FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Creative ZEN V(Video) 4GB - problem(ogólny), pomóżcie!

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Other -> Digital Media Players -> Creative ZEN V(Video) 4GB - problem(ogólny), pomóżcie!
Author
Poziom 13
Poziom 13

Post#1 Post from the author of the topic 18 Feb 2010 19:07   

Creative ZEN V(Video) 4GB - problem(ogólny), pomóżcie!

Dokończenie tematu: Problem ogólny - źle działa?
(Przepraszam, nie mogę tego zmieścić...)

Witam!
Nie będę owijał w bawełnę. Odtwarzacz został zakupiony w zeszłym tygodniu we wtorek, w Poznaniu, w nowo-otwierającej się biedronce(niedaleko os. St. Żegrze - może ktoś też kupował) Do mnie dostarczony został w piątek(pojechałem go odebrać od taty). I:
Jako że uznałem to trochę jako prezent, szkoda by mi go było przetracać. Ale od razu to może się zmienić z kilku przyczyn:

1. Ładowanie. Pokazuje że się ładuje, przy czym dodatkowo miga ikonka baterii(w instrukcji o tym nie mówią) że się ładuje. Stan początkowy - ok. połowa. Podłączam do ładowarki USB i zostawiam na noc. Od rana patrzę rozczarowany na migającą ikonkę baterii pokazującą stan akumulatorka taki sam, jak przy podłączeniu. Ale odłączam, włączam odtwarzacz i jakimś cudem bateria pełna. Mówię OK, przeżyję...
2. Podłączenie do komputera. Było wykonane niestety też przed ładowaniem jak i przed zainstalowaniem oprogramowania od creative-a(piszą że tak nie należy robić). Komputer MIAŁ system XP Professional, był lekko zaśmiecony ;) ... System go wykrywa, ale nie może zainstalować(próbowałem też sposobem z internetu - nic). To instaluję programy z płytki - i one nie wykrywają urządzenia - coś w stylu "No device connected"...
3. Reinstall na WINDOWS 7(sprawdzane wcześniej na innym komputerze z tym systemem - pomyślnie wszystko przechodzi, więc daję 4gb plików do przerzucenia - w pewnym momencie wyskakuje błąd "Nie można skopiować plików. Urządzenie przestało odpowiadać lub zostało odłączone.").
U siebie - ze wzgdlędu że mam słaby komputer - przerzucam po jednym katalogu i działa. Ale przecież tak nie powinno być :?:
4. Próba przegrania firmware-a na tamtym, "lepszym" komputerze; firmware ściągnięty ze strony creative-a. No i program nie widzi tak samo urządzenia jak w punkcie 2.(chociaż system widzi).
To chyba wszystko. Teraz odtwarzacz jest w pudełku i czeka razem ze mną na cud. Ale moim celem jest jedno WAŻNE pytanie, na które odpowiedzi potrzebuję do północy, ponieważ jutro jadę do Poznania i mogę też wtedy zrobić z odtwarzaczem porządek. A pytanie brzmi:
Czy postarać się o wymianę odtwarzacza na inny, nowy, czy może oddać go na stałe ze zwrotem pieniędzy(jak się uda... :P ) :?: :?: :?:

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi. :)

Proszę uzupełnić tytuł postu- zgodnie z regulaminem pkt.11 [dzimi] Przepraszam, nie mogę zmieścić, a problem jest obszerny, więc nie da się go dokładnie określić... Pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 18 Feb 2010 19:07   

Back to top

krasak
Poziom 7
Poziom 7

Post#2 18 Feb 2010 22:34   

Re: Creative ZEN V(Video) 4GB - problem(ogólny), pomóżcie!

A może oddaj go poprostu na gwarancje.
Back to top

kbw24
Poziom 13
Poziom 13

Post#3 Post from the author of the topic 19 Feb 2010 09:21   

No ale czy biedronka takie coś ma?(czy mi chociaż zamieni?) Bo w Polsce serwisu nie ma...
Back to top

dominik91p
Poziom 20
Poziom 20

Post#4 19 Feb 2010 12:33   

Biedronka bez problemu wymieni Ci ten produkt. Nie wiem jak ze zwrotem kosztów ale jak wymienisz na inny i problem pozostanie to przypuszczam że i pieniądze Ci oddadzą.
Back to top

kbw24
Poziom 13
Poziom 13

Post#5 Post from the author of the topic 19 Feb 2010 18:37   

OK, dzięki. Jutro będę sprawdzał. Możliwe też, że to przez USB - podłączałem z przodu(panel) i pewnie za słabe... Pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Feb 2010 18:37   

Back to top

kbw24
Poziom 13
Poziom 13

Post#6 Post from the author of the topic 11 Mar 2010 15:54   

Sorki że się tak nieodzywałem... ;)
Problem zdaje się że rozwiązany, wystarczy słuchać rad Creative-a: Zainstaluj oprogramowanie przed podłączeniem. Zrobiłem tak(po porządnej reinstalce na XP-ka) i wszystko działa. Będę jeszcze przerzucał to 4gb muzyki i się okaże czy nie przerywa...
Dzięki za pomoc. :)
Back to top

kach
Poziom 2
Poziom 2

Post#7 12 Mar 2010 18:35   

a ja też od jakiegoś czasu mam tego zenusia i na początku działał elegancko. ale raz podłączyłam go kablem usb do mojego kina domowego (chciałam zobaczyć czy go wykryje) no i od tamtej pory coś mu się powaliło. nie da sie nic zrobić bo włącza się recovery mode i guzik. jak podlączam go do kompa to teoretycznie go widzi, ale nagle z 4gb zrobiło się 31 mb - nie wiem jakim cudem. no, czytałam na różnych forach że trzeba ściągnąć ze strony creativa jakiś tam plik i robić co każą. no to robie, ale zaraz po podlączeniu wyskakuje mi że nie jest podłączony. no paranoja jakaś...;/
i nie wiem czy mam go z biedronki czy skąd. dostałam go w prezencie ale bardzo możliwe że też z biedronki.
co mam robić? bo już jestem zielona i nie mam żadnego pomysłu... ;/
Back to top

kbw24
Poziom 13
Poziom 13

Post#8 Post from the author of the topic 12 Mar 2010 19:50   

Hmm... Też nie wiem co zrobić w Twoim przypadku, ale myślę że powinno pomóc to:
1. Reinstall systemu Windows
2. Po reinstalce(i zaktualizowaniu systemu), zainstalować oprogramowanie od Creative'a(odznaczając Windows Media Player 10), zgodnie z instrukcjami: NAJPIERW ZAINSTALOWAĆ, PÓŹNIEJ PODŁĄCZYĆ(instalator sam o to poprosi) ;)
3. Creative Media Explorer(czy jakoś tak) --> poszukaj czegoś z "format" i na to kliknij. Jeśli to nic nie da, to oczywiście ściągasz nowy firmware ze strony Creative'a, i go wgrywasz(on sam się wgrywa :) ), przy czym, jeśli pomyślnie przeszło instalowanie oprogramowania(punkt 2.), powinien go zauważyć.
4. Jeśli to nic nie dało, to powiem że to tragedia, i masz do wyboru:
- jakiś serwis(bo w Polsce nie ma autoryzowanego, więc pozostają te które coś umieją)
- albo serwis Creative'a w IRLANDII, przy czym jest duuużo roboty, i dużo trzeba zapłacić, więcej jeśli już nie masz gwarancji... I zaznaczę, że te odtwarzacze są z rocznika 2006, więc nie są już produkowane, ciekawe dlaczego? :D
- ostatnie to uzbierać na inny...

A kiedy go dostałaś?

Acha, jeszcze doczytałem Twoją wiadomość. Nie wiem czy takie coś tam jest, ale poszukaj w tym recovery mode czegoś od "format" albo cokolwiek co zaingeruje w odtwarzacz. ;) A no i masz przestrogę, bo nie wszystkie(albo i większość) odtwarzaczy potrzebuje sterowników, których kina domowe nie mają, bo nie myślą jak komputer...
No... To chyba wszystko.
Pozdrawiam
Back to top

kach
Poziom 2
Poziom 2

Post#9 13 Mar 2010 10:32   

Okej, dzięki wielkie :)
zrobie jak mówisz i jak to nie poskutkuje to dam sobie z nim spokój.
dobrze że to tylko prezent bo jakbym swoje pieniądze na taką inwestycje przeznaczyła to bym sie wściekła ;p

*a dostałam go pod koniec grudnia albo na początku stycznia, jakoś tak.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Mar 2010 10:32   

Back to top

kbw24
Poziom 13
Poziom 13

Post#10 Post from the author of the topic 14 Mar 2010 10:24   

:)
Tylko najpierw zobacz to co pisałem pod koniec(recovery mode), dopiero później baw się z komputerem. Acha, i jeśli nie wiesz co to reinstall(bo tak widzę że nowa tu jesteś ;) ) to chodzi o usunięcie całego systemu i zainstalowanie go od nowa, do czego trzeba kogoś kto choć trochę "siedzi" w komputerach.

A biedronka miała te odtwarzadła w lutym, i to pewnie tylko ta przy osiedlu Stare Żegrze, bo tam otwierali nową... Więc pewnie masz z allegro za 150zł albo z jakiegoś innego źródła... ;P
Pozdrawiam.
Back to top

krasak
Poziom 7
Poziom 7

Post#11 29 Mar 2010 20:31   

Kach musisz ściągnąć ze strony creative firmware do odtwarzacza, http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=213&subCatID=214&prodID=17253&prodName=ZEN%20V%20%28Video%29&subCatName=ZEN&CatName=Odtwarzacze+MP3&VARSET=prodfaq:PRODFAQ_17253,VARSET=CategoryID:213 z tego linku, w recovery mode w odtwarzaczu wybrac reload firmware i podłączyc go do komputera i uruchomic ściągnięte firmware, i w tym momencie ono powinno sie zainstalować i odtwarzacz zadziała.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Other -> Digital Media Players -> Creative ZEN V(Video) 4GB - problem(ogólny), pomóżcie!
Page 1 of 1
Similar topics
Creative Zen 4GB Nie Włącza Się (10)
Creative ZEN MicroPhoto 4GB - zawiesza się (2)
Creative ZEN 4GB nie reaguje (4)
Creative Zen 4gb słabe podświetlanie (1)
Creative Zen 4GB, długość odtwarzania... (2)
creative zen 4gb pamięć sdhc (1)
Creative Zen Micro 4gb (1)
Creative ZEN V Plus 4GB - spalona dioda (2)
Creative ZEN 4GB nie działają klawisze (1)
Creative zen v + 4GB. Co zrobić, aby oglądać filmy? (2)

Page generation time: 1.086 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed