Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

brak połaczenia z routerem


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> brak połaczenia z routerem
Author
Message
tomstyl
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 5
Location: Łódź

Post#1 Post from the author of the topic 25 Feb 2010 12:13   

brak połaczenia z routerem


Witam, kupile router tp-link TL-WR543G, wszystko podłączyłem jak należy i dupa.
Dostawca internetu to Toya www.toya.net.pl Łódzka kablówka, net idzie przez modem usb i z modemu przez gniazdo ETHERNET idzie skrętka do routera w gniazdo WAN, diody pala sie jak powinny, niby wszystko ok ale nie moge sie połaczyć ze strona http://192.168.1.1 zeby konfigurawac router. Robiłem ping 192.168.1.1 tak jak kazala instrukcja i wyskakuje "upłynął limit czasu" z ciekawości zrobiłem ping z adresem wp.pl i było wszystko ok. generalnie internet mi dziala. Wpisywałem w TCP/IP adresy recznie i brałem automaycznie i nic. HELP!!!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Feb 2010 12:13   





Back to top
   
PeteSh
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 22 Jun 2008
Posts: 1489
Location: Bydgoszcz

Post#2 25 Feb 2010 14:19   

Re: brak połaczenia z routerem


Możesz bliżej napisać coś o tym modemie USB? Napisz jakie on ma gniazda i co do czego, jakim kablem jest podpięte.

Helpful message? + -

Back to top
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5201
Location: Stalowa Wola

Post#3 25 Feb 2010 14:22   

Re: brak połaczenia z routerem


Zresetuj urządzenie.
Wpisz IP statyczne w swoim komputerze na takie

192.168.1.2 i maskę 255.255.255.0 i wtedy połącz się.

Helpful message? + -


My articles: (Add)
05 March 2015 Jak zamontować twardy dysk w terminalu HP t5740
Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Feb 2010 14:22   





Back to top
   
tomstyl
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 5
Location: Łódź

Post#4 Post from the author of the topic 25 Feb 2010 14:36   

Re: brak połaczenia z routerem


wpisywalem juz i nic. a modem to sientific atlanta dpc2100 series cable modem,
cos gdzies mi sie przewinelo ze jak uslugodawca uzywa MAC to sie nie da polaczyc i teraz widze ze na modemie mam wlasnie jakis numer MAC o co biega ?

Helpful message? + -

Back to top
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5201
Location: Stalowa Wola

Post#5 25 Feb 2010 14:45   

Re: brak połaczenia z routerem


Masz możliwość wejścia do menu konf. routera gdy on nie jest podłączony z modemem ?

Helpful message? + -


My articles: (Add)
05 March 2015 Jak zamontować twardy dysk w terminalu HP t5740
Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Feb 2010 14:45   





Back to top
   
tomstyl
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 5
Location: Łódź

Post#6 Post from the author of the topic 25 Feb 2010 14:47   

Re: brak połaczenia z routerem


no wlasnie problem w tym ze nie, czy routera nie powinno sie jakos instalowac czy cos?

Helpful message? + -

Back to top
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5201
Location: Stalowa Wola

Post#7 25 Feb 2010 14:47   

Re: brak połaczenia z routerem


Po podłączeniu komputera bezpośrednio do modemu wpisz w cmd:
ipconfig /all i podaj wynik

Helpful message? + -


My articles: (Add)
05 March 2015 Jak zamontować twardy dysk w terminalu HP t5740
Back to top
   
tomstyl
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 5
Location: Łódź

Post#8 Post from the author of the topic 25 Feb 2010 14:52   

Re: brak połaczenia z routerem


xxx

Helpful message? + -

Back to top
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5201
Location: Stalowa Wola

Post#9 25 Feb 2010 14:56   

Re: brak połaczenia z routerem


Wypnij kabel USB z modemu i podłącz router do do portu WAN. Zrestartuj modem.

Helpful message? + -


My articles: (Add)
05 March 2015 Jak zamontować twardy dysk w terminalu HP t5740
Back to top
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5201
Location: Stalowa Wola

Post#10 25 Feb 2010 15:01   

Re: brak połaczenia z routerem


tomstyl, masz przydzielone jedno IP i modem podłączony na USB do komputera, a ty chcesz drugie IP przez Ethernet, którego pewnie ISP Ci nie przydzielił. Więc albo USB albo RJ45 , wypnij modem z USB i zamiast tego podłącz do RJ45. I restart.

Helpful message? + -


My articles: (Add)
05 March 2015 Jak zamontować twardy dysk w terminalu HP t5740
Back to top
   
tomstyl
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 5
Location: Łódź

Post#11 Post from the author of the topic 25 Feb 2010 15:23   

Re: brak połaczenia z routerem


jak wypinam usb to kompletny brak netu, reesetowalem router, modem, kompa i nic

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Feb 2010 15:23   





Back to top
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5201
Location: Stalowa Wola

Post#12 25 Feb 2010 16:32   

Re: brak połaczenia z routerem


Więc jeśli masz blokadę po MAC to ciężko będzie ponieważ do portu Ethernet i portu USB w modemie są przypisane inne mac adresy. Zerknij na naklejkę pewnie będą się różnić końcówką. Zostaje tylko poprosić usługodawcę by dopuścił port ethernet a zblokował USB. Po prostu zamienił ich.

Helpful message? + -


My articles: (Add)
05 March 2015 Jak zamontować twardy dysk w terminalu HP t5740
Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> brak połaczenia z routerem
Page 1 of 1
Similar topics
Brak połaczenia z routerem - brak mozliwosc polaczenia po wylaczeniu routera (3)
brak połaczenia z Routerem speedstream 4100 laptop HP Vista (2)
Problem z routerem- rozłaczanie połaczenia (1)
Jaki router do połaczenia z innym routerem bezprzewodowo? (1)
Emachines 350 - Internet "znika" pomimo połaczenia z routerem (4)
Problem - LINKSYS WRT54GC - brak neta, brak połaczenia konf. (15)
brak połaczenia laptopa - router ZTE ZXV10 W300, brak połączenia Wi-Fi z laptop (17)
Brak połaczenia z internetem (6)
Brak połaczenia z internetem (4)
Brak połaczenia z komputerami w sieci. (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl topic RSS feed