOKIA 5610 XpresMusic . zdjęcie simlock. jaka sieć? (3)
Nokia 5310 XpresMusic nie mozna oglądać filmików na youtube (3)
7650 i błąd systemu (11)
Nokia 7650 i błąd systemu... (4)
Camcorder na 3650 ... BŁĄD SYSTEMU :/ (2)
Nokia 7650 - błąd systemu (8)
7650... bluetoth = błąd systemu... (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops