Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Ukruszona plyta indukcyjna


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy ->Ukruszona plyta indukcyjna Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Stacje pogody i mierniki ozdobne
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Pyko
Poziom 1
Dołączył: 16 Lut 2010
Posty: 1
Pyko
Poziom 1
Post#1 16 Lut 2010 09:14  Autor tematu   

Ukruszona plyta indukcyjna


Ukruszyła się płyta indukcyjna.
Czy ktos wie, czym można zalepić tę dziurkę, żeby dalej się nie rozchodziła ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sujka5
Poziom 25
Miasto: Opole
Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 699
Pomógł: 76
Ocena postów: 27
sujka5
Poziom 25
Post#2 16 Lut 2010 17:41    

Re: Ukruszona plyta indukcyjna


trudna sprawa dlatego że to szkło jest w specjalny sposób hartowane ....
najszybciej pytaj u dobrego szklarza lub u fachowców co naprawiają szyby samochodowe....(chociaż wszystko zależy od wielkości uszkodzenia)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
eeban
Specjalista AGD
Miasto: Oslo
Dołączył: 18 Sty 2006
Posty: 6164
Pomógł: 361
Ocena postów: 82
eeban
Specjalista AGD
Post#3 16 Lut 2010 18:41    

Re: Ukruszona plyta indukcyjna


Pyko napisał:
Ukruszyła się płyta indukcyjna.
Czy ktos wie, czym można zalepić tę dziurkę, żeby dalej się nie rozchodziła ?


wrzuć foto bez tego trudno doradzić >>>>>>>>> a szklarz nie zna się na zasadzie działania indukcji >>>>>>> dalsze użytkowanie moze doprowadzic do niedwracalnego uszkodzenia cewek indukcyjnych i elektroniki.

podaj co to za model............

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
xemar
Poziom 10
Miasto: Koszalin
Dołączył: 10 Sie 2005
Posty: 33
xemar
Poziom 10
Post#4 16 Lut 2010 21:01    

Re: Ukruszona plyta indukcyjna


Jaki masz model płyty ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zdzisiek1979
Poziom 34
Miasto: Pabianice
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 3142
Pomógł: 266
Ocena postów: 188
zdzisiek1979
Poziom 34
Post#5 17 Lut 2010 10:44    

Re: Ukruszona plyta indukcyjna


Może wypełnić żywicą epoksydową? Indukcyjna grzeje naczynie więc się nie powinna nagrzewać cała płyta to może wytrzyma dobrze odtłuścić urobić i wypełnić delikatnie bo jak wyschnie to twarda jak kamień tyle że twardnieje ok.24 godzin

A serwis nie jest w stanie pomóc a może do serwisu udaj się samochodowego i dowiedz się o tak zwane to nazywają albo spawaniem lub klejeniem szyby jak jest rysa pęknięcie to maja metody naprawy tego ze nie widać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sujka5
Poziom 25
Miasto: Opole
Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 699
Pomógł: 76
Ocena postów: 27
sujka5
Poziom 25
Post#6 17 Lut 2010 16:55    

Re: Ukruszona plyta indukcyjna


eeban czytaj dokładniej problemy....hihi szklarz ma naprawić szkło a nie elektronikę..gz

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
PBK
Poziom 30
Miasto: ELBLĄG
Dołączył: 27 Wrz 2005
Posty: 1986
Pomógł: 143
Ocena postów: 38
PBK
Poziom 30
Post#7 17 Lut 2010 18:44    

Re: Ukruszona plyta indukcyjna


dobry zakład szklarski jest w stanie wyprodukować taką szybę
miałem takiego klienta u siebie z podobnym problemem poleciłem mu firmę Pujan w Elblągu i był zadowolony

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> Ukruszona plyta indukcyjna
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Plyta indukcyjna FOLKLIG - plyta psuje sie od razu po uzyciu - blad F07 (1)
Plyta indukcyjna ,srednica garnkow (1)
Plyta indukcyjna - Instalacja 220V (4)
Piekarnik do wbudowania i plyta indukcyjna na 3 fazy (7)
Plyta indukcyjna Tako - podłączenie do instalacji (5)
plyta indukcyjna ARISTON KIA 641C ZEPSUTA (6)
Plyta: ceramiczna czy indukcyjna? Ma ktos porownanie? (25)
Plyta indukcyjna TEKA IR 641 - mocowanie do blatu (3)
Hotpoint Ariston KIA 641C- plyta indukcyjna (1)
Plyta indukcyjna - roznice miedzy 400 V, a 230 V (4)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.15 seconds

elektroda.pl temat RSS