Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?
Author
Message
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Sep 2001
Posts: 2437
Location: Śląsk a nawet Beskidy :)

Post#1 Post from the author of the topic 23 Feb 2010 09:18   

Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Trwa zamykanie systemu.
Zapisz wszystkie rozpoczęte prace i wyloguj się.
Wszystkie niezapisane zmiany zostaną utracone.
Zamknięcie zostało zainicjowane przez
ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM

Czas do zamknięcia 1 minuta

Przeczytałem tysiąc tematów ale żaden ze sposobów na usunięcie tego nie zadziałał. Wiem jak powstrzymać wyłączenie. combofix nie zdąży zakończyć działanie i komputer się wyłączy. Kasperski nic nie znajduje, Skanowałem też online NODem też nic nie znalazł.
Uruchamiałem różne szczepionki i nic. Dalej to samo.
Windows jest w wersji SP3
Łatki zainstalowane. Nie wiem co jeszcze można zrobić?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Feb 2010 09:18   





Back to top
   
machacz102
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 27 Oct 2007
Posts: 98
Location: nowhere

Post#2 23 Feb 2010 09:26helpful post - solution   

Re: Komputer się wyłącz po 1 minuci jak to usunąć?


Podpowiedź: formata i reinstalkę windy (wersja rekomendowana)? Ew. w wersji mniej drastycznej automatyczne przywracanie systemu? Ew. w wersji na maksa drastycznej zainstalowac linuksa (sugerujemy na początek Ubuntu albo Debiana).

Winda po zabootowaniu z płyty ma konsolę odzyskiwania systemu, poczytaj o tym.

Moderated by DriverMSG:
Polecam poczytać regulamin forum pkt. 8.1, 8.2, 10.9, 12, 15

Helpful message? + -

Back to top
   
miloszja
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 13 Nov 2007
Posts: 143
Location: Gdansk

Post#3 23 Feb 2010 10:40helpful post - solution   

Re: Komputer się wyłącz po 1 minuci jak to usunąć?


Może to atak robaków sieciowych. Spróbuj tego:

Start >>> Uruchom >>> shutdown -a

Powinno wstrzymać odliczanie.

Następnie zamknij porty WWDC lub Setconfig XP
http://www.firewallleaktester.com/wwdc.htm
http://seconfig.sytes.net/

Następnie montaż firewalla np. Comodo

Następnie skany i logi dedykowane w dziale:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1044160.html

Jak nie spróbuj zrobić logi w trybie awaryjnym z odpiętą siecią.

Helpful message? + -

Back to top
   
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Sep 2001
Posts: 2437
Location: Śląsk a nawet Beskidy :)

Post#4 Post from the author of the topic 23 Feb 2010 10:57   

Re: Komputer się wyłącz po 1 minuci jak to usunąć?


Start >>> Uruchom >>> shutdown -a to na chwile powstrzymuje wyłączanie ale po chwili znów sie załącza.
Porty mam pozamykane, zrobiłem to już wczesniej.
Czym to mam skanować bo już próbowałem kilku programów i nic to nie daje.
Combofix nie dochodzi do końca bo jak jest moment gdy podczas działani combofix znikają elementy pulpitu uruchamia sie wyłączanie komputera ii nic nie mogę wtedy zrobić.
SDFix skanowałem i nic dalej to samo.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43382
Location: Warszawa

Post#5 23 Feb 2010 13:16   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Arrow Zdzichu
W trybie awaryjnym również się wyłącza?

Sprawdź czy w Start->Uruchom->eventvwr.msc masz jakieś szczegóły dotyczące błędu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Sep 2001
Posts: 2437
Location: Śląsk a nawet Beskidy :)

Post#6 Post from the author of the topic 23 Feb 2010 16:52   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


W trybie awaryjnym też się wyłącza. Dodam jeszcze do tego ze komputer uruchamia sie kilka minut, nie działają usb (to znaczy jak włożę pena to nie ma żadnej reakcji, komputer go nie widzi.). Jak włożę płytę DVD to można ją otworzyć zainstalować coś z niej ale jak już chcę coś skopiować z niej to się nie da, żadnej reakcji. W trybie awaryjnym nie ma paska zadań.

Pierwszy raz coś takiego widze jak otwieram mój komputer to mam takie drzewo:
C ,D,E na dysku C katalogi plus katalog Combofiks, w katalogu Combofix sa znów dyski C,D,E a na dysku ce jak wyżej sa katalogi Plus Kombofix a w nim znów dyski itd.
i tek bez końca.
Z płyty botowalnej się nie wyłącza

Dojrzałem do format C. udało sie przenieść ważna pliki na D. Mam pytanie jak zrobić to bezpiecznie? Czy coś mi grozi? Coś zrobić wcześniej zanim sformatuje C?

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43382
Location: Warszawa

Post#7 23 Feb 2010 18:05   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Skoro nie boot-uje z płyty, to jak chcesz ponownie zainstalować system?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Feb 2010 18:05   





Back to top
   
miloszja
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 13 Nov 2007
Posts: 143
Location: Gdansk

Post#8 23 Feb 2010 18:47   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Masz ustawione w biosie botowanie najpierw z płyty? Morze masz płytę z Windowsem niebotowalna?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Feb 2010 18:47   





Back to top
   
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Sep 2001
Posts: 2437
Location: Śląsk a nawet Beskidy :)

Post#9 Post from the author of the topic 23 Feb 2010 19:44   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Nie napisałem że z płyty sie nie botuje! Jak uruchomię XP (system uruchomiony i działający tylko z płyty w napędzie) to wtedy komputer się nie wyłącza.

Helpful message? + -

Back to top
   
andreooo
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 08 Feb 2006
Posts: 256
Location: Tomaszów

Post#10 23 Feb 2010 20:18   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Pamiętacie Panowie jakieś 7 lat temu takie same objawy (pozamykaj wszystko i wyłącz komputer) dawał wirus Sasser lub Blaster, a więc ja bym się skłaniał że to wirus.

Helpful message? + -

Back to top
   
slvestr
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 16 May 2007
Posts: 1639

Post#11 23 Feb 2010 20:20helpful post - solution   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Może spróbuj jeszcze fixblasta uruchomić i nim przeskanować. lub Dr.WEB z płyty bootującej. Jeżeli instalka jest z min SP2 to wszystko powinno pójść sprawnie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Sep 2001
Posts: 2437
Location: Śląsk a nawet Beskidy :)

Post#12 Post from the author of the topic 23 Feb 2010 21:08   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Zrobiłem format C, system zainstalowany na nowo, komputer działa, nie wyłącza się, system ładuje się szybko, przeskanowałem całość NOD32, nic nie znalazł ale po uruchomieniu WWDC pojawił się komunikat że program w pamięci znalazł wirusa svhost. W związku z tym moje pytanie co to znaczy? Co z tym zrobić?

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43382
Location: Warszawa

Post#13 23 Feb 2010 21:18   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


To znaczy, że nie przeczytałeś komunikatu dokładnie. To nie wirus i nie świadczy to o infekcji, to tylko informacja o dużym użyciu pamięci.

Helpful message? + -

Back to top
   
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Sep 2001
Posts: 2437
Location: Śląsk a nawet Beskidy :)

Post#14 Post from the author of the topic 23 Feb 2010 21:37   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Dla pewności daje log z combofixa, z prośbą o przeglądnięcie.

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43382
Location: Warszawa

Post#15 23 Feb 2010 21:42   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Wyglada ok.

Helpful message? + -

Back to top
   
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Sep 2001
Posts: 2437
Location: Śląsk a nawet Beskidy :)

Post#16 Post from the author of the topic 23 Feb 2010 21:46   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Dzięki za przeglądnięcie ale jeszcze nie daje mi spokoju ten komunikat:
Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?

Po ponownym uruchomieniu mimo że wcześniej pozamykałem wszystkie porty, pierwszy od góry znów był otwarty. Port 135.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43382
Location: Warszawa

Post#17 23 Feb 2010 21:52helpful post - solution   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Tak ma byc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Feb 2010 21:52helpful post - solution   





Back to top
   
Zdzichu
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Sep 2001
Posts: 2437
Location: Śląsk a nawet Beskidy :)

Post#18 Post from the author of the topic 23 Feb 2010 22:42   

Re: Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?


Dziękuje wszystkim za pomoc, temat zamykam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> Komputer się wyłącza po 1 minucie, jak to usunąć?
Page 1 of 1
Similar topics
Komputer wyłącza się sam po ok. minucie od włączenia (4)
Laptop Acer wyłącza się po minucie (3)
DELL C600 - wyłącza się po minucie (2)
ZARZĄDZANIE NT/SYSTEM po minucie wyłącza się. (1)
CompaQ Presario C300 - wyłącza się po ok. 1 minucie (3)
GA-P35-ds4 rev 2.0 - wyłącza się po ok minucie (16)
Toshiba c875 - Wyłącza się po minucie. Brak obrazu (10)
Komputer uruchamia się po ok. 1 minucie, natomiast nie włącza się monitor. (4)
as rock G31M-GS - komputer się uruchamia ale monitor po minucie i po restarcie (9)
Komputer zaiesza się, wyłącza - Komputer zawiesza się, wyłącza, BSoD (9)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl topic RSS feed