FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Wyszukiwarka Bing kiedyś pobije Google, twierdzi Ballmer

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Wyszukiwarka Bing kiedyś pobije Google, twierdzi Ballmer
Author
Poziom 22
Poziom 22

Post#1 Post from the author of the topic 03 Mar 2010 16:32   

Wyszukiwarka Bing kiedyś pobije Google, twierdzi Ballmer

Wyszukiwarka Bing kiedyś pobije Google, twierdzi Ballmer Bing pobije Google, w walce o popularność wyszukiwarek internetowych, tak napisał Steve Ballmer na swoim koncie Twitter. Zapytany czy wyszukiwarka Microsoftu Bing, może w ogóle konkurować z Google odpowiedział: "Nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie. Jeśli odpowiem tak, będzie to aroganckie, jeśli odpowiem nie, będzie wyglądało, że nie wierze w Binga. Więc odpowiedz brzmi, TAK ale jeszcze nie teraz".
Ballmer potwierdził, że Google dominuje na rynku wyszukiwarek, dzięki bardzo dobremu startowi w przeszłości i robieniu wszystkiego jak należy. Jednak Google ma teraz dużo problemów, między innymi z Google Streetview, Google Books czy Google Buzz, co może wykorzystać Microsoft.
Miejmy nadzieje, że w tej kwestii Microsoft poradzi sobie lepiej niż z przeglądarkami, Google Chrome zyskuje, Internet Explorer traci.

A tu przydatne narzędzie dla tych co nie mogą zie zdecydować pomiędzy
Google vs Bing

Źródło
Back to top

actin
Poziom 14
Poziom 14

Post#2 03 Mar 2010 18:16   

Re: Wyszukiwarka Bing kiedyś pobije Google, twierdzi Ballmer

Google ma więcej serwisów i na pewno nie da się pobić.
Back to top

michal-michalik
Poziom 18
Poziom 18

Post#3 03 Mar 2010 19:50   

actin wrote:
Google ma więcej serwisów i na pewno nie da się pobić.

Też myślę, że nie ale nie zapominajmy, że microsoft nawet jak późno wchodzi na rynek to i tak dobrze na tym wychodzi. Chodzi mi oczywiście o rynek przeglądarek.
Pomimo wszystko jednak myślę, że google się nie da ;) Poza tym komu z nas chce się zmieniać przyzwyczajenia ? Wszak wujek google ma wszystko ;)
Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Mar 2010 19:50   

Back to top

MasterMatan
Poziom 18
Poziom 18

Post#4 03 Mar 2010 20:06   

Używałem Bing`a i używam Google. Bing`a do testów. Niby wyszukuje w miarę dobrze lecz nie wiedzieć czemu wg mnie Google jest bardziej domyślne, wie o co może użytkownikowi chodzić, o co chce zapytać. Bing to raczej wyszukiwarka plików z win, nie tak będzie napisane zapytanie i od razu uświadczymy inne wyniki. Wg mnie Google się nie da bo ma:
-lepszy algorytm wyszukiwania
-więcej opcji wyszukiwania
-więcej serverów
Back to top

Ronin64
Poziom 22
Poziom 22

Post#5 03 Mar 2010 23:26   

http://www.youtube.com/watch?v=edN4o8F9_P4 A 640kB pamięci operacyjnej powinno każdemu wystarczyć :)
Back to top

wlw_wl
Poziom 23
Poziom 23

Post#6 04 Mar 2010 01:23   

Ballmer musi być strasznym optymistą.
Zrobiłem małe porównanie google-vs-bink.
Wpisałem frazę "kupa zielona w kropki" i bink skierował mnie do Zielonej Góry, natomiast google do "zielonej kupy u niemowlaka", co w rzeczy samej było tym, czego szukałem, mając malutkiego bobasa z zieloną kupką.

Te kropki były dla zmyłki.
Back to top

suse1
Poziom 15
Poziom 15

Post#7 04 Mar 2010 08:03   

"Ballmer potwierdził, że Google dominuje na rynku wyszukiwarek, dzięki bardzo dobremu startowi w przeszłości"

Nie tyko.
M$ miał dobry start a raczej szybki start w przeszłości i dzięki temu jest monopolistą.
Google jest najlepszą wyszukiwarką choć nie była pierwszą.
Jak wiemy inne starsze wyszukiwarki zostały zniszczone przez M$ a google najzwyczajniej się nie dało , podobnie z przeglądarkami.
Ten nadmierny optymizm to tyko pobożne życzenia spowodowane kompleksami i wstydem.
Back to top

sokoleokoo2
Poziom 19
Poziom 19

Post#8 04 Mar 2010 10:00   

Koledzy Pamiętacie Netscape - pewno nie, pobił go IE od MS. W tamtych latach NS strasznie nabijał się z MS ten się zdenerwował i dopieścił IE i dokopał NS - aż ten w końcu znikł z rynku. Z googolem może być podobnie - bo pamiętajcie Google jest bardziej wirtualny, a MS to statyczny gigant tworzący oprogramowanie - więcej w życiu codziennym a G to pan wyszukiwania. Poczekamy zobaczymy.
Back to top

suse1
Poziom 15
Poziom 15

Post#9 04 Mar 2010 10:29   

sokoleokoo2 wrote:
Koledzy Pamiętacie Netscape - pewno nie, pobił go IE od MS. W tamtych latach NS strasznie nabijał się z MS ten się zdenerwował i dopieścił IE i dokopał NS - aż ten w końcu znikł z rynku. Z googolem może być podobnie - bo pamiętajcie Google jest bardziej wirtualny, a MS to statyczny gigant tworzący oprogramowanie - więcej w życiu codziennym a G to pan wyszukiwania. Poczekamy zobaczymy.

A ty pamiętasz?
Nie wydaje mi się.

"Dopieścił IE" hehehe , hehehe , buuuhahaha!
Chyba nie znasz historii , chyba nie dokopał tylko zniszczył stosując lekko mówiąc niedozwolone praktyki , a tak naprawdę przestępcze.
Zresztą działalność M$ obrazują liczne procesy sądowe , również karne.
Gigantem jest Google nawet w porównaniu do M$ , który coraz bardzie zaczyna być gigantem na glinianych nogach.
Można by tu pisać bez końca , ale jedno jest pewne bing na pewno nie pobije google.
Co do reszty jak piszesz : poczekamy zobaczymy.
Back to top

MasterMatan
Poziom 18
Poziom 18

Post#10 04 Mar 2010 10:32   

@sokoleokoo2
Mylisz się trochę.
Po primo co do NS. Kiedyś NS było tak popularną przeglądarką internetową że ludzie zamiast mówić "idę przeglądać internet" mówili "idę przeglądać NetScape". M$ przegapiło boom internetowy a gdy już się obudzili było zdecydowanie za późno. M$ wypuściło pierwszą wersję IE, potem kilka kolejnych aż w końcu gdy IE nadal nie dorównywał NS to M$ zaczęło szantażować małą firemkę wysyłając do nich facetów w czerni z propozycją "damy wam jednorazowo kilka $ a wy padniecie i oddacie nam technologię". Przez ten właśnie incydent M$ miało rozprawę w sądzie amerykańskim o monopol na rynku oprogramowania. Sąd wówczas miał podzielić M$ na M$ i IE. NS w końcu zostało wykupione przez niezbyt fajną firmę która zmarnowała potencjał NS przez co NS upadło.

Po secundo. Google jest tak samo fizyczną firmą jak M$ i także produkuje oprogramowanie. Gdybyś chciał zauważyć Android to OS przez nich stworzony. Google procuje nad oprogramowaniem tak samo jak M$ jednak nie sprzedaje go w pudełkach ale udostępnia w wersji wirtualnej.

Widać niezbyt znasz historię internetu czy ogólnie IT ale sądzę że Wikipedia powinna Ci co nieco wyjaśnić.
Back to top

sokoleokoo2
Poziom 19
Poziom 19

Post#11 04 Mar 2010 11:01   

Koledzy branże znam i samego NS również - zaczynałem od Amigi.

Co do MS kolos na glinianych nogach, a G ma androida na SF - koledzy bez MS to byście dalej pisali w konsoli, a SF by się dopiero rodziły, już nie wspomnę że System MS jest na 85% komputerów na świecie - to o czymś świadczy. Problem jest gdzie indziej mianowicie w MS nie ma już BG - i to może trochę dać im po palić.
A co do NS to był nie dawno program na TV4 - w którym pokazali jak to się wszystko stało, i np. jak chłopaki z MS wrzucili chłopakom do basenu IE - po prostu NS zadarł z MS i publicznie się z nich nabijał. Google urósł w cieniu, i do póki będzie ważyło słowa na zamiary tak długo będzie spokój.

Co Android VS xp/vista/7 czy WM, sami sobie odpowiedzieliście. Zastanówcie się co by było gdyby nigdy MS nie powstał - nawet linuks byłby inny. To już nie nazwa firmy, czy marka - tylko część naszego życia. I proszę was przez wzgląd na 15 lat współczesnej informatyki nie obrażajcie "jej ojca".
Back to top

michal-michalik
Poziom 18
Poziom 18

Post#12 04 Mar 2010 11:53   

>>> sokoleokoo2
Muszę się zgodzić pomysł na system naprawdę się sprawdził. Windows-y kolejne wersje są systemami jak najbardziej "dla ludzi" nadal mam uprzedzenie do linuxa choć już miałem z nim doczynienia.

Ja bym był ostrożny w przewidywaniach w tej branży ciężko powiedzieć, że coś będzie na pewno. Zawsze jest możliwość powstania kolejnej małej firmy z genialnym pomysłem na zmianę naszego życia. I co wtedy?? Dziś ciężko sobie wyobrazić świat bez google i bez M$, ale za kolejne 15 lat sytuacja może być diametralnie inna ;)
Pozdrawiam
Back to top

MasterMatan
Poziom 18
Poziom 18

Post#13 04 Mar 2010 12:03   

@sokoleokoo2
Skoro zaczynałeś od Amigi to czemu mówisz że dalej bez M$ pisalibyśmy w konsoli. Czyżbyś nie pamiętał co potrafiła AmigaOS?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Mar 2010 12:03   

Back to top

sokoleokoo2
Poziom 19
Poziom 19

Post#14 04 Mar 2010 12:12   

Kolego już Workbench był ok, a AmigOS to cudo na starym koniu. Tylko cóż z tego jak mamy Linuksa w którym bez konsoli nic nie zrobisz - a już na pewno sterownika nie zainstalujesz o chorych (pokręconych) zależnościach nie wspomnę. Reasumując Windows jest ok, Linuks ma spaczone poczucie wyższości, Amiga jest cudowna ale nie przetrwała zmian na rynku, a Google to Google dobrze że jest ale jak by go nie było nikt by nie stracił - jest z 5 konkurencyjnych z Bingiem na czele - ale to mój osobisty punkt widzenia. Tylko czy rzeczywiście świat by nie stracił ? ale to się rozwiąże za kilka lat. Szkoda mi tylko Amisi.
Back to top

wlw_wl
Poziom 23
Poziom 23

Post#15 04 Mar 2010 12:41   

Co do IE to wybił się i utrzymuje się nadal na powierzchni tylko dzięki temu, że jest zintegrowany jako domyślna przeglądarka w systemie, który MS'owi udało się spopularyzować. Większość pospolitych użytkowników jeszcze kilka lat temu nie wiedziała w ogóle, że może być coś takiego jak inna przeglądarka. Na szczęście kampanie informacyjne powoli to zmieniają, ale i tak pewnie nie mniej niż 50% IE mieć będzie, bo tyleż osób nie wie/nie chce/nie potrzebuje i w ten sposób używają tego potworka.
Tym niemniej każdy tutaj to wie i o co się kłócić zaraz?
Back to top

MasterMatan
Poziom 18
Poziom 18

Post#16 04 Mar 2010 12:43   

Widać kolega sokoleokoo2 nie miał kontaktów z systemami operacyjnymi innymi niż Win od kilku lat. Proszę zaktualizować sobie informacje, dopiero potem się wypowiadać.
Back to top

suse1
Poziom 15
Poziom 15

Post#17 04 Mar 2010 13:23   

Sam nie wiem co napisać.
Chyba to nie ma sensu bo zacietrzewienie co niektórych jest załamujące ręce a i wiedza w temacie chyba raczej poparta godzinnymi dumaniami z braku zajęcia.
Trzeba zadać pytanie jaki był pierwszy os z interfejsem graficznym.
Trzeba zadać pytanie skąd wziął się łindołs a raczej od kogo i od kogo wykradli swoje pomysły w późniejszym rozwoju łindołsa.
To zresztą nie w temacie.
Radzę zasięgnąć wiedzy z konkretnych źródeł a potem pisać że gdyby nie M$ to świat by nie istniał.
Back to top

lukasker
Poziom 22
Poziom 22

Post#18 Post from the author of the topic 04 Mar 2010 13:45   

suse1 wrote:
Sam nie wiem co napisać.
Chyba to nie ma sensu bo zacietrzewienie co niektórych jest załamujące ręce a i wiedza w temacie chyba raczej poparta godzinnymi dumaniami z braku zajęcia.
Trzeba zadać pytanie jaki był pierwszy os z interfejsem graficznym.
Trzeba zadać pytanie skąd wziął się łindołs a raczej od kogo i od kogo wykradli swoje pomysły w późniejszym rozwoju łindołsa.
To zresztą nie w temacie.
Radzę zasięgnąć wiedzy z konkretnych źródeł a potem pisać że gdyby nie M$ to świat by nie istniał.

To fakt pierwszy system Windows nie był pomysłem Gatesa, on tylko kupił te system od kogoś i zamiast go sprzedać postanowił go licencjonować, czyli sprzedawać oddzielnie od komputerów.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 04 Mar 2010 13:45   

Back to top

MasterMatan
Poziom 18
Poziom 18

Post#19 04 Mar 2010 14:30   

O ile pamiętam pierwszym systemem operacyjnym ze środowiskiem graficznym był OS od XEROXa albo LisaOS. Dokładnie nie pamiętam.
Back to top

revolt
Poziom 23
Poziom 23

Post#20 04 Mar 2010 14:37   

Pewnie, że wiele pomysłów gdzieś kiedyś było. Ford też samochodu nie wymyślił, ale bez produkcji taśmowej nie stać by nas było, Edison też nie był pomysłodawcą wszystkich swoich patentów, ale jakieś tam podwaliny położył. Zawsze na początku ktoś musi przyjść, złapać wszystko krótko za mordę, konkurencję wykosić i standardy wprowadzić. Jak każdy swoje klapie i myśli, że najlepsze to się kończy jak z junixami - takie szybkie, darmowe, kolorowe, przyjazne a jak co do czego to nie wiadomo od czego zacząć i sobie odpuszczasz.
Back to top

Przem188
Poziom 21
Poziom 21

Post#21 04 Mar 2010 14:51   

MasterMatan wrote:
O ile pamiętam pierwszym systemem operacyjnym ze środowiskiem graficznym był OS od XEROXa albo LisaOS. Dokładnie nie pamiętam.

Racja. Tak było.

Polecam przeczytać to:
[url=]http://republika.onet.pl/31326,25,1,fabryka.html[/url]

w bibliotekach można również znależć książkę o MIcrosofcie i jeggo historii.
Jest także niezły film:

http://www.filmweb.pl/f33002/Piraci+z+Krzemowej+Doliny,1999
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Wyszukiwarka Bing kiedyś pobije Google, twierdzi Ballmer
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 1 of 1
Similar topics
Google ostrzy zęby na Facebooka, Google Me czy Google Games? (13)
Wyszukiwarka Google teraz dostępna z szyfrowaniem SSL (2)
Google Caffeine. Nadchodzi nowa, zaktualizowana wyszukiwarka (3)
Wyszukiwarka Bing obchodzi pierwsze urodziny (2)
Google twierdzi: Nie używamy mikrodronów(UAV) do Google Maps (8)
Kogut ze statku UFO-niech ktoś to pobije!!! (20)
Steve Ballmer sprzedał akcje Microsoft warte 1,3 mld USD (10)
Czy SPAM zniweczy starania Google? (Google Realtime Search) (2)
UE ostrzega Google w związku z widokami ulic w Mapach Google (5)
Google+ rywalem Facebooka? Nowy portal społecznościowy od Google (5)

Page generation time: 0.114 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed