Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Tv jako główny monitor laptopa


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware -> Tv jako główny monitor laptopa
Autor
Wiadomość
stiff100
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 20

Post#1 Post autora tematu 21 Lut 2010 04:13   

Tv jako główny monitor laptopa


Nie wiem czy w dobry miejscu umieszczam ten post, jak cos to prosze o podpowiedz gdzie go umieścic zeby dostac opowiedz. Problem mam następujący: podłączam tv lcd pod laptop Asus z ATI Radeon hd 3200 Graphics. Problem polega na tym że jeśli chce włączyć sobie gre na laptopie to nie wyswietla mi sie ona na tv, poniewaz tv jest traktowany jako drugi monitor - przedłuzenie pierwszego z prawej strony. Gra mi sie uruchamia na laptopie a na tv wyswietlana jest tylko tapeta windowsa.. Co moge jeszcze dodac.. we właściwościach jak klikne na ekran 2 (tv) to opcja "użyj tego urządzenia jako monitora głównego" jest nieaktywna. Dodam jeszcze że filmy na tv moge ogladac z laptopa bo sobie poprostu przesune w prawą strona na drugi monitor, powieksze i ogladam, a z grą nie moge tak zrobić ;/ moze podałem za mało informacji, ale nie wiem co jeszcze napisac więc prosze o jakies podpowiedzi
Powrót do góry
   
arekadiusz
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 505
Miasto: Uzytkownik Zagraniczny

Post#2 21 Lut 2010 07:47   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Ok .
(Duplicate my desktop on all displays mirrored)-ta opcja pokarze tobie lustrzane odbicie obu monitorow czyli to samo klonowanie.(wtedy gra ukaze sie zarowno na laptopie jak i telewizorze)

(Show different parts of my desktop on each display )-ta opcja pokaze tobie np.na jednym pulpit a na drugim naprzyklad otworzone okno przegladarki bedziesz mogl sobie to okno przegladarki przeciagac z jednego monitora do drugiego monitora

(Show my desktop on my external desktop only)ta opcja bedzie wyswietlala obraz tylko na zewnetrznym ekranie w twoim wypadku telewizorze.
Powrót do góry
   
stiff100
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 20

Post#3 Post autora tematu 21 Lut 2010 12:53   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


a gdzie znajde te 3 opcje? Głównie ta mnie interesuje "Show my desktop on my external desktop only"
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lut 2010 12:53   





Powrót do góry
   
hojlo1
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 29 Mar 2006
Posty: 2262
Miasto: "-"

Post#4 21 Lut 2010 14:25   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


A jak podłączasz TV do laptopa?
(kabel,... wtyki w komputerze, TV)

Ps - tu podstawy: http://free.of.pl/x/xboxik/HDMI/HDMI2.html
Powrót do góry
   
arekadiusz
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 505
Miasto: Uzytkownik Zagraniczny

Post#5 21 Lut 2010 18:50   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


A jak wejdziesz do Control Panel to w zainstalowanej aplikacji do zarzadzania karta grafiki np: ATI catalist control center , mozesz szukac Windows mobility center w zakladce connect to display .
morzesz takze przytrzymywac klawisz FN i klikajac klawiszem z ikonkami monitora F4 wylaczac /wlaczyc monitory tzn paracuja dwa lub zewnwtrzny lub tylko w laptopie .
A jaki to model twojego Asusa.
Powrót do góry
   
stiff100
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 20

Post#6 Post autora tematu 21 Lut 2010 20:48   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


tv łacze z lapkie kablem d-sub, podłączałem innego assusa kuzyna i kompa stacjonarnego z tym moim tv i na nich spoko moge grac, jakis problem musi być z tym lapiekiem, moze to być spowodowane sterownikami od grafiki?

Dodano po 3 [minuty]:

ASUS F5 Entertainment System

Dodano po 4 [minuty]:

[quote="arekadiusz"]A jak wejdziesz do Control Panel to w zainstalowanej aplikacji do zarzadzania karta grafiki np: ATI catalist control center , mozesz szukac Windows mobility center w zakladce connect to display .

ja mam windowsa po polsku i nie wiem jak tego szukac..
a jak wcisne Fn + f4 to nic sie nie dzieje, ale moze chodzilo o + f1 to jest tryb wstrzymania ale na tym juz probowalem i nic nie dało
Powrót do góry
   
slvestr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1651

Post#7 21 Lut 2010 21:24   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


U mnie w asusie jest to Fn+F8.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lut 2010 21:24   





Powrót do góry
   
arekadiusz
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 505
Miasto: Uzytkownik Zagraniczny

Post#8 21 Lut 2010 23:04   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


musisz zobaczyc na ktorych F? jest ikonka monitora ja piszac ( F4) myslac przykladowo np. w mojej toshibie jest f5 wzoruj sie ikonkami na klawiszach .
przepraszam ze jezeli wczesniej piszac F4 wprowadzilem ciebie w blad.
Z tego co wiem to w panelu sterowania (control panel)musisz miec zainstalowana aplikacje do obslugi grafiki i tam musisz zrobic detekcje monitorow i zaznaczyc klonowanie zeby w dwoch bylo to samo to rozwiaze twoj problem jak dobrze ciebie zrozumialem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lut 2010 23:04   





Powrót do góry
   
Razor90
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Paź 2009
Posty: 7
Miasto: Sz-n

Post#9 23 Lut 2010 23:45   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Witam zakupiłem sobie dziś kabel VGA i podłączyłem TV z Lapkiem (acer aspire 9500)... Wygryło mi jakąś zmiane ale oprogramowanie mojej karty (ati radeon x700) myśli że to jest inny monitor!

Tu dowód:
Źle wklejona grafike usunąłem
[jankolo]

kabel jest akurat odłaczony ale jak jest podlaczony mam podswietlony monitorek zamiast tv

przełączyłem na 2 monitor klawiszem skrótu
przeleciałem wszystkie AV-ki (grundig)

i nic, czarny ekran

po powrocie wyskoczył mi error ze urzadzenie nie moze dzialac wlasciwie ze wzgledu na ustawienia...
wiecie jak mi pomóc?

Zmień sposób wklejenia grafiki: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1043840.html
[jankolo]

Powrót do góry
   
arekadiusz
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 505
Miasto: Uzytkownik Zagraniczny

Post#10 24 Lut 2010 03:45   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Razor90 napisał:
Lapkiem (acer aspire 9500)... Wykryło mi jakąś zmiane ale oprogramowanie mojej karty (ati radeon x700) myśli że to jest inny monitor!
kabel jest akurat odłaczony ale jak jest podlaczony mam podswietlony monitorek zamiast tv

A co masz na mysli ze musi wykryc tobie dokladnie model i serie tv,ja mam podlaczony do pc 26" lcd przez HDMI i tez mi pokazuje 226-T12 monitor , a ni tv wazne ze ma dzialc .

Razor90 napisał:
po powrocie wyskoczył mi error ze urzadzenie nie moze dzialac wlasciwie ze wzgledu na ustawienia...
wiecie jak mi pomóc?

Podlacz kabel ustaw inna rozdzielczosc lub na obu monitorach takie same rozdzielczosci i wtedy sprobuj
Powrót do góry
   
hojlo1
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 29 Mar 2006
Posty: 2262
Miasto: "-"

Post#11 24 Lut 2010 14:18   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Sprawdza się często metoda ponownego wgrania sterownika, ale gdy TV jest podpięty i włączony na dane wejście.
(sterownik znajduje wtedy sam urządzenia przy instalacji).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Lut 2010 14:18   





Powrót do góry
   
Razor90
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Paź 2009
Posty: 7
Miasto: Sz-n

Post#12 24 Lut 2010 15:11   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


w takim razie moze polecicie najlepszy/najstabilniejszy kodek do karty radeon x700
Powrót do góry
   
Razor90
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Paź 2009
Posty: 7
Miasto: Sz-n

Post#13 30 Mar 2010 18:08   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


problem dalej występuje próbowałem z 3 wersji kodeków... roznych rozdzielek oraz konfiguracji pulpitów... i nic :|
Powrót do góry
   
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 24872
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#14 30 Mar 2010 18:35   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Kable VGA na Euro z Allegro są po prostu nic nie warte - bez dodatkowego oprogramowania na PC i odpowiedniej karty to nie ma prawa zadziałać... no chyba że masz w TV wejście VGA, ale wtedy nie będzie to żaden z kanałów AV.
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#15 30 Mar 2010 18:42   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Razor90, miałeś zmienić sposób wklejenia grafiki.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware -> Tv jako główny monitor laptopa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jak sprawić aby tv był jako monitor główny (4)
Acer AOA 150 - jak ustawić monitor zewnętrzny jako główny ? (2)
Monitor z laptopa jako monitor do pc - Pytanie (1)
monitor laptopa jako tv ??? (6)
matryca z laptopa jako monitor w pc (3)
Telewizor jako monitor do laptopa (VGA). (12)
Matryca z laptopa - wykorzystanie jako monitor (3)
Podłączenie do komputera laptopa jako monitor. (4)
Matryca od laptopa jako normalny monitor (7)
Matryca z laptopa jako niezależny monitor? (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS