Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe ->Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Wrz 2001
Posty: 2472
Miasto: Śląsk a nawet Beskidy :)

Zdzichu
Poziom 22
Post#1 23 Lut 2010 09:18  Autor tematu   

Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Trwa zamykanie systemu.
Zapisz wszystkie rozpoczęte prace i wyloguj się.
Wszystkie niezapisane zmiany zostaną utracone.
Zamknięcie zostało zainicjowane przez
ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM

Czas do zamknięcia 1 minuta

Przeczytałem tysiąc tematów ale żaden ze sposobów na usunięcie tego nie zadziałał. Wiem jak powstrzymać wyłączenie. combofix nie zdąży zakończyć działanie i komputer się wyłączy. Kasperski nic nie znajduje, Skanowałem też online NODem też nic nie znalazł.
Uruchamiałem różne szczepionki i nic. Dalej to samo.
Windows jest w wersji SP3
Łatki zainstalowane. Nie wiem co jeszcze można zrobić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
machacz102
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 27 Paź 2007
Posty: 98
Miasto: nowhere

machacz102
Poziom 12
Post#2 23 Lut 2010 09:26Pomocny post    

Re: Komputer się wyłącz po 1 minuci jak to usunąć?


Podpowiedź: formata i reinstalkę windy (wersja rekomendowana)? Ew. w wersji mniej drastycznej automatyczne przywracanie systemu? Ew. w wersji na maksa drastycznej zainstalowac linuksa (sugerujemy na początek Ubuntu albo Debiana).

Winda po zabootowaniu z płyty ma konsolę odzyskiwania systemu, poczytaj o tym.

Moderowano przez DriverMSG:
Polecam poczytać regulamin forum pkt. 8.1, 8.2, 10.9, 12, 15


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
miloszja
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 143
Miasto: Gdansk

miloszja
Poziom 13
Post#3 23 Lut 2010 10:40Pomocny post    

Re: Komputer się wyłącz po 1 minuci jak to usunąć?


Może to atak robaków sieciowych. Spróbuj tego:

Start >>> Uruchom >>> shutdown -a

Powinno wstrzymać odliczanie.

Następnie zamknij porty WWDC lub Setconfig XP
http://www.firewallleaktester.com/wwdc.htm
http://seconfig.sytes.net/

Następnie montaż firewalla np. Comodo

Następnie skany i logi dedykowane w dziale:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1044160.html

Jak nie spróbuj zrobić logi w trybie awaryjnym z odpiętą siecią.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Wrz 2001
Posty: 2472
Miasto: Śląsk a nawet Beskidy :)

Zdzichu
Poziom 22
Post#4 23 Lut 2010 10:57  Autor tematu   

Re: Komputer się wyłącz po 1 minuci jak to usunąć?


Start >>> Uruchom >>> shutdown -a to na chwile powstrzymuje wyłączanie ale po chwili znów sie załącza.
Porty mam pozamykane, zrobiłem to już wczesniej.
Czym to mam skanować bo już próbowałem kilku programów i nic to nie daje.
Combofix nie dochodzi do końca bo jak jest moment gdy podczas działani combofix znikają elementy pulpitu uruchamia sie wyłączanie komputera ii nic nie mogę wtedy zrobić.
SDFix skanowałem i nic dalej to samo.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43810
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#5 23 Lut 2010 13:16    

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Arrow Zdzichu
W trybie awaryjnym również się wyłącza?

Sprawdź czy w Start->Uruchom->eventvwr.msc masz jakieś szczegóły dotyczące błędu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Wrz 2001
Posty: 2472
Miasto: Śląsk a nawet Beskidy :)

Zdzichu
Poziom 22
Post#6 23 Lut 2010 16:52  Autor tematu   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


W trybie awaryjnym też się wyłącza. Dodam jeszcze do tego ze komputer uruchamia sie kilka minut, nie działają usb (to znaczy jak włożę pena to nie ma żadnej reakcji, komputer go nie widzi.). Jak włożę płytę DVD to można ją otworzyć zainstalować coś z niej ale jak już chcę coś skopiować z niej to się nie da, żadnej reakcji. W trybie awaryjnym nie ma paska zadań.

Pierwszy raz coś takiego widze jak otwieram mój komputer to mam takie drzewo:
C ,D,E na dysku C katalogi plus katalog Combofiks, w katalogu Combofix sa znów dyski C,D,E a na dysku ce jak wyżej sa katalogi Plus Kombofix a w nim znów dyski itd.
i tek bez końca.
Z płyty botowalnej się nie wyłącza

Dojrzałem do format C. udało sie przenieść ważna pliki na D. Mam pytanie jak zrobić to bezpiecznie? Czy coś mi grozi? Coś zrobić wcześniej zanim sformatuje C?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43810
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#7 23 Lut 2010 18:05    

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Skoro nie boot-uje z płyty, to jak chcesz ponownie zainstalować system?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
miloszja
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 143
Miasto: Gdansk

miloszja
Poziom 13
Post#8 23 Lut 2010 18:47    

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Masz ustawione w biosie botowanie najpierw z płyty? Morze masz płytę z Windowsem niebotowalna?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Wrz 2001
Posty: 2472
Miasto: Śląsk a nawet Beskidy :)

Zdzichu
Poziom 22
Post#9 23 Lut 2010 19:44  Autor tematu   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Nie napisałem że z płyty sie nie botuje! Jak uruchomię XP (system uruchomiony i działający tylko z płyty w napędzie) to wtedy komputer się nie wyłącza.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
andreooo
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 256
Miasto: Tomaszów

andreooo
Poziom 15
Post#10 23 Lut 2010 20:18    

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Pamiętacie Panowie jakieś 7 lat temu takie same objawy (pozamykaj wszystko i wyłącz komputer) dawał wirus Sasser lub Blaster, a więc ja bym się skłaniał że to wirus.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
slvestr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1639

slvestr
Poziom 22
Post#11 23 Lut 2010 20:20Pomocny post    

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Może spróbuj jeszcze fixblasta uruchomić i nim przeskanować. lub Dr.WEB z płyty bootującej. Jeżeli instalka jest z min SP2 to wszystko powinno pójść sprawnie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Wrz 2001
Posty: 2472
Miasto: Śląsk a nawet Beskidy :)

Zdzichu
Poziom 22
Post#12 23 Lut 2010 21:08  Autor tematu   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Zrobiłem format C, system zainstalowany na nowo, komputer działa, nie wyłącza się, system ładuje się szybko, przeskanowałem całość NOD32, nic nie znalazł ale po uruchomieniu WWDC pojawił się komunikat że program w pamięci znalazł wirusa svhost. W związku z tym moje pytanie co to znaczy? Co z tym zrobić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43810
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#13 23 Lut 2010 21:18    

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


To znaczy, że nie przeczytałeś komunikatu dokładnie. To nie wirus i nie świadczy to o infekcji, to tylko informacja o dużym użyciu pamięci.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Wrz 2001
Posty: 2472
Miasto: Śląsk a nawet Beskidy :)

Zdzichu
Poziom 22
Post#14 23 Lut 2010 21:37  Autor tematu   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Dla pewności daje log z combofixa, z prośbą o przeglądnięcie.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43810
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#15 23 Lut 2010 21:42    

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Wyglada ok.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Wrz 2001
Posty: 2472
Miasto: Śląsk a nawet Beskidy :)

Zdzichu
Poziom 22
Post#16 23 Lut 2010 21:46  Autor tematu   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Dzięki za przeglądnięcie ale jeszcze nie daje mi spokoju ten komunikat:
Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?

Po ponownym uruchomieniu mimo że wcześniej pozamykałem wszystkie porty, pierwszy od góry znów był otwarty. Port 135.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43810
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#17 23 Lut 2010 21:52Pomocny post    

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Tak ma byc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Wrz 2001
Posty: 2472
Miasto: Śląsk a nawet Beskidy :)

Zdzichu
Poziom 22
Post#18 23 Lut 2010 22:42  Autor tematu   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Dziękuje wszystkim za pomoc, temat zamykam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Komputer wyłącza się sam po ok. minucie od włączenia (4)
Laptop Acer wyłącza się po minucie (3)
DELL C600 - wyłącza się po minucie (2)
ZARZĄDZANIE NT/SYSTEM po minucie wyłącza się. (1)
CompaQ Presario C300 - wyłącza się po ok. 1 minucie (3)
GA-P35-ds4 rev 2.0 - wyłącza się po ok minucie (16)
Toshiba c875 - Wyłącza się po minucie. Brak obrazu (10)
Komputer uruchamia się po ok. 1 minucie, natomiast nie włącza się monitor. (4)
as rock G31M-GS - komputer się uruchamia ale monitor po minucie i po restarcie (9)
Komputer zaiesza się, wyłącza - Komputer zawiesza się, wyłącza, BSoD (9)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS