| Author |
akakij Poziom 11

|
03 Mar 2010 22:17 Odzyskanie ustawień połączenia sieciowego. |
|
|
|
Witam.
Sprawa wygląda następująco:
Znajomemu padła stareńka płyta główna. Zamontowałem nowy zestaw płyta - proc - pamięć. Napęd i hdd zostały. Na dysku jest zainstalowany windows 2000, ale z wiadomych przyczyn na nowym sprzęcie nie startuje. Znajomemu z jakichś powodów b. zależy na odzyskaniu (wydobyciu) z dysku danych radiowego połączenia sieciowego. Na razie nic nie formatowałem, odpalałem kompa z bartPE, ale niczego na razie nie znalazłem.
Czy jest jakiś sposób, żeby mu pomóc?
|
|
| Back to top |
|
 |
adamz74 Poziom 18

|
03 Mar 2010 22:37 Re: Odzyskanie ustawień połączenia sieciowego. |
|
|
|
Konfiguracja kart sieciowych siedzi w rejestrze Windowsa. Niestety nie mam już komputera z W2k, ale może to Ci pomoże Link.
Pozdr!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Mar 2010 22:37 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
akakij Poziom 11

|
03 Mar 2010 22:49 Re: Odzyskanie ustawień połączenia sieciowego. |
|
|
|
Dzięki za szybką odpowiedź.
Problem w tym, że nie mogę użyć edytora rejestry, bo nie mam zainstalowanego działającego systemu. Po uruchomieniu z bartPE za pomocą total commandera dogrzebałem się do plików rejestru w katalogu c:\winnt\system32\config, ale są jak na moje umiejętności "nieotwieralne".
A może jakimś sposobem da się uruchomić ten win2k choćby w minimalnym zakresie (w awaryjnym nie startuje)?
|
|
| Back to top |
|
 |
sosarek Poziom 19

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Mar 2010 00:01 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
akakij Poziom 11

|
04 Mar 2010 08:48 Re: Odzyskanie ustawień połączenia sieciowego. |
|
|
|
Odzyskiwanie z konsoli odzyskiwania odpada, bo młody znajomego wpakował w konto administratora jakieś nie wiadomo jakie hasło i nie można się do konta wlogować.
Odzyskiwanie poprzez naprawę nie dało efektu i nadal mam to co miałem.
Dzwoniłem do niego i dowiedziałem się od kogo ma internet. Podjade i spróbuje uzyskać te dane od usługodawcy.
|
|
| Back to top |
|
 |
adamz74 Poziom 18

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Mar 2010 12:53 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
akakij Poziom 11

|
04 Mar 2010 15:34 Re: Odzyskanie ustawień połączenia sieciowego. |
|
|
|
Mam już te dane. Zapisałem z pół kartki :)
Oprócz podstawowych ustawień sieciowych potrzebne są jeszcze ustawienia karty radiowej typu nazwa nadajnika, protokoły, hasła itp. Więc z tym odzyskiwaniem przy moim warsztacie pewnie i tak bym sobie nie poradził.
Dziękuję koledzy za pomoc. Poznałem dzięki Wam ciekawe aplikacje: hiren i Windows Registry File Viewer.
Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |