Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Tv jako główny monitor laptopa


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware ->Tv jako główny monitor laptopa Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
stiff100
Level 7
Joined: 29 Sep 2009
Posts: 16
stiff100
Level 7
Post#1 21 Feb 2010 03:13  Topic author   

Tv jako główny monitor laptopa


Nie wiem czy w dobry miejscu umieszczam ten post, jak cos to prosze o podpowiedz gdzie go umieścic zeby dostac opowiedz. Problem mam następujący: podłączam tv lcd pod laptop Asus z ATI Radeon hd 3200 Graphics. Problem polega na tym że jeśli chce włączyć sobie gre na laptopie to nie wyswietla mi sie ona na tv, poniewaz tv jest traktowany jako drugi monitor - przedłuzenie pierwszego z prawej strony. Gra mi sie uruchamia na laptopie a na tv wyswietlana jest tylko tapeta windowsa.. Co moge jeszcze dodac.. we właściwościach jak klikne na ekran 2 (tv) to opcja "użyj tego urządzenia jako monitora głównego" jest nieaktywna. Dodam jeszcze że filmy na tv moge ogladac z laptopa bo sobie poprostu przesune w prawą strona na drugi monitor, powieksze i ogladam, a z grą nie moge tak zrobić ;/ moze podałem za mało informacji, ale nie wiem co jeszcze napisac więc prosze o jakies podpowiedzi

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arekadiusz
Level 20
Location: Uzytkownik Zagraniczny
Joined: 26 Nov 2007
Posts: 505
Helped: 29
Post rating: 16
arekadiusz
Level 20
Post#2 21 Feb 2010 06:47    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Ok .
(Duplicate my desktop on all displays mirrored)-ta opcja pokarze tobie lustrzane odbicie obu monitorow czyli to samo klonowanie.(wtedy gra ukaze sie zarowno na laptopie jak i telewizorze)

(Show different parts of my desktop on each display )-ta opcja pokaze tobie np.na jednym pulpit a na drugim naprzyklad otworzone okno przegladarki bedziesz mogl sobie to okno przegladarki przeciagac z jednego monitora do drugiego monitora

(Show my desktop on my external desktop only)ta opcja bedzie wyswietlala obraz tylko na zewnetrznym ekranie w twoim wypadku telewizorze.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
stiff100
Level 7
Joined: 29 Sep 2009
Posts: 16
stiff100
Level 7
Post#3 21 Feb 2010 11:53  Topic author   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


a gdzie znajde te 3 opcje? Głównie ta mnie interesuje "Show my desktop on my external desktop only"

Helpful post? + 0
Back to top
hojlo1
Level 34
Location: "-"
Joined: 29 Mar 2006
Posts: 2257
Helped: 251
Post rating: 19
hojlo1
Level 34
Post#4 21 Feb 2010 13:25    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


A jak podłączasz TV do laptopa?
(kabel,... wtyki w komputerze, TV)

Ps - tu podstawy: http://free.of.pl/x/xboxik/HDMI/HDMI2.html

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arekadiusz
Level 20
Location: Uzytkownik Zagraniczny
Joined: 26 Nov 2007
Posts: 505
Helped: 29
Post rating: 16
arekadiusz
Level 20
Post#5 21 Feb 2010 17:50    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


A jak wejdziesz do Control Panel to w zainstalowanej aplikacji do zarzadzania karta grafiki np: ATI catalist control center , mozesz szukac Windows mobility center w zakladce connect to display .
morzesz takze przytrzymywac klawisz FN i klikajac klawiszem z ikonkami monitora F4 wylaczac /wlaczyc monitory tzn paracuja dwa lub zewnwtrzny lub tylko w laptopie .
A jaki to model twojego Asusa.

Helpful post? + +1
Back to top
stiff100
Level 7
Joined: 29 Sep 2009
Posts: 16
stiff100
Level 7
Post#6 21 Feb 2010 19:48  Topic author   

Re: Tv jako główny monitor laptopa


tv łacze z lapkie kablem d-sub, podłączałem innego assusa kuzyna i kompa stacjonarnego z tym moim tv i na nich spoko moge grac, jakis problem musi być z tym lapiekiem, moze to być spowodowane sterownikami od grafiki?

Dodano po 3 [minuty]:

ASUS F5 Entertainment System

Dodano po 4 [minuty]:

[quote="arekadiusz"]A jak wejdziesz do Control Panel to w zainstalowanej aplikacji do zarzadzania karta grafiki np: ATI catalist control center , mozesz szukac Windows mobility center w zakladce connect to display .

ja mam windowsa po polsku i nie wiem jak tego szukac..
a jak wcisne Fn + f4 to nic sie nie dzieje, ale moze chodzilo o + f1 to jest tryb wstrzymania ale na tym juz probowalem i nic nie dało

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
slvestr
Level 32
Joined: 16 May 2007
Posts: 1639
Helped: 154
Post rating: 14
slvestr
Level 32
Post#7 21 Feb 2010 20:24    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


U mnie w asusie jest to Fn+F8.

Helpful post? + 0
Back to top
arekadiusz
Level 20
Location: Uzytkownik Zagraniczny
Joined: 26 Nov 2007
Posts: 505
Helped: 29
Post rating: 16
arekadiusz
Level 20
Post#8 21 Feb 2010 22:04    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


musisz zobaczyc na ktorych F? jest ikonka monitora ja piszac ( F4) myslac przykladowo np. w mojej toshibie jest f5 wzoruj sie ikonkami na klawiszach .
przepraszam ze jezeli wczesniej piszac F4 wprowadzilem ciebie w blad.
Z tego co wiem to w panelu sterowania (control panel)musisz miec zainstalowana aplikacje do obslugi grafiki i tam musisz zrobic detekcje monitorow i zaznaczyc klonowanie zeby w dwoch bylo to samo to rozwiaze twoj problem jak dobrze ciebie zrozumialem.

Helpful post? + 0
Back to top
Razor90
Level 8
Location: Sz-n
Joined: 22 Oct 2009
Posts: 7
Razor90
Level 8
Post#9 23 Feb 2010 22:45    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Witam zakupiłem sobie dziś kabel VGA i podłączyłem TV z Lapkiem (acer aspire 9500)... Wygryło mi jakąś zmiane ale oprogramowanie mojej karty (ati radeon x700) myśli że to jest inny monitor!

Tu dowód:
Źle wklejona grafike usunąłem
[jankolo]

kabel jest akurat odłaczony ale jak jest podlaczony mam podswietlony monitorek zamiast tv

przełączyłem na 2 monitor klawiszem skrótu
przeleciałem wszystkie AV-ki (grundig)

i nic, czarny ekran

po powrocie wyskoczył mi error ze urzadzenie nie moze dzialac wlasciwie ze wzgledu na ustawienia...
wiecie jak mi pomóc?

Zmień sposób wklejenia grafiki: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1043840.html
[jankolo]


Helpful post? + 0
Back to top
arekadiusz
Level 20
Location: Uzytkownik Zagraniczny
Joined: 26 Nov 2007
Posts: 505
Helped: 29
Post rating: 16
arekadiusz
Level 20
Post#10 24 Feb 2010 02:45    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Razor90 wrote:
Lapkiem (acer aspire 9500)... Wykryło mi jakąś zmiane ale oprogramowanie mojej karty (ati radeon x700) myśli że to jest inny monitor!
kabel jest akurat odłaczony ale jak jest podlaczony mam podswietlony monitorek zamiast tv

A co masz na mysli ze musi wykryc tobie dokladnie model i serie tv,ja mam podlaczony do pc 26" lcd przez HDMI i tez mi pokazuje 226-T12 monitor , a ni tv wazne ze ma dzialc .

Razor90 wrote:
po powrocie wyskoczył mi error ze urzadzenie nie moze dzialac wlasciwie ze wzgledu na ustawienia...
wiecie jak mi pomóc?

Podlacz kabel ustaw inna rozdzielczosc lub na obu monitorach takie same rozdzielczosci i wtedy sprobuj

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
hojlo1
Level 34
Location: "-"
Joined: 29 Mar 2006
Posts: 2257
Helped: 251
Post rating: 19
hojlo1
Level 34
Post#11 24 Feb 2010 13:18    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Sprawdza się często metoda ponownego wgrania sterownika, ale gdy TV jest podpięty i włączony na dane wejście.
(sterownik znajduje wtedy sam urządzenia przy instalacji).

Helpful post? + 0
Back to top
Razor90
Level 8
Location: Sz-n
Joined: 22 Oct 2009
Posts: 7
Razor90
Level 8
Post#12 24 Feb 2010 14:11    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


w takim razie moze polecicie najlepszy/najstabilniejszy kodek do karty radeon x700

Helpful post? + 0
Back to top
Razor90
Level 8
Location: Sz-n
Joined: 22 Oct 2009
Posts: 7
Razor90
Level 8
Post#13 30 Mar 2010 18:08    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


problem dalej występuje próbowałem z 3 wersji kodeków... roznych rozdzielek oraz konfiguracji pulpitów... i nic :|

Helpful post? + 0
Back to top
tzok
Moderator Samochody
Location: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Joined: 13 Sep 2002
Posts: 28118
Helped: 2100
Post rating: 673
tzok
Moderator Samochody
Post#14 30 Mar 2010 18:35    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Kable VGA na Euro z Allegro są po prostu nic nie warte - bez dodatkowego oprogramowania na PC i odpowiedniej karty to nie ma prawa zadziałać... no chyba że masz w TV wejście VGA, ale wtedy nie będzie to żaden z kanałów AV.

Helpful post? + 0
Back to top
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32771
Helped: 1787
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#15 30 Mar 2010 18:42    

Re: Tv jako główny monitor laptopa


Razor90, miałeś zmienić sposób wklejenia grafiki.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> Tv jako główny monitor laptopa
Page 1 of 1

Similar topics to tv jako główny monitor laptopa

jak sprawić aby tv był jako monitor główny (4)
Acer AOA 150 - jak ustawić monitor zewnętrzny jako główny ? (2)
Lenovo Z580 - Po odłączeniu matrycy monitor nie działa jako ekran główny (4)
Monitor z laptopa jako monitor do pc - Pytanie (1)
monitor laptopa jako tv ??? (6)
matryca z laptopa jako monitor w pc (3)
Telewizor jako monitor do laptopa (VGA). (12)
Matryca z laptopa - wykorzystanie jako monitor (3)
Podłączenie do komputera laptopa jako monitor. (4)
Matryca od laptopa jako normalny monitor (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.068 seconds