Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Interfejs do op-com na polskim rynku


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Interfejs do op-com na polskim rynku Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
marcin w
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 03 Sie 2003
Posty: 667
Pomógł: 3
Ocena postów: 5
marcin w
Poziom 19
Post#1 19 Lut 2010 08:34  Autor tematu   

Interfejs do op-com na polskim rynku


Witam

Udało mi się zdobyć oprogramowanie diagnostyczne OP-COM. Poszukuję do niego interfejsu diagnostycznego, które będzie w pełni współpracowało z tym oprogramowaniem.

Nie chcę kupować gotowego interfejsu z oprogramowaniem, bo cena jest niemała, a oprogramowanie mam.

Czy interfejs opel tech 2 będzie współpracował z tym oprogramowaniem ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kamil II
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Malopolska
Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 271
Pomógł: 27
Ocena postów: 3
kamil II
Poziom 16
Post#2 19 Lut 2010 08:47    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Tylko w wersji demo interfejs na max, TECH 2 nie jest to badziewny interfejs tylko profesjonalne urządzenie jakbys je miał to na cholere Ci op-com najlepsze rozwiazanie kupic orginał op-com ewentualnie klona który sie zwiesi po pewnym czasie

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
fil2006
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: śląsk
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 970
Pomógł: 62
Ocena postów: 7
fil2006
Poziom 20
Post#3 19 Lut 2010 09:07    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Oprogramowanie masz bo jest za free :-}

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.op-com.pl/download.htm
znajdz sobie jeszcze interfejs za free:-}

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kamil II
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Malopolska
Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 271
Pomógł: 27
Ocena postów: 3
kamil II
Poziom 16
Post#4 19 Lut 2010 09:12    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


fil2006 napisał:
Oprogramowanie masz bo jest za free :-}

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.op-com.pl/download.htm
znajdz sobie jeszcze interfejs za free:-}


DOBRE ! :D
jak znjdziesz to ja też wezme ze dwa. 8)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
marcin w
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 03 Sie 2003
Posty: 667
Pomógł: 3
Ocena postów: 5
marcin w
Poziom 19
Post#5 19 Lut 2010 10:35  Autor tematu   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


kamil II napisał:
TECH 2 nie jest to badziewny interfejs tylko profesjonalne urządzenie jakbys je miał to na cholere Ci op-com najlepsze rozwiazanie kupic orginał op-com ewentualnie klona który sie zwiesi po pewnym czasie


Rozumiem że nie warto inwestować w OP-COM, ponieważ TECH 2 ma takie same możliwości a cena jest znacznie niższa ??

Dlaczego chcę kupić taki interfejs ? Dlatego że niedawno zaświeciła mi się kontrolka elektroniki silnika, nie wiedzałem co jest więc pojechałem na stację diagnostyczną. Po sczytaniu kodu błędu okazało się że błąd pochodzi z zaworu EGR. Diagnoza przeprowadona była oprogramowaniem OP-COM.

I za samą diagnozę zapłaciłem 100 zł. A cena interfejsu TECH2 to 160 zł. Dwie wizyty na stacji i koszt inwestycji się zwraca, a do tego nie tylko swój samochód można zdiagnozować. Tylko czy tym interfejsem można wszystko zdiagnozować ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
1078231
Usunięty
1078231
Usunięty
Post#6 19 Lut 2010 10:47    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Panowie, porównywanie Opcoma do Techa2 to tak jakbyście porównywali motolotnię do F22.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marcin w
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 03 Sie 2003
Posty: 667
Pomógł: 3
Ocena postów: 5
marcin w
Poziom 19
Post#7 19 Lut 2010 11:22  Autor tematu   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


W takim razie mając oprogramowanie OP-COM mogę połaczyć się z komputerem samochodowym przez interfejs TECH2 ?

Troszkę szukałem ale nigdzie nie mogę znaleść samego interfejsu OP-COM-USB. Za to jest mnóstwo dostępnych interfejsów TECH2.

Czy TECH 2 i OP-COM to dwa różne interfejsy?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bartek_j
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: wioska pod Wrocławiem
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 2628
Pomógł: 254
Ocena postów: 27
bartek_j
Poziom 23
Post#8 19 Lut 2010 11:25    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


tech2 i tech2 na pc to 2 różne rzeczy
roznica mniejwięcej jak między gospodarką a gospodarką socjalistyczną.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
autoas
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Lubuskie
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 7711
Pomógł: 444
autoas
Poziom 25
Post#9 19 Lut 2010 11:31    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


marcin w napisał:
]za samą diagnozę zapłaciłem 100 zł. A cena interfejsu TECH2 to 160 zł.


Czy już w końcu wszyscy zrozumieli o jakiego TECHA2 chodzi...no!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Usunięty

Usunięty
Post#10 19 Lut 2010 11:48    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Za tego "TECH 2"z alledrogo to komuś się w mordkę należy, szkoda że nikt tego nie ściga póki co.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
carrot
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Kraków
Dołączył: 03 Cze 2003
Posty: 4461
Pomógł: 544
Ocena postów: 138
carrot
Moderator Samochody
Post#11 19 Lut 2010 13:11    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Tech2 kosztuje 160zł, dwa zera gdzieś zgubiłeś :)
Link

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
autoas
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Lubuskie
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 7711
Pomógł: 444
autoas
Poziom 25
Post#12 19 Lut 2010 14:35    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Każdy teraz ma VAGa, TECHa,, ELMa, MAXa, CARSOFTa itp itd tylko potem kłopot w zakładzie bo każdy kto przyjeżdża się wymądrza
Zdarzyło mi się, że po mojej robocie jeszcze sami "ulepszali" i z pyskiem że popsułem auto.... ech...
Ale się ogólnie cieszę
A i jest co czytać

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
carrot
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Kraków
Dołączył: 03 Cze 2003
Posty: 4461
Pomógł: 544
Ocena postów: 138
carrot
Moderator Samochody
Post#13 19 Lut 2010 14:42    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Na szczęście ci wszyscy fejsikarze i tak w końcu przyjadą do nas i zostawią parę złotych, a jak któryś się będzie za bardzo wymądrzał, to usłyszy stosowną cenę usługi

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
trans-serwis
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 17 Sty 2007
Posty: 5018
Pomógł: 294
Ocena postów: 10
trans-serwis
Poziom 24
Post#14 19 Lut 2010 15:01    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


No to trzeba gonić to towarzystwo fejsiarzy-fajansiarzy. Nawet tutaj na elektrodzie.

Oceń post: + -2 -
Powrót do góry
marcin w
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 03 Sie 2003
Posty: 667
Pomógł: 3
Ocena postów: 5
marcin w
Poziom 19
Post#15 19 Lut 2010 15:13  Autor tematu   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Może troszkę namieszałem w swoich postach. Więc powiem tak, mam oprogramowanie OP-COM, brakuje mi jednak interfejsu, jaki interfejs mam kupić aby skorzystać z programu OP-COM ?

Znalazłem takie urządzenie Link

W opisie jest Interfejs współpracuje z oprogramowaniem TECH2, OP-COM lub AB-COM. Oprogramowanie to jest kompatybilne z wieloma samochodami marki OPEL (rocznik 1997 do 2004) i nie obsługuje protokołu CAN.

Tylko czy przy pomocy tego interfejsu będę miał dostęp do wszystkich opcji i modułów które może obsłużyć OP-COM ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
1078231
Usunięty
1078231
Usunięty
Post#16 19 Lut 2010 15:37    

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Kupisz w Adako, legalny:
http://www.op-com.pl/
Nielegalnymi sprawami to się zajmować nie będziemy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Interfejs do op-com na polskim rynku
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ceny nitro na polskim rynku?? (12)
czy zadziała interfejs com na przejściówce com to USB? (3)
Interfejs VAG OBD2 - program diagnostyczny w języku polskim. (1)
Interfejs do op-com\'a (1)
Poszukuje opisu w j. polskim do VAG-COM, cokolwiek. (40)
Vag-com Interfejs. Zdiagnozowanie VW. (7)
Vag com, interfejs, funkcje zaawansowane. (1)
Interfejs LPG - wyprowadznie kabli do COM (5)
Interfejs diagnostyczny VAG pod COM (5)
Interfejs Tachopro COM z adapterem USB RS 232 (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.042 seconds

elektroda.pl temat RSS