| Author |
coffee_man Poziom 2

|
03 Mar 2010 10:04 Subiekt 4, windows XP, powolna archiwizacja na pendrive. |
|
|
|
Witam!
W znajomej firmie przeszli z windowsa 98 na Windowsa XP. Subiekta przeniosłem bez problemów, ale strasznie wolno archiwizują się dane na pendrive.
Pod windows 98 z pendrive USB 2.0 i sterownikami z USB 2.0 Pod tego pendrive'a leciało to przez kilka sekund (plik ~ 23 MB).
Próbowałem wszystko, kopiowałem inne pliki i wszystko leciało z prędkością zgodnej dla USB 2.0. Zainstalowałem nawet sterowniki z tego pendrive dla 2.0, ustawiłem tryb zgodności z win98, ale nadal przesył był masakryczny. Ok 2-3 minuty!
Tak nie powinno być.
Sprawdziłem to również na nowym notebooku i problem również występował.
Sprzęt na którym jest wolny przesył to Dell z 2,4 GHz P4.
Problem jest oczywiście po stronie Subiekta 4, który chyba nie potrafi współpracować z Windowsem XP i jego USB 2.0.
Czy jest na to jakiś sposób?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Mar 2010 10:04 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Rerusso Poziom 11

|
03 Mar 2010 11:45 Re: Subiekt 4, windows XP, powolna archiwizacja na pendrive. |
|
|
|
Problem może powodować też antywirus. Spróbuj go wyłączyć.
Jeśli nie to napisz, czy archiwizacja na twardym dysku a potem skopiowanie pliku też trwa długo.
|
|
| Back to top |
|
 |
oleq_30 Poziom 21

|
04 Mar 2010 20:13 Re: Subiekt 4, windows XP, powolna archiwizacja na pendrive. |
|
|
|
Jaki model pendrive ? Poza tym ja w takim przypadku posłużyłem się programem Cobian Backup (darmowy) gdzie wskazałem katalog subiekta do zarchiwizowania spakowania i skopiowania na pena , w funkcja pamiętania ostatnich 10 kopii i mam spokój panie idą do domu , odpala się cobian robi archiwum wyłącza kompa , Jak coś skaszani się to biore dane archiwum odpalam sprawdzam czy nie ma w nim błedu uzupełnia się dane i po krzyku :D
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Mar 2010 20:13 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
cmurek Poziom 16

|
07 Mar 2010 00:47 Re: Subiekt 4, windows XP, powolna archiwizacja na pendrive. |
|
|
|
jezeli pen drive byl czyszczony wczesniej to subiekt pierwsza archiwizacje zawsze robi o wiele dluzej. Nastepne to kwestia dopisania danych do bazy.
|
|
| Back to top |
|
 |
coffee_man Poziom 2

|
09 Mar 2010 06:49 Re: Subiekt 4, windows XP, powolna archiwizacja na pendrive. |
|
|
|
Nie, nie, Panowie. Każda archiwizacja tak długo zajmuje. Samo przekopiowanie gotowej bazy na pendrive z pozycji windowsowego programu leci tak jak powinna (kilka sekund i po bólu).
Podejrzewam, że sam Subiekt nie potrafi jakoś tego ogarnąć pod Win xp.
Pozdrawiam!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Mar 2010 06:49 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
cichy47 Poziom 13

|
18 Jun 2010 12:50 Re: Subiekt 4, windows XP, powolna archiwizacja na pendrive. |
|
|
|
bo subiekt 4 jest do D^^^ Subiekt 5 jest dopracowany i nie ma tyle błedów i na Xp lata i archiwa robi szybko i na nic nikt nie czeka a 4 którą masz ma mnóstwo błedów fakt ten subiekt nie ogarnia dobrze kolejkowania i proces kopiowania jest długi aczkolwiek sprawdź czy nie zmieniłes parametów kompresji bazy danch spróbuj ją wogóle wyłączyć i sprawdzić czy archiwizacja pójdzie szybciej polecam zbiornik wiedzy Link]Link[/url]
|
|
| Back to top |
|
 |