Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Interfejs do op-com na polskim rynku


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Interfejs do op-com na polskim rynku
Autor
Wiadomość
marcin w
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Sie 2003
Posty: 632

Post#1 Post autora tematu 19 Lut 2010 09:34   

Interfejs do op-com na polskim rynku


Witam

Udało mi się zdobyć oprogramowanie diagnostyczne OP-COM. Poszukuję do niego interfejsu diagnostycznego, które będzie w pełni współpracowało z tym oprogramowaniem.

Nie chcę kupować gotowego interfejsu z oprogramowaniem, bo cena jest niemała, a oprogramowanie mam.

Czy interfejs opel tech 2 będzie współpracował z tym oprogramowaniem ??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lut 2010 09:34   





Powrót do góry
   
kamil II
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 274
Miasto: Malopolska

Post#2 19 Lut 2010 09:47   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Tylko w wersji demo interfejs na max, TECH 2 nie jest to badziewny interfejs tylko profesjonalne urządzenie jakbys je miał to na cholere Ci op-com najlepsze rozwiazanie kupic orginał op-com ewentualnie klona który sie zwiesi po pewnym czasie
Powrót do góry
   
fil2006
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 974
Miasto: śląsk

Post#3 19 Lut 2010 10:07   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Oprogramowanie masz bo jest za free :-}

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.op-com.pl/download.htm
znajdz sobie jeszcze interfejs za free:-}
Powrót do góry
   
kamil II
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 274
Miasto: Malopolska

Post#4 19 Lut 2010 10:12   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


fil2006 napisał:
Oprogramowanie masz bo jest za free :-}

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.op-com.pl/download.htm
znajdz sobie jeszcze interfejs za free:-}


DOBRE ! :D
jak znjdziesz to ja też wezme ze dwa. 8)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lut 2010 10:12   





Powrót do góry
   
marcin w
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Sie 2003
Posty: 632

Post#5 Post autora tematu 19 Lut 2010 11:35   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


kamil II napisał:
TECH 2 nie jest to badziewny interfejs tylko profesjonalne urządzenie jakbys je miał to na cholere Ci op-com najlepsze rozwiazanie kupic orginał op-com ewentualnie klona który sie zwiesi po pewnym czasie


Rozumiem że nie warto inwestować w OP-COM, ponieważ TECH 2 ma takie same możliwości a cena jest znacznie niższa ??

Dlaczego chcę kupić taki interfejs ? Dlatego że niedawno zaświeciła mi się kontrolka elektroniki silnika, nie wiedzałem co jest więc pojechałem na stację diagnostyczną. Po sczytaniu kodu błędu okazało się że błąd pochodzi z zaworu EGR. Diagnoza przeprowadona była oprogramowaniem OP-COM.

I za samą diagnozę zapłaciłem 100 zł. A cena interfejsu TECH2 to 160 zł. Dwie wizyty na stacji i koszt inwestycji się zwraca, a do tego nie tylko swój samochód można zdiagnozować. Tylko czy tym interfejsem można wszystko zdiagnozować ??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lut 2010 11:35   





Powrót do góry
   
1078231
Gość





Post#6 19 Lut 2010 11:47   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Panowie, porównywanie Opcoma do Techa2 to tak jakbyście porównywali motolotnię do F22.
Powrót do góry
   
marcin w
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Sie 2003
Posty: 632

Post#7 Post autora tematu 19 Lut 2010 12:22   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


W takim razie mając oprogramowanie OP-COM mogę połaczyć się z komputerem samochodowym przez interfejs TECH2 ?

Troszkę szukałem ale nigdzie nie mogę znaleść samego interfejsu OP-COM-USB. Za to jest mnóstwo dostępnych interfejsów TECH2.

Czy TECH 2 i OP-COM to dwa różne interfejsy?
Powrót do góry
   
bartek_j
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 2644
Miasto: wioska pod Wrocławiem

Post#8 19 Lut 2010 12:25   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


tech2 i tech2 na pc to 2 różne rzeczy
roznica mniejwięcej jak między gospodarką a gospodarką socjalistyczną.
Powrót do góry
   
autoas
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 7184
Miasto: Lubuskie

Post#9 19 Lut 2010 12:31   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


marcin w napisał:
]za samą diagnozę zapłaciłem 100 zł. A cena interfejsu TECH2 to 160 zł.


Czy już w końcu wszyscy zrozumieli o jakiego TECHA2 chodzi...no!
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#10 19 Lut 2010 12:48   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Za tego "TECH 2"z alledrogo to komuś się w mordkę należy, szkoda że nikt tego nie ściga póki co.
Powrót do góry
   
carrot
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 03 Cze 2003
Posty: 4264
Miasto: Kraków

Post#11 19 Lut 2010 14:11   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Tech2 kosztuje 160zł, dwa zera gdzieś zgubiłeś :)
Link
Powrót do góry
   
autoas
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 7184
Miasto: Lubuskie

Post#12 19 Lut 2010 15:35   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Każdy teraz ma VAGa, TECHa,, ELMa, MAXa, CARSOFTa itp itd tylko potem kłopot w zakładzie bo każdy kto przyjeżdża się wymądrza
Zdarzyło mi się, że po mojej robocie jeszcze sami "ulepszali" i z pyskiem że popsułem auto.... ech...
Ale się ogólnie cieszę
A i jest co czytać
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lut 2010 15:35   





Powrót do góry
   
carrot
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 03 Cze 2003
Posty: 4264
Miasto: Kraków

Post#13 19 Lut 2010 15:42   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Na szczęście ci wszyscy fejsikarze i tak w końcu przyjadą do nas i zostawią parę złotych, a jak któryś się będzie za bardzo wymądrzał, to usłyszy stosowną cenę usługi
Powrót do góry
   
trans-serwis
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 17 Sty 2007
Posty: 5186
Miasto: Częstochowa

Post#14 19 Lut 2010 16:01   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


No to trzeba gonić to towarzystwo fejsiarzy-fajansiarzy. Nawet tutaj na elektrodzie.
Powrót do góry
   
marcin w
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Sie 2003
Posty: 632

Post#15 Post autora tematu 19 Lut 2010 16:13   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Może troszkę namieszałem w swoich postach. Więc powiem tak, mam oprogramowanie OP-COM, brakuje mi jednak interfejsu, jaki interfejs mam kupić aby skorzystać z programu OP-COM ?

Znalazłem takie urządzenie Link

W opisie jest Interfejs współpracuje z oprogramowaniem TECH2, OP-COM lub AB-COM. Oprogramowanie to jest kompatybilne z wieloma samochodami marki OPEL (rocznik 1997 do 2004) i nie obsługuje protokołu CAN.

Tylko czy przy pomocy tego interfejsu będę miał dostęp do wszystkich opcji i modułów które może obsłużyć OP-COM ?
Powrót do góry
   
1078231
Gość





Post#16 19 Lut 2010 16:37   

Re: Interfejs do op-com na polskim rynku


Kupisz w Adako, legalny:
http://www.op-com.pl/
Nielegalnymi sprawami to się zajmować nie będziemy.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Interfejs do op-com na polskim rynku
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Interfejs OP-COM kilka pytań... (5)
Vag-com Interfejs. Zdiagnozowanie VW. (7)
Poszukuje opisu w j. polskim do VAG-COM, cokolwiek. (40)
Interfejs VAG OBD2 - program diagnostyczny w języku polskim. (1)
czy zadziała interfejs com na przejściówce com to USB? (3)
Ceny nitro na polskim rynku?? (12)
Vag com, interfejs, funkcje zaawansowane. (1)
Interfejs LPG - wyprowadznie kabli do COM (5)
Interfejs diagnostyczny VAG pod COM (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony