Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Blaupunkt car 300 SAFE instrukcja


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Blaupunkt car 300 SAFE instrukcja
Autor
Wiadomość
Usunięty






Post#1 Post autora tematu 28 Lip 2004 12:18   

Blaupunkt car 300 SAFE


Mam radio Blaupunkt car 300 i mam je zablokowane poniewaz na wyswietlaczu pisze SAFE.
trzymam AS jak wyczytalem gdzies w jakims temacie ale nie pokazuje mi sie"----" prosze o pomoc.
Mój samochod to Opel co mam robic
Mój meil to mrentertainment(malpa)wp.pl
:?
Powrót do góry
   
edziu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Gru 2002
Posty: 1541
Miasto: Brak

Post#2 28 Lip 2004 12:52   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE Pomocy!


a masz kod
właczamy zapłon i przed włczeniem trzymac przycisk AS trzymac aż usłyszysz beep i na wyświetlaczu pojawi sie 10 ---- wpisujemy kod i zatwierdzamy AS
jak masz kreski to kod wpisjemy za pomoca kalwiszy 1234
Powrót do góry
   
ireczek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 13 Lip 2004
Posty: 8

Post#3 13 Sie 2004 22:46   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Ja tak zrobiłem - 3 razy zadziałało (poza tym, że miałem zły kod) potem musiałem wyjść z samochodu więc wyłączyłem wszystko. Po powrocie, po powtórzeniu procedury wyświetla mi się 7 SAFE i nic się dalej nie dzieje a powinno się zrobić 7 ---- Co za diabeł ??
Powrót do góry
   
edziu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Gru 2002
Posty: 1541
Miasto: Brak

Post#4 14 Sie 2004 00:40   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


musisz poczekać i pojawi sie 7 ----
Powrót do góry
   
PLASTUS
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 126
Miasto: Bytom

Post#5 14 Sie 2004 15:03   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


MAM PODOBNY PROBLEM ALE PODANA PROCEDURA NIE DAJE EFEKTU. PRAWDOPODOBNIE WIELE RAZY BYŁ WPISYWANY BŁĘDNY KOD.MOŻE TRZEBA ODCZEKAĆ JAKIŚ CZAS?

zapoznaj sie z regulaminem Forum-patrz zasady pisania postów CAPSLOCK
PICIA

Powrót do góry
   
ireczek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 13 Lip 2004
Posty: 8

Post#6 16 Sie 2004 13:04   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Potwierdzam - trzeba poczekać. Jeśli wpisujesz od razu kilka razy kod, to X---- pojawia się od razu. Jeśli wyłączysz wtedy samochód, to w przypadku 7 SAFE trzeba czekać ok. 15 minut !! Na szczęście okazało się, że miałem prawidłowy kod, ale tak na marginesie, na tych kartach z kodami jest tak niejasno napisane, że łatwo się pomylić.

Dla zainteresowanych - udało mi się znaleźć polska instrukcję do CAR300.
http://inmark.fm.interia.pl/pliki/car300pl.zip


Pozdrawiam Wszystkich
Irek
Powrót do góry
   
snopik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 3
Miasto: Bytom

Post#7 19 Lis 2004 19:55   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Potwierdzam metode na wipsanie kodu. U mnie zadzialala tylko mam inny problem .Radio mi jzu dziala tylko z na wysietlaczu gdzie powinna byc wyswietlana fala radiowa nie pisze nic a na poczatku wyswietla napis "CODE" prosze o pomoc. Z gory dziekuje pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lis 2004 19:55   





Powrót do góry
   
Przemyslaw
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1460
Miasto: Sochaczew

Post#8 19 Lis 2004 20:03   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Zakładając, że z wyświetlaczem i podłączeniem go do radia wszystko w porządku, może być problem z ustawieniem typu wyświetlacza (DIGIT 8 lub DIGIT 10). Zmieniamy trzymajac do skutku klawisze 2+4 przy włączonym radiu - az na wyswietlaczu pojawi sie wymagany parametr.
Powrót do góry
   
KKK
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 31 Sie 2002
Posty: 1348
Miasto: Trzebnica

Post#9 19 Lis 2004 20:07   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Niezupełnie tak, ale jak poszukasz DIGIT8 w wyszukiwarce elektrody to napewno znajdziesz.
Powrót do góry
   
c280
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 960
Miasto: okolice Bydgoszczy

Post#10 19 Lis 2004 21:13   

Blaupunkt car 300 SAFE


nie 2i4 tylko 4i6 lub 3i5
Powrót do góry
   
snopik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 3
Miasto: Bytom

Post#11 20 Lis 2004 01:09   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Probowalem uzywac klawiszy 2+4 , 4+6,3+5 ale zaden nei poskutkowal :( uslyszalem BEEP ale zadnych zmian na wyswietlaczy. A co do podlaczenia to nie jestem na 100 % pewien czy jest prawidlowo wszystko. Moge prosic o wskazowki na co mam zwrocic uwage zeby sprawdzic czy wyswietlacz jest dobrze podlaczony ?? bo ja tego radia nie montowalem Z gory dziekuje pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Lis 2004 01:09   





Powrót do góry
   
KKK
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 31 Sie 2002
Posty: 1348
Miasto: Trzebnica

Post#12 20 Lis 2004 01:14   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Nie opowiadaj, że nie znalazłeś, ale niech będzie..

Włączasz zapłon (ew. również radio jeśli się samo nie włączy)
Wpisujesz kod
Wyłączasz radio (nie zapłon)
Trzymając 3+5 lub 4+6 włączasz radio aż pojawi się DIGIT8
Powrót do góry
   
snopik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 3
Miasto: Bytom

Post#13 21 Lis 2004 00:07   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


KKK wielkie dzieki wszystko juz dziala. Twoja porada zaskutkowala. Mam jeszcze jeden problem bo prawa zarowka wysietlacza spalila mi sie i jak sie do niej dostac ?? jak sciagnac obudowe wysietlacza ?? (Opel Corsa B) Dziekuje za pomoc pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lis 2004 00:07   





Powrót do góry
   
rafallogi
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 26 Lip 2002
Posty: 329

Post#14 04 Lut 2005 13:45   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Witam,
Nabyłem opla i posiada on CAR 300, aby trochę poznać obsługę tego radia zacząłem trochę szperać po forum i co się okazuje:
Po wyjęciu akumulatora i ponownym wsadzeniu moje radio nie woła żadnego kodu tak jak inne car 300 i 400, tylko działa normalnie. I właśnie tego nie kapuję.
Może ktoś mnie oświeci?
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
damiancz
Moderator Radia Samochodowe
Moderator Radia Samochodowe


Dołączył: 14 Wrz 2003
Posty: 3058
Miasto: Kraków

Post#15 04 Lut 2005 16:44   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Bo kod jest wyłączony , po porawnym wprowadzeniu kodu i zadziałaniu radia włączono go jeszcze raz z naciśniętym klawiszem AS na wyświetlaczu pojawił się napis CODE i po powtórnym wprowadzeniu prawidłowego nr kodu został wyłączony (włączenie kodu analogicznie jw powtórzyć procedurę - trzeba znać kod)
Powrót do góry
   
sylwialepko
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Wrz 2006
Posty: 3
Miasto: Piaseczno

Post#16 05 Wrz 2006 15:15   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Ja tez mam podobny problem tylko u mnie caly czas swieci sie safe i nie da sie nic zrobic dlaczego?:cry:
Powrót do góry
   
banshee333
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 3
Miasto: Gorzow

Post#17 14 Lis 2006 00:16   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Czesc wam.
Sluchajcie a jak wpisalem maksymalna ilosc zlych kodow i radio sie zablokowalo? co mam zrobic? jest ciagle SAFE i nic nie dziala galka+as itp ... pomocy!
Powrót do góry
   
bubi654321
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 5
Miasto: lublin

Post#18 21 Lis 2006 11:27   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Witam, Ja mam jeszcze większą zagwostke. Mam vectre z 99r i blaupunkta car300. Podłączyłem radio do samochodu, ale niestety na wyświetlaczu nie pojawiło się zupełnie nic!! Tzn wyświetlał dalej date i godzine, nie wyświetlał informacji o radiu tak jakby go w ogóle nie widział. Poza tym radio grało zupełnie prawidłowo. Próbowałem tych kombinacji z klawiszami i zmianami trybów wyświetlania, niestety bez skutku. Ostatnio podłączyłem próbnie nowszy model radia car400 i to samo zero informacji na wyświetlaczu. Po ponownym podłączeniu swojego radia ku mojemu zdziwieniu radio milczało jak zaklęte! Mam do niego kod i próbowałem go wprowadzić, ale tak bez działającego wyświetlacza ciężko to zrobić i do chwili obecnej jeżdżąc samochodem słuchał uwięzionej w nim niedawno muchy:))
Jak się ktoś czuje na siłach to POMOCY!!!
Pzdr
tb
Powrót do góry
   
KKK
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 31 Sie 2002
Posty: 1348
Miasto: Trzebnica

Post#19 21 Lis 2006 11:36   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Wyświetlacz przełączany jest sygnałem sterowania anteny.
Jeśli ktoś zamontował wcześniej niefabryczne radio i przeszkadzało mu wygaszanie wyświetlacza po włączeniu radia to prawdopodonie przeciął to połączenie.
Powrót do góry
   
mlipka
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 17
Miasto: Działdowo

Post#20 19 Cze 2007 06:00   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Witam... mam podobny problem jak pozostali ale niestety wczesniejsze wskazowki nic mi nie dały.... Jest napisane ze mam odczekac jakis czas ale.... czekałem juz z 10 godzin a na wyswietlaczu jak było 6safe tak jest, moze ktos cos pomoze ;(
Powrót do góry
   
damiancz
Moderator Radia Samochodowe
Moderator Radia Samochodowe


Dołączył: 14 Wrz 2003
Posty: 3058
Miasto: Kraków

Post#21 19 Cze 2007 08:23   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


A zapłon przy tym czekaniu masz cały czas włączony :?: SAFE 6 powinno puścić po 21 minutach

Jeśli masz włączony zapłon a tak się nie dzieje to pomóc może tylko ;) fachowiec
Powrót do góry
   
mlipka
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 17
Miasto: Działdowo

Post#22 19 Cze 2007 08:55   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


tak mam włączony zapłon.... czy pamiec przechowuje ilość ogolnych błedow jakie były wprowadzone czy tylko ostanie 10?? jezeli mam 6 safe to znaczy ze mam jeszcze 6 prob?? czy moze jak wczesniej było kiedys zrobione te 6 błednych prob to juz jest zblokowane ??
Powrót do góry
   
damiancz
Moderator Radia Samochodowe
Moderator Radia Samochodowe


Dołączył: 14 Wrz 2003
Posty: 3058
Miasto: Kraków

Post#23 19 Cze 2007 09:09   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Tak 6 SAFE znaczy że zostało jeszcze 6 prób wprowadzenia kodu , a licznik błędów pokazuje ile zostało jeszcze prób po wprowadzeniu złego kodu , tak że jak wprowadzisz poprawny kod wyświetlacz znów będzie pokazywał SAFE 10.

Przy SAFE 0 jest pełna blokada , i już tylko serwis :idea:
Powrót do góry
   
mlipka
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 17
Miasto: Działdowo

Post#24 19 Cze 2007 09:33   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


dzieki wielkie :) A ja czytam i czytam i wyczytałem ze zeby odblokowac mozliwosc wpisywania to musze zrobic tak...... włączam zapłon naciskam AS i gałe :P robi beeep jest ok wysiwetlacz pokazuje 6 safe... i teraz jak mam postepowac.... zostawiam tak radio dokladnie w takim momencie kiedy jest napisane 6 safe z wlaczonym zapołonem tak długo az pojawi sie 6 ---- ?? czy jak zostawie wlaczony zapłon i radio wlaczone tez odblokuje sie mozliwosc wpisywania kodu?? czy musze wejsc do 6 safe i wtedy sie odblokuje mozliwosc wpisywania??
Powrót do góry
   
damiancz
Moderator Radia Samochodowe
Moderator Radia Samochodowe


Dołączył: 14 Wrz 2003
Posty: 3058
Miasto: Kraków

Post#25 19 Cze 2007 09:35   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Zgadza się dokładnie tak :!: włączasz zapłon , trzymasz AS , włączasz radio trzymając AS , pojawia się się np 6 SAFE i czekasz nic nie naciskając i wyłączając ;) jak pojawią się - - - - wprowadzasz kod zatwierdzasz AS
Powrót do góry
   
mlipka
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 17
Miasto: Działdowo

Post#26 19 Cze 2007 09:36   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


no to ostatnie pytanie ile czasu jest dla 6 safe bo tu rozne odpowiedzi widziałem ......
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Cze 2007 09:36   





Powrót do góry
   
damiancz
Moderator Radia Samochodowe
Moderator Radia Samochodowe


Dołączył: 14 Wrz 2003
Posty: 3058
Miasto: Kraków

Post#27 19 Cze 2007 09:40   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


Przecież już pisałem wcześniej z zapasem 22 minuty (naprawdę 21 i parę sekund)

Każda następna próba 2 razy dłużej , ostatnia 640 minut

;) Wg mnie szkoda próbować więcej jak masz zły kod to jedna próba wystarczy ;)
Powrót do góry
   
mlipka
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 17
Miasto: Działdowo

Post#28 19 Cze 2007 09:44   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


ok :) dzieki wielkie zobacz dzis i dam info czy dało rade ;)

PS co do kodu to jest na 100% dobry bo juz nim je odblokowywałem i dawało rade bez problemu.....
Powrót do góry
   
Przemyslaw
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1460
Miasto: Sochaczew

Post#29 13 Lip 2007 16:40   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


bubi654321 >> rozwiazales ten problem?
Ostatnio mialem to samo z dwoma wyswietlaczami. Choc sygnal przelaczania na 100 % pojawial sie na nodze proca pracujacego w wyswietlaczu. Jedyne co sie dowiedzialem, to tyle, ze wyswietlacz ma zablokowana fabrycznie funkcje obslugi radia.
Pomoze tylko serwis, drugi odblokowany LCD albo... nieliczni koledzy z forum.
Powrót do góry
   
olecki
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 14 Maj 2004
Posty: 909
Miasto: Rzeszow

Post#30 15 Lip 2007 12:14   

Re: Blaupunkt car 300 SAFE


gdyby byl LCD zablokowany to by SAFE x nie byloby wogóle widać i mozna zagrac radiem jak sie wpisze kod na czuja natomiast po wpisaniu koda jak LCD sie pusty robi to 4+6 powinno pomóc
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Blaupunkt car 300 SAFE instrukcja
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
blaupunkt car 300 safe (6)
BLAUPUNKT CAR 300 i napis safe. (11)
Blaupunkt Car 300 Safe na wyświetlaczu (12)
Blaupunkt car 300 - Brak komunikatu SAFE (3)
BLAUPUNKT CAR 300 - napis SAFE, czarny przewód niepodł. (4)
Blaupunkt CAR 300 - komunikat SAFE,brak możliwości odblokowania. (3)
Blaupunkt car 300 ciągły komunikat "4 SAFE" (1)
car 300 - dziwny napis SAFE 2 - co zrobić (6)
CAR 300 - Problem - tylko napis SAFE (12)
OPEL CAR 300 sam się zablokował na 0 SAFE (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.295 seconds

elektroda.pl temat RSS