Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe
Author
Message
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 15 Oct 2006
Posts: 472
Location: Kolbuszowa

Post#1 Post from the author of the topic 16 Feb 2010 14:28   

Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


Witam!

Posiadam windows 7 32bit oraz internet NETIA.
W jaki sposob moge zrobic zeby po uruchomieniu komputera automatycznie laczyl mi sie z internetem?

Zrobiłem takie cos:

@echo off
rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul
rasdial "Netia" "nazwa uzytkownika" "haslo"

i dałem to AUTOSTART ale niestety nie dziala. Okienko dos uruchamia sie i po chwili znika a internet nie włącza sie ale gdy sam uruchomie te wiersze polecen zapisane w formacie .bat to wtedy juz polacza sie.

Moze mi ktos z tym pomoc albo zna inne "latwiejsze rozwiazanie"?

Pozdrawiam!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Feb 2010 14:28   





Back to top
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2021

Post#2 16 Feb 2010 16:28   

Re: Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


Zainstalować sterowniki do modemu.
We właściwościach połączenia sieciowego wpisać login i hasło.
Zaznaczyć, żeby "Nie monituj o hasło" (tak jest w xp tu pewnie podobnie).
Jeśli instalowałeś modem zgodnie z instrukcją to na pulpicie powinieneś mieć ikonkę połączenia sieciowego.
Jeśli zastosujesz się do mojej rady wyżej to wystarczy kliknąć na nią 2 razy i w zasobniku systemowym powinien ci się pojawić dymek z szybkością łącza.
Jak dodasz to połączenie do autostartu to też powinno działać, z tym, że w modem połączy się prawidłowo jeśli dwie kontrolki świecą ciągle na zielono. Czasem może być tak, że system wcześniej uruchomi to połączenie przy starcie niż modem zdąży się zsynchronizować (migające kontrolki) i wyskoczy ci błąd.
Możesz użyć programu Auto connect i dodać to połączenie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Feb 2010 16:28   





Back to top
   
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 15 Oct 2006
Posts: 472
Location: Kolbuszowa

Post#3 Post from the author of the topic 16 Feb 2010 19:53   

Re: Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


entermen wrote:
wystarczy kliknąć na nią 2 razy i w zasobniku systemowym powinien ci się pojawić dymek z szybkością łącza.


jesli chodzi o to, to teraz mam tak z tym plikiem ".bat" jak jego wlacze to tez sie laczy ale mi chodzi tak jak pisalem o "AUTOMATYCZNE POLACZENIE INTERNETU" Smile

entermen wrote:
Możesz użyć programu Auto connect i dodać to połączenie.


Program Auto connect nie chodzi na windows 7.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Feb 2010 19:53   





Back to top
   
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4388
Location: Poznań

Post#4 16 Feb 2010 20:40helpful post - solution   

Re: Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


Prawdopodobnie z autostartu uruchamia się za wcześnie.
Dodaj w w pliku .bat opóźnienie na początku programu:
Code:

@echo off
SLEEP 10
rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul
rasdial "Netia" "nazwa uzytkownika" "haslo"


Poeksperymentuj z parametrem SLEEPa i powinno śmigać.

Helpful message? + -

Back to top
   
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 15 Oct 2006
Posts: 472
Location: Kolbuszowa

Post#5 Post from the author of the topic 16 Feb 2010 21:15   

Re: Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe


wlw_wl wrote:
Prawdopodobnie z autostartu uruchamia się za wcześnie.
Dodaj w w pliku .bat opóźnienie na początku programu:
Code:

@echo off
SLEEP 10
rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul
rasdial "Netia" "nazwa uzytkownika" "haslo"


Poeksperymentuj z parametrem SLEEPa i powinno śmigać.


Chodzi:) tylko zamiast 10s musialem dac 20 i jest juz ok:)

Dzieki:)

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Windows 7 i automatyczne polaczenie internetowe
Page 1 of 1
Similar topics
Polaczenie internetowe i windows XP (17)
rozlacza polaczenie internetowe (5)
Polaczenie internetowe konfiguracja (1)
Jak na 98 udostepnic polaczenie internetowe (3)
Polaczenie internetowe PC i notobeka przez bluesoleil (10)
problem- router przerywa polaczenie internetowe (4)
Siec WiFi Ad Hoc i polaczenie internetowe. (1)
router gubi polaczenie internetowe (neostrada) (2)
zawieszajace sie polaczenie internetowe od Wifi (1)
Dell Vostro 5470 - slabe polaczenie internetowe (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl topic RSS feed