Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



brak połaczenia z routerem


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->brak połaczenia z routerem Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
tomstyl
Level 7
Location: Łódź
Joined: 25 Feb 2010
Posts: 5
tomstyl
Level 7
Post#1 25 Feb 2010 12:13  Topic author   

brak połaczenia z routerem


Witam, kupile router tp-link TL-WR543G, wszystko podłączyłem jak należy i dupa.
Dostawca internetu to Toya www.toya.net.pl Łódzka kablówka, net idzie przez modem usb i z modemu przez gniazdo ETHERNET idzie skrętka do routera w gniazdo WAN, diody pala sie jak powinny, niby wszystko ok ale nie moge sie połaczyć ze strona http://192.168.1.1 zeby konfigurawac router. Robiłem ping 192.168.1.1 tak jak kazala instrukcja i wyskakuje "upłynął limit czasu" z ciekawości zrobiłem ping z adresem wp.pl i było wszystko ok. generalnie internet mi dziala. Wpisywałem w TCP/IP adresy recznie i brałem automaycznie i nic. HELP!!!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
PeteSh
Level 30
Location: Bydgoszcz
Joined: 22 Jun 2008
Posts: 1499
Helped: 95
Post rating: 11
PeteSh
Level 30
Post#2 25 Feb 2010 14:19    

Re: brak połaczenia z routerem


Możesz bliżej napisać coś o tym modemie USB? Napisz jakie on ma gniazda i co do czego, jakim kablem jest podpięte.

Helpful post? + 0
Back to top
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Stalowa Wola
Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5308
Helped: 373
Post rating: 38
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#3 25 Feb 2010 14:22    

Re: brak połaczenia z routerem


Zresetuj urządzenie.
Wpisz IP statyczne w swoim komputerze na takie

192.168.1.2 i maskę 255.255.255.0 i wtedy połącz się.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tomstyl
Level 7
Location: Łódź
Joined: 25 Feb 2010
Posts: 5
tomstyl
Level 7
Post#4 25 Feb 2010 14:36  Topic author   

Re: brak połaczenia z routerem


wpisywalem juz i nic. a modem to sientific atlanta dpc2100 series cable modem,
cos gdzies mi sie przewinelo ze jak uslugodawca uzywa MAC to sie nie da polaczyc i teraz widze ze na modemie mam wlasnie jakis numer MAC o co biega ?

Helpful post? + 0
Back to top
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Stalowa Wola
Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5308
Helped: 373
Post rating: 38
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#5 25 Feb 2010 14:45    

Re: brak połaczenia z routerem


Masz możliwość wejścia do menu konf. routera gdy on nie jest podłączony z modemem ?

Helpful post? + 0
Back to top
tomstyl
Level 7
Location: Łódź
Joined: 25 Feb 2010
Posts: 5
tomstyl
Level 7
Post#6 25 Feb 2010 14:47  Topic author   

Re: brak połaczenia z routerem


no wlasnie problem w tym ze nie, czy routera nie powinno sie jakos instalowac czy cos?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Stalowa Wola
Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5308
Helped: 373
Post rating: 38
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#7 25 Feb 2010 14:47    

Re: brak połaczenia z routerem


Po podłączeniu komputera bezpośrednio do modemu wpisz w cmd:
ipconfig /all i podaj wynik

Helpful post? + 0
Back to top
tomstyl
Level 7
Location: Łódź
Joined: 25 Feb 2010
Posts: 5
tomstyl
Level 7
Post#8 25 Feb 2010 14:52  Topic author   

Re: brak połaczenia z routerem


xxx

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Stalowa Wola
Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5308
Helped: 373
Post rating: 38
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#9 25 Feb 2010 14:56    

Re: brak połaczenia z routerem


Wypnij kabel USB z modemu i podłącz router do do portu WAN. Zrestartuj modem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Stalowa Wola
Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5308
Helped: 373
Post rating: 38
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#10 25 Feb 2010 15:01    

Re: brak połaczenia z routerem


tomstyl, masz przydzielone jedno IP i modem podłączony na USB do komputera, a ty chcesz drugie IP przez Ethernet, którego pewnie ISP Ci nie przydzielił. Więc albo USB albo RJ45 , wypnij modem z USB i zamiast tego podłącz do RJ45. I restart.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tomstyl
Level 7
Location: Łódź
Joined: 25 Feb 2010
Posts: 5
tomstyl
Level 7
Post#11 25 Feb 2010 15:23  Topic author   

Re: brak połaczenia z routerem


jak wypinam usb to kompletny brak netu, reesetowalem router, modem, kompa i nic

Helpful post? + 0
Back to top
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Stalowa Wola
Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5308
Helped: 373
Post rating: 38
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#12 25 Feb 2010 16:32    

Re: brak połaczenia z routerem


Więc jeśli masz blokadę po MAC to ciężko będzie ponieważ do portu Ethernet i portu USB w modemie są przypisane inne mac adresy. Zerknij na naklejkę pewnie będą się różnić końcówką. Zostaje tylko poprosić usługodawcę by dopuścił port ethernet a zblokował USB. Po prostu zamienił ich.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> brak połaczenia z routerem
Page 1 of 1

Similar topics to brak połaczenia z routerem

Brak połaczenia z routerem - brak mozliwosc polaczenia po wylaczeniu routera (3)
brak połaczenia z Routerem speedstream 4100 laptop HP Vista (2)
Problem z routerem- rozłaczanie połaczenia (1)
Jaki router do połaczenia z innym routerem bezprzewodowo? (1)
Emachines 350 - Internet "znika" pomimo połaczenia z routerem (4)
Problem - LINKSYS WRT54GC - brak neta, brak połaczenia konf. (15)
brak połaczenia laptopa - router ZTE ZXV10 W300, brak połączenia Wi-Fi z laptop (17)
Brak połaczenia z internetem (6)
Brak połaczenia z internetem (4)
Brak połaczenia z komputerami w sieci. (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.075 seconds