Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Interfejs do op-com na polskim rynku


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical ->Interfejs do op-com na polskim rynku Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
marcin w
Level 22
Joined: 03 Aug 2003
Posts: 701
Helped: 3
Post rating: 7
marcin w
Level 22
Post#1 19 Feb 2010 08:34  Topic author   

Interfejs do op-com na polskim rynku


Witam

Udało mi się zdobyć oprogramowanie diagnostyczne OP-COM. Poszukuję do niego interfejsu diagnostycznego, które będzie w pełni współpracowało z tym oprogramowaniem.

Nie chcę kupować gotowego interfejsu z oprogramowaniem, bo cena jest niemała, a oprogramowanie mam.

Czy interfejs opel tech 2 będzie współpracował z tym oprogramowaniem ??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kamil II
Level 18
Location: Malopolska
Joined: 26 Mar 2007
Posts: 273
Helped: 27
Post rating: 8
kamil II
Level 18
Post#2 19 Feb 2010 08:47    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Tylko w wersji demo interfejs na max, TECH 2 nie jest to badziewny interfejs tylko profesjonalne urządzenie jakbys je miał to na cholere Ci op-com najlepsze rozwiazanie kupic orginał op-com ewentualnie klona który sie zwiesi po pewnym czasie

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fil2006
Level 26
Location: śląsk
Joined: 13 Dec 2008
Posts: 970
Helped: 62
Post rating: 16
fil2006
Level 26
Post#3 19 Feb 2010 09:07    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Oprogramowanie masz bo jest za free :-}

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.op-com.pl/download.htm
znajdz sobie jeszcze interfejs za free:-}

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kamil II
Level 18
Location: Malopolska
Joined: 26 Mar 2007
Posts: 273
Helped: 27
Post rating: 8
kamil II
Level 18
Post#4 19 Feb 2010 09:12    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


fil2006 wrote:
Oprogramowanie masz bo jest za free :-}

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.op-com.pl/download.htm
znajdz sobie jeszcze interfejs za free:-}


DOBRE ! :D
jak znjdziesz to ja też wezme ze dwa. 8)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marcin w
Level 22
Joined: 03 Aug 2003
Posts: 701
Helped: 3
Post rating: 7
marcin w
Level 22
Post#5 19 Feb 2010 10:35  Topic author   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


kamil II wrote:
TECH 2 nie jest to badziewny interfejs tylko profesjonalne urządzenie jakbys je miał to na cholere Ci op-com najlepsze rozwiazanie kupic orginał op-com ewentualnie klona który sie zwiesi po pewnym czasie


Rozumiem że nie warto inwestować w OP-COM, ponieważ TECH 2 ma takie same możliwości a cena jest znacznie niższa ??

Dlaczego chcę kupić taki interfejs ? Dlatego że niedawno zaświeciła mi się kontrolka elektroniki silnika, nie wiedzałem co jest więc pojechałem na stację diagnostyczną. Po sczytaniu kodu błędu okazało się że błąd pochodzi z zaworu EGR. Diagnoza przeprowadona była oprogramowaniem OP-COM.

I za samą diagnozę zapłaciłem 100 zł. A cena interfejsu TECH2 to 160 zł. Dwie wizyty na stacji i koszt inwestycji się zwraca, a do tego nie tylko swój samochód można zdiagnozować. Tylko czy tym interfejsem można wszystko zdiagnozować ??

Helpful post? + 0
Back to top
1078231
Removed
1078231
Removed
Post#6 19 Feb 2010 10:47    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Panowie, porównywanie Opcoma do Techa2 to tak jakbyście porównywali motolotnię do F22.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marcin w
Level 22
Joined: 03 Aug 2003
Posts: 701
Helped: 3
Post rating: 7
marcin w
Level 22
Post#7 19 Feb 2010 11:22  Topic author   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


W takim razie mając oprogramowanie OP-COM mogę połaczyć się z komputerem samochodowym przez interfejs TECH2 ?

Troszkę szukałem ale nigdzie nie mogę znaleść samego interfejsu OP-COM-USB. Za to jest mnóstwo dostępnych interfejsów TECH2.

Czy TECH 2 i OP-COM to dwa różne interfejsy?

Helpful post? + 0
Back to top
bartek_j
Level 35
Location: wioska pod Wrocławiem
Joined: 03 Jan 2007
Posts: 2628
Helped: 254
Post rating: 59
bartek_j
Level 35
Post#8 19 Feb 2010 11:25    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


tech2 i tech2 na pc to 2 różne rzeczy
roznica mniejwięcej jak między gospodarką a gospodarką socjalistyczną.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
autoas
Level 41
Location: Lubuskie
Joined: 03 Jan 2006
Posts: 8058
Helped: 471
Post rating: 24
autoas
Level 41
Post#9 19 Feb 2010 11:31    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


marcin w wrote:
]za samą diagnozę zapłaciłem 100 zł. A cena interfejsu TECH2 to 160 zł.


Czy już w końcu wszyscy zrozumieli o jakiego TECHA2 chodzi...no!

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#10 19 Feb 2010 11:48    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Za tego "TECH 2"z alledrogo to komuś się w mordkę należy, szkoda że nikt tego nie ściga póki co.

Helpful post? + 0
Back to top
carrot
Moderator Samochody
Location: Kraków
Joined: 03 Jun 2003
Posts: 4622
Helped: 568
Post rating: 225
carrot
Moderator Samochody
Post#11 19 Feb 2010 13:11    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Tech2 kosztuje 160zł, dwa zera gdzieś zgubiłeś :)
Link

Helpful post? + 0
Back to top
autoas
Level 41
Location: Lubuskie
Joined: 03 Jan 2006
Posts: 8058
Helped: 471
Post rating: 24
autoas
Level 41
Post#12 19 Feb 2010 14:35    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Każdy teraz ma VAGa, TECHa,, ELMa, MAXa, CARSOFTa itp itd tylko potem kłopot w zakładzie bo każdy kto przyjeżdża się wymądrza
Zdarzyło mi się, że po mojej robocie jeszcze sami "ulepszali" i z pyskiem że popsułem auto.... ech...
Ale się ogólnie cieszę
A i jest co czytać

Helpful post? + 0
Back to top
carrot
Moderator Samochody
Location: Kraków
Joined: 03 Jun 2003
Posts: 4622
Helped: 568
Post rating: 225
carrot
Moderator Samochody
Post#13 19 Feb 2010 14:42    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Na szczęście ci wszyscy fejsikarze i tak w końcu przyjadą do nas i zostawią parę złotych, a jak któryś się będzie za bardzo wymądrzał, to usłyszy stosowną cenę usługi

Helpful post? + -2
Back to top
trans-serwis
Level 39
Location: Częstochowa
Joined: 17 Jan 2007
Posts: 5007
Helped: 295
Post rating: 59
trans-serwis
Level 39
Post#14 19 Feb 2010 15:01    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


No to trzeba gonić to towarzystwo fejsiarzy-fajansiarzy. Nawet tutaj na elektrodzie.

Helpful post? + -2
Back to top
marcin w
Level 22
Joined: 03 Aug 2003
Posts: 701
Helped: 3
Post rating: 7
marcin w
Level 22
Post#15 19 Feb 2010 15:13  Topic author   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Może troszkę namieszałem w swoich postach. Więc powiem tak, mam oprogramowanie OP-COM, brakuje mi jednak interfejsu, jaki interfejs mam kupić aby skorzystać z programu OP-COM ?

Znalazłem takie urządzenie Link

W opisie jest Interfejs współpracuje z oprogramowaniem TECH2, OP-COM lub AB-COM. Oprogramowanie to jest kompatybilne z wieloma samochodami marki OPEL (rocznik 1997 do 2004) i nie obsługuje protokołu CAN.

Tylko czy przy pomocy tego interfejsu będę miał dostęp do wszystkich opcji i modułów które może obsłużyć OP-COM ?

Helpful post? + 0
Back to top
1078231
Removed
1078231
Removed
Post#16 19 Feb 2010 15:37    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Kupisz w Adako, legalny:
http://www.op-com.pl/
Nielegalnymi sprawami to się zajmować nie będziemy.

Helpful post? + -3
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Interfejs do op-com na polskim rynku
Page 1 of 1

Similar topics to interfejs do op-com na polskim rynku

Ceny nitro na polskim rynku?? (12)
czy zadziała interfejs com na przejściówce com to USB? (3)
Interfejs VAG OBD2 - program diagnostyczny w języku polskim. (1)
Interfejs do op-com\'a (1)
Poszukuje opisu w j. polskim do VAG-COM, cokolwiek. (40)
Vag-com Interfejs. Zdiagnozowanie VW. (7)
Vag com, interfejs, funkcje zaawansowane. (1)
Interfejs LPG - wyprowadznie kabli do COM (5)
Interfejs diagnostyczny VAG pod COM (5)
Interfejs Tachopro COM z adapterem USB RS 232 (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.063 seconds