| Author |
Imperial24 Poziom 4

|
23 Feb 2010 13:07 skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
Witam Kolegów, mam problem z uruchomieniem skanowania. Urządzenie pracuje tylko z jednym komputerem w sieci, funkcja drukowania po LAN działa prawidłowo i skanowanie Twain spod CorelTrace. Jednak nie mogę używać skanowania bezpośrednio z maszyny. Próbowałem wejść przez IP na serwer drukarki, pojawiają się zakładki: Status, Adminj Info, Config Reference, Configuration - tutaj nie mogę się zalogować, nie mam nazwy użytkownika i hasła - będź wpisuję nieprawidłowo.
Proszę o pomoc, instalowałem ScanRouter V2 LiteVer.2.0.6.0 english lecz też mam problem z instalką, w momencie instalownia także program domaga się podania nazwy użytkownika, hasła itd...
Pozdrawiam
Paweł
|
|
| Back to top |
|
 |
Tomek H Poziom 20

|
23 Feb 2010 18:21 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
Poczytaj ten post. Jest w nim zamieszczona prezentacja w powerpoint jak ustawić scanrouter.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Imperial24 Poziom 4

|
23 Feb 2010 22:25 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
Witam, dziękuję za prezentację jednakże podczas instalacji wyskoczył nieoczekiwany błąd i ponowne uruchomienie komputera. Przy następnej próbie otrzymuję komunikat z oknem: Enter password for Windows logo administrator. UserName: w moim przypadku IWONA\user, poniżej Password: nie wiem jakie i oczywiście Confirm password i dalej nic nie mogę zrobić.
Czy jest hasło założone poprzednio przez administratora czy mogę w wyresetować poprzednie ustawienia?
Pozdrawiam
Paweł
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
23 Feb 2010 22:25 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
cefram Poziom 20

|
24 Feb 2010 08:20 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
Witam
Musisz na koncie IWONA mieć hasło - załóż hasło i tam je wprowadź. ScanRouter działa tylko na zahasłowanym koncie windosowskim.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
24 Feb 2010 08:20 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Imperial24 Poziom 4

|
24 Feb 2010 10:31 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
Witam, dziękuję za pomoc cały czas powolutku do przodu. Zainstalowałem ScanRouter ustawiłem Set I/O Device IP serwera i jego nazwę, dodałem miejsce skanowania i je udostępniłem. Z panelu maszyny gdy naciskam Scanner - bez reakcji, kiedy wchodzę w ustawienia scanner dioda podświetlająca zapala się na zielono otrzymuję komunikat: Łączenie z komputerem. Włóż oryginały i wybierz ustawienia na komputerze. Następnie przy dalszej próbie skanowania: Brak komunikacji z serwerem. Sprawdź stan serwera. Zeskanowane dane będą oczekiwać na transmisję. To wszystko dalej nie skanuje.
Pozdrawiam
Paweł
|
|
| Back to top |
|
 |
Janusz.P Poziom 22

|
24 Feb 2010 11:25 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
sprawdz czy masz skan ruter w stanie aktywnym czy nie, ponadto czy nie masz wlączonej jakiej zapory.
|
|
| Back to top |
|
 |
cefram Poziom 20

|
24 Feb 2010 11:42 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
Witam
Zapora systemowa i antywirus mogą blokować dostęp do komputera - kontrolnie wyłącz jedno i drugie i jak będzie działało to dodaj wyjątki.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Mefistochaos Poziom 3

|
24 Feb 2010 17:37 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
Witam.
Ten model ma też funkcje skanowania FTP, SMB, NCP.
Proponuje metodę SMB (tylko windows) którą ustawiasz z poziomu serwera maszyny i samego urządzenia. Na dodatek nie wymaga żadnego oprogramowania.
Najpierw musisz mieć folder w komputerze udostępniony na pełnych prawach.
Resztę konfigurujesz w maszynie.
Wchodzisz do ustawień urządzenia -> ustawienia systemu -> narzędzia administracyjne -> Zarządzanie książką adresową. Dalej dodajesz adresata i w jego właściwościach podajesz login i hasło komputera i wyszukujesz twój udostępniony folder, zatwierdzasz wszystko i powinno działać.
Pisze wszystko z pamięci. Jeżeli coś nie tak to poszukaj na forum szczegółów.
|
|
| Back to top |
|
 |
tygellin Poziom 18

|
24 Feb 2010 17:38 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
W kopiarce w ustawieniach użytkownika w przesyłanie pliku, musisz wbic adres IP kompa , gdzie masz postawiony ScanRouter.. Do kasowania hasła admina w przegladarce słuzy kod serwisowy, ale to tylko dlabraci zaawansowanych.
|
|
| Back to top |
|
 |
Janusz.P Poziom 22

|
24 Feb 2010 21:12 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
mefistochaos widać że chaosu ci nie brakuje. Wszystko co piszesz jest prawdą ale nie w tej generacji maszym. Dotyczy to nowszych maszyn od DSM622 zaczynając.
|
|
| Back to top |
|
 |
Mefistochaos Poziom 3

|
24 Feb 2010 22:24 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
Janusz masz rację, mój błąd. Po prostu źle przeczytałem symbol nashuatec'a.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
24 Feb 2010 22:24 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Jedrzejski Poziom 4

|
29 Mar 2011 11:13 Re: skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 |
|
|
|
Witam serdecznie. Nie moge skanowac po twain z Nashuatec 2205. Zainstalowalem sterownik network twain. Ale programy nie potrafia sie polaczyc z kopiarka. Niezaleznie od wlaczonego albo wylaczonego firewalla. Drukowanie nie sprawia problebu. Mam win 7 home. Moze ktos poradzic gdze jest problem?
|
|
| Back to top |
|
 |