wahrlog Poziom 3

|
25 Feb 2010 16:15 Jaki inny reduktor zamiast Lo-Gas? |
|
|
|
Witam szanowne grono,
przeszperałem net w poszukiwaniu odpowiedzi na dręczące mnie pytanie i znalazłem, jak mi się wydaje, sposób na rozwiązanie swojego problemu. A problem jest mianowicie taki: mam w aucie (Megane z silnikiem K7M, wielopunkt) instalację z reduktorem Lo-Gas, nie sterowana podciśnieniowo, więc raczej elektronicznie choć bez krokowca, jedynie z registrem. Instalacja wprawdzie jakoś tam działa, bo na upartego da sie na niej jechać, ale wolne obroty praktycznie nie istnieją: ok 500 rpm, może nawet niżej, brak możliwości regulacji czegokolwiek (silnik nie reaguje na żądne kręcenie śrubkami), spalanie dużo za duże, ok 14 ltr/100, ogólnie rzecz biorąc: lipa. Uprzedzając pytanie o jazdę na PB, odpowiem, że na PB jest ok. Byłem u gaziarza, przeregulował, uśmiał sie chłopisko po pachy, że to taka chińska tandeta ten LoGas i takie tam. Zresztą, tak jak uprzedzał, nic ta regulacja nie dała, bo za chwilę i tak było to samo. No to wiem przynajmniej, że reduktor LoGas to rzeczywiście kiszka. Więc zamiast go regenerować, zastanawiam sie nad zmianą reduktora np. na Lovato RG92. Co o tym myślicie? Będzie to to w ogóle chciało działać prawidłowo? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
|
|