Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



start komputera , ekran startowy


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->start komputera , ekran startowy Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
xmati13
Level 7
Joined: 15 May 2009
Posts: 10
Post rating: 1
xmati13
Level 7
Post#1 16 Feb 2010 23:03  Topic author   

start komputera , ekran startowy


witam mam pewien problem z którym da się żyć no ale jednak utrudnia i wkurza, a polega on na tym:

Gdy włączam komputer pierwszy ekran startowy na którym widnieje nazwa płyty głównej i loga nvidi itp. i czasem bywa tak że komputer zostaje na tym ekranie i nic się nie dzieje aż wyłączę bądź zrestartuje komputer , różnie z tym jest, czasem jest tak że długo nie ma tego problemu aż czasem myślę że może on już znikł , ale jednak on istnieje i na tym ekranie czasem komp staj, komp jest nowy tu link do kompa kopiłem go na allegro :
najnowszy_quad_4gb_ddr3_500gb_gf9800gt_1024mb.html

Procesor:

QUAD CORE ATHLON II X4 620 BOX (4 x 2,6GHz)
Płyta główna:

MSI GF615M-P33 AM3 DDR3
Pamięć:

GOODRAM 4096MB (2x 2048MB) PC1333 DDR3 DUAL
Dysk twardy:

500 GB SATA II 7200 obr/min
Napęd:

NAGRYWARKA DVD DualLayer
Karta graficzna:

GAINWARD Geforce 9800GT 1024MB DDR3 256BIT

Karta muzyczna:

6 kanałowa High Definition Audio Controller zintegrowana
Karta sieciowa:

10/100/1000Mbs zintegrowana


prosił bym o jakąś poradę.


czynności któr już wykonałem żebym ten problem znikł:

-przestawiałem start komputera (usb,dysk,dvd itp.) na różne możliwości
- spróbowałem również (wyjąłem baterie myśląc że gdy zrestartuje się bios problem się rozwiąże )

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kasek21
Spec od komputerów
Location: Dąbrowa Górnicza
Joined: 02 Sep 2004
Posts: 26315
Helped: 2760
Post rating: 99
Kasek21
Spec od komputerów
Post#2 16 Feb 2010 23:19    

Re: start komputera , ekran startowy


Zacznij od wymiany tego "cuda" - 420W SILENT AKTYWNE PFC na jakiś markowy zasilacz!
Przeszukaj tematy - były pytania o zasilacze!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wlw_wl
Level 38
Location: Poznań
Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4380
Helped: 204
Post rating: 34
wlw_wl
Level 38
Post#3 17 Feb 2010 01:09    

Re: start komputera , ekran startowy


A zgłasza coś jak "staje" na tym ekranie startowym (zwanym POST'em)?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
xmati13
Level 7
Joined: 15 May 2009
Posts: 10
Post rating: 1
xmati13
Level 7
Post#4 17 Feb 2010 08:33  Topic author   

Re: start komputera , ekran startowy


co do zasilacza , to na pewno nie jest z nim związane , ten zasilacz jeszcze więcej by uciągnął ...



-a czy coś zgłasza , nie nic.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Dez1
Level 22
Location: Łódź
Joined: 17 Aug 2009
Posts: 609
Helped: 34
Post rating: 24
Dez1
Level 22
Post#5 17 Feb 2010 09:01    

Re: start komputera , ekran startowy


xmati13 wrote:
co do zasilacza , to na pewno nie jest z nim związane , ten zasilacz jeszcze więcej by uciągnął ...

Ja jednak proponuję najpierw pożyczyć od kogoś markowy zasilacz w celu sprawdzenia. Jak nie masz od kogo, to wypożycz z jakiegoś sklepu / serwisu za drobną opłatą.
...
Jeśli obudowa z zasilaczem na pokładzie kosztuje 120 zł, to chyba o czymś świadczy...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
SevenPL
Level 13
Location: Warszawa-Praga
Joined: 07 Feb 2010
Posts: 94
Helped: 1
SevenPL
Level 13
Post#6 17 Feb 2010 19:50    

Re: start komputera , ekran startowy


W BIOS-ie komputera wszystko OK?

Helpful post? + 0
Back to top
xmati13
Level 7
Joined: 15 May 2009
Posts: 10
Post rating: 1
xmati13
Level 7
Post#7 17 Feb 2010 21:12  Topic author   

Re: start komputera , ekran startowy


do końca nie wiem a co jest warte uwagi ? żeby to sprawdzić ?

Helpful post? + 0
Back to top
wlw_wl
Level 38
Location: Poznań
Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4380
Helped: 204
Post rating: 34
wlw_wl
Level 38
Post#8 18 Feb 2010 03:40    

Re: start komputera , ekran startowy


xmati13 wrote:
do końca nie wiem a co jest warte uwagi ? żeby to sprawdzić ?


:shii:
Dez1 wrote:
Ja jednak proponuję najpierw pożyczyć od kogoś markowy zasilacz w celu sprawdzenia. Jak nie masz od kogo, to wypożycz z jakiegoś sklepu / serwisu za drobną opłatą.
...
Jeśli obudowa z zasilaczem na pokładzie kosztuje 120 zł, to chyba o czymś świadczy...


W zasilaczach jak i w głośnikach nie waty się liczą a jakość wykonania.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> start komputera , ekran startowy
Page 1 of 1

Similar topics to start komputera , ekran startowy

Przy właczaniu komputera pokazuję się jako pierwszy ekran startowy pł. głównej (8)
Start komputera - za pierwszym razem czarny ekran, potem błąd w BIOSie. (3)
Asus F5V - tylko ekran startowy asus i potem czarny ekran. (9)
Laptop/win98/ekran startowy (6)
Ekran startowy płyty gigabyte (10)
Win2000 i ekran startowy - jak zmienić?? (2)
Jak zmienić ekran startowy Windows? (3)
Clonezilla nie działa, ekran startowy ciągle. (2)
Czarny ekran startowy - info o uszkodzonym sterowniku. (10)
Laptop Toshiba M40-295 ekran startowy + komunikat... (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.115 seconds