Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
ronnie89
Level 20
Location: Kolbuszowa
Joined: 15 Oct 2006
Posts: 489
ronnie89
Level 20
Post#1 16 Feb 2010 14:28  Topic author   

Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


Witam!

Posiadam windows 7 32bit oraz internet NETIA.
W jaki sposob moge zrobic zeby po uruchomieniu komputera automatycznie laczyl mi sie z internetem?

Zrobiłem takie cos:

@echo off
rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul
rasdial "Netia" "nazwa uzytkownika" "haslo"

i dałem to AUTOSTART ale niestety nie dziala. Okienko dos uruchamia sie i po chwili znika a internet nie włącza sie ale gdy sam uruchomie te wiersze polecen zapisane w formacie .bat to wtedy juz polacza sie.

Moze mi ktos z tym pomoc albo zna inne "latwiejsze rozwiazanie"?

Pozdrawiam!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
entermen
Level 31
Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2072
Helped: 118
entermen
Level 31
Post#2 16 Feb 2010 16:28    

Re: Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


Zainstalować sterowniki do modemu.
We właściwościach połączenia sieciowego wpisać login i hasło.
Zaznaczyć, żeby "Nie monituj o hasło" (tak jest w xp tu pewnie podobnie).
Jeśli instalowałeś modem zgodnie z instrukcją to na pulpicie powinieneś mieć ikonkę połączenia sieciowego.
Jeśli zastosujesz się do mojej rady wyżej to wystarczy kliknąć na nią 2 razy i w zasobniku systemowym powinien ci się pojawić dymek z szybkością łącza.
Jak dodasz to połączenie do autostartu to też powinno działać, z tym, że w modem połączy się prawidłowo jeśli dwie kontrolki świecą ciągle na zielono. Czasem może być tak, że system wcześniej uruchomi to połączenie przy starcie niż modem zdąży się zsynchronizować (migające kontrolki) i wyskoczy ci błąd.
Możesz użyć programu Auto connect i dodać to połączenie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ronnie89
Level 20
Location: Kolbuszowa
Joined: 15 Oct 2006
Posts: 489
ronnie89
Level 20
Post#3 16 Feb 2010 19:53  Topic author   

Re: Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


entermen wrote:
wystarczy kliknąć na nią 2 razy i w zasobniku systemowym powinien ci się pojawić dymek z szybkością łącza.


jesli chodzi o to, to teraz mam tak z tym plikiem ".bat" jak jego wlacze to tez sie laczy ale mi chodzi tak jak pisalem o "AUTOMATYCZNE POLACZENIE INTERNETU" :)

entermen wrote:
Możesz użyć programu Auto connect i dodać to połączenie.


Program Auto connect nie chodzi na windows 7.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wlw_wl
Level 38
Location: Poznań
Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4380
Helped: 204
Post rating: 35
wlw_wl
Level 38
Post#4 16 Feb 2010 20:40Helpful post    

Re: Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


Prawdopodobnie z autostartu uruchamia się za wcześnie.
Dodaj w w pliku .bat opóźnienie na początku programu:
Code:

@echo off
SLEEP 10
rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul
rasdial "Netia" "nazwa uzytkownika" "haslo"


Poeksperymentuj z parametrem SLEEPa i powinno śmigać.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ronnie89
Level 20
Location: Kolbuszowa
Joined: 15 Oct 2006
Posts: 489
ronnie89
Level 20
Post#5 16 Feb 2010 21:15  Topic author   

Re: Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


wlw_wl wrote:
Prawdopodobnie z autostartu uruchamia się za wcześnie.
Dodaj w w pliku .bat opóźnienie na początku programu:
Code:

@echo off
SLEEP 10
rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul
rasdial "Netia" "nazwa uzytkownika" "haslo"


Poeksperymentuj z parametrem SLEEPa i powinno śmigać.


Chodzi:) tylko zamiast 10s musialem dac 20 i jest juz ok:)

Dzieki:)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe
Page 1 of 1

Similar topics to windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe

Polaczenie internetowe i windows XP (17)
rozlacza polaczenie internetowe (5)
Polaczenie internetowe konfiguracja (1)
Jak na 98 udostepnic polaczenie internetowe (3)
Polaczenie internetowe PC i notobeka przez bluesoleil (10)
problem- router przerywa polaczenie internetowe (4)
Siec WiFi Ad Hoc i polaczenie internetowe. (1)
router gubi polaczenie internetowe (neostrada) (2)
zawieszajace sie polaczenie internetowe od Wifi (1)
Dell Vostro 5470 - slabe polaczenie internetowe (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.094 seconds