| Author |
pseven Poziom 23

|
25 Feb 2010 16:00 Mini Connected pierwszym samochodem z radiem internetowym |
|
|
|
Wywodzące się z koncepcyjnego modelu Beachcomber nowe wcielenie legendarnego Mini, z napędem na cztery koła, zostanie zaprezentowane w czasie wystawy Geneva Motor Show 2010. Countryman będzie wyposażony w seryjny napęd na cztery koła i do wyboru jeden z czterech silników od najsłabszego o pojemności 1.6 litra i mocy 90KM do jednostki z doładowaniem turbo i 180 KM. Prócz zmian stylistycznych i mechanicznych wraz z nowymi modelami Mini w ofercie pojawi się opcjonalna, innowacyjna deska rozdzielcza zintegrowana z kolorowym ekranem ciekłokrystalicznym odpowiadającym za funkcje informacyjne i multimedialne. Inżynierowie odpowiedzialni za jej projekt wychodzą z założenia, że w świecie, w którym telefony typu smartphone stają się przedmiotem codziennego użytku należy stworzyć system umożliwiający bezpieczne korzystanie z ich zaawansowanych funkcji w czasie jazdy. Dedykowany interfejs USB ma zapewnić maksymalną integrację telefonu typu smartphone z elektroniką samochodu na poziomie systemu operacyjnego. Połączenie z globalną siecią za pośrednictwem telefonu otwiera drogę do spersonalizowanych funkcji informacyjnych, nawigacyjnych i telekomunikacyjnych. Priorytetem w czasie prac nad deską rozdzielczą Mini Connected było umożliwienie obsługi aplikacji i zaawansowanych funkcji telefonu bez zbędnego rozpraszania uwagi kierowcy.
Źródło:
http://www.autoblog.com/2010/02/22/mini-gets-connected-in-the-countryman-doesnt-exactly-say-how/
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
25 Feb 2010 16:00 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Krzysiek16 Poziom 19

Joined: 25 Jan 2006 Posts: 690 Location: Tarnowiec k.Tarnowa
|
25 Feb 2010 21:49 Re: Mini Connected pierwszym samochodem z radiem internetowy |
|
|
|
Aby skorzystać z możliwości słuchania radia internetowego zatrzymaj się na stacji z siecią bezprzewodową lub podącz kabel sieciowy :lol:
|
|
| Back to top |
|
 |
romass Poziom 8

|
26 Feb 2010 00:03 Re: Mini Connected pierwszym samochodem z radiem internetowy |
|
|
|
| Krzysiek16 wrote: |
| Aby skorzystać z możliwości słuchania radia internetowego zatrzymaj się na stacji z siecią bezprzewodową lub podącz kabel sieciowy :lol: |
ew. połącz się z siecią UMTS, co było za pewne brane pod uwagę, jako połączenie preferowane...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 Feb 2010 00:03 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
epoxer Poziom 10

|
26 Feb 2010 00:11 Re: Mini Connected pierwszym samochodem z radiem internetowy |
|
|
|
Już widzę... jadąc samochodem ciągle napis Buffering: 20%
Jak samym telefonem ledwo kiedy mi 3G się włączy poza miastem :) (wspaniała Polska)
|
|
| Back to top |
|
 |
romass Poziom 8

|
26 Feb 2010 00:28 Re: Mini Connected pierwszym samochodem z radiem internetowy |
|
|
|
Wszystko zależy... Pracowałem swego czasu w Szwecji i jeżdżąc samochodem po centrum stolicy i niedalekich okolicach radio 64kbps się nie zacinało. Nie wiem jak sprawa wygląda w Polsce bo tu mi nie potrzeba słuchania polskiego radia przez internet, z przyczyn oczywistych. Poza tym ceny internetu na pre paid'ach w Polsce są oszałamiające, w porównaniu z np. Szwedzkimi. No ale nie ma co za dużo porównywać, sami wiemy jak jest.
Więc zasięg zależy jak wiemy od wielu czynników. Ja osobiście nie widzę używania radia internetowego w samochodzie na innym łączu niż UMTS... No chyba, że jest jakieś sensowniejsze rozwiązanie??? hm??
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 Feb 2010 00:28 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
DjExit Poziom 19

|
26 Feb 2010 07:14 Re: Mini Connected pierwszym samochodem z radiem internetowy |
|
|
|
Zasięg 3G to jedno, akurat u mnie i w mojej gminie i w mieście gdzie jeżdżę do szkoły, wszędzie jest zasięg 3G. Kwestia raczej ile to kosztuje ;) Radio internetowe w znośnej jakości będzie nas kosztować 10pln za każdą godzinę słuchania w Plusie i w Heyah taka sama cena, nie wiem jak inne sieci.
|
|
| Back to top |
|
 |
sonyq Poziom 13

Joined: 28 Nov 2007 Posts: 110 Location: Londyn. Sercem Polskie wybrzeze;)
|
26 Feb 2010 14:28 Re: Mini Connected pierwszym samochodem z radiem internetowy |
|
|
|
Myślę ze usługa raczej skierowana na rynek Brytyjski. Tutaj bardzo dużo ludzi ma smartphony. Sam posiadam Nokie N900 i słucham często radia internetowego,oglądam You Tube a jakbym posiadał pojazd z takim bajerem ułatwiło by mi to życie.
|
|
| Back to top |
|
 |