FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Jaki inny reduktor zamiast Lo-Gas?

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Gas Installations -> Jaki inny reduktor zamiast Lo-Gas?
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#1 Post from the author of the topic 25 Feb 2010 16:15   

Jaki inny reduktor zamiast Lo-Gas?

Witam szanowne grono,
przeszperałem net w poszukiwaniu odpowiedzi na dręczące mnie pytanie i znalazłem, jak mi się wydaje, sposób na rozwiązanie swojego problemu. A problem jest mianowicie taki: mam w aucie (Megane z silnikiem K7M, wielopunkt) instalację z reduktorem Lo-Gas, nie sterowana podciśnieniowo, więc raczej elektronicznie choć bez krokowca, jedynie z registrem. Instalacja wprawdzie jakoś tam działa, bo na upartego da sie na niej jechać, ale wolne obroty praktycznie nie istnieją: ok 500 rpm, może nawet niżej, brak możliwości regulacji czegokolwiek (silnik nie reaguje na żądne kręcenie śrubkami), spalanie dużo za duże, ok 14 ltr/100, ogólnie rzecz biorąc: lipa. Uprzedzając pytanie o jazdę na PB, odpowiem, że na PB jest ok. Byłem u gaziarza, przeregulował, uśmiał sie chłopisko po pachy, że to taka chińska tandeta ten LoGas i takie tam. Zresztą, tak jak uprzedzał, nic ta regulacja nie dała, bo za chwilę i tak było to samo. No to wiem przynajmniej, że reduktor LoGas to rzeczywiście kiszka. Więc zamiast go regenerować, zastanawiam sie nad zmianą reduktora np. na Lovato RG92. Co o tym myślicie? Będzie to to w ogóle chciało działać prawidłowo? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 25 Feb 2010 16:15   

Back to top

stanleym126
Poziom 15
Poziom 15

Post#2 19 Mar 2010 21:04   

Re: Jaki inny reduktor zamiast Lo-Gas?

wahrlog wrote:

zastanawiam sie nad zmianą reduktora np. na Lovato RG92.Będzie to to w ogóle chciało działać prawidłowo?

Raczej RGE92.Bardzo dobry wybór.Lovato to najbardziej rozpoznawalna marka i najprostsze reduktory idealne do regulacji, mają najmniej części regulujących.
W tym tygodniu z powodu zużycia się membran zastanawiałem się czy naprawiać OMVL-a i ostatecznie kupiłem zestaw naprawczy do lovato RGE 92 oryginalny i odkurzyłem starego lovaciaka.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Mar 2010 21:04   

Back to top

wahrlog
Poziom 3
Poziom 3

Post#3 Post from the author of the topic 04 Apr 2011 08:17   

Re: Jaki inny reduktor zamiast Lo-Gas?

Autko ostatecznie dostało reduktor Lovato RGE92 + inny mikser, zakładany na sztywno bezpośrednio na kolektor dolotowy (poprzednio to była jakaś zwężka zamocowana w rurze gumowej dolotu, która lubiła się przekrzywić i robił się bałagan). Po zmianie i regulacji auto śmiga jak ta lala.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Gas Installations -> Jaki inny reduktor zamiast Lo-Gas?
Page 1 of 1
Similar topics
Jak się nazywa? Inny układ zamiast mikrowłącznika. (4)
Inny silnik dla Suzuki Samurai(zamiast 1.0) (5)
Pali na trzy cylindry na lpg D.T. Gas System - Gas Tech 500S (47)
Reduktor Prins co zamiast (14)
Reduktor BRC Tecno wymienić na inny! Pilne.. (3)
Reduktor ML-GAS/EMMEGAS ML-94/ELPIGAZ dziwne objawy (3)
VW Passat 2.0, reduktor ML GAS, uszkodzony elektrozawór (2)
Kończący się reduktor i wymiana na reduktor Magic 3 ? (21)
Jaki reduktor(parownik) (1)
Jaki reduktor lpg. (4)

Page generation time: 0.056 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony