| Author |
Piotr1329 Poziom 3

|
02 Mar 2010 22:57 Makro, Excel, zczytywanie danych z kilku skorosztów |
|
|
|
Witam,
Muszę przeprowadzić ankietę na pewnej liczbie osób, gdzie muszę tym osobom zadać kilka pytań. Osoby te będą musiały wpisać pewną wartość w danej komórce lub wybrać odpowiedź z listy.
Osoby poprzesyłają mi wypełnione skoroszyty z pytaniami w dwóch arkuszach o jednakowym formacie, gdzie ja będę musiał zsumować wszystkie wartości liczbowe z danych komórek, oraz zliczyć ile padło odpowiedzi na :TAK, NIE, NIE WIEM w danym pytaniu.
Jak napisać takie makro, które zliczyło by mi wszystkie udzielone odpowiedzi do jednego skoroszytu ze wszystkich skoroszytów z danego folderu.
W załączniku daję 4 wypełnione pliki z odpowiedziami oraz plik zbiorczy, w którym bym chciał, żeby były zsumowane wartości z komórek ze wszystkich czterech plików oraz zliczone odpowiedzi dla pytań z wyborem.
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
Pliki.rar |
| Contents: |
|
| Filesize: |
9.58 KB |
| Punkty: |
0.00 |
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
02 Mar 2010 22:57 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
dr_bones Poziom 12

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Mar 2010 02:01 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Piotr1329 Poziom 3

|
03 Mar 2010 09:17 Re: Makro, Excel, zczytywanie danych z kilku skorosztów |
|
|
|
Dzięki bardzo za jakieś pierwsze wskazówki, tylko problem polega w tym, że jestem słaby w pisaniu makr.
Bardzo proszę o pomoc, żebym miał taki plik zbiorczy z makrem (format w załączniku powyżej), żeby mi zebrał w całość wszystkie odpowiedzi z innych skoroszytów.
|
|
| Back to top |
|
 |