Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Interfejs do op-com na polskim rynku


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Interfejs do op-com na polskim rynku
Author
Message
marcin w
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 657

Post#1 Post from the author of the topic 19 Feb 2010 08:34   

Interfejs do op-com na polskim rynku


Witam

Udało mi się zdobyć oprogramowanie diagnostyczne OP-COM. Poszukuję do niego interfejsu diagnostycznego, które będzie w pełni współpracowało z tym oprogramowaniem.

Nie chcę kupować gotowego interfejsu z oprogramowaniem, bo cena jest niemała, a oprogramowanie mam.

Czy interfejs opel tech 2 będzie współpracował z tym oprogramowaniem ??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Feb 2010 08:34   





Back to top
   
kamil II
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 26 Mar 2007
Posts: 271
Location: Malopolska

Post#2 19 Feb 2010 08:47   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Tylko w wersji demo interfejs na max, TECH 2 nie jest to badziewny interfejs tylko profesjonalne urządzenie jakbys je miał to na cholere Ci op-com najlepsze rozwiazanie kupic orginał op-com ewentualnie klona który sie zwiesi po pewnym czasie

Helpful message? + -

Back to top
   
fil2006
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 13 Dec 2008
Posts: 970
Location: śląsk

Post#3 19 Feb 2010 09:07   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Oprogramowanie masz bo jest za free :-}

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.op-com.pl/download.htm
znajdz sobie jeszcze interfejs za free:-}

Helpful message? + -

Back to top
   
kamil II
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 26 Mar 2007
Posts: 271
Location: Malopolska

Post#4 19 Feb 2010 09:12   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


fil2006 wrote:
Oprogramowanie masz bo jest za free :-}

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.op-com.pl/download.htm
znajdz sobie jeszcze interfejs za free:-}


DOBRE ! Very Happy
jak znjdziesz to ja też wezme ze dwa. 8)

Helpful message? + -

Back to top
   
marcin w
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 657

Post#5 Post from the author of the topic 19 Feb 2010 10:35   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


kamil II wrote:
TECH 2 nie jest to badziewny interfejs tylko profesjonalne urządzenie jakbys je miał to na cholere Ci op-com najlepsze rozwiazanie kupic orginał op-com ewentualnie klona który sie zwiesi po pewnym czasie


Rozumiem że nie warto inwestować w OP-COM, ponieważ TECH 2 ma takie same możliwości a cena jest znacznie niższa ??

Dlaczego chcę kupić taki interfejs ? Dlatego że niedawno zaświeciła mi się kontrolka elektroniki silnika, nie wiedzałem co jest więc pojechałem na stację diagnostyczną. Po sczytaniu kodu błędu okazało się że błąd pochodzi z zaworu EGR. Diagnoza przeprowadona była oprogramowaniem OP-COM.

I za samą diagnozę zapłaciłem 100 zł. A cena interfejsu TECH2 to 160 zł. Dwie wizyty na stacji i koszt inwestycji się zwraca, a do tego nie tylko swój samochód można zdiagnozować. Tylko czy tym interfejsem można wszystko zdiagnozować ??

Helpful message? + -

Back to top
   
1078231
Removed





Post#6 19 Feb 2010 10:47   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Panowie, porównywanie Opcoma do Techa2 to tak jakbyście porównywali motolotnię do F22.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Feb 2010 10:47   





Back to top
   
marcin w
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 657

Post#7 Post from the author of the topic 19 Feb 2010 11:22   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


W takim razie mając oprogramowanie OP-COM mogę połaczyć się z komputerem samochodowym przez interfejs TECH2 ?

Troszkę szukałem ale nigdzie nie mogę znaleść samego interfejsu OP-COM-USB. Za to jest mnóstwo dostępnych interfejsów TECH2.

Czy TECH 2 i OP-COM to dwa różne interfejsy?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Feb 2010 11:22   





Back to top
   
bartek_j
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 2635
Location: wioska pod Wrocławiem

Post#8 19 Feb 2010 11:25   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


tech2 i tech2 na pc to 2 różne rzeczy
roznica mniejwięcej jak między gospodarką a gospodarką socjalistyczną.

Helpful message? + -

Back to top
   
autoas
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 03 Jan 2006
Posts: 7523
Location: Lubuskie

Post#9 19 Feb 2010 11:31   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


marcin w wrote:
]za samą diagnozę zapłaciłem 100 zł. A cena interfejsu TECH2 to 160 zł.


Czy już w końcu wszyscy zrozumieli o jakiego TECHA2 chodzi...no!

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#10 19 Feb 2010 11:48   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Za tego "TECH 2"z alledrogo to komuś się w mordkę należy, szkoda że nikt tego nie ściga póki co.

Helpful message? + -

Back to top
   
carrot
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Joined: 03 Jun 2003
Posts: 4325
Location: Kraków

Post#11 19 Feb 2010 13:11   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Tech2 kosztuje 160zł, dwa zera gdzieś zgubiłeś Smile
Link

Helpful message? + -

Back to top
   
autoas
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 03 Jan 2006
Posts: 7523
Location: Lubuskie

Post#12 19 Feb 2010 14:35   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Każdy teraz ma VAGa, TECHa,, ELMa, MAXa, CARSOFTa itp itd tylko potem kłopot w zakładzie bo każdy kto przyjeżdża się wymądrza
Zdarzyło mi się, że po mojej robocie jeszcze sami "ulepszali" i z pyskiem że popsułem auto.... ech...
Ale się ogólnie cieszę
A i jest co czytać

Helpful message? + -

Back to top
   
carrot
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Joined: 03 Jun 2003
Posts: 4325
Location: Kraków

Post#13 19 Feb 2010 14:42   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Na szczęście ci wszyscy fejsikarze i tak w końcu przyjadą do nas i zostawią parę złotych, a jak któryś się będzie za bardzo wymądrzał, to usłyszy stosowną cenę usługi

Helpful message? + -

Back to top
   
trans-serwis
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 17 Jan 2007
Posts: 5051
Location: Częstochowa

Post#14 19 Feb 2010 15:01   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


No to trzeba gonić to towarzystwo fejsiarzy-fajansiarzy. Nawet tutaj na elektrodzie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Feb 2010 15:01   





Back to top
   
marcin w
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 657

Post#15 Post from the author of the topic 19 Feb 2010 15:13   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Może troszkę namieszałem w swoich postach. Więc powiem tak, mam oprogramowanie OP-COM, brakuje mi jednak interfejsu, jaki interfejs mam kupić aby skorzystać z programu OP-COM ?

Znalazłem takie urządzenie Link

W opisie jest Interfejs współpracuje z oprogramowaniem TECH2, OP-COM lub AB-COM. Oprogramowanie to jest kompatybilne z wieloma samochodami marki OPEL (rocznik 1997 do 2004) i nie obsługuje protokołu CAN.

Tylko czy przy pomocy tego interfejsu będę miał dostęp do wszystkich opcji i modułów które może obsłużyć OP-COM ?

Helpful message? + -

Back to top
   
1078231
Removed





Post#16 19 Feb 2010 15:37   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Kupisz w Adako, legalny:
http://www.op-com.pl/
Nielegalnymi sprawami to się zajmować nie będziemy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Interfejs do op-com na polskim rynku
Page 1 of 1
Similar topics
Ceny nitro na polskim rynku?? (12)
czy zadziała interfejs com na przejściówce com to USB? (3)
Interfejs VAG OBD2 - program diagnostyczny w języku polskim. (1)
Interfejs do op-com\'a (1)
Poszukuje opisu w j. polskim do VAG-COM, cokolwiek. (40)
Vag-com Interfejs. Zdiagnozowanie VW. (7)
Vag com, interfejs, funkcje zaawansowane. (1)
Interfejs LPG - wyprowadznie kabli do COM (5)
Interfejs diagnostyczny VAG pod COM (5)
Interfejs Tachopro COM z adapterem USB RS 232 (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 3.818 seconds

elektroda.pl topic RSS feed