zenek65 Poziom 3

|
02 Mar 2010 21:51 Sprzedam p³ytki drukowane do wy¶wietlaczy LED 7 seg.wys 27cm |
|
|
|
Witam
Mam do sprzedania p³ytki drukowane do wy¶wietlaczy siedmio segmentowych na diodach LED.Wysoko¶æ p³ytki ok 27 cm.P³ytki s± od zegara , ale mo¿na je tak¿e np zastosowaæ do tablicy wyników, tablicy cen na stacji paliw , itp. Do kantoru wymiany walut trochê za du¿e , widaæ je chyba ze 100 m. Na p³ytce jest siedem segmentów sk³adaj±cych siê z diod led , i wyj¶cie na kropke,dwukropek,przecinek itp (tych p³ytek od dwukropka nie mam) ale mo¿na pod³±czyæ pod to wyj¶cie parê diód LED szeregowo ,rezystor i bêdzie ¶wieciæ. P³ytka jest przystosowana pod magistrale I2C jest na niej miejsce na uk³ad PCF 8 wyj¶æ i na 8 tranzystorów do sterowania LEDami.
Zasilanie LED na dwadzie¶cia kilka woltów .
Mam te¿ do kompletu p³ytki sterownika co sterowa³y wy¶wietlaczami.
Jest na nich miejsce na uk³ad ATMEGA , uk³ad zegara podtrzymuj±cego przy braku zasilania RTC I2C, dwa wyj¶cia na p³ytki wy¶wietlaczy led (u mnie sterowa³o to dwustronnym zegarem z sekundami - razem dwana¶cie wy¶wietlaczy,) , z³±cze zewnêtrznej magistrali I2C (by³o wykorzystane do pomiaru temperatury przez I2C chyba na jakim¶ uk³adzie DS) , z³±cze do odbiornika radiowej synchronizacji czasu DCF77. Wszystkie z³±cza na ta¶my podobne do tych od dysków IDE.
mam tych p³ytek od wy¶wietlaczy oko³o 40
a tych sterowników oko³o 7
Jak znajdê to wstawiê zdjêcie zegara na tych wy¶wietlaczach.
Cena za p³ytkê 20 z³
Jak kto¶ chce wszystkie to bêdzie rabat.
|
|